אגב, קארל,

Carl Freeborne

New member
יש לי פטור מטעמי בריאות...

ואם אתה תחשוד שזה פטור נפשי אז אני יכול מצדי לחתום לך על ויתור סודיות... ורציתי לעשות שירות לאומי אבל קיבלתי את הפטור רק במארס וזה היה מאוחר מדיי לשנה הקרובה... בקשר לשנה הבאה - נראה כבר.. ואני עובד, משלם מסים, רוצה בבטחון ישראל (מאמין שהשלום יעשה את זה) והקו המדיני שלי הוא כמו של יצחק רבין ע"ה פחות או יותר... עוד חשדות לגבי? מוזמן....

Zack DA

New member
אני לא בית משפט, ואני מכבד אותך

...בכל מקרה. סתם התעניינתי, פשוט ראיתי שאתה בגיל גיוס.

פריפטס

New member
ואם זה נפשי...

אז מה? כבר אין בעיות נפשיות בעולם? הבעיה היום היא שאנשים חושבים שפטור נפשי זה רק לרוצים להשתמט, וזה פשוט לא נכון. יש אנשים שפשוט לא מסוגלים, מבחינת הבריאות הנפשית שלהם, לשרת בצה"ל.

ואולי זה להפך...

אולי מי שחולה נפש הוא אחד כמוני, שסבל שלוש שנים לחינם ובזבז את הזמן שלו ואת הכסף של משלם המיסים בשירות חסר ערך בצבא מטומטם? אולי דווקא הבריאים בנפשם הם אלו שבורחים מהערכת החולה הזאת?

Zack DA

New member
זו חובתך האזרחית.

אם כולם ידברו כמוך, כולנו נמצא את עצמנו בבית הקברות, לא ?

פריפטס

New member
אנקדוטה קטנה לגבי צה"ל

להוכיח עד כמה המסגרת הזו מטופשת: אני עומד לפני שירותי הצבאי. צה"ל מסרב לקבל אותי לעתודה או לכל מסגרת יוקרתית אחרת. בקשר ליכולותי השכליות לא צריכה להיות בעיה (דבר שכבר הוכח, ולא אלאה אותך בפרטים גם כדי לא לצאת רברבן), אבל כשבדקתי בצה"ל מדוע אני לא יכול להתקבל למסגרת שתתאים לי ותתרום גם לי וגם למדינה במקום לבזבז את עצמי 3 שנים במקום בו אני תורם פחות, הסתבר שאני לא עומד בקריטריונים בגלל "מידע סודי" (וואו... מפוצץ, נכון?).

Zack DA

New member
אוקיי, רק רגע ../images/Emo13.gif

1. זה בסדר, אני יודע שאתה לא רברבן. יש לך יכולות מוכחות ? על מה מדובר ? 2. תראה, יכול להיות שיש לך משפחה או חברים בעלי רקע "בעייתי" 3. אז מה נסגר איתך בסוף ?

פריפטס

New member
אני לא בורח לשום מקום ../images/Emo13.gif

1. אני לא "גאון" או "ילד פלא"- הכוונה היא שהיכולות שלי בהרבה תחומים גבוהות מהממוצע ואני מעדיף לא לפרט... אם תרצה, אבל רק ממש ממש תרצה, ובאמת ממש מאוד מאוד- אז נדבר על זה במסרים
. 2. לא...
3. יא, נחמד שאתה מתעניין
... מה נסגר... הממ, כרגע לא ממש נסגר שום דבר... לעתודה אני מין הסתם לא אלך, ובינתיים אני אחכה לגיוס כדי לראות מה נסגר איתי
.

אם כולם ידברו כמוני,

אז צה"ל יהיה חייב להשתנות, ולהפוך לצבא שכיר ויעיל.

Zack DA

New member
כן, שכולם ינצלו את זכותם לברוח ממנו

בשעת מלחמה....

מה הקשר?

בדיוק כמו שלממשלה ישנה היכולת לכפות על אזרחים העובדים במפעלים המוגרים "חיוניים" לא לשבות ולהגיע לעבודה, כך יהיה לגבי החיילים בשעת חירום. בכל מקרה, מה מונע מחיילים לברוח כעת בשעת מלחמה, שלא ימנע מהם לעשות זאת, לדעתך, אם הצבא יהיה צבא שכיר?

Zack DA

New member
בוא נהיה פרקטיים

מה נעשה אם פתאום אף אחד לא יתגייס לצבא ? זה "קצת" קריטי, לא ? ואגב, האם צבא שכיר הוא מספיק יעיל ? חשבתי שהצבא כורע תחת העומס הביטחוני - ואתה מציע לקצץ בכוח האדם ?

מה אני מציע? יעול:

למה הכוונה? כמו שהטכניון לא שולח את הפרופסורים שלו לעמוד בשער הכניסה ולבדוק תיקים לנכנסים, כך אני מצפה מצה"ל שלא יעסיק אנשי מילואים לא מוכשרים לכך בתפקידי שמירה, אלא יעסיק לשם כך מאבטחים מוכשרים באופן קבוע. אני מציע לקצץ בכוח האדם חסר הערך שנמצא בבסיסי צה"ל - וסמוך עלי, מנסיון - יש הרבה מאוד חיילים כאלה. בכסף שיחסך יהיה אפשר לשכור חיילים שכירים, שיבצעו את המשימות של צה"ל בצורה יעילה בהרבה. התהליך של מעבר לצבא שכיר לא חייב להיות בבת אחת, ויכול להיות הדרגתי - העברה של יותר ויותר תפקידים לאנשי קבע, שזו המילה הפוליטיקלי-קורקט לשכירי חרב, והחזקה של פחות ופחות חיילים סדירים, שעלות הכשרתם גבוהה מאוד, והתועלת מהם נמוכה, מכיוון שהם משתחררים מהר מאוד. חיילי העורף לא יעילים פשוט בגלל שהמשימות שהם מקבלים לא לרמתם והם לא בחרו בהן ואין להם שום מוטיבציה לעבוד בצורה הטובה ביותר. החיילים הקרביים פשוט עוברים הכשרה ארוכה מאוד - חצי מהשרות שלהם, כך שלא נשאר להם הרבה זמן לשרת.

Zack DA

New member
זה לא עניין טריוויאלי

אני האחרון שיתנגד לזה שצה"ל צריך להתייעל. אבל אתה מציג את המצב כאילו הוא מאוד פשוט, ויש הרבה מאוד שיקולים ובעיות עם הפיכת צה"ל לצבא התנדבותי. חלק גדול מהבעיות הללו בוודאי רואים רק מלמעלה....

פריפטס

New member
שאני אבין רגע...

"חלק גדול מהבעיות הללו בוודאי רואים רק מלמעלה...." כלומר- אנחנו האזרחים הקטנים לא צריכים להעביר ביקורת ולבדוק האם המנגנון יעיל- נסמוך על האנשים שמתעסקים בזה מלמעלה... הם יודעים יותר טוב. בעצם... בשביל מה הדמוקרטיה?

Zack DA

New member
אני רק אומר שמדובר בדבר מורכב

ולא מדובר בטיעונים שאני ואתה יכולים להביא, אלא רק אנשים שמכירים את המערכת גם ברמה גבוהה וגם הרבה שנים - וגם מכירים את כל המספרים הקטנים והמידע המסווג...

יש בעיה אחת עיקרית שרואים מלמעלה,

והיא, שאם הצבא יתייעל, אז לא יהיה צורך בכל כך הרבה אלופים אוכלי חינם, וחלק גדול מהם יאלץ ללכת הביתה. צה"ל הוא איגוד העובדים החזק במדינה, ואין לו סיבה לוותר על כוחו ועל השפעתו. לכן השינוי צריך לבוא מבחוץ, באמצעות כפיה על הצבא להשתנות. הקיצוצים שנעשים כעת בתקציב הבטחון הם התחלה טובה - זה מחייב את צה"ל להתייעל.

Zack DA

New member
תנסה לרדת מהעץ

השיקולים שבגללם צה"ל נשאר צבא חובה הם עמוקים וקשורים קודם כל בצרכים הביטחוניים. השיקולים הפוליטיים והיוקרתיים שתארת הם אמנם קיימים אך הם אחוז קטן ממה שבאמת קיים, ואתה מבטל את הכל בהינף יד.

נסכם את זה כמו איתן - בולשיט!

אני מדבר על סמך הניסיון שלי בצה"ל, ואתה מוזמן לשאול כל מי ששירת אי פעם בצבא, כמה בזבוז יש שם. אין צורך בטחוני בהחזקת אלפי חיילים קב"ניסטים שבכלל לא רוצים לשרת בצה"ל - עושים זאת רק בשביל "כור ההיתך - עלק", ובשביל שיהיה לעוד כמה אלופים מה לעשות ועל מה לקבל משכורת שמנה. אין שום צורך בטחוני במסדרי בוקר ובמסדרי ערב כל יום שמבזבזים אלפי שעות עבודה בכל בסיס. אבל אם זה לא יתבצע - מה יעשו אלפי רס"רים ונגדי משמעת? תן את הכתובת של האתר של רס"ב שמעון http://www.rasabshimon.com לכל חייל לשעבר או בהווה שאתה מכיר, והוא יספר לך שכל מה שכתוב שם הוא אמת לאמיתה, בלי הגזמות.

למעלה