שרשור ציפיות לקראת השנה החדשה

Shusho

New member
אוקיי, אשתדל להתייחס בענייניות

א. אני חושבת שהסיבה שיש כאן מעט אנשים היא קהילה של 10 אנשים שמדברים אחד על השני (בשלל "קושקושששששששש" ואייקונים) ומשרים את האווירה שזו קהילה סגורה שמירב הפעילות שלה לא מתבצעת בפורום. בתכלס, זה נכון. אני רואה את השיחות בפייסבוק, אנשים מתקשרים בניהם שם ולא כאן. רק שבתור בן אדם מבחוץ אפילו לא הייתי מנסה לכתוב כאן על אופנה אלטרנטיבית כי אנשים כאן עושים ניים דרופינג ולכתוב על מה הם עשו ביחד. לא שזו בעיה, כן? הפורומים המוצלחים ממש הם אלה שיש בהם קשרי חברות חזקים. זה פשוט שאין פה מעבר לזה. ב. דווקא לגבי כל מה שהיה בגרמניה והתפירה וכו'... היתה לי התלבטות עצומה לגבי זה. הרי אני מעלה הכל בפייסבוק, אז למה לשבת תמונה תמונה ולהעלות כאן? ויותר מזה, הרגשתי שאני קצת יותר מדי "מושכת אש" לכיוון שלי. אף אחד לא אוהב אנשים שמציפים יותר מדי ומדברים רק על עצמם, ואם אני אעלה שרשור שלם רק על דברים שתפרתי לעצמי זה סוג של קריאה לצומי. בוא נגיד שאת התגובות ש"יווו זה מהמםםםםם" קיבלתי מספיק, הייתי שמחה לקבל תגובות של אנשים ש-מכירים- את הזרם האלטרנטיבי אבל ידעתי שלא יהיו כאלה. דווקא שרשור של תמונות שאספתי מפסטיבלים הלך אחלה, אבל אני לא יכולה לעשות את זה לבד. אני לא מנהלת כבר לפחות שנתיים כאן, זה כל כך לא רלוונטי העניין הזה יותר. אני כאן כי באמת מעניינת אותי אופנה אלטרנטיבית ואני רוצה לקרוא דעות ורעיונות ודברים חדשים של אנשים שמתעניינים באותו דבר, אבל בפועל אני מרגישה כאילו אני סתם זונת צומי שבאה להעלות פה תמונות של עצמה. בשביל זה יש לי בלוג, אני לא צריכה להספים את כל הרשת
ג. פורום קעקועים היה משעמם טילים במשך תקופה ארוכה, רק בחודשים האחרונים מתחילים להעלות עבודות של מקעקעים מכל העולם ובעצם מתחילים לדבר על הנושא עצמו (ואני באמת נהנית מכל רגע ומחכה בכל פעם לשרשור הזה, במיוחד כי אין לי שמץ בעולם הקעקועים בכלל) ולא רק "שיו יש לי אינפקציה בעגיל" או "איך מטפלים בקעקוע???". וד' אחרון - אני שמחה שההודעה הזו לא נבלעה אי שם והזיזה משהו. אני באמת אוהבת את המקום הזה וגם את האנשים.

Blue Emptiness

New member
גם אנחנו אוהבים אותך!

בגלל זה זה גם באמת חשוב לי, מה שאת אומרת, כי את לא סתם מישהי מבחוץ שבאה ואומרת את זה אלא זה בא מתוכנו ומבחינתי את חלק בלתי נפרד מהפורום הזה ותמיד תהיי. בגלל זה חבל לי שאת לא מוצאת את המקום שלך ואני לגמרי יכולה להבין אותך, מצד אחד אני חושבת שיש תקופות כאלה, שאנחנו באמת קצת יותר כאלה ופחות מעבר, ומצד שני אני כן חושבת שאנחנו צריכים לפעול ולהשקיע יותר כי בסך הכל, מעבר ללהכיר אנשים ולדבר איתם באנו גם לדבר על אופנה אלטרנטיבית וחבל לי שזה הולך לאיבוד. אני גם מסכימה איתך בקשר לאנשים מבחוץ, בחיים לא הייתי מנסה להיכנס בכלל לפורום כזה כי הייתי מרגישה נדחפת נורא, למרות שאני יודעת שדווקא בלקבל אנשים אנחנו ממש טובים! זה פשוט באמת מרתיע וזו באמת אחת הסיבות למה הצטמצמנו ככה. זה לא רע רק, פשוט לפעמים אולי עוברים את הגבול. (אני לא לוקחת אחריות על החפירה הזאת, בטח כתבתי הכל ממש מבולבל, תסלחו לי אבל אני עייפה מוות.)

מרמותק

New member
אני מסכים, רק רוצה לחדד

הדבר הראשון שאמרת נכון, אבל לדעתי לא רלוונטי - ידוע שההתנהגות הזאת מרחיקה חדשים (גם אם מדגישים בפניהם שאנחנו פתוחים מאוד ושרק ינסו אותנו) אבל אי אפשר לשנות את זה עכשיו, אלא אם כן נאסור דיונים פרטיים בפורום (אישית מתנגד - אם יש הצעות אל תחששו לדבר). בנוסף, אני לא מסכים עם המשפט "זה פשוט שאין פה מעבר לזה". רק בעמוד הזה (פחות משבועיים אחרונים) יש 8 שרשורים על אופנה אלטרנטיבית מתוך 13 (לא החשבתי כמובן את השרשורים החדשים שנפתחו עקב הדיון פה, אבל כן החשבתי שאלות ומכירות - בכל אופן בלי השאלות/מכירות אם את לא מחשיבה אותם זה עדיין 5-6 שרשורים בעמודים, שגם אם לא אידאלי, זה ללא ספק לא "אין פה מעבר לזה".) אני אולי נטפל לקטנות, אבל צרמה לי השורה הזאת. בכל אופן, אני מסכים שאם נשווה את השרשורים כיום לשרשורים של הפורום ב-2007... אין מה לעשות. אני לא מאמין שבשום שלב בעתיד הפורום שלנו או כל פורום בתפוז יחזור להיות מה שהוא היה לפני כמה שנים, ולא משנה כמה יתאמצו כל חברי הפורום בו זמנית. ב. אני אישית רוצה להגיד לך שפייסבוק מסתיר ממני הרבה מאוד מהדברים שהרבה מאוד אנשים מעלים, ובפורום שום דבר לא מוסתר ואישית הייתי כל כך שמח לראות את מה שתפרת, ולא הייתי מתייחס לזה בכלל כאל צומי. לכל אחד בפורום צריך להיות המקום שלו, כמו שיש את אלו שרק מפרסמים בשרשור מכירות, ויש את אלה שרק בשרשורים חברתיים - והכל טוב ויפה. אם את בכל זאת לא מרגישה בנוח, אפשר תמיד לפתוח שרשור לבוש שבנות אחרות ישתמשו בו גם... ג. אין לי ג' אבל אתגעגע, ומקווה שכשאחזור העניין יסתדר על כל רבדיו לטובה 3> ואולי אשמע כמה פריקים מעלים זכרונות על איזה ישראלית בפסטיבל שתפרה לעצמה את הבגדים.

NyaPrawr

New member
אבל העניין עם הבלוג הוא בדיוק זה-

בבלוג את מעדנת המון לא רק על עצמך אלא על כל מיני סוגים של אופנה אלטרנטיבית, כמו הפוסט על האופנה הסביבתית שעשית לפני כמה זמן. אלו דברים שיש להם מקום בפורום, אז למה שלא תנסי לפתוח אותם גם כאן? אפילו סתם לשים קישור לפוסט ולהסביר בקצרה מה יש בו היה יכול לעורר כאן משהו. ולזה אני מתכוונת שאני אומרת שכל אחד יכול לעשות משהו כדי להעיר כאן את העניינים. חוץ מזה, חצי מהעניין בפורום אופנה (לצורך העניין, כל אופנה, לא רק אלטרנטיבית) זה צומי! בגלל זה אני כמעט לא מעלה תמונות של עצמי, אני מרגישה מה זה מטומטמת לצלם את עצמי (או לבקש מאחרים שיצלמו אותי, לצורך העניין). אבל זה היה פרוייקט ממש מגניב, שה"לב" שלו הוא לא דווקא "תראו איזו מהממת אני במלה" (ואת כן), אלא "תראו איזה דבר מורכב ומגניב ומדהים תפרתי לגמרי בעצמי". ובנושא אחר- אני אישית שומרת את ה"קושקוששששש" שלי לסכמ"שים או לשרשור OFF, וגם זה רק כשיש לי כוח להגיב בהם. אבל יש לי חברות טובות כאן בפורום, וקשה להתייחס לזה כאילו אנחנו לא מכירות אחת את השניה. אני לא כל כך רואה את השיחות האישיות האלו גולשות מחוץ לשרשורים שמיועדים לכך. אבל מה שכן נכון, זה שלפעמים השיחות היחידות שנשארות בראש העמוד אלו שרשורי OFF וסכמ"שים.

Blue Emptiness

New member
אין לי המון מה להוסיף כי אני לגמרי מסכימה

אבל מה שכן, נכון שכמה מאיתנו גם עוקבים אחרי הבלוג שלך, אבל לא תמיד הקהל של הבלוג חופף במאה אחוז לקהל של הפורום, זו חשיפה אחרת לגמרי. אני לא מדברת בקטע של לקבל מחמאות אלא באמת על פוסטים כמו מה שניצן הזכירה וזכורים לי עוד כמה כאלו. אני לא אומרת שאת היחידה שצריכה לעשות משהו בנידון, גם אני אקח על עצמי להיות פחות עצלנית וכאלה
הבלוג זו סתם דוגמה, לא רק לך, לכולנו.

למעלה