כמובן שאין שבת בלי דגים....
קציצות דגים/יוכי יש להשרות את הדג (פילה כלשהו) במלח ולימון כשעה. בקערה הכינו בצל חתוך גס, פטרוזיליה, קוסברה, שום, כרפס,פילה דג: טחנו את כל התערובת במכונת בשר - הוסיפו 3 ביצים (לק"ג דג) מלח, פלפל שחור, פירורי לחם או פרוסות לחם שרויות וסחוטות היטב (העיסה לא דלילה ולא יבשה), פפריקה מתוקה וחריפה, כמון , אפשר להוסיף כף של אריסה ביתית : את כל התערובת שהתקבלה יש לחלק לכדורים בגודל הרצוי ולטגן במעט שמן - לזמן קצר. בסיר רחב: 5 תפו"א פרוסים לפרוסות דקות 3 גזרים פרוסים לפרוסות דקות גמבה חתוכה לרצועות 2 פלפלים ירוקים חריפים חצויים לאורכם 6 פלפלים אדומים יבשים/חריף או מתוק מסדרים יפה בסיר - מוסיפים את הקציצות המטוגנות קלות מעל הירקות - מפזרים מלח בכמות נדיבה, פפריקה מתוקה בכמות נדיבה, פפריקה חריפה לפי הטעם, כמון, פלפל שחור ומים עד גובה הקציצות - לא מעל. מוסיפים כ 6 שיני שום, קוסברה קצוצה ושמן כ 3/4 כוס. מבשלים על להבה בינונית עד לצמצום הנוזלים - כשעה לפחות. לקראת סוף הבישול מסירים את המכסה ומבשלים עוד כמה דקות. ניתן להכין במצע של פולים...חומוס וגזר...עגבניות וגמבה.......ועוד.... כל דג נבחר יכול להחליף את הקציצות: נסיכת הנילוס, אמנון, פילה אמנון, בקלה, סלמון, טונה וכדו' תהנו!