בחירות 2006 - סקרים

תגיד לי, האם לדעתך מיקומו של משה

כחלון ברשימת הליכוד משפיע כהוא זה על מצע הליכוד ועל קמפיין הבחירות שלה? האם גדעון סער במקום חמישי או במקום שביעי משפיע?

וגם בקדימה, ציפי לבני כתבה וערכה את

המצע המדיני ללא קשר למיקומה ברשימה.

אגב שמעתי שעומדים להציע לחבר שלך

ג'וב בשינוי. אני מקווה מאוד לטובתו שהוא יסרב בנימוס וידחה את ההצעה הזאת על הסף.

למה? דווקא אני בעד איחוד בין תפנית

לשינוי ללא לפיד ופורז. איחוד כוחות כזה לדעתי הוא טוב. כמובן שאני נגד כל קשר בין תפנית ללפיד או לפורז. ואגב, הוא לא חבר שלי.

לדעתי זה יהיה משגה פאטאלי עבורו

אם הוא יתפתה להסכים לג'וב שמציעים לו בשינוי, שכן עוזי דיין שמזוהה עם המאבק בעוני ולטובת השכבות החלשות (להזכירך: כנס שדרות ב3 השנים האחרונות) יאבד את הלגיטימציה ואת האמינות שלו, אם יחבור למפלגה כמו שינוי שמזוהה עם האליטות ועם בעלי ההון ועורכי הדין המושחתים והלא דמוקרטים בעליל.

א. לא מדובר בג'וב - איזה ג'וב?

מדובר על רשימה משותפת שתרוץ לכנסת. ב. שינוי ללא לפיד ופורז אינה אותה שינוי. אולי אתה צודק, אם הריצה תהיה בשם שינוי, אבל אני לא רואה פסול בכך שאנשים משינוי יצטרפו לעוזי דיין וירוצו איתו על בסיס המצע של תפנית. ריצה משותפת כזו יכולה גם לעזור להכניס את תפנית לכנסת. פיצול קולות וודאי לא יעזור לכך.

תגיד לי ארח, אתה לא שומע חדשות?

מה זאת אומרת איזה ג'וב? יו''ר שינוי. ואגב אם לא הספקת לשמוע, פורז בדרך למפלגתו של ברונפמן.

טוב מאוד שפורז ילך לברונפמן

ויו"ר שינוי זה לא ג'וב. ג'וב זה שר, מנכ"ל, חבר דירקטוריון וכד'. מה ההבדל בין להיות יו"ר תפנית ללהיות יו"ר שינוי? אני אישית מעדיף שתפנית תהיה הפלטפורמה המשותפת ולא שינוי, אבל האמת שאם באמת יש סיכוי לריצה משותפת כזו, אין לי מושג באיזה שם עדיף לרוץ. זה מבחינתי גם פחות מהותי. לי משנה המהות של הרשימה ועמדותיה. אם היא תבוסס על מצע תפנית ודגשים ממצע שינוי בתחום דת ומדינה - מצויין.

מה ההבדל ארח?

ההבדל שמי שמתקרב לאש, יש סיכוי טוב מאוד שיישרף, או לכל הפחות יכווה, זה ההבדל, תפנית זה לא שינוי ושינוי זו לא תפנית, לערב בין השניים האלה, זה יהיה משגה פאטאלי, הן עבור עוזי דיין והן עבור תנועתו.

אולי היית צודק אם לתפנית היה סיכוי

גבוה להיכנס לכנסת לבד. אבל זה לא המצב. אתה עצמך כתבת זאת בפורום הזה. אותם מצביעים שנותרו לשינוי יכולים להיות ההבדל שיכניס את תפנית לכנסת. מבחינתי, ששינוי לא תרוץ כלל וכל המנדטים שנותרו לה יעברו לתפנית. אבל זה לא יקרה. שינוי בצורה כזו או אחרת כן תתמודד וכן תקבל קולות. אני מעדיף איחוד שיכנס לכנסת משני גופים מפוצלים שאף אחד מהם לא יכנס לכנסת. פעם כתבת שאני לא מבין כלום בפוליטיקה. נראה לי שהיוצרות קצת התהפכו בדיון הזה.

בכל מקרה, בלי קשר, מה שקורה כעת

כבר עשה טוב לתפנית. כך שומעים עליה בתקשורת, מדברים עליה והיא נכנסת לתודעת הציבור. זה כבר טוב.

גם על גאידמק מדברים בתקשורת

והוא אפילו הופיע בארץ נהדרת. So What? מה שחשוב זה באיזה הקשר מדברים עליך בתקשורת, לא אם מדברים...

יש לך טעות. כשמפלגה לא מוכרת כלל

עצם הזכרת שמה בתקשורת יוצר תודעה. וההקשר הוא לא הקשר רע. זה מראה שעוזי דיין הוא אישיות מבוקשת וזה לא רע בכלל.

Haemek

New member
שאלת תם

למה העם אמר: האם צדק אולמרט כשהבטיח לפרס את המקום השני ברשימת קדימה? צדק - 59%. שגה - 31% כי העם מעריך את פרס? כי פרס תרם משהו? כי פרס מנצח? לא. כי יודעים שאם פרס ינענע את הסירה עוד, כל הערב רב הזה שנקרא קדימה יתפורר ויחזור למצב הטבעי שלו: ערב רב של אופורטוניסטים. נכון שהם כולם מחזיקים את עצמם עם השיניים שלא לאכול אחד את השני, אבל הבועה הזו תתנפץ בקרוב. הרי אין שם מכנה משותף כל שהוא, פרט לרצון להיות קרוב לצלחת, רצון אותו איש שם לא יכול היה לספק במפלגה הקודמת שלו (איזה מקום היה אולמרט?)

לא, למה לי להרוס לך את האשליה...

תמשיך לחיות בועה הוירטואלית שאתה חי בה. יש לך לפחות עוד חודשיים לחיות בתוכה עד שהיא תתפוצץ.

ElvisAlive

New member
אתה מדבר על לחיות בבועה ואשליות?

בזמן שהתמודד שלך מפסיד בכל הסקרים, אנשים ברחוס עושים ממנו צחוק וכבר חודש לא שמעו עליו כלום כי הוא לא מעניין אף אחד. אפילו בביבי ובליכוד יותר מתעניינים.

מילא מה שהיה בשינוי...

אצלכם זו תהיה התרסקות של ממש, כי כפי שאמרתי לחבר שלך תפוז, כגובה העלייה גובה הנפילה. כך שתנסה לקפוץ מקומה 44 ונראה אם תישאר בחיים, בעיקר אם הקומה הזאת היא וירטואלית ואתה חי באשליה שהיא אמיתית...

ElvisAlive

New member
אני מקווה שלא יהיה לכם חשוך שם

בעבודה למה פרץ יביא אותכם לקומה תת קרקעית. -.

למעלה