אז מה מבשלים לשבת ?

../images/Emo41.gif אז מה מבשלים לשבת ?

סוף השבוע בפתח ואיתו הבישולים לשבת .. אז מה יאכלו אצלכם בשולחן השבת ?
 

יפית מן

New member
צהרים טובים ל-מאיוש.י השלום והברכה,תבורכי

כל המאכלים שצלמת והיצעת נראים מצוין אנה ממך כתבי לנו את המתכונים כי תמיד טוב לחדש ובמיוחד שזה נראה 10 כמו הקיטרינג אז למה לקנות מוכן כתבי את המתכונים כדי שנספיק להכין את זה לשבת ולקנות את המצרכים בתודה מראש...יפית מן
 

מאיוש י

New member
מתכון עוגת שמרים שלי

1 קילו קמח 2 ביצים 1וחצי מרגרינה 50 גרם שמרים חצי כוס סוכר בערך כוס מים ללוש הכל ולמלא כאוות נפשכם ליצור רולדות או שושנים אני ממלאת בממרח השחר פרווה או בתערובת של מרגרינה מומסת עם קקאו רבע כוס וחצי כוס סוכרלאחר האפיה לשפוך סירופ סוכר בתאבון
 

מאיוש י

New member
מתכון בצק ללחם וחלות

1 קילו קמח 50 גרם שמרים חצי כוס שמן 4 כפות סוכר כף מלח מים בערך 2 כוסות אני תמיד רושמת בערך כי זה משתנה לפי סוג הקמח או הלחות באויר צריך לקבל בצק רך אבל לא דביק ללוש הכל להתפיח עד להכפלת הנפח ואז ללוש למה שרוצים חלה או לחמניות להתפיח שנית רבע שעה למרוח ביצה ושומשום ולאפות ב180 עד להשחמה. בתאבון
 

מאיוש י

New member
לאמא של יהונתן לאיזה דג את מתכוונת??

הדג המטוגן שלי או הדג המבושל של יוכי?
 

מאיוש י

New member
שלום אמא של יהונתן

הדג המטוגן הוא פילה בקלה, או סול ,מה שיש אני משרה אותו שעה בלימון ומלח ומים אחר כך שוטפת מסננת היטב ומייבשת ופשוט טובלת בקמח ובביצה ומטגנת זהו אפשא להוסיף לקמח עשבי תיבול הילדים שלי לא אוהבים עשבי תיבול אז ויתרתי שבת נעימה
 

יפית מן

New member
בקרתי בגלריה שלך ,מדהיםםםםם....רק

שאין את המרשמים?לחצתי ולחצתי ונשארתי בלחיצה ולא יותר לא ראיתי שום מתכון חבללל..למה אין מרשמים ואפילו שיש מרשמים זה לא בעברית האם אפשר לתרגם?זה היה מאוד משמח אותי ואני בטוחה שגם אחרות מי שאנגלית היא לא שפה שאני שולטת בה אשמח להתיחסות ולהסבר איך מגיעים למתכון?ואם אפשר לתרגם זה הרי מדהים ,במראהו..ובטח גם בטעם של עוד...שבת שלום ומבורך
 

מאיוש י

New member
בבקשה מתכון

לטגן בצל להוסיף עוף ותת לו להתבשל ללא נוזלים על אש נמוכה 10 דקות להוסיף זיתים ללא חרצנים שהורתחו קודם במים לשפוך מהם את המים ולהרתיח שוב לאחר שעברו 2 רתיחות להוסיף אותם ללא המים לעוף .להוסיף רצועות גמבה ומים בערך עד מחצית העוף לבשל 20 דקות ואז לטבל, בכורכום, מרק עוף, מלח, פלפל שחור, מעט אבקת מרק בצל ולהמשיך לבשל עוד רבע שעה. מצטערת שרשמתי רק עכשיו לא הייתי בבית אם לא תספיקי השבת אז שבת הבאה בע"ה.
 

יוכי68

New member
כמובן שאין שבת בלי דגים....

קציצות דגים/יוכי יש להשרות את הדג (פילה כלשהו) במלח ולימון כשעה. בקערה הכינו בצל חתוך גס, פטרוזיליה, קוסברה, שום, כרפס,פילה דג: טחנו את כל התערובת במכונת בשר - הוסיפו 3 ביצים (לק"ג דג) מלח, פלפל שחור, פירורי לחם או פרוסות לחם שרויות וסחוטות היטב (העיסה לא דלילה ולא יבשה), פפריקה מתוקה וחריפה, כמון , אפשר להוסיף כף של אריסה ביתית : את כל התערובת שהתקבלה יש לחלק לכדורים בגודל הרצוי ולטגן במעט שמן - לזמן קצר. בסיר רחב: 5 תפו"א פרוסים לפרוסות דקות 3 גזרים פרוסים לפרוסות דקות גמבה חתוכה לרצועות 2 פלפלים ירוקים חריפים חצויים לאורכם 6 פלפלים אדומים יבשים/חריף או מתוק מסדרים יפה בסיר - מוסיפים את הקציצות המטוגנות קלות מעל הירקות - מפזרים מלח בכמות נדיבה, פפריקה מתוקה בכמות נדיבה, פפריקה חריפה לפי הטעם, כמון, פלפל שחור ומים עד גובה הקציצות - לא מעל. מוסיפים כ 6 שיני שום, קוסברה קצוצה ושמן כ 3/4 כוס. מבשלים על להבה בינונית עד לצמצום הנוזלים - כשעה לפחות. לקראת סוף הבישול מסירים את המכסה ומבשלים עוד כמה דקות. ניתן להכין במצע של פולים...חומוס וגזר...עגבניות וגמבה.......ועוד.... כל דג נבחר יכול להחליף את הקציצות: נסיכת הנילוס, אמנון, פילה אמנון, בקלה, סלמון, טונה וכדו' תהנו!
 

יוכי68

New member
בסטיל

בא לי להכין בסטיל עפ"י המתכון של צחי מבישול לילדים (פירה + בשר טחון =מצופה ומטוגן)
 
למעלה