ארוח בפורום:"מהמטבח של בקי באהבה"

אוקי אז את יכולה לעשות סלט ביצים זה ביצים קשו

קשות מגורדות על פומפיה, ואת יכולה להוסיף לצד זה מלפפון, וגם מלפפון חמוץ או זיתים. אפשר להכין לביבות עם תפוח עץ ובננה, לביבות גבינה /שמנת עם הפירות הללו. אפשר לחתוך להם מלון לפעמים שגם נהדר, אפשר להכין מוס מנגו/אפרסקים, גבינה צהובה אפשר להוסיף לפסטה עם עגבניות טריות, להכין מאפינסים ביתים, להכין קוטג מיוחדים עם מלפפון, עם עגבניה וכו', אם את נותנת מלווח אז לפחות תטגני בצל ופטריות, תגלגלי ותחתכי לשבלולים, ותוסיפי קטשופו עגבניות טריות. תפו"א ובטטה אפוים בתנור תנסי יש לנו בפורום בישול לילדים המון מתכונים נהדרים גם לסרבנים. דלעת, גזר תגרדי אותם יחד עם תפו|"א וקישוא בתוך הקציצות בקר/הודו הם לא ירגישו ולא ידעו. כרוב ושומר לא חייבים לאכול, סלק לא כל אחד אוהב. תתחילי לעשות להם ארוחות בריאות אז יהיה יותר קל, פשוט לעשות שינוי, תוסיפי גרנולה ומעדני יוגורט לתפריטים לאט לאט בשדרוגים קלים. אפשר לקחת כל מיני יוגורטים ולגרד לתוכם פירות כמו תפו"ע, אגס, בננה, שזיף וכו'...............
 
איך באמת מחביאים לילדים ירקות בתוך האוכל -

- בלי שהם יראו ??? בברכה, אבא לבנים שלא אוהבים ירקות, ולבת שדווקא אוכלת סלטים יפה.
 
מגרדים ירקות עם פומפיה בקציצות בשר בהמבורגר

הביתי, בקציצות דגים, בפסטה מגרדים עם הרוטב, טוחנים את המרקים שיהיו למרקם אחיד, בעיקר בקציצות אני מחביאה.............. לעיתים מכינה עופות וכאלו ממתיקה עם סילאן או דבש ואז מסכימים לאכול........... ובלביבות, אומרים להם שזה חביתות טעימות ומחביאים שם ירקות.
 

מגי 336

New member
אהבתי ../images/Emo45.gif

לגבי העופות - האם כוונתך שאת מכינה עופות + ירקות ומתבלת עם סילאן או דבש?
 

washi tashi

New member
לא מפה אל בכל זאת חייבת להמליץ

אין כמו המוסקה של בקי!!!! (בחיי שהיא לא משלמת לי להגיד את זה, אם כבר אז ההיפך...)
 
אהלן מגי המוסקה בכלל לא דלת קלוריות מה שאפשר

לעשות זה אולי לאפות את החצילים במקום לטגן אותם................. מוסקה בשר וחצילים 3 חציל בינוני 2 בצל 20 שיני שום 1 קילו בשר טחון חופן פטרוזיליה, וחופן שמיר תבלינים : 1/2 כפית מלח, פלפל שחור, כמון, 1 כפית חוויג' , מעט כורכום ו3 כפות א.מרק עוף. 1 ק.עגבניות מרוסקות 2 כפות רסק עגבניות עם 1/2 כוס מים. לפרוס חצילים לפרוסות בעובי אצבע, להמליח מעט שהמרירות תצא, לשטוף לייבש ולטגן במעט שמן ולספוג את השמן. לטגן את הבצלים, להוסיף 12 שיני שום כתושות ולטגן. מוסיפים את הבשר ומטגנים כ15 דקות תוך ערבוב מתמיד, מוסיפים חופן פטרוזיליה ושמיר, תבלינים, מלח, פלפל שחור, כמון חוויג ו1 כף א.מרק עוף. מסדרים מחצית מהחצילים על כל התבנית, מניחים בזהירות את הבשר מעל החצילים. מכסים את הבשר בשאר החצילים.ושופכים את הרוטב 1 ק.עגבניות מרוסקות, 2 כפות רסק עגבניות עם 1/2 כוס מים 8 שיני שום כתוש, 2 כפות שטוחות מרק עוף, תבלינים, מל"פ, חווג' כורכום כמון . לערבב הכל ולשפוך על המוסקה, לאפות כ1 1/2 בתבנית סגורה בנייר כסף בחום 200 מעלות, 1/4 שעה לפני סיום האפיה, מסירים את נייר הכסף שופכים את הנוזלים ואופים ללא נייר כסף.
 

מגי 336

New member
../images/Emo6.gif אני יודעת שמוסקה אינה דלת קלוריות...

אבל הרעיון של לאפות את החצילים במקום לטגן פשוט קוסם לי
והמתכון - נראה פשוט משגע! תודה בקי, החלטתי מה אני מכינה לארוחה של ערב שבת
 
אפשר להשתמש בעגבניות טריות ובפחות שום אם

רוצים, אני מתה על המתכון הזה ממש נהדר.............. אחרי שתכיני תספרי לי איך היה כן???
 

nillyy

New member
בקי שלום

אני רוצה להוסיף לאנטיפסטי ברוקולי, האם עליי להרתיח אותו לפני כן?
 
שלום לך את לא צריכה להרתיח אבל את יכולה לחלוט

וככה אם יש תולעים או חרקים הם יוצאים בגלל המים החמים, ואז את יכולה להוסיף אותם לאנטיפסטי.
 

מגי 336

New member
../images/Emo41.gifלמעוניינים להמשיך לשאול-האירוח ימשיך ../images/Emo41.gif

גם מחר במשך היום
ותודה לבקי שהשיבה לכל השאלות במקצועיות, עם ים רעיונות והמון המון אהבה
בקי יקרה !
 

anny12

New member
לבקי המתוקה! אין לי מה לשאול... אבל,

מאחלת לך המון בהצלחה, את מקסימה.... שולחת נשיקות לך ולבתאל. יישר כוח!!
 
למעלה