איך הייתם מעברתים אותי

• פותח הנושא vk3
  • פורסם בתאריך

vk3

New member
../images/Emo41.gif איך הייתם מעברתים אותי ../images/Emo35.gif

ראשית כול ברצוני לברככם על הפורום הנהדר שנפתח עבורכם ביוזמת מנהלכם איתי. מאוד הופתעתי ( לטובה) לקרוא שהוא " רק" בן 18 ( כמוני
) ומוצא עניין רב בשפה הנפלאה שלנו, מלאת המיסתורין. עליתי ארצה לפני 10 שנים, מאוקראינה ואני מאוד מזדהה עם מנהלכם בדבריו
זה מאוד מעניין לחקור את השפה שלנו, ללמוד אותה כול פעם מחדש, לשאוף לשלמות ולשמור על טוהר הכתיבה והדיבור
לצערי, מעטים בגילנו בכלל חושבים על זה ובוחרים " להשמיד" את השפה באמצעות עגה... אני בכלל אדם שנמשך מאוד לשפות, חוקר אותן ו- " מתענג" עליהן, כך עברית הפכה לאחת מאהובותיי... בשביל ההתחלה, רציתי להציב בפניכם אתגר מעניין. עברתו את שמי
דרך אגב, שמי הוא קיריל. נעים מאוד. קיריל, כמו קירילית ( על שם מייסד השפה) מקורו הוא מיוונית ( קיריל, אשר היה ביוון, רצה ליצור שפה שונה מזו של היוונים כהבעת מחאה) ופירושו מיוונית הוא: שליט העולם
מסוגלים
נ. ב. הצעות כגון: קיר, קילר, ליריק, יקיר לא תתקבלנה...
ו

מה אתה אומר על -

אמִּיתָי? (Amitay)
Key-Real = מפתח אמיתי. לא הצלחתי למצוא איחוד מילים טוב ל"מפתח אמיתי", אז פשוט השארתי את ה"אמיתי" ונוצר: אמִּיתָי.

אִיתַי

New member
תודה רבה, קיריל../images/Emo70.gif ../images/Emo24.gif

וברוך הבא אלינו!
יש לך שם יפה ומיוחד, ואני רואה שההצעות לעיברות שמך כבר מתחילות "לזרום". אם יעלה רעיון יפה במוחי - אוסיף גם אותו. בתקווה שתישאר עימנו (יחד עם כל שאר החברים החדשים, והמנהל - שאף הוא עצמו חדש
), איתי.

SupermanZW

Well-known member
יש לי שם מאאגניב בשבילך.

יש לי רעיון לשם בשבילך, קרא לעצמך "אלוהים", הרי ע"פ המיתולוגיות של כל הדתות המונותיאיסטיות הוא שליט העולם, כמו משמעותו האמיתית של שמך. אז השם העברי שלך הוא - אלוהים. ברוך הבא אלוהים.

../images/Emo45.gif אני מסכים, אלמוג אכן יפה.

אבל אם רוצים לעברת אז קורל פחות מתאים לדעתי, כי זה עדיין נשמע שם "זר"...

אִיתַי

New member
ההצעה שלי ../images/Emo8.gif

אז ככה: בעודי קורא ספר לפני השינה, פתאום עלה רעיון במוחי, והחלטתי להתחבר מיד לאינטרנט ולהציע את השם. בחרתי בשם 'נוי'. הסיבה היא שכפי שציינת, מקור השם 'קיריל' הוא מיוונית, וליתר דיוק - קיריל מיוון רצה ליצור שפה שונה מזו היוונית - כהבעת מחאה. לכן החלטתי להפוך את סדר האותיות במילה "יון" (בכתיב חסר) והגעתי ל'נוי' - שם מלא חן, וגם מצטלצל יפה. מקווה שעזרתי
.

מאייר

New member
לא הייתי מעברת את שמי מקיריל

השם קיריל הוא לועזי (קירילי, בעצם) לגמרי, והוא טעון היסטורית בהרבה מאוד משמעות. ככל השפות, גם השפה העברית נשענת על כתפיהם של אלה הדוברים אותה, ולדעתי חשוב יותר להרחיב את גבולותיה, מאשר לתת לה לצמצם את אלה שלך. אם אתה חייב, הייתי הולך עם "קורן" או "אמיתי", אלו שמות יפים ומלאים.

למעלה