דיון קצר בנושא אלימות במועדונים

• פותח הנושא garey
  • פורסם בתאריך

garey

New member
../images/Emo41.gif דיון קצר בנושא אלימות במועדונים

עם יניב ואורי מסכימים ,זה נושא שלא קשור לפורום ,אבל קשור לחיי ילדינו, החינוך הלקוי בבית {גם מצד חוקים מגבילים ביותר לטובת הילד} שעל כל מכה קטנה מסוגל להזמין להורה משטרה, {ולא מדובר על היתעללות חלילה} אלה על חינוך ,והיות וכך הדבר השליטה בבית נעלמת, וכנ"ל בבית הספר וכן הלאה והלאה, ואלו התוצאות בסופו של דבר, עגומות וטראגיות, לכן ילדי בספורט מסיבות החינוך הנכון , אהבת הזולת ,וידיעה לצאת ממצבים מסוכנים שכאלו, תרבות אומניות הלחימה היא החינוך הנכון , תשובות רבותי ג'ר מזרחי

go man1111

New member
geray הנושא קשור ועוד אייך

היום אין כבר לאן לצאת אני אומר לך את זה בתור נער (אולי לשעבר אני בן 18
) החינוך שמקבלים בבית כבר לא מספיק וילדים מתחילים לאבד שליטה. בגלל זה חשוב ללמד במכונים גם הגנה עצמית בנוסף לאומנויות הלחימה שגם תורמות

joker89

New member
מה שאני חושב..

החינוך בארץ באמת לקויי..במיוחד בשנים האחרונות,זה לרב בגלל המצב הכלכלי שנגרם בארץ בגלל הטרור וכו',דבר זה משפיעה על העבודה ובכך יש מובטלים רבים הרוח הסוררת בבתים רבים בארץ היא קשה וישנן שוכונות שרק "החזקים שורדים" במקומות רבים בארץ ילדים מסתובבים ברחובות ולא לומדים כיתות חובה. מה שנחשב בעבר ככבוד היה הלמידה והמחוננות אבל כיום יש מושג חדש שנקרא "כבוד" זה מה שמניע נערים "לקחת" בכאילו את הכבוד של האחרים ולקחת לעצמם. אני מקשר את זה לאומנויות לחימה בכך שרב המאמנים דורשים משמעת והקשבה ואורח חיים ספורטיבי מהחניכים שלהם,אחת הדרישות החשובות שיש למאמנים היא לא לריב ברחוב מתוך התקפה אלה רק מתוך הגנה עצמית. בארץ כמו שיודעים אף אחד לא יתן שיסטרו לו והוא לא יגיב..ואלו הן התוצאות. בבתי הספר מנסים למגר את התופעה אבל זה לרב לא עוזר..וגובר היצר של האלימות,לכן גם טוב אם נעודד את הנוער ללכת להיתאמן במכונים כדי לפרוק את האנרגיות השליליות שלהן ואת כל הקושי שאגרו במקום שזה יפרוץ בבית ספר או ברחוב.. לסיכום המאוראות לאחרונה הן כמו תופעות הלוואי של כמה בעיות בארץ בו-זמנית.

razcoren666

New member
שאלה למומחים פה

רציתי לבקש עצה מאנשים פה, הרקע שלי הוא די בסיסי, בערך 3 שנים בהישרדות. לא הלכתי מקות ברחוב מאז שהייתי ילד, אני לא יוזם ובגלל שאני לא ממש קטן לא הרבה מתחילים איתי. עד לא מזמן הייתי די בטוח שאוכל להיסתדר אם כמה ערסים שיכורים אם ממש יתחילו איתי. אבל אחרי שבתקופה האחרונה, כל ילד בן 14-15 כבר מתחיל ללכת עם סכין, וכבר מזמן איין לאף-אחד רתיעה לדקור, האם אתם ממליצים להתחיל גם ללכת עם סכין, וללמוד אומנות הגנה כמו ארניס או אסכרימה?? עם כל הכבוד, אלא אם כן יש לך רקע של הרבה הרבה שנים לא ממש כדאי לנסות להילחם בידיים ריקות נגד סכין, דברים שעובדים מאוד יפה בתצוגות, לא ממש עובדים במועדון.

ננדין

New member
לא מומלץ ללכת עם סכין!!!

לא חוקי ואפילו שאתה אולי בחור אחראי זה תורם לתופעת הסכינאות...

razcoren666

New member
אבל.

תראה, אני לא אומר שאתה טועה. אבל להיתעלם מהבעיה לא יפתור אותה. בסופו של דבר,יש המון עבריינים שמסתובבים באופן קבוע עם סינים וזה שאני אהיה ללא הגנה רק יזרז תקיפה ולא ההפך. אני ממש ממש לא האדם שייזום תקרית, אבל רק לפני חודשיים שלוש, נדקר למוות אדם בן 23-24 לייד חברתו ע"י נער בן 15, אחרי שהעיר לו שנפל לו כסף. וכל זה בקניון באמצע היום, לא מאחורי מועדון בלילה עם חבורת שיכורים. זה נשמע מזעזע אבל היום ממש כל אחד יכול למצוא את עצמו מול אדם עם סכין שפשוט בא להרוג אותו. השאלה היתה יותר פרקטית, האם אנשים פה ממליצים להשקיע זמן בשיטת לחימה שמתרכזת בעבודת סכינים???

ננדין

New member
ללא ספק בעיה גדולה!

מצד אחד עדיף להיות בכלא מאשר בקבר אבל זה עדיין לא חוקי ולהסתבך עם החוק עכשיו שמשטרת ישראל מנסה (כנראה שלא מספיק...)לשים דגש על נושא הסכינאות זה גם לא חכם, אז זאת בעיה לתת תשובה לנושא כזה כי גם מה שדסקלו אמר על לא להסתובב במקומות מועדים לפורענות וצורות אחרות להתנהג עם אנשים זה עדיין יכול לבוא גם לאדם התמים(כמו הדוגמא שאתה הבאתה) אני יודע שאני, באופן אישי, לא מוכן לקחת את הסיכון שיתפסו אותי עם סכין ולכן אני לא נושא...במיוחד שבגלל השיער הארוך שלי עוצרים אותי לבדיקות סמים בערך פעם בשבוע ואני לא רוצה לחשוב מה יקרה לי אם כאשר השוטרים יהפכו לי את האוטו כרגיל הם ימצאו סכין... בלי קשר, נראה לי ששווה ללמוד א"ל שמתרכזות בעבודת סכין כי זה כיף והמורים סבבה (יובל/גיא ואבי מוריה)

amir_aikido

New member
עירנות לפני התחמשות

במקרה שאתה מתאר, אני בכלל לא בטוח שאילו היה לאותו בחור סכין זה היה עוזר לו. מהסיבה הפשוטה שלפי הדיווחים הוא נדקר עוד לפני שבכלל הבין שהוא מותקף. סכין היא כלי נשק מעולה, ובעלת יכולת רבה בהרבה מכפי שרבים מייחסים לה. ואולם, ככל אמצעי, היא רק מכפיל כוח ליכולת של האדם, שמתחילה מהראש. הרבה יותר חשובה העירנות וההבחנה במצב המסוכן ועדיף להבחין במצב לפני שהוא מתפתח ופשוט לעזוב את המקום. "הגנה עצמית" בחשיבה כוללת, משמעה בעיקר המנעות מקרב. וזאת מתוך מחשבה לא רק העימות עצמו, שבו, גם אם אתה לוחם מעולה ומצויד, ההצלחה לא מובטחת. אלא גם בשל הבעיות שלאחר העימות - חוקיות, חברתיות וכלכליות. שים
כל האמור לעיל לא פוסל לימוד של אמנות לחימה, והתרשמתי שארניס ואסקרימה הן אמנויות לחימה טובות לא פחות מכל אמנות אחרת. אמיר

dascalu jacob

New member
עקרונות יסוד בהגנה עצמית

1. ההגנה הטובה ביותר היא להמנע מלהקלע למריבה. 2. אל תבקר במקומות מפוקפקים. 3. אם נאלצת לבקר במקומות מפוקפקים, השתדל לעבור במקומות מוארים, באמצע הרחוב והמנע מלהגיע סמוך לבתים ופניות חדות מהן יכול מישהו לתקוף אותך. 4. ראית בעיה פוטנציאלית כמו דמות חשודה או התקהלות של טיפוסים מפוקפקים, עבור מדרכה והיה דרוך. 5. תחיה חיים צנועים ובחר לך חברים נאמנים שתוכל לסמוך עליהם ושיהיה לך לכבוד להראות בחברתם. "אם אתה רוצה להראות לי מי אתה הראה לי מי החברים שלך" 6. התרחק מאנשים מרעישים ואגרסיביים, הם גורמים לצרות בכל מקום. 7. שמור על יחסים תקינים וטובים עם רוב האנשים מבלי להתבטל. הקשב לדעותיהם ונסה להבין אותם. אל תחשוש לומר את האמת בשקט ובבהירות בלי התנשאות או חשיבות עצמית. 8. אם נגזר עליך להלחם ואי אפשר למנוע את העימות, עליך לפעול בכל הכוח ובהחלטיות. בחן את המצב ולפי זה תפעל. אל תאבד את חושיך אל תתמלא כעס זה יסיח את דעתך מיריבך וממה שאתה צריך לעשות.

dascalu jacob

New member
יש מאמרשל א.מיכה בלוחם המובחר

המדבר על הגנה עצמית. מאמר מומלץ מאוד ורציני. האיש יודע מה הוא מדבר.

datu

New member
ציטוט (?)

דסקלו, האם ציטטת מהספר "אמנות ההתגוננות" ?

dascalu jacob

New member
הילדים אף פעם לא אשמים.

ההורים חארא, ההורים של פעם לא חשבו על פינוקים וכיבודים ולמעשה נתנו לילדים קודם כל חינוך לערכים. ערך = הנשאף, הרצוי, לאורו נפעל. ילדים למדו כבוד אב ואם וכשאבא היה נכנס הביתה היינו עומדים בדום מתוח. לא היה לוקסוס ו 2 מכוניות בבית ולא פעמיים בשנה נסיעות לחו"ל. הלכנו עם נעלי המגפר ומכנסיים של אתא, אבל מעמד של הורה היה קדוש ומורה היה סמכות. כיום האבא שם עגיל באוזן והילד קורא לו בשמו. אין דיסטנס בין הורים לבנים, אמא ואבא לא מחנכים את הילד ושמים לו מפתח על הצוואר. הילד גודל על ערכי הטלויזיה, האינטרנט, הרחוב ובדקות הבודדות שיש להורים עם הילד הם מבזבזים אותם בלצפות בחארטה בטלויזיה במקום לשבת ולהנחיל משהו לילדים. מה הפלא שבגיל 18 יושב לו איזה דרעק בסלון שלא ברור לך מי הוא והשאלה היא מי הבחור הזה ? מי גידל אותו כך ? התשובה ברורה לצערי ולמעשה ההורים כיום הם ספונסרים. מה הפלא שיש אובדן דרך ? מה הפלא שיש אובדן ערכים ? מה הפלא שבמקום להיות אור לגויים אנחנו הזבל שבזבל ? יש הרבה דרכים לתקן את המצב, אבל בראש ובראשונה צריך להבין שזה טיפול שורש ואקמול זה מטפל רק בסימפטומים. חינוך צריך להיות השכלה + תרבות + ספורט ולא רק בית חרושת לציונים. ספורט זה חלק בתהליך והוא חלק חשוב במידה והוא נעשה נכון. מה שבטוח שאם זה ממלא את הזמן של הנוער במקום לבזבז זמן ברחוב דיינו. אמר פעם חכם סיני "הדואג לדורות מחנך" שימו לב בחברה החרדית שלא תמיד אני מסכים עם דרכם. על מה הם רבים ? על כסף לחינוך. כן רבותיי לחינוך. בכל אופן - הספורט הוא חלק מהסכום הכולל שנדרש כדי לעצב נוער בריא בארצנו.

dascalu jacob

New member
וחבל שהגענו לכך משה היקר

גדלתי בבית של פועלים. אבי עבד 35 שנה כפועל מצאת החמה עד צאת הנשמה. לא היה לנו אף פעם לוקסוס בבית ואמי עובדת עד היום. אולם את מה שלא היה להם הם דאגו לתת לנו לחינוך.

משה קיץ

New member
אין ספק שיש הרבה ערך לחיי צניעות

ועמל,שנבלעים היום בין האינטרנט למערכת הקולנוע הביתית ועידן הערוצים. גם בני נוער מעדיפים היום להתנוון ולהשמין מול האינטרנט מאשר לצאת החוצה ולהזיע במועדונים.

ננדין

New member
משה, אני מוחה../images/Emo70.gif../images/Emo46.gif

אני לא מתנוון ומשמין אלה נח! ואולי אתה צודק...

דו קרב

New member
היה כבוד, היום לקחו להמוני אנשים

את הכבוד שלהם והם הרימו ידיים, נישברו, לא איכפת להם כלום. יאוש. הם מרגישים אפסים ומתביישים מילדיהם. הם לא אשמים. אני ואתה אשמים.

lironmarko

New member
תפסיקו לפוצץ אותפ בבמבות ובממתקים

כשאתם רוצים שהם יסתמו תפה אז אולי יגדל לכם משהו נורמלי בבית .... אל תאשימו , הילדים גודלים בהתאמם לחינוך ולסביבה שלהם.

למעלה