אנחנו בחדשות (בהקשר מחמיא...)

g a n i

New member
../images/Emo41.gifאנחנו בחדשות (בהקשר מחמיא...)

אבל בארה"ב
קיבלתי גליון epregnency מאפריל (הם מגיעים לאט, בדיוור ישיר) ובינות ל"איך תצרי לך צללית ארוכה יותר עם טוניקת פסים" לכתבה בת 4 עמודים על "איך להשיג את מראה העור הזוהר שכולם מדברים עליו?" מצאתי את "the truth about hospital births - a new study reveals surprising info about home vs/ hospital deliveries" בעיקר מחמיאה להכשרה המקצועית של המיילדות ולהתנהלות מול ארגון הגניק' והרופאים המיילדים. יש להם גם אתר (epregnency.com) אבל הוא מהאתרים הכה-מעצבנים של לינקים לפרסומות, לא היה לי כח להתקשקש. חוץ מזה, קיבלתי הזמנה לסיור אישי במרכז הטבעי בתה"ש. לא יודעת אם בא לי ללכת, אבל חשבתי שזו הזדמנות להציץ מאחורי הקלעים. יש משהו שמעניין אתכן? (עכשיו בטח כולן יגידו לי "לא
"
)

debby12

New member
מנהל
מעניין

דברים שמסקרנים אותי לגבי המרכז הטבעי בתה"ש (לא שהייתי יולדת שם אבל תמיד טוב לדעת): * הוא פתוח כל הזמן? או רק כשיש להם מספיק מיילדות כלומר כשהחדרים הרגילים לא עמוסים? (בקיצור - האם יש מצב שבו יולדות מגיעות והוא "סגור" כרגע?) * כמה זמן מוניטור על הגב צריכה לעשות היולדת המאושרת כדי לזכות בכרטיס הכניסה המיוחל לשם? * יש להם סטטסיטיקה על אחוזי ההתפנות לחדרי לידה "רגילים"? והסיבות? * כמה מלווים הם מרשים שם? האם מרשים להביא דולה "מהבית"?

g a n i

New member
../images/Emo6.gif בדיוק השאלות שלי...

חוץ מ-4 כי אני יודעת שהם לא מרשים. לגבי הצוות (שאלה מס' 1 אצלי) היא אמרה לי במפורש שזה לא הצוות הרגיל של תה"ש "לא מקבלים כל אחת", הרופאים כן (
) אבל "הם בכלל לא נכנסים!" תשמעי, אין ספק שזה לא כל מה שהם מפרסמים שזה, ואני לא אלד שם ולו מאידאולוגיה (מעצבנת אותי בטרוף מסחטת הכסף הזאת), אבל אולי יסקרן אותי מספיק כדי ללכת, בבחינת השכלה מקצועית עתידית... האמת שהיה לי ברור סופית שלא כשהיא אמרה לי "תקבלי לידה טבעית עם בטחון של בי"ח". אז ידעתי שדרכנו לא יצטלבו מבחינת הגישה הבסיסית.

debby12

New member
מנהל
שווה ללכת - גם אם רק כדי להביא

את ה"אמת מהשטח" כדי שנוכל לספר למי ששואלת מה *באמת* הולך שם אם כי זה הזמן שלך על כף המאזניים. * מיד הזכרת לי עוד שאלה באמת: מה לגבי הרופאים? מה זה "בכלל לא נכנסים"? באים רק כדי לתצפת בבחינת ספארי צפייה בבעלי חיים? * אפשר ללדת שם עם GBS חיובי? * יש להם אחוזי אפיזיוטומיה כ"חדר הטבעי"? הם נותנים למי שמבקשת לקחת צ'אנס ולא לחתוך?

צימעס

New member
את האמת תוכלי לקבל רק מיולדות

שרוצות ללדת שם, ולא מתקבלות "עד שיהיו לנו 20 דקות של מוניטור טוב"

בחורה שהדרכתי רצתה להרשם שם

ללידה ונאמר לה שאפשר להביא כל מלווה. בסופו של דבר לא התקבלה ללידה מכיוון שהם מגבילים את מספר הנרשמות למרכז.
והיה עומס באותה תקופה.

אשכר ש

New member
אותי מעניין באילו תנוחות

באילו תנוחות אפשר ללדת שם. האם באמת כל תנוחה שעולה על דעתה של היולדת? גם אם יגידו שכן, אני חייבת להודות שאני די סקפטית. יצא לי ללוות חברה בלידה בליס לפני 3 שבועות. לצערי, היא הייתה מחוברת לאינפוזיה ביד בגלל פיטוצין כך שיכולת הניידות הייתה בעיתית. עדין הצלחנו להיכנס לבועה טובה ולקדם את הלידה. במהלך צירי הפתיחה, שאלתי את המיילדת האם חברתי תוכל ללדת בכל תנוחה שתרצה (כפי שהם מבטיחים- ניתן לבדוק גם באתר של זהר) ונאמר לי בפרצוף מתחמק "נראה איך היא תלחץ"
(אפשר לסביר לי את הקשר?). כשהגיעו צירי הלחץ, חברתי חשה צורך לעבור לשש, הייתי צריכה למצוא מישהי שתסכים להעבירה לתנוחה הזו ומזל שמצאתי מיילדת אחרת בגישה טבעית שראיתי לפני כן במפגש של באופן טבעי וזיהתי (המיילדת של חברתי לא הייתה בחדר האותו זמן ולא זמינה). בסופו של דבר היה מסורבל וחזרנו לשכיבה על הצד. במהלך צירי הלחץ חזרה המיילדת הרגילה וביקשה מחברתי לעבור לגב. שאלתי בחשש (שלא יעיפו אותי), אי אפשר לנסות על הצד כמו שנוח לה? התשובה שקיבלתי "על הגב יש לה יותר התנגדות והיא תלחץ יותר טוב ויעיל" נשבעת לכן שזו הייתה התשובה. מיותר לציין ששלב הלחיצות היה ארוך ומתיש ונגמר בחתך
. טוב קצת גלשתי, אבל זה רק כדי להראות שכאשר בי"ח גאה בכך שהוא מאפשר ליולדת ללדת בכל תנוחה שתרצה, זה בעיקר יפה על הנייר.

g a n i

New member
חשבתי על עכוז, בהפוך על הפוך

הרי אם כבר לידת עכוז ואגינלית, אז מתחייב מהמנח הרבה תנועה, גרביטציה וכו'. קשה לי להאמין. בכ"ז, המחלקה המשפטית היא אותה מחלקה המשפטית... דווקא תאומים, כשהראשון מצג ראש, לא נשמע לי בעייתי. אבל מי ידע לב מתקן תקנות שונא-סיכון?

צימעס

New member
השבוע קלטתי פן נוסף בלידת התאומים

שלי. (ואגינלית, בבי"ח, עם פקיעת מים אחרי שהציקו לי "טוב, תפקעו, רק שתשתקו ותעופו מפה") אחרי שנולדה הראשונה, השני, שהיה די אלכסוני, היה צריך להסתובב קצת, לרדת ו"להתברג" בכיוון הנכון. האין זה נס שזה קרה בלי שום בעיות כשאני שוכבת על הגב?

אם פי 3

New member
חצי נס

לרוב הם מצליחים, אבל באמת עשו לו עבודה יותר קשה... (לא התערבו לך ידנית?)

צימעס

New member
רבו אתי על פקיעת המים,

ו"הסכימו לי" שכולם יצאו "אבל חוץ מהמילדת", שמצידה עיגלה פינה וקראה לרופאים רק אחרי יציאת התינוק (ולא בהכתרה, לפי הנוהל. שהרי זה מתפוצץ
).

אם פי 3

New member
הגזמת.

נדמה לי שתל השומר מיילדים תאומים בחדר ניתוח (גם כשהלידה נרתיקית).

צימעס

New member
ר"ל

עם אינפוזיה וקטטר, ומנתח ומרדים שעומדים ליד היולדת ומנדנדים רגל בחוסר סבלנות.

g a n i

New member
../images/Emo41.gifרוצות לשמוע משהו מדהים?

במסגרת ביקור תחזוקת בית שוטפת שאמא שלי עורכת אצלי מעת לעת, קיפלנו כביסה בשלווה ושאלתי אותה אם תרצה לבוא לעזור אם אלד בבית. התגובה הראשונה שלה הייתה "
בשביל מה את צריכה את זה? למה לך כזה דבר? היום התינוקות בחדר שלך" וכן הלאה תגובה מסוייגת (שזורה במעט פאניקה...היא מכירה את העקשנות שלי וראו בעיניים שלה שהיא חושבת שזה קרב אבוד
) וניהלנו שיחה על כמה המיילדת הפריעה לי בלידה האחרונה, על המחקר, ועל הלידה של גיסתי (רצופת התערבויות ונגמרה ביולדת מחוסרת הכרה 3 שבועות, היום למזלנו הכל בסדר איתה ועם הקטנה) ועל סיפור שקראתי בפורום אחר "איך כמעט הרגנו יולדת ואז הצלנו אותה וכמה היא מודה לנו שהצלנו את חייה", על שיעורי אפיזיוטומי וקיסרי, סיבוכים וקצב התגלותם ואמבולנס פרטי מפתיחה מסויימת. ועל הלידות הטובות שלי
החצי, שישב בגבו אלינו ולמד למבחן, אמר לאמא שלי בהתחלה "תגידי לה! תשכנעי אותה!" אבל הסכים שהחלטנו לא להחליט עד שלא נדבר עם המיילדת שנראה לי שאני רוצה, אח"כ פשוט היה שם ולמד/הקשיב. בסוף, אמא שלי אמרה לי שאני ממש צודקת, שאחרי מחשבה היא משוכנעת שזו דרך נכונה בשבילי, והקרבה שלנו לבי"ח גם היא מרגיעה אותה למקרה ש... וכשהחצי אמר "לא! אל תקשיבי לה!" *היא* בעצמה הסבירה לו למה לדעתה זה יכול להיות טוב. נו, מה תגידו על אמא כזו? כמו בספר של אלונה פרנקל: אמא קשובה, אמא מצחיקה, אמא מגינה, אמא...

למעלה