הדיון היומי - יום ראשון
הזמנות באינטרנט

matanot10

New member
שאלה מעולה...

זה מאוד מפתה אבל גם מפחיד..לכו תדעו לאן יתגלגל מס 'האשראי שלכם..למרות שאני מכירה די הרבה אנשים שמזמינים באופן קבוע המון דברים וחוסכים סכומים גדולים של כסף שהיו משלמים על אותו המוצר בארץ..

בּני

New member
זו ממש לא סיבה ../images/Emo13.gif

אתרי מכירות מאוד מאובטחים היום. כשאת מזמינה פיצה בטלפון ונותנת את הפרטים למוכר בן 18 את יודעת לאן יתגלגל המספר? כשאת נותנת את הכרטיס במסעדה, את באמת עוקבת אחריו עד שהוא חוזר אליך? ובתחנת דלק? ובסופר? בקיצור, אם זה המחסום שלך אז ממש אין לך מה לדאוג. זאת אומרת כן לדאוג אבל לא יותר מקניה במקומות אחרים

matanot10

New member
צודק..

זה אכן המחסום היחיד שלי..אבל יש עוד סיבה.. אני חוששת להתמכר קצת לקניות ברשת..
המחירים כ"כ זולים שאנשים מזמינים בלי חשבון ובסוף החודש רואים סכום של 3000 ש"ח רק מאתר ebay ..זה מאוד מפתה...

dify

New member
../images/Emo41.gif שאלה לגבי אמצעי תשלום

אני מאד מבינה את החשש שלך. וגם מבינה שיש ביטוח, ובכל זאת, אני גם מכירה סיפורים פחות נעימים, אמנם אחוזם קטן, אבל בהחלט קורה. אני יודעת שקיים דבר כזה, לא בטוחה אם בישראל, שאפשר לעקוף את הבעיה הזו- אולי מישהו מכיר ויודע מה בישראל? למיטב ידיעתי אפשר לשלם כסף בסכום מסוים במקום כמו הדואר, מקבלים אישור על גודל התשלום, ואז משלמים עם האישור על ההפקדה הזו למה שרוצים לקנות, והם כנראה גובים את הכסף מהדואר או מכל גוף מתווך אחר. כך שגם אם המספר "נגנב" לא ניתן לעשות איתו כלום, הוא טוב רק לסכום מסוים ומוגבל, מכירים דבר כזה?

בּני

New member
לא יודע אם לזה התכוונת

אבל באתרים בחול, כולל ebay, אני משלם רק דרך חברה שנקראת paypal (לא משנה ש-ebay קנו אותם...). paypal זו חברת סליקה לכרטיסי אשראי. כלומר, אני נותן את הפרטים שלי רק להם ומשלם דרכם לכל מי שעובד איתם. בארץ זה עדיין לא כל כך נפוץ. בחול הרבה מאוד אתרים עובדים איתם. מי שלא מקבל תשלום דרכם ב-ebay אני פשוט לא קונה דרכו. הכסף מבוטח, והמוכר הוא זה שמשלם את העמלה לחברה. הקונה לא משלם כלום. (2$ בהרשמה ואימות הכרטיס שמוחזרים עם הקניה הראשונה, אם אני זוכר נכון). וככה פרטי כרטיס האשראי שלי לא "מסתובבים" אצל כל מיני מוכרים מכל מיני מקומות.

dify

New member
וואו, תודה!!

לפי הטוקבקים למטה ראיתי שאנשים כתבו שדבר כזה כבר קיים ועובד. מעניין :) אני אנסה לחפש יותר מידע על זה. אני מכירה משהו אחר. בארה"ב פעם שלחו אותי לשלם 60 דולר בדואר ולהביא אישור על זה. את המספר של האישור נתנו לקניה ברשת/בטלפון ובעצם המשמעות של זה היתה שהמוכר יגבה את ה60 דולר מהדואר. ככה הסכום מוגבל מאד, חד פעמי, ואי אפשר להיכנס לחשבון של הקונה בכלל (אולי אפילו אפשר לשמור ככה על אנונימיות הקונה, לא בטוחה) למיטב ידיעתי בכל מקרה כרטיס האשראי מבוטח אוטומטית נגד רמאויות שמנצלות את המספר שלו, לא? כי אחרת אני באמת לא מבינה איך כל העסק מחזיק מעמד, הרי אנחנו נותנים את המספר לפיצריה הקרובה בטלפון- מה מפריע לטינאייג'ר שעובד שם להשתמש במספרים שהוא מקבל כדי לרכוש דברים בטלפון בעצמו? (אני גם מכירה מקרה כזה שנתפס...) כל פעם מחדש אני מתפלאת שהשיטה של מספר כרטיס האשראי שעובדת על כל כך הרבה אמון, בכלל מחזיקה מעמד

בּני

New member
בדיוק....

הביטוח שלהם ממש בסדר וגם יש להם מחלקה שבודקת חריגות בדפוסי הקניה. לפני כמה שנים התקשרו אלי ושאלו אם רכשתי בגדים בחנות בתל אביב ב-2000 שקל... קניה מאוד מאוד מאוד חריגה עבורי, בלשון המעטה
הסתבר שזיפו את הכרטיס שלי, הם עברו איתי על הקניות האחרונות, שלחתי בפקס הצהרה וזהו, כל הקניות שלא היו שלי בוטלו. בקשר לתשלום בדואר, אני לא מכיר, אני יודע שיש שוברי תשלום אבל זה לגופים ספציפיים, לא לכל מי שאת רוצה... שווה לשאול בדואר. אני אישית לא רואה הבדל בין קניה ברשת לקניה בטלפון.

שופינג מעדיפה לעשות בעייניים, פחות להזמין דרך

האינטרנט במיוחד אם זה משהו שקשור למדידה וכו'. אפילו שאחרים שמכירים אותי יקנו לי בגדים אני לא מסכימה.

krispina

New member
פיייי אז ככה :)

בעלי קונה המון מאי-ביי מה קונים? 1. כל מיני גאדג'טים לא יקרים ומועילים 2. אני קונה פעם ב...שדונים לאוסף שלי של חברת FISHER בארץ דופקים להם מחירים של יהלומים ודרך איביי עולה לי הרבה הרבה יותר זול (לפעמים פחות מחצי מחיר) 3. תחתוני בוקסר שאחרי שקנינו גילינו שהם מיוצרים בישראל (הוזמן מארה"ב, נשלח מסין, יוצר בישראל) - הזוי. 4. בשמים במחירים טובים 5. כבלים למחשב/ כבלים לטלוויזית HD / סוללות נטענות / סוללות לנייד / רמקול USB חתיך ללפטופ שלי ועוד.... 6. פיצעפקס למטבח - מסחטת מיץ שמתחברת למיקסר של קיצאייד בזול יותר מהרגיל, שבלונה לרביולי וכד' לא חושבת שאזמין - בגדים שלא מדדתי, וחזיות שלא מדדתי.... לא חושבת שאזמין דברים יקרים מדי :)

למעלה