האם דיבור של האדם איתו אתם

../images/Emo41.gif האם דיבור של האדם איתו אתם

משוחחים משפיע עליכם? ואני אסביר: יש לי חברה שמדברת מאוד מהר , ממש אוטוסטרדה! היא לא עושה בכוונה , ככה היא מאז ומתמיד , אני תמיד משתאה מול יכולת הדיבור והמחשבה המהירה שלה...הלוואי עלי. בקיצור , כל פעם שאני נפגשת איתה אני פתאום מרגישה צורך להתחיל לדבר מהר , אני לא שולטת בזה , אני שמה לב שהדיבור שלי משתנה מבלי שארצה , אני כאילו מרגישה שלא תהיה לה סבלנות אם אדבר יותר לאט , אני פשוט מושפעת. כמובן שהיכולת הורבלית שלי רחוקה משלה ולא הולך לי , אז אני נתקעת ומחליפה מילים ומאאאאאוד מתבאסת מעצמי. כל פעם אני אומרת לעצמי שבפעם הבאה שניפגש אני אדבר לאט אבל לא הולך לי , היא משפיעה עלי... האם גם לכם זה קורה? (אני גם אציין שבגלל זה אני די מרגישה נחותה מולה ולכן נתקעת יותר , נו אתם יודעים , שמעריכים מישהו יותר מדי אז מגמגמים יותר , זה לא חדש....אה ושיטת העציץ על הראש לא עוזרת לי
כי אני פשוט לא מצליחה לזלזל בה , אני מעריצה אותה).

אני נלחצת מאנשים עם טון "רברבני"

אנשים כאלה , ובסגנון דומה , כמו דיבור תוקפני מלחיצים אותי וגורמות לי לגמגם יותר . . .

סאמיה

New member
תחשיבי על דברים שתעשי בהמשך היום

איך את מתכננת את הערב שלך? האם את רוצה או זקוקה לקניות? פשוט תתרכזי בדבר אחר. את לא צריכה להרגיש נחותה. לכל אדם יש לו את היתרונות שלו והחסרונות שלו. לה היתרון הוא הדיבור המהיר, ולך יש אמפטיה ואיכפתיות, דבר זה חשוב. לפעמים אמפטיות יכולה להציל חיי בן אדם. את יכולה להשאיר איתך פתק קטן ולרשום עליו את הדברים שאת מתכוונת לעשות בהמשך היום ולנסות למצוא דרך לישם אותם. את יכולה בהמשך היום להוסיף לרשימה הזו. מגמגמים לא אנשים נחותים. אם יש לך את הרצון את יכולה לעשות מה שאת רוצה. זה לא יקרה בלילה אחת את צריכה לאמן את עצמך לאט לאט. אני חושבת שאיך החברה מתיחסת למגמגמים והבעות הפנים שהם נועצים בהם, הם אלה שגורמים לבעיות הגמגום והם אלה אשר מונעים מהמגמגם להצליח בריפוי. הם נותנים לך הרגשה שאת לא בסדר משהו לא טוב אצלך. לא חשוב לי מה אחרים אומרים יש לי מטרה בראש ואני אנסה לישים אותה, אולי זה יכאב אך אולי אם נתמקד במטרה אולי אז נשכח את הכאב והוא יהיה פחות כואב.

סאמיה

New member
את בונה את הנחישות שלך והכוח שלך

הכוח זה לא משהו שאת נולדת איתו. את מתנסת בחיים וזה כמו נסיון שאת צוברת עם הזמן. תאמיני לי ככל שאני חיה אני לא מעריכה אנשים. תקבעי לעצמך מטרה ותראי את הדרכים להגיע אליה, תנסי גם אם את נכשלת זה לא אומר כלום לפחות צברת נסיון. אני מאמינה שכל אחד יש בו כוח ורצון הוא צריך רק לחפש אותו להסתכל בפנים ולא מה מה שאחרים עושים. מה שנכון בשבילי זה לא בהכרח חשוב לאנשים אחרים, אך לפחות זה חשוב לי. אני מוכנה לעזור לאנשים אך אני אשאר מי שאני, ולא אתן להם שידעו מי אני כי אז הם יכולים לפגוע בי. זה החיים.

RobinhooDw

New member
זאת דעה שגויה לדעתי

את רואה את העולם כמקום שיש להילחם בכולם ולהראות כמה שאתה טוב. הוא ממש לא ככה, אם אנשים רק יראו מי את באמת, אני לא מדבר רמת האינטלגנציה שלך אלא רק מי שאת. רוב האנשים בעולם הם אנשים סובלניים ונחמדים כלפי כולם. אנשים שלא מגמגמים אין להם שום בעיה, הם נולדו כך שהחברה תאהב אותם וכך גם אנחנו, כל ההבדל הוא שאנחנו לא מצליחים לבטא את עצמנו. אסור לנו לנסות להוכיח את עצמנו, כי לא נצליח, אין לנו סיכוי להישתוות לאדם שלא מגמגם.

את טועה

אדם מגמגם יכול להצליח למרות הגמגום ככה אני חושב ומאמין אחרת אין טעם לחיות אם אני יודע שבסופו של דבר יש לי סיכוי להצליח..

RobinhooDw

New member
יהיה לו מאוד קשה

החיים לא צריכים להיות שדה קרב... עדיף לחיות כפי שאתה מאשר לנסות להילחם בכולם...

אם לא נילחם לא נגיע לכלום

הרי אני כאחד שלא מדבר ברור ומגמגם אז אני חייב להוכיח את עצמי שלמרות הכל-אני אדם חיובי שאפשר למרות הכל לאהוב ועדיף להלחם ולהוכיח מאשר לנציח את הבדידות

סאמיה

New member
אני חיים בפוסטמודרני. ולא ברומנטיק.

הכל מסביבך שטיפות מוח מה שחשוב הוא מה שאתה נותן לו משמעות. אחרים רוצים רק לנצח אף אחד לא דואג לשני אם אין לו אינטרס בזה. כמגמגמת אני צריכה לדאוג לעתיד שלי לשים לי אפשרויות ועדיף שאעשה את זה לא בגלוי כי אנשים רבים סביבי מוכנים להרוס לי דברים, כבר עשו לי את זה. וכמו שסימה אמרה לי תמכרי לאנשים מה שאת רוצה למכור להם.

RobinhooDw

New member
אולי אנשים מגמגמים רואים את הדברים

קצת שונה. לדוגמא כשאנחנו מדברים עם אדם שמדבר בצורה "רברבנית" אנחנו רואים בו אדם חכם ומפחדים להיפסל בעיניו. אבל אדם שלא מגמגם רואה את האדם האמיתי שמסתתר מאחוריו, הוא רואה מי הוא באמת, אם זה לטובה ואם זה לרעה ולא רואה סיבה לפחד כלל. כך גם לגבי כל עניין אם זה בזמן של לחץ או כל עניין אחר. לדעתי "הפחד" משפיע לנו על החיים, לדעתי אם לא היינו מפחדים כל יום החיים היו נראים אחרת. הכי חשוב זאת ההבנה שאם אותו אדם שמדבר בצורה "רברבנית" היה מגמגם כנראה שהוא לא היה מדבר ככה אלא היה עושה הכל כדי להישתות אליכם. הדבר הכי כואב בגמגום לדעתי הוא חוסר האפשרות להראות מי אתה באמת, זה כלכך קשה וכלכך מעצבן שאנשים קטנים מאיתנו מקבלים יחס כאילו שהם יותר טובים מאיתנו. חשבתם פעם איך מישהו שנראה לכם בחור חכם ומבריק היה אם היה מגמגם? או מישהו אהוב ומקובל היה אם היה מגמגם? קשה לדמיין את זה, מישהו שניראה כאילו שכלום לא יכול לפגוע בו, ניראה שגם אם היה מגמגם הכה נישאר כמו שהוא...

נקודה טובה למחשבה

אבל בבקשה ממך , תשרשר הודעות כדי שהפורום ישאר מסודר וברור. אם אתה לא יודע איך אני מוכנה להסביר לך.

סאמיה

New member
למה לך לדאוג מה אנשים אחרים חושבים

. האם דעתם של אנשים אלה היתה עוזרת לך ומכוונת אותך לפתור תרגיל בחשבון אוק אז תחשוב עליה, או אם עדות אנשים נראה לך שיש בהם איזשהי עצה שאתה יכול להשתמש אז תשמש בה אך כל שאר דבריהם תזרוק לסל האשפה כי הם לא יועילו לך, הם פשוט יהרסו אותך. קח מדברי האנשים רק מה שיעזור לך לעתיד שלך. תמיד תחשוב על העתיד שלך, ואם אתה רואה שאתה יכול לעזור לכמה אנשים שהם טובים והם צריכים עזרה תעשה את זה.

marlen

New member
אני דוקא מדברת לאט

אף פעם לא הבנתי איך אפשר לדבר מהר עם גמגום.... אבל כל אחד זה משהו אחר

shuky63

New member
אם מדברים נכון אפשר לדבר מהר ולא לג

לגמגם.דיבור מהיר הוא בדרך כלל זריקת מילים שלמות.אפשר לעשות את זה ולא לגמגם אבל זה עדיין לא נקרא לדבר נכון

למעלה