דעתי האישית, אם מישהו מעוניין.
לא נכחתי פה כשהיה מה שהיה קודם לכן, אבל ממה ששמעתי (באופן מאוד אובייקטיבי, אגב), יש לי כמה דברים לומר בנושא. פרקים של המאנגה. יש מי שקורא, ויש מי שלא. לגיטימי לחלוטין. כשאני נכנסת לשרשור של המאנגה, כאחת שקוראת, אני מצפה שהודעות על הפרק יכללו בתוכן, בין השאר, ספוילרים לעלילה. אני לא חושבת שלמישהו יש זכות להתלונן על כך שבשרשור כזה, שבבסיסו בנוי על הספוילרים הללו, אנשים מדי פעם לא מסמנים ספוילרים. ולמה? פשוט מאוד. אתה לא קורא את המאנגה, אל תקרא את השרשור. זו איננה פקודה, פשוט המלצה מאוד חדה. כוונתי היא, שאדם חייב להחליט. או שהוא קורא את המאנגה, או שלא. ומפה באה נקודת המבט הזו- האם להתחשב בשאר הקוראים בשרשור ולא להפר אותו ע"י הודעות של "לא סימנת ספוילר, מנוול!", או להימנע מהשרשור בידיעה שהוא עשוי להכיל בתוכו דברים שאותו אדם לא רוצה לקרוא. כן, אני לוקחת את ההודעות האלו כהעלבה אישית. מדוע? הסיבה פשוטה מאוד. השרשור הזה נועד, בראש ובראשונה, לי ולשאר האנשים אשר קוראים את המאנגה ורוצים לדון בתוכנה על כל ההיבטים שבה. אין פה גישה מתנשאת או אליתיסטית, להפך- כמו שמישהו שנמצא עכשיו, נאמר, בפרק 40 של האנימה, לא ייכנס לשרשור של פרק 81. כך אדם אשר החליט לא לקרוא את המאנגה- אין לו מה לחפש בשרשור של המאנגה. ואם הוא חושב שכן- שייבושם לו. אני לא חושבת שיש לו הזכות להתלונן על כך שספיילרו לו לאחר מכן, כי הוא הביא זאת על עצמו. אני לא מבינה מה הולך כאן, חיפוש ממוקד אחר ספויילרים כדי למצוא בכוונה מישהו להאשים? מה זאת האינקוויזיציה הזאת שמחפשת פה משכן? זה כמו סיכול ממוקד, אני נשבעת, לא פורום. לא קוראים- אל תקראו. כל מי שנכנס לשרשור המאנגה צריך לדעת מראש שזה על אחריותו. כל אחד יכול לומר ש"לרנג'י יש שיער אדום" זה ספוילר. סורי, אני לא אתחיל לסמן את ההודעות שלי על דבר כה שטותי. ואם מישהו שוכח לסמן בשרשור כזה- אני אומרת ניחא, וזה לא רק בגלל שאני קוראת את המאנגה. כשעוד לא קראתי עד הפרקים האחרונים מפאת חוסר זמן, ידעתי שעומדות בפני שתי אפשרויות- להיכנס לשרשור ולהסתכן בספיילור, או לא להיכנס ולחכות עד שאדביק את הפער. מבחינתי, פעם בחרתי ככה, ופעם ככה. וכשקראתי משהו כמו "לרנג'י יש שיער אדום" אבל ברמה שהמשפט הפשוט הזה כן יכול להתפרש בדרך ספוילרית, ידעתי שאני הבאתי את זה על עצמי בכך שנכנסתי לשרשור ספציפי בו אנשים רוצים לדון בעומק ובהרחבה על הפרק הנ"ל. לסיכום, מי שהולך ומחפש ספוילרים בכוונה- בעיה שלו. בקשר ללדבר על הפרק באופן חלקי, אני לא רואה בכך דבר פסול- כל עוד אותו האדם פותח הודעה בנוסח של "אז, איך היה הפרק? מה מחשבותיכם? נא לא לכלול ספוילרים". אבל כשאותו אדם מסתכן בלקרוא הודעה שכבר קיימת בשרשור- שיעשה זאת בידיעה שאותה הודעה עלולה או לא עלולה להכיל ספוילרים. אני אמרתי את שלי, מקווה שזה יחדור פה לכמה מוחות ויבהיר שיש דברים שפשוט לא עושים. זה פוגע בשאר חברי הפורום שכן מעוניינים לנהל שרשור ללא הפרעות ובצורה כמה שיותר נעימה, וגורם לריבים מיותרים. יום טוב, פורום יקר.