צר לי, אבל זה לא עובר
דבר ראשון, זה נחמד שאתה מדמיין שעל המסך מופיע רקע שחור ועליו כתובית לבנה, אבל הבמאי שיגש להפוך את התסריט שלך לסרט, עלול לא לדמיין זאת. אם אתה רוצה שתופיע כתובית לבנה על גבי מסך שחור, עליך לכתוב "כתובית לבנה על גבי מסך שחור: מספר שעות מאחור יותר". אם לא תכתוב את זה בתסריט, זה לא יגיע לסרט. לא הרגשתי שיש איזשהו קשר אינטימי בין השלושה. אחרי שנים שעברו, היא בקושי זוכרת אותם, ולפני שהם זוכים בכלל להעלות זיכרונות, המפגש כבר נגמר, כך שאין לנו שום אינדיקציה לאיזשהו קשר שהיה אי פעם ביניהם, חוץ מהעובדה שכן ידועה לנו, שדודו חושב שדליה "כוסית". בכל מקרה, הקונפליקט כאן לא אמין. זה לא כאילו דודו וגדי ארבו לדליה במשך ימים כי היא תקוותם האחרונה ולא - ייזרקו שניהם מהדירה, וכל המפגש הזה ניזום בכוונה תחילה על מנת להשיג את עזרתה של דליה, ומלבד זאת - אם אין להם אפילו כסף לשכר דירה, מה הם עושים בבית קפה יקר-יתר-על-המידה מלכתחילה? זה היה יכול להיות הגיוני אם הם אכן היו אורבים לה, אבל לא כך הדבר, כי משתמע שהם בכלל לא ידעו שדליה מציירת, מכוון שצירוף המקרים הזה שהם כולם ציירים מפתיע גם אותה וגם אותם. ואם כן, למה הם בכלל מבקשים ממנה שתתן להם את הציורים שלה למכירה? מאיפה הם יודעים שהציורים שלה שווים משהו בכלל? הם מתכוונים להפקיד את גורל הגג שמעל לראשיהם בידי מישהי שהם לא ראו שנים, והם לא יודעים מה טיב הכישרון שלה בכלל? אם הם היו אומרים משהו כמו "מה אתך, את עדיין מציירת? תמיד היית מוכשרת..." או משהו כזה, אז החלק הזה לפחות היה נראה הגיוני. אני מקווה שהבהרתי את הבעייתיות המרכזית. לא הצלחת (לדעתי) לבסס שהיה איזשהו קשר אמיתי בין דליה ובין שני הבחורים, וכאן טמון גרעין הסיפור. הרי דליה אמורה להרגיש נבגדת, כי אחרי כל מה שהם עברו ביחד, למרות שעברו שנים רבות, שני חבריה הטובים חושבים רק על עצמם ומנסים לנצל אותה. אבל איך היא יכולה להרגיש נבגדת אם היא אפילו לא זיהתה אותם? מעבר לזה, הסצנה הראשונה לדעתי מיותרת לחלוטין. הרי גם ככה קיבלת מעט עמודים, לא היה עדיף להשקיע את העמוד וכמעט וחצי הזה לעוד דיאלוגים בין הדמויות המרכזיות, על מנת לתת יותר עומק לעניין? יש לרעיון שלך פוטנציאל לדעתי, אבל הוא לא מנוצל. כשדודו אומר דברים כמו "עדיין כוסית" ו"סנובית מהיסודית", זה נותן מעין תחושה שהדמויות שלך עדיין נמצאות בבית ספר יסודי, במקום להתבגר. לא יודע, אולי זה נובע מהגיל שלך (אני רואה בכרטיס האישי שלך שאתה בן שנה... אם כן, סחטיין על יכולות הכתיבה והשימוש במחשב באופן כללי!) אבל חסר פה הרבה. ו... אני מקווה שלא יצאתי בתור איזה נוטר טינה מנגח, הכל מכוונות טובות.