התשובות שלי (מתובנות שלי
ושל כמה חברות):
בחיים לא אבנה שתיים-שלוש מדריגות ככה "בשביל היופי" בתוך הבית, מהסוג שמדרג את המטבח עם הסלון וכאלו... נכון שתינוק לומדת להסתדר עם מדרגות ככה בגיל שנה. אבל בשנה עד שזה יקרה תשאלו את נפשכם למות כי לא משנה איזה צעצועים תתנו לו - הוא בכל זאת ינסה להרוג את עצמו במדרגות. כל הזמן.
אמבטיה - לא אעשה מקלחון באמבטיה. סיוט. אי אפשר לרחוץ ככה ילדים כשלא מגיעים בקלות לכל האמבטיה (שלא לציין שלסגור-לפתוח את הדלת זה משחק נפלא). אמבטיה בה רוחצים ילדים צריכה להיות אמבטיה בלי כיסוי כזה או אחר מסביב, ככה יש גישה הכי טובה. לכן אני מתכננת מקלחון באמבטית המשפחה, סגור ולא משפריץ, שבו ישתמשו כולם הרבה אחרי שאני אסיים לרחוץ תינוקות באמבטיה של חדר ההורים, שלא תהיה מקורה אלא תשמש רק כאמבטיה, בישיבה, בלי טוש שמשפריץ.
עוד אמבטיה - ברז האמבטיה צריך להיות מחוץ להישג ידם של ילדים או עם פטנט שמונע מהם לפתוח ולסגור אותו. אני מחפשת נואשות פטנט שימנע להזיז מצד לצד את הידית של הברז מים "חמים קרים" (אולי פשוט אעשה ברז עם שני "ברזים" נפרדים ?) כי זה נורא קל להתקל בזה (בכוונה או שלא) ואז המיים נהיים רותחים בשניה. קרה לי לצערי (בן השנה וקצת שלי דחף את הברז בסקרנות בזמן שחפפתי לאחותו בת ה-4.5 והתוצאה - כוויה בגב).
עוד אמבטיה - בניגוד מוחלט לסיעף הקודם - הברז צריך להיות בהשג ידה של אמא. יש לי חברה שעשתה אמבטיה כזו כמו קערת מרק עגולה. טוב ויפה רק שכדי לרחוץ ילדים המקום היחיד שלה להיות בגלל מבנה החדר הוא בצד אחד של הקערה והברז בצד השני והאמבטיה בדיוק עמוקה מספיק שאם היא מחזיקה את הילד היא לא מגיעה לברז כדי לווסת/לסגור/לפתוח. תכננו את זה בחוכמה.
ריצוף - לא אעשה שיש. אי אפשר לשמור על זה במצב טוב עם ילדים... הם שופכים, מה שלא תעשו הם בסוף ישפכו (או ישתינו, אותו אפקט). במיוחד יסופר הסיפור המצמרר של חברים שעשו שיש בכל קומת המגורים, כולל בשירותי האורחים, וכשהילד שלהם נגמל מחיתול ולמד לכוון לאסלה הוא פיספס לא מעט. השיש הוא אבן סופגת והוא ספג. עכשיו יש לשירותים ריח של משתנה וכלום כבר לא יוציא משם את הריח. שלא לציין שאפשר לעמוד מהצד, כך שהשמש תאיר את הרצפה בזוית, ולראות כל מקום בו לילד נפלה כוס עם מיץ מהיד.
מעקה - לא אעשה מעקה עם פסים לרוחב ורווחים בינהם. את בן השנה וקצת שלי צריך להוריד מה"סולם משחק" הזה 8 פעמים ביום. מסוכן, מסוכן, מסוכן.
מטבח וסלון צריכים להיות בקומה של יציאה לגינה. אחרת אי אפשר לעשות שום דבר אחר כשהילדים משחקים בחוץ. פשוט צריך לראות אותם משם, זה הכל.
מדרגות בכניסה לבית זה אולי נחמד למראה (לדעתי לא, אבל ראיתי שזה אופנתי עכשיו) אבל לילדים יש עגלות, ובימבה, וצריך לעזור להם לעלות ולרדת כל פעם שהם רוצים לצאת או להכנס עד איזה גיל שנתיים... לא בבית שלי. (ואם כן אז לאפשר כניסה אלטרנטיבית בלי מדרגות). זהו בינתיים. בטח אזכר אחר כך.