יוסף יגיע לגמר../images/Emo106.gif
אני חושבת שיוסף הוא הרע במיעוטו בבית הזה. הוא בין הדיירים הבודדים שמצטיין בכנות (מצרך נדיר מאוד בתוכנית), ברגישות ואף פעם לא שמעתי אותו מרכל. אני כמובן לא חיה בבית ואם כל הדיירים אומרים שיש לו הערות עוקצניות ולא נעימות אני מאמינה, אבל זה חסרון שהוא לדעתי פחות גרוע מחסרונות אחרים שראיתי אצל שאר הדיירים. אומרים גם שהוא מתנשא, אבל אני חושבת שזה עניין סובייקטיבי. וזה לא ששאר הדירים חפים מחסרונות, אולי אפילו גרועים יותר מהחסרונות של יוסף. שרה- מרכלת על יוסף בלי סוף, פיתחה אליו שנאה איומה ומנסה להסית את כולם נגדו איילה- צבועה גואל- נחש, תככן וצבוע בצורה "מתוחכמת", הוא בחור מאוד אינטליגנט כך שהצביעות שלו "עוברת מסך" ונראת פחות גרועה מהצביעות של איילה שמחייכת לארז בנחמדות ושניה אח"כ מבקשת לתת לו לשתות ב"כוס מלוכלכת", או מדמעות התנין שלה פותנה- שתלטנית, מתערבת בכל דבר סער- לא מעניין אלין, אלירז, ארז, סתיו- גם הם, כמו יוסף,אנשים חביבים מאוד יחסית לשאר, אבל אותם לא מעמידים להדחה כל שבוע אז אין צורך להרחיב יוסף הוא בין הדיירים היחידים שאפשר לשבת לדבר איתו, להיפתח בפניו ולהיות בטוחים שהוא לא ילך וילכלכך מאחורי הגב. מה שנקרא "בן אדם". ובגלל זה כ"כ קשה לו שם, הוא מחפש אמת, הוא מחפש כנות, מגע אנושי. אלא שבמקום כזה אי אפשר לדעת מי חבר שלך ומי לא. הוא מועמד להדחה שבוע אחרי שבוע ולא יודע באמת מי איתו ומי נגדו, כי כולם נחמדים ומחייכים (אולי חוץ משרה). אז נכון, הוא עושה יוגה ומתחבר לרוחניות, דרך החיים שלו קצת שונה, אולי גם סגנון הלבוש. הוא אחר, הוא מיוחד אבל אם כולם היו אותו דבר אז העולם היה משעמם. אני נהנית להקשיב לשיחות שלו, הוא מאוד אינטליגנט, יש לו רגישות גדולה לאנשים, לפעמים יוצא שהוא פוגע אבל הכוונות שלו טובות בסה"כ. מה שאני מנסה להראות פה זה שלא כולם אוהבים אותו רק מתוך רחמים, אני לדוגמה התחלתי לאהוב אותו כבר בהתחלה עוד לפני שהוא ושרה נהפכו ל"אויבים". והערה לאלה שחושבים שאוהדי יוסף התהפכו על אלירז: גם אותו אני אוהבת ואתמול כשראיתי שהוא העמיד את יוסף להדחה קצת הופעתי והתאכזבתי. אלא שמקודם ראיתי עוד פעם את הקטע שהוא מסביר למה הוא מעמיד דווקא את יוסף ורק עכשיו הבנתי את כוונתו ושזו החלטה אסטרטגית נטו בלי כל כוונות רעות, אלירז ידע שבכל מקרה יוסף יהיה מועמד אז לא רצה לסכן סתם דייר אחר כי הרי הוא בקשר טוב עם כולם. אז בקיצור חזרתי בי והדיעה שלי על אלירז נשארה חיובית כמו שהייתה.