דיון קצר בנושא אלימות במועדונים

• פותח הנושא garey
  • פורסם בתאריך

lironmarko

New member
אז הבעייה אצל ההורים שהרימו ידיים

אני יודע כשאני רואה וראיתי את אבא שלי קורע תתחת בשבילנו 6 נפשות הוא קיבל פול הערכה על זה שהוא איש של מעשים ולא של דיבורים והוא עושה עבודה פיזית קשה ! לא תמיד הבנתי את ההקרבה הזו אבל הערכה תמיד הייתה עכשיו אני מבין ומעריך עוד יותר. לירון

garey

New member
יעקב ידידי הבעיה היא בחוקים החדשים

ולמה ,חוקים שהומצאו לטובת ילד ,שרק חתכו לו את חבל הטבור, אסור לנו ההורים לעשות כלום .{אני לא מדבר על היתעללות.} ילד שלא מקבל פה ושם סטירה או פליק לישבן לא ירתע ולא יכבד. החינוך של פעם היה כך והתוצאות הם שאנו מכבדים , דור זה לא מכבד אף אחד. וגם את הוריו מכה אז מה נשאר. הדרך היחידה היא להחזיר את השפיות והשליטה בבית קודם לכל {עם גבול מסויים להורים} כי מהשליטה בבית היציאה לבחוץ היא דרך חיים שנילמדו בבית, נכון שאנו ידענו דרך אחרת ולכן שמנו את ילדנו בספורט , והתוצאה טובה יותר ,מה הלאה ,המחוקק עם לא ישנה לטובת ההורים איפה נשמע שעל סטירה אבא או אמא לא אוהבים את ילדהם ,או עם לחינוך נעשה הדבר, צריך לחזור לימי אנו באנו ארצה ומהר. ג'רי

garey

New member
בהקשר לדת החינוך חבל על הזמן לכולם

היות ואני אדם מאמין ללא כיפה או כל הדברים שמיסביב , בשבועיים האחרונות לאור אבל במשפחתי, יצא לי להיות יום יום בתפילות , ראיתי ילדים קטנים וגדולים 18 פלוס תאווה לעינים איזה יחס איזה כבוד להורים ,לקהילה לקשישים, עזרה לזולת ,נכון יש דברים שלא מוסכמים איתם ,אבל בחינוך אנו שנות מרחק אור מהם, זה תוצר הלימוד וחינוך ההורים ,לכן אמרתי פעם יש שתי דרכים לחינוך היום או דת או ספורט בחרתי בספורט, והרוחתי גם חינוך וגם ספורטאים ג'רי

garey

New member
זה החינוך והלואי שילמדו כולם כך

היתברר לי שאותו קשיש היה רב גדול במרוקו, בני דון הנחש מוביל אותו יום יום בשעה אחת בחזרתו מבית הספר, שאלתי אותו שאלה ,למה אתה מוביל את הסבא ,הוא ענה אבא הוא מברך אותי, ואני רוצה כל יום ברכות מימנו,דון בן 8 זה מיוזמתו האישית ומחינוכו בבית ובמכון,והוא לא מפספס אותו יום יום ,ולא נותן לאף אחד לעזור לו , הלואי שניתברך בעוד שכמותו אמן ג'רי מזרחי

marx04

New member
אלימות בישראל

שלום לכולם, ג'רי, אני חושב שהנושא שהעלית מאד חשוב ובהחלט קשור לפורום. יעקב, אני מסכים אתך שאחת הבעיות המרכזיות היא החינוך בבית ובבית הספר. אני מבקש להוסיף ולומר, שלדעתי החברה הישראלית הפכה לכוחנית, אלימה ואינדיבידואליסטית מדי. הביטוי והערך "כל ישראל ערבים זה לזה" מזמן חלף ונשכח לו. נכון, הכל מתחיל בבית, אבל מעבר לכך האוירה הציבורית בישראל לוקה בכל החסרונות שלעיל. כל אדם חושב רק על עצמו, וזה בא לידי ביטוי בהתנהגויות הבסיסיות ביותר בחיי היומיום - נהגים עוצרים באמצע הרחוב כדי לקנות קופסת סיגריות או כדי להגיד שלום לחבר שעובר ברכב לידם, חוסמים את התנועה, ועוד מעיזים לצעוק על מי שמעיר להם על כך. או למשל, מכוניות חולפות באזור מגורים בחצות כשמבעד החלונות הפתוחים נשמעת מוסיקה מחרישת אוזניים, תוך התעלמות מוחלטת מההפרעה למנוחת תושבי הרחוב. ולבסוף, איך ילדים אמורים לאמץ ערכים ראויים כשהטלביזיה מלאה בתוכניות ריאליטי למיניהן, שבהן סלברטאים וסלברטאיות נוהגים במתחרים שונים כאילו היו בהמות משא או עופות המובלים לשחיטה - ללא כל יחס אנושי וכבוד מינימלי ? ולסיום, ג'רי, אינני חושב שהדת היא תנאי הכרחי לחינוך הולם לערכים. אני באופן אישי אתאיסט, ואינני מאמין בקיומו של בורא עולם או בקיומו של כוח עליון כלשהו, אך חיי אדם וכבוד האדם הם ערכים נעלים בעיני. לא יראת האל גורמת לאנשים להיות בני אדם, אלא דווקא "יראת" האדם, כלומר ההכרה בכך שכל אדם הוא בריאה נפלאה שחלילה לנו לפגוע בה בכל צורה שהיא (פרט כאשר הדבר הכרחי כדי להגן על עצמנו). מסיבה זו אני גם מתנגד להפעלת אלימות כלשהי כנגד ילדים, גם לא לצרכי חינוך. ילדים רבים צמחו להיות אנשים נהדרים מבלי שנאלצו לספוג מכה אחת מהוריהם. בברכה, אורי.

garey

New member
marx04 אין לי שום בעיה בכל סוג של

חינוך ,עם זה בדת או בספורט או מאמין או לא מאמין {אמרתי שאני אדם מאמין בתוכי בלבד} נהניתי מאוד לראות בשבועיים אלו ילדים דתיים עם כיפה , את היתנהגותם ,להורים לסבים לחברים למשפחה פשוט תענוג, מיצידי שהחינוך יבוא מכוכב שביט או מהחלל החיצון, כי פה בארצנו הוא מתחיל להימחק ולהיות כמו ארה"ב שיקאגו....... כל דקה שומעים על נערים נוער שמרביץ למורים ולהורים הורג במועדונים , יוצא לבלות עם כלי נשק רציחות על כלום ,מישתוללים על ימין ושמאל, גם אני אישית נגד אלימות הקלה ביותר ,למרות שלפעמים כל כך אתה אומר תן עכשיו אחד,שיותר לא יעיזו לעשות דבר זה או אחר ,יש פיתרונות אחרים , ודרכי היתה שונה ,כולם בספורט ואני נהנה וקוצר פירות טוביםולא באושים, ג'רי מ

marx04

New member
מסכים לגמרי

למרבה הצער אנו מאמצים את התרבות (ליתר דיוק: העדר התרבות) האמריקאית, על כל מאפייניה השליליים והנוראיים. ללא קשר לאמונה, ייטיב עם כולנו אם נחזור ונאמץ ערכי יסוד, כגון: כבד את אביך ואת אמך, לא תרצח, לא תנאף, לא תגנוב וכולי. וכמובן, כל פעילות ספורטיבית, וודאי באומנויות לחימה, היא דרך מצויינת לחינוך לערכים. לילה טוב, אורי.

zoti

New member
עם ההודעה שלך למעלה מאד הסכמתי

עד שכתבת את ההערה על התרבות האמריקאית. כשתראה איך ילדים אמריקאים מתנהגים אחד לשני ואיך הם מתנהגים כמבוגרים תוכל אולי לשפוט אותם. הבעיה היא שאתה שופט את האמריקאים מצפייה בתוכניות טלויזיה ואין לך ידע מינמלי על איך הם מתנהגים. כאן לא עוצרים באמצע הרחוב לקנות סיגריות או בכדי לדבר עם חבר. כאן לא חוסמים לך את הכניסה לחניה ואף אחד לא שם מוזיקה בפול ווליום. כאן אנשים מכבדים אחד את השני ומתנהגים בנימוס כלפי אחרים. אתה מסתכל על השוליים של החברה האמריקאית ומשווה אותם למרכז של החברה הישראלית. כדאי שתלמד להכיר את המרכז של החברה האמריקאית ותראה איך מחנכים ילדים. הילד שלי עדיין קטן מדי אבל חברים עם ילדים גדולים יותר מספרים על מה שקורה כשהילדים שלהם שהתחנכו בארה"ב נפגשים ומשחקים עם ילדים ישראלים. הם מהר מאד לומדים שאם הם לא יהיו כוחניים הם לא יגיעו לשום משחק כי הילדים הישראליים (ואח"כ המבוגרים הישראלים) הם כוחניים.

ננדין

New member
מסיכים איתך ZOTI

הרבה אנשים שופטים את התרבות האמריקאית עפ"י כל זבל שמגיע מהטלויזיה בעיקר כל הריאלטי שואו. מה שעצוב שהנוער בארץ מאמץ את כל הדברים האלו במחשבה שזאת אמריקה! אני ראיתי בדיוק אותו דבר על הילדים של אח שלי (גר בארה"ב כבר 15 שנה) ועל הבני דודים שלי מצד אימא שלי (כמעט כל הצד שלה היגרו לארה"ב במקום לארץ...) וכשהם באים לארץ אפילו למשפחה יש התנגשות תרבותית מדהימה. לא רק בכוחניות, גם בנימוס הבסיסי שאין בארץ ושם יש...

MikeTyson

New member
צודק, ואני יכול להגיד לך ולכולם

שהדבר היחידי שאני אוהב באיסלאם ובארצות ערב המוסלמיות ה"כבדות" זה את הכבוד להורים, הערכים שנשארו עוד מלפני 200 שנה, הפחד מאלוהים והתמימות.

dascalu jacob

New member
מה אמר לפני 40 שנה בן גוריון

נוער קרייריסטי שעיניו לבצע, לחיים ריקים, לרווחים קלים, לקיום פאראזיטי - נוער כזה יהווה הנשק הסודי של אויבינו, בו יכריעו בנקל את עם ישראל. ההתפרקות המוסרית והנפשית מסוכנת לבטחוננו יותר מצבאות האויב.

joker89

New member
הדור החדש של ההורים..

הדור החדש של ההורים הוא יותר ליברלי ופחות נוקשה... אני מקנא בבני הדודים שלי שהגיעו לפה בגילי עכשיו ולמדו טוב (זה לאש אני תלמיד לא טוב) ואהבו ללמוד...זה היה בגלל החינוך הסובייטי..(לג'רי זהו חינוך אטאיסתי) אם בארץ היה גם ככה אז הכל היה נראה אחרת גם העולים שהגיעו בשנות ה90 הביאו איתם דור של ילדים קטנים ומחונכים..

garey

New member
בידיעות היום נוער וסמים ממש חבל

זה חלק ניכר מאוד מתוצאות האלימות במועדונים ובכלל, פעם נישאלתי בעיתונות ברדיו ובטלויזיה לאחר רצח מחוץ למועדון שלי, שאלות רבות וקשות יותר גם במשטרה ,לצערי הרב אין הבנה להורים ותשובתם, 1}אנו תמיד רואים את הנינו יוצאים ונהנים אך איזה ילד איזה מותק, תראו אייך צמח וניראה ניפלא ,נהנים עד מאוד, אבל לא יודעים , 2}רק יצא מפתח הדלת הקופסא בראש מסתובבת ל1000 מעלות ,ואותו ילד נהפך, למסוכן, הגיע לרכב של החברים המוזיקה כבר מתחילה להשפיע יאאלה חברה, בואו ניקח משהוא לראש כימיקלים למיניהם ,נידפק המוח, מגיעים למועדון ,דופקים עוד כמה וודקות לשיפור המצב ..., והכריש ניהיה פנתר מטורף הילד שלנו המתוק, ניכנס למועדון , באותו שניה בפנים כל התאים האפלים במוח מיתפרקים לגורמים , ואותו פנתר נהפך למיפלצת ,זו התוצאה העגומה לילד המתוק שיצא מהבית , וכך זה ניראה ברחוב בבית ספר בצבא ובבילוי, לכן פרשתי מהמועדונים זה לא מה שהיה פעם ,היום הכל דפוק לצערי . מכימיקלים ומיני חומרים שדופקים את החיים ,זו התשובה לכל מה שקורה וזו התשובה שהתיקשורת קיבלה ,אבל שוב לצערי כולם שמים ז..............

למעלה