חדשנות טכנולגית נכס או נטל

trigotrigo

New member
אך הוא מגדיל "אנרגיה פוטנציאלית"

למצב בו אכן ייעשה שימוש בנשק מאסיבי על ידי אחד הצדדים. זאת לעומת המצב האוטופי האולטימטיבי, בו אין נשק כלל, ולכן הסכנה האופציונלית אינה קיימת מלכתחילה.

a e q u i t a s

New member
הסכנה תמיד קיימת וגדלה

הוא בחלט מגדיל הסבירות למלחמה עקובה מדם, בכך שהנשק הופך לקטן יותר, הרסני יותר ומיידי יותר, לדוגמא אם פעם היה צורך להפציץ עיר בנשק גרעיני היא צורך לשלוח מטוס B52 לחצות חצי עולם, זה היה לוקח שעות כך שתמיד היה מרחק ביטחון בניגוד למצב היום שמשגרים טיל ביניבשתי ותוך דקות מספר אם לא פחות הנזק נעשה... כך שטכנולוגיה מקטינה את הפער שבין קבלת החלטה והביצוע המעשי בשטח, ומגדילה לאין שיעור את הסכנה למלחמת בשוגג, כמובן שהבאתי דוגמא קיצונית לשימוש בנשק גרעיני... אם זאת פיתוח הנשק הקטלני מואץ משני צדי המתרס אולי דווקא מקטין את הסיכוי למלחמה כוללת, שכן שני הצדדים יודעים את ההרס הוודאי המוחלט שמדינתם תספוג... ולכן המסקנה אולי, שהאנושות לא התפתחה לרמה כזו שמנהיגים לוקחים החלטות רציונאליות לנוכח הסכנות, ולכן הפער בין טכנולוגיה לדרג המדיני הוא דווקא גדל ולא קטן.

trigotrigo

New member
אני לא בטוח שהנזק העתידי

מהווה שיקול... כשיוצאים למלחמה, עושים את זה מסיבות מיידיות, כמו מלחמה על מקורות מים, כמו ערכי דת קיצוניים וכמו צורך כלכלי דחוף. הנזק שנגרם לאחר מכן פחות משנה לאצבע שלוחצת על ההדק.

a e q u i t a s

New member
זה אולי תלוי ברציונאל של מנהיג

זה אולי תלוי ברציונאל של מנהיג, הרי הליכה למלחמה תמיד מלווה בנזקים כלכליים, תשתיתיים, צבאיים וכו...

trigotrigo

New member
מלווה היא תמיד,

ובדיעבד, כי תמיד יוצאים אליה. הערכת נזקים קשה לאמוד לפני, מאחר שיכולים לקרות דברים בלתי צפויים, ועל אף ההערכות, הן משתנות בכל רגע.

טרופיקו

New member
טכנלוגיה לדעתי היא נטל

כמה עובדות: 1. המאה ה20 היא המאה האכזרית ביותר בתולדות המין האנושי ובכלל 2.הטכנלוגיה ייתכן בטווח של שנים תביא לאובדן של האנושות מעבר לכל המאבקים הקטנוניים שלנו אם כמובן לא נתפכח. במאה ה20 היו שתי מלחמות עולם עם כ100 מיליון הרוגים, ורצח עם "השואה" שלעולם לא היה מתאפשר ללא הטכנלוגיה. אותו דבר לגבי פיגועי הענק של המאה ה21 שרק התחילה ובפתחה עומדת סכנה של מלחמה גרעינית. אז מה היה לנו במאה ה20 מאה שהתחילה עם אדם שנסע על אופניים ובסופה הגענו לירח:1. 2 פצצות אטום 2. רצח עם 3. רעב, רצח משטרים טוטאליטריים (תוצר טכנולוגי מובהק)4. 2 מלחמות עולם ועוד ועוד. בני האדם רעים מטבעם גם האדם הקדמון נלחם ורוצץ גולגות, אלא שצאצאיו היום לא מרוצצים גולגות אלא יורים פסולת רדיואקטיבית.

a e q u i t a s

New member
זה נקודה מאוד מעניינת ודיי נכונה

אבל אני יכול גם להגיד לך, זה לא הטכנולוגיה - זה בני האדם הרעים?! לא מכונות ביצעו את אירועים שציינת למעלה, אלא החלטות של מנהיגים מתוך רציונאל מסוים להגיע לאיזשהו יעד. גם אם טבע האדם הוא רע מיסודו, והאם החשש המתמיד ממלחמה והכנות למלחמה הם גורמים מספיק חיונים להפסיק את הקידמה? האם קל יותר לשנות תפישה מחשבתית תודעתית או להפסיק את הקידמה הטכנולוגית... כמו שאמרתי באחת הודעות לפני, הבעיה נעוצה בפער שבין התקדמות טכנולוגית מהירה לבין האנושות שלא התקדמה הרבה. אני מאמין שאולי התפתחות הטכנולוגית היתה מהירה מידי, הרי לקח מליוני שנים להפוך מתא בודד למה שאנו היום...

טרופיקו

New member
לאנושות יש בעיה אחת גדולה

והיא להכיר במגבלות שלה עצמה, אני לא פסיכולוג ואני לא יודע מה גורם לאדם להביא את עצמו לשיגעון חושים ליוונים היה שם מדהים לתופעה "היבריס" שיגעון גדלות. העולם מתחמם, ישנו רעב גדול יותר מאי פעם בחלקים שונים ברחבי העולם, תאגידי הענק צוברים כוח ממשלות נחלשות וארגוני טרור צוברים יכולות שלא היו להם מעולם. אלו רק תופעות שנגרמו מהטכנולוגיה ואלה רק השוליות שבהם בנוסף לאלו שהזכרתי. זה לעולם לא יקרה אבל אם האנושות לא תכיר בכך ששגתה ותבין את מגבלותיה יהיו לנו כנראה בנים ונכדים אבל הנינים שלנו יהיה בסכנה. כפי שאנו לא יודעים לשים מגבלות על שיעור הילודה וניצול כדור הארץ כך גם אנו לא יודעים לשים מגבלות על הטכנולוגיה. בני אדם הם חיות מתוחכמות עם טריגר או משהו מובנה בתוכם שגורם להרוג, לרצוח ולבזוז כך היה וגם יהיה. אם לא נכיר בכך שאנו חיה עם מגבלות בסוף כדור הארץ יידע לרפא את עצמו גם אם אנחנו לא נהיה כלולים בחבילה. ונסיים עם משפטו הציני והגאוני של היהודי הטוב איינשטיין: "אני איני יודע עם איזה נשק ילחמו במלחמת העולם השלישית, אך ברביעית יילחמו עם אבנים ומקלות. והוא היה אופטימי

a e q u i t a s

New member
אני בהחלט מסכים איתך

המגבלה הזו שאתה מדבר, זה בעצם המחסום שלנו להתקדם קדימה ביחד עם הטכנולוגיה..

למעלה