איך הייתם מעברתים אותי

• פותח הנושא vk3
  • פורסם בתאריך

vk3

New member
אתה צודק בהחלט...

ואני בחיים לא אעברת את שמי ואוותר על שמי הנוכחי דאני כול כך אוהב
כשעליתי ארצה הציעו לי לעשות כן, אבל סרבתי בתוקף
ואני עדיין מסרב... זה היה רק בשביל השעשוע וחשבתי שהובנתי נכון, כי הרי אמרתי שאני פשוט מציב בפניכם אתגר
זה עניין אותי, כי בזמנו כשניסו, לא מצאו עברות...

סביוני

New member
קיריל היקר, מה דעתך...

שתעברר (כך יש לומר, ולא "לעברת"...) רק את שם משפחתך? שם פרטי הוא משהו כל כך אישי, כל כך רב משמעות במקרה שלך, כל עיברור שלו להרגשתי ימחק משהו את כל מה שחווית עד עכשיו, שלא לדבר על השם היפה הזה לבדו. ואם בכל זאת תרצה לעברר את השם, אז תן כיוון: מה חשוב לך יותר: לשמור על האותיות מהשם שלך גם בשם העברי החדש (ואז המשמעות עלולה להשתנות), או שלא חשובות לך האותיות המקוריות והעיקר להישאר בגדר המשמעות בלבד? בהוקרה, סביוני

vk3

New member
לא אעברר ( ../images/Emo35.gif) אף אחד מהם...

סביוני היקר, קרא את תגובתי למכתב הקודם לך. אבל אם כבר נגעת בעניין השם משפחה, האם תוכלו לעזור לי למצוא לשם משפחתי פירוש
שם משפחתי הוא ויגדורצ'יק ואין לי מושג מאין הוא

סביוני

New member
קיריל היקר

אני אוהב את השם שלך. לישראליות פנים רבות. אחת הפנים שלה היא היותה כור היתוך לתרבויות רבות, וזו נקודה יפהפייה, כי כך אנחנו מכירים מאכלים רבים חדשים, רואים אנשים חדשים ומעניינים, ושומעים את שמותיהם מאותה תרבות. לדעתי תישאר ישראלי יותר עם לא תעברר את שימך. גלבי ויגדורצ'יק - אני לא יודע רוסית לצערי הרב. אני משער שויגדור זו קיצור של אביגדור; וצ'יק - צורת הקטנה. אביגדור הקטנטן, אביגדורון... מי זה ויגדור או אביגדור?... אין לי שמץ של מושג ירוק. הנה נקודה להמשך שרשור.

vk3

New member
חחחחחח ../images/Emo51.gif רבה ../images/Emo70.gif

אני מסכים איתך בכול מילה. אין כמו מפגש תרבויות...

eyaltamuz

New member
ההצעה שלי היא ...

קיסר האיש השליט העומד בראש הקיסרות ושהיה לרוב שליט העולם. בהצלחה איל תמוז

למעלה