דיון בנושא סוגיית שרשור המנגה

רגע לא >< ../images/Emo94.gif ../images/Emo210.gif ../images/Emo221.gif

זה ממש אבל ממש לא עוזר O: זה סתם ניקרא ליהיות אטום ובמקום להגיד לאנשים לשים לב למה הם צריכים לשים ספוילר זה סתם לסמן...בשביל זה אפשר גם לא להכנס בכלל O: אני חושבת שזה פשוט חסר טעם...כמו שאמרתי-לאנשים כאן יש נטייה לא להתייחס לדעות ולרצונות של אנשים...זה לא בסדר לטפל בדבר כזה בכזאת חפיפה וזה לא בסדר למחוק ככה כל ויכוח. גם אם הוא גורם לעויינות בין המתכתבים שבפרום (כי לפי מה שאני רואה יש כבר אחת כזאת). אבל באמת שאין טעם בהודעות שלנו...כי גם ככה אור לא מקשיב או מנסה להבין אותנו.

0Onegaineko0

New member
אוקיי אם זה ככה ../images/Emo58.gif

אז מעכשיו כל הודעה שלי גם לא קשורה תהיה עם הסמל ספויילר. לא נכנסים להודעת פרק 225
המחשבה של "אומג D: כמה מעניין! אני רוצה לראות!.... מה... מה לעזאזל?? מתי זה וזה וזה קרה?!?!?!" כי צריך לצפות למשהו כזה ברגע שפותחים מודעה שבראשה יש את סמל ה
V______V קצת הגיון!

S.Riddle

New member
דעתי האישית, אם מישהו מעוניין.

לא נכחתי פה כשהיה מה שהיה קודם לכן, אבל ממה ששמעתי (באופן מאוד אובייקטיבי, אגב), יש לי כמה דברים לומר בנושא. פרקים של המאנגה. יש מי שקורא, ויש מי שלא. לגיטימי לחלוטין. כשאני נכנסת לשרשור של המאנגה, כאחת שקוראת, אני מצפה שהודעות על הפרק יכללו בתוכן, בין השאר, ספוילרים לעלילה. אני לא חושבת שלמישהו יש זכות להתלונן על כך שבשרשור כזה, שבבסיסו בנוי על הספוילרים הללו, אנשים מדי פעם לא מסמנים ספוילרים. ולמה? פשוט מאוד. אתה לא קורא את המאנגה, אל תקרא את השרשור. זו איננה פקודה, פשוט המלצה מאוד חדה. כוונתי היא, שאדם חייב להחליט. או שהוא קורא את המאנגה, או שלא. ומפה באה נקודת המבט הזו- האם להתחשב בשאר הקוראים בשרשור ולא להפר אותו ע"י הודעות של "לא סימנת ספוילר, מנוול!", או להימנע מהשרשור בידיעה שהוא עשוי להכיל בתוכו דברים שאותו אדם לא רוצה לקרוא. כן, אני לוקחת את ההודעות האלו כהעלבה אישית. מדוע? הסיבה פשוטה מאוד. השרשור הזה נועד, בראש ובראשונה, לי ולשאר האנשים אשר קוראים את המאנגה ורוצים לדון בתוכנה על כל ההיבטים שבה. אין פה גישה מתנשאת או אליתיסטית, להפך- כמו שמישהו שנמצא עכשיו, נאמר, בפרק 40 של האנימה, לא ייכנס לשרשור של פרק 81. כך אדם אשר החליט לא לקרוא את המאנגה- אין לו מה לחפש בשרשור של המאנגה. ואם הוא חושב שכן- שייבושם לו. אני לא חושבת שיש לו הזכות להתלונן על כך שספיילרו לו לאחר מכן, כי הוא הביא זאת על עצמו. אני לא מבינה מה הולך כאן, חיפוש ממוקד אחר ספויילרים כדי למצוא בכוונה מישהו להאשים? מה זאת האינקוויזיציה הזאת שמחפשת פה משכן? זה כמו סיכול ממוקד, אני נשבעת, לא פורום. לא קוראים- אל תקראו. כל מי שנכנס לשרשור המאנגה צריך לדעת מראש שזה על אחריותו. כל אחד יכול לומר ש"לרנג'י יש שיער אדום" זה ספוילר. סורי, אני לא אתחיל לסמן את ההודעות שלי על דבר כה שטותי. ואם מישהו שוכח לסמן בשרשור כזה- אני אומרת ניחא, וזה לא רק בגלל שאני קוראת את המאנגה. כשעוד לא קראתי עד הפרקים האחרונים מפאת חוסר זמן, ידעתי שעומדות בפני שתי אפשרויות- להיכנס לשרשור ולהסתכן בספיילור, או לא להיכנס ולחכות עד שאדביק את הפער. מבחינתי, פעם בחרתי ככה, ופעם ככה. וכשקראתי משהו כמו "לרנג'י יש שיער אדום" אבל ברמה שהמשפט הפשוט הזה כן יכול להתפרש בדרך ספוילרית, ידעתי שאני הבאתי את זה על עצמי בכך שנכנסתי לשרשור ספציפי בו אנשים רוצים לדון בעומק ובהרחבה על הפרק הנ"ל. לסיכום, מי שהולך ומחפש ספוילרים בכוונה- בעיה שלו. בקשר ללדבר על הפרק באופן חלקי, אני לא רואה בכך דבר פסול- כל עוד אותו האדם פותח הודעה בנוסח של "אז, איך היה הפרק? מה מחשבותיכם? נא לא לכלול ספוילרים". אבל כשאותו אדם מסתכן בלקרוא הודעה שכבר קיימת בשרשור- שיעשה זאת בידיעה שאותה הודעה עלולה או לא עלולה להכיל ספוילרים. אני אמרתי את שלי, מקווה שזה יחדור פה לכמה מוחות ויבהיר שיש דברים שפשוט לא עושים. זה פוגע בשאר חברי הפורום שכן מעוניינים לנהל שרשור ללא הפרעות ובצורה כמה שיותר נעימה, וגורם לריבים מיותרים. יום טוב, פורום יקר.

../images/Emo204.gifלא מסכימה =/

אבל אין לי כח להתחיל הכל מחדש. כתבתי תגובה שמסבירה בדיוק "מה יש לי לחפש בשרשור" וכנראה אף אחד לא קרא אותה, חוץ מאנבי. P: בסדר, לפחות אנחנו מסכימים שאנחנו לא מסכימים P:

0Onegaineko0

New member
אני קראתי פשוט אנלא מסכימה

אם את רוצה לקרוא אז תקראי. בראש התוכן יש את הסימן ספוילר. בואי נגיד ככה. זה כמו להיכנס לשדה מוקשים שיש בהתחלתו "אין כניסה! סכנת מוקשים!" להיכנס בשביל הסקרנות ואז לדרוך על פצצה בלי כוונה. מה היית עושה במקרה כזה? מתלוננת על איך שלא שמים על כל מוקש ומוקש את ותו הסימן אזהרה, או לוקחת את האחריות שאת זאת שנכנסת לשדה כשבפירוש ידעת שאותו השדה הוא שדה מוקשים? סיימתי את טיעוני

cRitiCaL KitTy

New member
גמאני קראתי../images/Emo129.gif../images/Emo205.gif../images/Emo191.gif

ורואים שגם היא: "בקשר ללדבר על הפרק באופן חלקי, אני לא רואה בכך דבר פסול- כל עוד אותו האדם פותח הודעה בנוסח של "אז, איך היה הפרק? מה מחשבותיכם? נא לא לכלול ספוילרים"."

S.Riddle

New member
גם אני קראתי, ואף התייחסתי.

כפי שאמרה מישהי בתגובה לפני, להיכנס לשרשור כזה זה כמו להיכנס לשדה מוקשים. אני הצעתי פשרה, שלדעתי אנשים היו צריכים להבין אותה מלכתחילה ואני לא מבינה למה אני צריכה להיות 'פורצת הדרך' בעניין, ואם לא- בשביל זה כתבתי. מה שכן, לדעתי- אין לך מה לחפש בשרשור אם את לא עוקבת באופן שוטף אחר המאנגה. ולמה? את הסיבות פירטתי בהודעה. ובקיצור- אחת, את מפריעה לשאר האנשים בשרשור ע"י ניפוחו לדברים שהוא לא אמור להגיע אליהם, ושתיים, את נכנסת ביודעין לשרשור שעלולים להיות בו בטעות ספוילרים לא מסומנים, או שורות שאנשים כתבו לא במכוון שאת פירשת כספויילרים. הדעה שלי ברורה מאוד, ואם את עדיין בוחרת להיכנס לשרשורים הללו מעתה והלאה- חשוב שתדעי שמה שכתבתי פה ייקרא, וזה יהיה לחלוטין על אחריותך. שום סימון לא יציל אותך מזה, ובאמת שחבל.

../images/Emo204.gifלא ראיתי כל התיחסות

היחידה שהגיבה היתה אנבי <.< עכשיו, להגיד שאני מפריעה לאנשים בשרשור זה נראה לי קצת מוגזם, מה גם שלדעתי אי אפשר להגיד למישהו בפורום לא להגיב "כי הוא מפריע". אולי לא התכוונת שזה ישמע ככה, אבל זה קצת מעליב >: ולנקודה השניה- בדיוק על זה כל הוויכוח. אני טוענת שלא צריך להיות מצב שבו יש בטעות ספויילרים לא מסומנים, ולא משנה מה התירוץ לכך. לא משנה באיזה שרשור מדובר, ספויילר צריך להיות מסומן. את כמובן יכולה לא להסכים איתי, ככה אני רואה את זה P: ומעכשיו, אני באמת לא אכנס לשרשורים האלה, בגלל שאור החליט שכולם ספויילרים לא מסומנים <.< אבל מלכתחילא אני לא חושבת שזה מוצדק לתרץ אי-סימון ספויילר בזה שכל השרשור הוא ספויילר -_-

Ayelet chan

New member
בעיקרון ספויילר,

יכול להיות לכל האנשים משהו אחר O: אנשים שבפרק 40, פרק 41 ומעלה יהיו ספוילרים בשבילהם. אנשים שבפרק 20 הפרקים שמעל יהיו ספויילר. ואנשים שבפרק 81, פרקים הבאים יהיו ספויילרים. אז זה קצת מסובך :/ יש אנשים בפרק הראשון ואנשים אחרים כותבים דברים על הפרק השני נגיד, אז נראה לך שצריך לסמן גם ספוילר? O:

shui chan

New member
כווה שלהן הייתה שכל דבר שקשור

למנגה ועוד לא הופיע באנימה יסומן~

shui chan

New member
יצא לי להגיד את זה גם לעדי..

זה שאתן לא רוצות לקרוא הודעות שקשורות למנגה ובכל זאת נכנסות לשרשור נותן הרגשה של כאילו אתן מחפשות אנשים שלא סימנו ספויילרים - גם אם זה לא ככה. החוק של אור פותר את הבעיה - קודם כל לא ידובר על שום דבר בשרשור חוץ מעל המנגה ובנוסף כל ההודעות יהיו מסומנות - שזאת בעיקרון הייתה הכוונה שלכן. [ואני בטוחה שהכוונה שלה לא הייתה לזה שאת מפריעה - הכוונה הייתה להגדלת הספאם ע"י התייחסות לנושאים שלא נוגעים למנגה. :)

S.Riddle

New member
../images/Emo45.gif

אני אישית בכלל לא שמתי לב שהשתמע כזה דבר מההודעה שלי, אבל אקח זאת לתשומת לבי. אבל כן, אני מודה שההודעה נכתבה במצב של כעס מאוד גדול על הצליבה המטורפת שקרתה פה בפורום שהיא ממש לא מקובלת עלי. אנשים שוכחים לשים לעצמם גבולות וזה פשוט מרתיח. :|

S.Riddle

New member
ההתייחסות הייתה בהודעה שלי בשרשור

הזה. לא אמרתי שאת או כל אחד אחר מפריע, אמרתי שכל העניין הזה מפר את ההתנהלות התקינה של השרשור. שימי לב לניסוח, אף לא פעם אחת אמרתי שמישהו כן או לא מפריע בשרשור הזה או בכל שרשור אחר על גבי הפורום. מה שקורה כשמישהו אחד מגיב בצורה מעליבה ופוגעת כלפי מישהו אחר שעשה טעות תמימה הוא שהשרשור סוטה מהרעיון שלו והופך לשרשור העלבות מכוער המפנה את תשומת לב הפורומיסטים מן המטרה המקורית שלו. אני מסכימה איתך לגבי סימונים של ספויילרים, אבל הגישה שלי פחות אדוקה משלך- דבר ראשון, אני חושבת שאין צורך לצלוב כל פורומיסט ששוכח בטעות לסמן ספוילר. ניחא, אם התגובה תהיה בסגנון של "אנא סמן ספוילר בפעם הבאה" ואף "אבקש ממנהל הפורום למחוק את ההודעה הזאת עקב ספוילרים לא מסומנים". אבל, וזה המצב שקרה בפורום, כשתגובות לכאלה הודעות מכילות הערות מלאות בבוז ובנאצה כלפי המשתמש ששכח לסמן את הודעתו, פה מתחילה הבעיה. ולצערי- זו לא הפעם הראשונה או השנייה שדבר כזה קורה. מעבר לכך, כשאנשים מתחילים להאשים את מנהל הפורום בדיקטטורה ובניהול כושל עקב דבר כזה- אני מצטערת, אין לכך *שום* בסיס כלשהו והודעה כזאת נכתבת מתוך ילדותיות וטיפשות גרידא. וכאן באמת מתבטאת אי-ההסכמה- אני חושבת ששרשור כזה, המבוסס בעצם הוויתו על פרק _חדש_ של המאנגה, הוא שרשור ספוילר, והכניסה אליו היא באחריות הפורומיסט בלבד. בחיית, חבר'ה, אנחנו לא ילדים קטנים, אפשר להפעיל טיפה שיקול דעת וכל הבלגאן הזה ייפתר. אין צורך ללכת לחפש את הספוילרים, כי הם יגיעו ביתר קלות שאח"כ רק תצטערו עליה.

../images/Emo204.gifטוב...

אין לי כח לענות, כי אני יודעת שאני לא צליח לשכנע אותך, ואת לא אותי.... אבל מילא. לא נורא. בכולופן, מה שכן חשוב לי להגיד, שאולי התגובה נגד מפרסם ההודעה היתה קצת חריפה, אבל אפשר להבין אותה, כי זה ממש לא הפעם הראשונה שזה קורה. פעם ראשונה שספויילר הורס, סבבה, רגועים יחסית ומבקשים למחוק את ההודעה. פעם שניה גם מבליגים. פעם שלישית גם. הבעיה היא שבסה"כ מספר הפעמים שזה קרה בפורום הוא מאוד מאוד מאוד גדול. אני נמצאת פה מאז שהפורום הוקם, וכן, מדובר בכמות מאוד גדולה מאז שהפורום התחיל. אז אחרי כ"כ הרבה פעמים אפשר להבין השתלחות על מספלייר, אפילו אם היא נראת לא מוצדקת.

S.Riddle

New member
אני לא מסכימה. אין הצדקה לדבר כזה.

רוצה לשנות משהו? שלחי למנהל הפורום מסר שניסוחו הוא למשל "אנא שלח לפורומיסט XXX אזהרה בנוגע לספיילור ומחק בבקשה את ההודעה המדוברת". לא ראיתי אף אחד פה עושה דבר כזה, אף אחד פה בא לקראת אור או שאר האנשים, להפך- כל העניין הזה קשור לרצונות אנוכיים ביותר של אנשים פה שרצים ומחפשים ספוילרים, ועוד יש להם החוצפה להתלונן על כך. בקשר לכמות זו או אחרת של ספוילרים לא מסומנים, תני לי לומר לך משהו. אני נמצאת בפורום מאנגה ואנימה מאז הקמתו, שזה משהו כמו חמש שנים פלוס מינוס. הכמויות של הספוילרים הלא מסומנים של סדרה זו או אחרת שיש שם עצומים בהשוואה לאלה שהיו פה בפורום, שמתגמדים בצורה מטורפת אל מול הכמות שיש שם. מה עוד ששם מעולם לא יצא לי לראות תופעה כזאת של צליבת פורומיסטים שמפרסמים ספוילר בשוגג, אפילו שבתכלס- בפורום מאנגה ואנימה נכנסים לריבים על שטויות. הרעיון הוא- אין מספר פעמים קבוע שלאחריו אומרים- יאללה, שוברים ת'כלים, עכשיו מותר להשתלח באלה שטועים. סובלנות היא התנהגות שצריכה להימשך לאורך זמן, ולהתנהגות של גן ושל קללות אין מקום בפורום מתורבת, אני מצטערת, לא אחרי פעם, פעמיים או עשר. ואם זה לא מתאים למישהו והוא מחליט להתנהג בצורה כזאת מרושעת- לא פה. אני חושבת שהרוב המוחלט פה יסכימו איתי.

למעלה