האם דיבור של האדם איתו אתם

פה קבור ה ../images/Emo107.gif

הייתי מחלק את המגמגמים לשניים: (ותקנו אותי אם אני טועה) מגמגמים בגלל טראומות, פחדים וכדו' - ואלה מטבעם מדברים לאט כי הם אף פעם לא דיברו מהר ולא המהירות היא סיבת דיבורם. מגמגמים בגלל בעיות בדיבור עצמו, דהיינו שיש להם דיבור מהיר ולא מובן שהוביל אותם לגמגום כי בגלל בעיה זו או אחרת הם לא מצליחים לעמוד בקצב דיבורם והם מגמגמים. - ואלה (ואני בתוכם) דיברו מהר , ייתכן ואף משפחתית ובגלל חוסר תיאום מוח דיבור הם לא מצליחים כאמור לעמוד בקצב ואז נוצר הגמגום. אשמח לשמוע אם מישהו חושב כמוני. בכל מקרה אני בגיל קטן דיברתי מהר ולא ברור, ומזה החילותי לגמגם. הייתי זורק מילים בשצף קצף. דוגמא אחרת לכך הייתה שמתוקף היותי דתי הייתי חזן (אתם יודעים זה שבבית הכנסת מסלסל בקולו...) ותמיד אבל תמיד קראתי את הטקסט במהירות גבוהה, עד שהיו מעירים לי על כך. עד שלמדתי שע"י הטעמה של המילים ושל המשפטים, ע"י נגינה של המילים אני מצליח לגבור על הרצון לדבר מהר. ככה שאני אישית לא נתקלתי בעמדה נחותה מול אדם מדבר מהר אם כי תמיד אדם עם סמכות מערער טיפה את הבטחון אבל זה אצל כולנו לא?

marlen

New member
כן, אני חושבת שהגדרת את זה נהדר

באמת יש סיבות שונות לגמגום, וכנראה בגלל זה היו פה חילוקי דעות אם זה פסיכולוגי או לא. אני טענתי שזה פסיכולוגי משום שככה זה אצלי... אף פעם לא היתה לי בעיה של דבור מהיר או בלתי מובן. התחלתי לגמגם עקב טראומה קשה שעברתי. אני חושבת שבשביל אלה שאצלם זה נובע מדבור מהיר, אולי השיטה של קלינאי התקשורת כן טובה... שמלמדת לדבר לאט. אני אישית לא מאמינה שזה יעזור לי (וניסיתי) כי אצלי זו בעיה פסיכולוגית

הבעיה עם הקלינאית תקשורת

שכדי שלא תגמגם ותדבר ברור אתה חייב להיות מודע לכך שאתה צריך לדבר לאט וזה קשה להיות מודע כל הזמן ולחשוב כל החיים על זה כי אדם צריך לחיות... לדוגמא: אני עם הקלינאית מאז הטיפולים הראשונים אני לא מגמגם כלל ומדבר ברור-למה? בגלל שיש כזה הסכם ביני לבין הקלינאית תקשורת שברגע שאני מתחיל את הטיפול אני חייב להגיד את הדברים שאני צריך להקפיד עליהם: לדבר לאט, לפתוח את הפה,ולדבר חזק יותר(יש לי קול באס ולכן אני חייב לדבר חזק שישמעו) וככה עובדה-שבזמן הטיפול אכן הדיבור שלי רגיל כי אני מודע ואני חושב על הכללים אבל נניח שאני עם חברים ומכרים אז אני לא יכול להיות מודע לזה כל הזמן ולחשוב על זה ולהיות מרוכז רק בזה כי אחרת אני לא אצליח להשתלב עם אנשים וזה יותר גרוע... לכן הטיפול של הקלינאית יעיל-אבל בפועל הוא קשה לביצוע

למעלה