אולי תסבירו לי למה לשלם ???

dudu_n

New member
../images/Emo41.gifאולי תסבירו לי למה לשלם ???

אנשים תסבירו לי למה לי לשלם מינימום 20$ בשביל סרט אם אני יכול להוריד אותו ??? ואם תגידו לי כי אפשר לצפות רק במחשב וכאלה ...! אז אני יגיד שזה לא בעיה כי רוב מכשירי הדי וי די היום תומכים בפורמט MPEG ואני יכול תוך 2 דקות להחליף את הסרט לפורמט זה ואז לצרוב אותו ולראות בכל מכשיר DVD !!! וכל זה בעלות של אולי 7 שקל !!! מחכה לתשובות.

Bender Unit 22

New member
אממ... יושר?

אתה גם שודד בנקים? זה פשוט: כנס לסניף עם קסדהת אופנוע על הראש, תן לכספרית פתק ובו כתוב "זה שוד יש לי אכדח תשימי את הכסף בסקית ואל תעסי ענינים" ותברח אחרי שתי דקות. מה הבעיה? אם הדבר היחידי שמונע ממך לשדוד בנקים הוא הסיכון שתיתפס, מישהו צריך לשבת עם הוריך לשיחה ארוכה...
אבל רוצה סיבות תועלתיות לקניית DVD-ים? בסדר. זמינות: יותר סרטים זמינים כ- DVD מאשר ב- DivX או VCD. איכות: האיכות של DVD טובה יותר מזו של DivX והרבה יותר טובה מזו של VCD. תוספות: DVD-ים כולים לרוב תספות כמו סצנות שלא נכנסו לסרט, "איך עשו את", טריילרים, הערות הבמאי ועוד. לא תמצא את זה בריפים למיניהם. וטוב סיגנוני קטן: כדאי לצמצם את מספר הפיסוק, הם לא חייבים לבוא בשלשות.

cafesito

New member
יושר=שם נרדף לוחסר הזדמנות

ומצפון זה הקול הקטן שאומר "אתה יוכל להיתפס" ולמה תמיד מערבים אופנוענים וקסדות השודים ופלילילם אחרים?

Bender Unit 22

New member
סליחה?

(הדרך המנומסת לומר "שטויות" :- ) אתה משלם בקיוסק בשטר של 50 ש"ח ומקבל עודף מ- 100 ש"ח. יש לך הזדמנות ואי אפשר לתפוס אותך. אתה אומר למוכר "היי, טעית בעודף"? אתה הולך בלילה ברחוב ריק ומוצא ארנק זרוק ברחוב. בארנק יש 2000 ש"ח ותעודת זהות. יש לך הזדמנות ואי אפשר לתפוס אותך. אתה מחזיר את הארנק לבעליו/לתחנת משטרה או לוקח את הכסף וזורק את הארנק לפח? ולמה מערבים קסדות אופנוענים ושודי בנק? כי זו הדרך הקלה ביותר לעשות כסף בארץ
.

TheShis

New member
כמה דברים:

1. אני לא יודע למה בחרת דווקא במחיר של 20$. יש סרטים זולים יותר, ויש סרטים זולים בהרבה יותר. 2. אפשר להמשיל את זה לאוסף בולים. מי שנהנה לאסוף בולים יצחק לך בפרצוף אם תציע לו לסרוק כמה בולים ולהדפיס אותם במדפסת הזרקת דיו או לייזר צבעונית. זה פשוט לא זה, ולא משנה כמה איכותית תהיה ההדפסה. ובלי קשר ליושר (זו תכונה נדירה למדי במדינתינו) - כשאתה באמת אוהב משהו, למשל, יין, אתה לא תהיה מוכן להתפשר על בציר משנה לא טובה, בידיעה שידך יכולה להיות משגת גם את הבציר המעולה של שנה אחרת. דרך אגב - היית מוכן לקבל בתור עודף כסף מזוייף (שהודפס במדפסת באיכות מעולה - אבל עדיין - מזוייף)?

מינימום 20 $ ???

אני יכול לקנות סרט חדש ב 70 שקל וזה כולל משלוח ! הזמנתי את הטרילוגיה של "בחזרה לעתיד" וזה יעלה לי רק 150 שקל כולל משלוח כלומר 50 שקל לסרט ! ושום דבר לא יכול להחליף את האיכות של ה DVD (בינתיים....)

נו, מה יהיה??../images/Emo5.gif

תראה חביבי, קודם כל טכנית: 1. סרט DVD כולל סאונד חמישה ערוצים בדולבי דיגיטל 5.1 או DTS. הסאונד בסרט VCD הוא בד"כ סטריאו, כלומר 2 ערוצים. 2. איכות התמונה ב-DVD טובה בהרבה. 3. ב-VCD אין לך תוספות ותרגום. והכי חשוב- מוסרית (אני מצטער מראש, אבל אני הולך להיות בוטה): 4. אם אתה חושב שמגיע לך, מר דודו מישראל, להנות מסרט בעלות 7 שקל למרות שהושקע בו מיליוני דולרים, המון ידע וכשרון ויוצריו לא שוים את ה-20$ העלובים שלך, יש לך בעיה מוסרית קשה. לא משנה כמה מזוזות תנשק, וכמה ימי כיפור תצום, אתה תשאר גנב קטן כל ימי חייך. באופן אישי אני חושב שיש לשלול ממך ומהוריך (שעשו עבודה גרועה בחינוך) את הזכות להוליד עוד ילדים לעולם הזה, שמתפורר מוסרית בגלל אנשים כמוך. אם זה לא מזיז לך, אדוני הלא נכבד, אז לך תגנוב כמה ברזים בטורקיה ותעזוב אותנו בשקט.

איצקיס

New member
התשובה היא הרבה יותר פשוטה...

פשוט, כי אם אתה לא תשלם והוא לא ישלם ואני לא ישלם ואף אחד לא ישלם, יפסיקו לעשות סרטים, או שיעשו סרטים באיכות מאוד נמוכה כדי לחסוך בעלויות ואז כולנו נפסיד. אם טרחת פעם להסתכל בתוספות שיש בסרטי ה DVD וצפית באחד מקטעי "מאחורי הקלעים" של סרט זה או אחר היית מבין כמה עבודה ומשאבים מושקעים בכל סרט וכל זה כדי שאנחנו, הצופים, נפיק הנאה מקסימלית בזמן הצפייה. היית רואה איך, למשל, השחקנים בסרט "כוכב הקופים" קמים כל יום ב 2 לפנות בוקר כדי להתחיל במלאכת האיפור וההלבשה המייגעת שנמשכת שעות ארוכות כדי לצלם כמה שעות בודדת ביום. "באימת הפאנטום" היית רואה איך ג´ורג´ לוקאס וצוות ענק של אנשי הפקה עובדים שנה שלמה על הסרט משלב הרעיון ועד למוצר המוגמר, ואיך בעבודת נמלים מהנדסים כל פרט ופרט כדי שהתוצאה תהיה מושלמת. אם אנשים יפסיקו לשלם עבור זה, כל זה ייעלם ואתה תישאר תקוע עם אנימציות פלאש שתוריד מהאינטרנט כי זה המקסימום שתוכל להשיג.

flame2262

New member
ועכשיו לקצת אמת

החברים פה נתנו לך דודו תשובות לא כנות. תרשה לי לדבר איתך דוגרי ולהגיב על עיקרי הדברים: א. "יושר"- "לשדוד בנקים"... טוב שלא הגזמנו... ועוד איזה טיפש אחד אומר שצריך לשלול מההורים שלך את הזכות להביא ילדים... לפי מה שאתה אומר מר קריידל הנכבד, צריך לשלול ליותר מ80% מתושבי מדינת ישראל את הזכות להביא ילדים (אולי יותר, אני לא זוכר בדיוק את אחוז המשתמשים בתוכנות לא חוקיות). מעניין אם הווינדוס שאתה משתמש בו כדי לקרוא הודעה זו הוא חוקי... מעניין... ב. "יותר ערוצי סאונד, איכות תמונה גבוהה יותר"- אני חי נפלא עם סטריאו, ואיכות התמונה של SVCD היא מ-ד-ה-י-מ-ה. VCD פחות, אבל זה מספיק בהחלט לכל צופה שמכבד את עצמו (כמובן, יש את הפריקים של האיכות... אולי אם גם לי היה כסף כמו זבל הייתי הופך לאחד כזה). ג. "אם אתה לא תשלם ואני לא אשלם יפסיקו לעשות סרטים"- רוצים להתערב על זה? :) סרטים תמיד ימשיכו לעשות כי תמיד יהיו פראיירים/עשירים שמוכנים לקנות אותם במחירים מופקעים. אם היה לי את הסכומים, הייתי קונה סרטים כל היום, אבל אני כמו דודו נאלץ לפנות לפתרונות זולים יותר. הטיעון היחיד שתופס הוא לדעתי הטיעון של ה"תוספות". בDVD יש באמת כל מיני בונוסים מגניבים, אבל אפשר לחיות בלי זה. לסיכום דודו- אל תשלם. תוריד ותצרוב, כמו כל אזרח לא-עשיר. זה לא בושה.

TheShis

New member
הגנב שופט את אלו שלא פשעו. מעניין.

כמה דברים: 1. אתה צודק. אם ה"אני הפנימי" שלך אומר שזה "בסדר" לגנוב, אז אשריך. אני רק מקווה שחברה שלך (או אישתך, בעתיד) יודעת/תדע עם איזה אדם ישר, הגון וכן היא מסתבכת. 2. העובדה שאתה מוכן להתפשר על האיכות היא כשלעצמה לגיטימית, כמובן. רק חבל שהדרך שלך להתפשרות היא פלילית. 3. אני מסכים איתך שמחירי הסרטים בארץ הם מופקעים (כמו גם המחירים לקולנוע - דרך אגב - יוצא לך "להתפלח" לקולנוע מדי פעם? זה פחות או יותר על אותו משקל). הפתרון פשוט - קונים סרטים בחו"ל. אתה כנראה באמת לא מודע למאמץ האדיר שמושקע בסרטים כיום. מבחינתך הסרט מסתכם בשעה וחצי של כיף, ותו לא. Grow up. 4. גם אני אזרח לא עשיר, וזו לשון המעטה. שא ברכה.

"זה לא בושה"... לגנוב???

עוד כמה אזרחים "למופת" כאלה ונראה לאן נגיע... כבר כבשנו את פסגת המדינות המפרות זכויות יוצרים והיום התפרסם שהתייר הישראלי הוא מבין הגרועים בעולם ומקום שני בקמצנות טיפים (כן, עכשיו זה רשמי). זה ברור שלא נצליח לשנות שנים של הרגלים של חינוך קלוקל מהבית. אבל אם אתה, דודו ועוד 80% מהמדינה רוצים לדבר על "איזה סרט כדאי להוריד מהאינטרנט", לכו תקימו פורום אחר. בינתיים תן לי ולכל מי שרוצה לדבר על סרטי DVD חוקיים (כן, זה מהותו של הפורום הזה) לעשות את זה מבלי שגנבים כמוכם יפריעו. מה קרה? לא מצאת איזה תור להדחף אליו?? "מספיק בהחלט לכל צופה שמכבד את עצמו"...
מכבד??? כמה חבל... הסיבה היחידה שמונעת ממך להנות מסראונד 5.1 היא שעדין אי אפשר להוריד רמקולים מ-KAZAA... וכן, הווינדוס שאני משתשמש כרגע הוא חוקי למהדרין (בעבודה ובבית). מי שמך לשופט???

Soak

New member
וגם אם נשים את עניין היושר בצד לרגע

אני חושב שהסיבה המרכזית שתופסת כאן מלבד עניין החוקיות והיושר היא אותה סיבה שכתב עליה TheShis. אנחנו אספנים וכשאתה אספן של משהו שאתה אוהב באמת אתה לא מוכן בשום פנים ואופן להתפשר על פחות ממושלם. אז לנו זה כן משנה שהסאונד הוא 5.1 ולא סטריאו. ולנו כן משנה איכות התמונה הטובה ביותר. ולנו כן משנות התוספות וכל שאר הסיבות שהועלו כאן. עובדה שאנחנו מחפשים את הגירסה הטובה ביותר של הסרט מבין הגירסאות הקיימות באיזורים השונים. ולא מדובר כאן על כסף, גם לי לא נוזלים כספים מיותרים בבנק (וזה בלשון המעטה) אבל כשיש לך תחביב אתה משקיע בו את הנשמה. בין אם זה לאסוף בולים, לאהוד קבוצת כדורגל או לאסוף סרטים ב-DVD. ואין אדם בעולם שיש לו זכות לשפוט את התחביבים שלנו.

dudil

New member
קצת קשה לי להגדיר איכות תמונה של

SVCD כמדהימה ביחוד אם מתיחסים לעובדה של דחיסת 2.5 MBPS של SVCD לעומת עד 9.8 MBPS בדיוידי, ביחוד אם אתה לוקח סרט DIVX שדחוס בכ-1 MBPS ואפילו אם תדחוס אותו לMPEG 2 ב-15 MBPS עדיין תשאר עם איכות חרא.

flame2262

New member
עזוב עובדות ונתונים יבשים

ראיתי סרטים בפורמט של SVCD, שאני לא יכול לתאר לעצמי איך אפשר להפוך את זה לאיכותי יותר... בשלב מסויים העין של הבן אדם לא רואה הבדל. SVCD זה איכותי ביותר.

רומן ט

New member
נו, אתה לא יכול לתאר לעצמך...

אז בטח אין איכות טובה יותר, אם אתה לא יכול לתאר לעצמך.
גם אני פעם לא יכולתי לתאר לעצמי שיש משהו איכותי יותר מקסטה טייפ שהוקלטה ב Dolby B. נו, אז טעיתי.
אני מצליח לראות הבדל בין SVCD "איכותי" ל-DVD על מוניטור מחשב "17 טוב, בטח ובטח על טלביזיה "29 טובה. ולזה לא צריך להיות מיליארדר. ואם העין לא מסוגלת לראות הבדל בין SVCD ל-DVD - הייתי רץ מהר מהר לאופטמיטריסט...

למעלה