אהרון עיני התארח בפורום

moran f

New member
לא צריך לגדול במשפחה חירשת

קח ילד בן 3, שומע בן למשפחה שומעת ותדבר לידו בשפת הסימנים. רוב הסיכויים הם שגם הוא יתחיל לחקות אותך. כמובן שהוא לא יבין, אבל אני מאוד בספק אם הילד שאהרון פגש הבין מה הסימנים אומרים.

אהרון33

New member
אמת ,אני לא מחנך או מורה מוסמך או

בעל הסמכה בחינוך החרשים.שמתי לב שילדים חרשים נולדו קולטים פי כמה את אוצר מילים שלשפת הסימנים לעומת ילדים חרשים שלמדו לדבר אורלית קולטים איטי פי כמה מחרשים הנ"ל.זה עובדה
מובן תלוי בהשקעה של הורים בשעות בחינוך בילד חרש/כבד השמיעה,מניף פירות
. הרבה הורים שומעים חושבים ששתל קוכלארי פתרון פלאים,שתל יפתור את כל הבעיות חרשות.אך זה לא נכון בכלל
אלא השקעה בחינוך ואימוני שמיעה אכן יקרב את החרש לעולם השומע. האם תסכימו איתי

0ne Man

New member
ברור שדרושים הרבה אימונים

לא מזמן ביקרתי במיח"א בחיפה (שם למדתי בילדותי) וממש נדהמתי לראות כיתות שלמות של ילדים שבקושי הולכים, וכבר מושתלים. הם התנהגו בדיוק כמו ילדים שומעים -צועקים אחד על השני ומשחקים יחד... במיח"א משקיעים הרבה זמן, אהבה וסבלנות בחינוך ילדים אלה להיקלט בחברה שומעת. ולכן דעתי היא, שהדור הנוכחי של החירשים הוא הדור האחרון, והדורות הבאים יהיו שייכים למושתלים כבדי השמיעה.

moran f

New member
גם אני לא מחנכת

אתה מדבר על קליטת שפת סימנים? באיזה גיל הילדים שלמדו לדבר אורלית לומדים את שפת הסימנים? בלימוד שפה גיל הוא מרכיב חשוב - ילדים צעירים לומדים שפות בצורה הרבה יותר טובה ממבוגרים. בקשר לשתל הקוכליארי - אני מניחה שאין רופא שייתן להורים להאמין שהשתל הוא "פתרון פלא". אין ניתוח שמבצעים מיד, בלי לדבר עם החולה (או במקרה הזה ההורים) על סיכונים, השלכות וכו'. אני בטוחה שהרופאים מעבירים למשפחה את הקשיים שיהיו אחרי הניתוח. רופא שלא מבהיר להורים שאין פתרונות פלא מועל בתפקידו, לדעתי. כמובן שהשתל מקרב את החירש לעולם השומע. זו המטרה, לא? עוד שאלה, ברשותך. אתה חושב שילד שנולד בספרד למשפחה ספרדית אבל אומץ על ידי משפחה ישראלית בגיל צעיר מאוד (כמה שבועות, נגיד) ומאז שמע רק עברית "ידע" ספרדית באופן אינסטינקטיבי כמו שאתה טוען שילדים חירשים "יודעים" את שפת הסימנים?

אהרון33

New member
ל moran f

קראתי באיזה חוברת מקצועי ושם נכתב מאמר מחקר על התינוקות החרשים: כשתינוקות נולדים, מוח שלהם פתוח לכל דבר.. במיוחד הראיה שלהם רגיש מאד, תינוק מסתכל בידיים שלו ולומד להשתמש,זה זמן תינוק חרש יותר ערני מתינוק שומע, לומד מהר איך להשתמש בידים ומחקה את הורים חרשים. אני בטוח שאת לא תסכימי או תתוכחי עוד ועוד.. בסוף תפוז יתמוטט מרוב הויכוחים שלנו
אהרון33

moran f

New member
זה לא עניין של הסכמה

בקשר לראיה: האמת היא שהראייה של תינוק שנולד היא לא מושלמת. אבל זה לא קשור. כמובן שתינוקום משתמשים בידיים הרבה, מנסים לגעת וכו'. הם גם משמיעים הרבה קולות. אני מאוד אשמח לקבל הפנייה למאמר שמראה שתינוקות חירשים יותר עירניים מתינוקות שומעים. ועל השאלה השניה שלי לא ענית. אתה חושב ששפת הסימנים היא משהו שתינוק חירש נולד כשהוא "יודע" אותו ורק צריך לגלות או שזו שפה שלומדים כמו כל שפה אחרת?

אהרון33

New member
בקשר לשאלתך ראשונה ושנייה.

נא לפנות למיח"א תל אביב, רח' רדיניג 25 רמת אביב. מקווה שתמצאי מאמר מקצועי בנושא הזה. במידה ולא תמצאי נא לפנות למרכז פדגוגי שהועבר ליפו ממרכז שמע תל אביב,כרגע אינני זוכר מה כתובת מדוייקת,תוכלי לברר דרך שמע תל אביב,רח פליטי ספר 30 תל אביב. בהצלחה
אהרון33

moran f

New member
בקשר למאמר - בסדר.

לא שיש לי זמן לרדוף אחרי חומר קריאה נוסף, אבל זה לא חשוב. השאלה השניה שלי הייתה בקשר לדעתך.

אהרון33

New member
דעתי חשובה ../images/Emo35.gif ../images/Emo13.gif

אמרתי שתינוק חרש קולט יותר מהר פי כמה את שפת הסימנים מאשר קליטת שפה אחרת. מקווה שעניתי לך תשובה נכונה
אהרון33

moran f

New member
מה זאת אומרת תשובה נכונה?

עדיין, הייתי שמחה אם היית מפנה אותי למאמר ולא למקומות לחפש בהם מאמרים. השאלה הייתה האם לדעתך שפת הסימנים "מוטבעת" בתינוק חירש מרגע לידתו (ואז מה עם תינוק שהתחרש בגיל צעיר מאוד?). אם כן, האם זו תכונה ייחודית לשפת הסימנים או שכל השפות "מוטבעות"?

צלף

New member
הנבואה שכתבתי אותה פעם ../images/Emo9.gif

מר אהרון עייני הזכיר נבואה שכתבתי פעם אז הצלחתי לאתר אותה באורט, והיא לפניכם

0ne Man

New member
קראתי ונהניתי לקרוא את הנבואה.. ../images/Emo13.gif

מעניין לציין, כי התחזית הראשונה והשנייה שלך למעשה כבר התממשו, ולא לאחר 20 שנה,כפי שחזית, אלא לאחר 2-3 שנים בסך הכל.... בימינו הרבה לק"ש מנהלים שיחות וידיאו באינטרנט, אם כי עדיין זה לא מספיק מפותח (מסנג'ר וכו') , יש יותר ויותר מושתלים עם שתל קוכלארי, ויותר ויותר מכשירי שמיעה דיגיטליים חכמים, שמחליטים איזה קולות להעביר לאוזן ומאיזה להתעלם... ממש מעניין..

צלף

New member
אנחנו רק בהתחלה... ../images/Emo2.gif

כמה שאני יכול לזכור, התכונתי שמכשיר מיעה דיגטלי ישמע את הביבה ויצור פלט קולי כזה ללקוי שמיעה כך שהכבד שמיעה יוכל לשמוע כמו או קרוב לאדם רגיל בלי לא להבין משהו... היום אני משתמש במכשיר שמיעה דגיטלי, ולא מרגיש מהפיכה לעומת האנולוגי השיפור הוא בעומס הרעשים ולא בשמיעה.(כתבתי מאמר על זה שנמצא בקישורים בסעיף אבזרי עזר ומכשירי שמיעה) וגם שיחות וידאו אינם נפוצות, לא יצא לי להשתמש בהם אפילו פעם אחת.

צלף

New member
אני אעתיק את זה בשבוע הבא את

התחזית לכאן ומענין להיסתכל בה מפעם לפעם...

0ne Man

New member
כן, תעתיק את הנבואה שלך לפורום

וגם תשים במאמרים, ובשנת 2010 ניכנס למאמרים ונבחן את המציאות מול התחזית שלך...
ודרך אגב, אני מכיר הרבה גולשים לק"שים, שמשתמשים במצלמת אינטרנט בזמן השיחות שלהם במסנג'ר. התופעה הזו הולכת ומתרחבת, ואני מאמין שככל שישתכללו תוכנות המסרים ומצלמות האינטרנט, תיגבר השימוש במצלמות האינטרנט. חג סוכות שמח!

צלף

New member
השאלה הקריטית אם ניתן לקרוא שפתיים

או תנועות ידיים דרך מצלמת אינטרנט
היופי של בן שיח הוא פחות חשוב (תלוי למי)

ben naim

New member
זכויות בארץ מול זכויות בעולם

ערב טוב אהרון עייני שאלה ראשונה מה הזכויות שמגיעות לנו בארץ קודש ? א.הורי ילדים לקוי שמיעה מקבלים קצבה מביטוח לאומי ב.החזר מיסים לפקס (האם מכשירים HP שהם 3 דברים במוצר נחשב כפקס או מדפסת כי אין מיסים בכלל על מדפסת) ג. גלאי בכי ד. לימודים גבוהים - מימון באמצעות ביטוח לאומי (לא כל אחד מקבל - מוזר) ומה עוד פיספסתי ? שאלה שניה רציתי לדעת האם לאחר מאבק וקבלת סל תקשורת איפה אנו עומדים בזכויות חרשים מול שאר מדינות כמו ארצות הברית / מדינות אירופה עוד שיש לנו עוד הרבה דרך להגיע לזכויות כמו שנותנים בארצות אחרות? שאלה שלישית האם אתה יודע מה הזכויות של חרשים במדינות אירופה כמו אנגליה / צרפת וארצות הברית ? ותוכל להאיר את עינים שלנו בזכויות שחרשים מקבלים וכך שנדע אם הגענו לאותה זכויות שמגיעות לחרשים בעולם כולו תודה מראש

0ne Man

New member
ערב טוב לך, מר אהרון עיני

ברוך בואך לפורום החרשים וכבדי השמיעה של תפוז. ברצוני להודות לך, בשמי ובשם שותפי צלף, על שנענית להזמנתינו להתארח בפורום שלנו ולענות על שאלות של הגולשים. תודה רבה
אני מאחל לך ולכולנו דיון מרתק

שאלה אישית למר אהרון עיני

אני מעוניינת לעבוד עם אוכליסיית ילדים ומבוגרים כבדי שמיעה וחרשים. במוסד לימודי או לחילופין בתאטרון שבו אוכלוסייה זו משתתפת ויוצרת (כמו הצגה העולה בימים הקרובים עם חירשים ועיוורים.) השאלה שלי היא כיצד אוכל להשתלב בעבודה זו? לאן עלי לפנות? בתודה מראש אורנה אזולאי.

אהרון33

New member
הנני מציע לפנות

כן, תתקשרי אל אסתר תירוש ,רכזת עו"ס טל:03-7303355 פקס: 03-7396419 ויתכן הם יציעו לך עבודה מתאימה. בהצלחה
אהרון33

למעלה