הדת והמדע

../images/Emo41.gifהדת והמדע ../images/Emo63.gif

בתקווה שלא תעשו לי לינץ´, רציתי להעלות (לא בדיוק שוב) את הנושא, אבל מעט בשינוי: דברים שכל כך ברורים בדת מתגלים באיזשהו שלב כעובדות, כטובים גופנית (לא רק נפשית) ולצורך הבנה- אדגים: 400 שנה לפני שקולומבוס גילה שהעולם עגול אמר זאת רב אחד שאינני זוכרת את שמו וכמעט הרגו אותו בגלל שהעז להעלות דבר כזה... היום מגלים שבשר חזיר לא בריא כלל! ועוד המון דוגמאות... אז זה מין "הוכחות ליהדות"...

TomerZimmermann

New member
לינץ´? חלילה וחס

אני פשוט לאט לאט אסתור כל טענה (טיפשית!) שלך. נתחיל בקישור האידיוטי בין היות העולם עגול לדת. מה הקשר בדיוק? ברגע זה ברח לי השם של אותו אדם (אל תדאגו, אני אכה את עצמי על כך אחר כך) אבל למיטב זכרוני הוא לא היה יהודי. וגם אם כן, הוא הגיע למסקנה הזאת לא בגלל היותו יהודי אלא בגלל היותו אסטרונום גאון! עכשיו, בקשר לבשר חזיר? "הוכח שזה לא בריא"? מתי? איפה? איך זה שאני לא שמעתי על זה. שיט! אני הולך למות! תני לי להסביר לך משהו בקשר לגילויים מדעיים שאת קוראת. זה לא הכל נכון! היו עד היום אלפי גילויים מדעיים חסרי בסיס ומטומטמים. רוצה דוגמאות? סבבה: * בשר חזיר זה רע * בשר פרה זה רע * בשר זה לא בריא * בשר זה בריא * סיגריות זה לא בריא * סיגריות זה מאד בריא * מצאנו תרופה לאיידס ועוד ועוד ועוד תראי, אני לא אומר שהכל טיפשי, אני מאמין שסיגריות זה לא בריא, אני מאמין שכמות גדולה מדי של בשר זה לא בריא (בכל בפרופורציה), אבל מה לעשות, כל הגילויים האלה באמת התפרסמו בעיתונים כהוכחות מדעיות. אז נתחיל בלהגיד : dont believe everything you read. לא זכור לי אם כתבת עוד משהו אז אני אסיים את ההודעה פה ואם יש משהו שלא הגבתי עליו, אני אגיב בהמשך.

פשוט תסתור...

תתעורר קצת... טוב, אני מרשה לך להרביץ לעצמך גם בשמי! אני אפילו אודה לך על כך! למרות שלא הבנתי למה להרביץ אבל זה כבר עניין שלך... יכול להיות שהוא פשוט היה יהודי גאון, צודק אבל שמים לב שאתה לא מכיר את הסיפור, כשהוא טען שהעולם עגול חשבו לאשפז אותו!!! הקטע אם הבשר- אולי אני הוזה אבל להזות דבר כזה?? הגזמתי!! אולי אני גם לא שומעת טוב אבל אין לי אינטרסים להמציא! שמעתי דבר כזה, יכול להיות שפשוט זה לא הגיע אליך (מדובר בבשר חזיר, לא סתם בשר) ואני לא בטוחה אם קראתי את זה, אבל באמת יש קטעים שאני תמימה מדיי... צודק...

פשוט תסתור...

תתעורר קצת... טוב, אני מרשה לך להרביץ לעצמך גם בשמי! אני אפילו אודה לך על כך! למרות שלא הבנתי למה להרביץ אבל זה כבר עניין שלך... יכול להיות שהוא פשוט היה יהודי גאון, צודק אבל שמים לב שאתה לא מכיר את הסיפור, כשהוא טען שהעולם עגול חשבו לאשפז אותו!!! הקטע אם הבשר- אולי אני הוזה אבל להזות דבר כזה?? הגזמתי!! אולי אני גם לא שומעת טוב אבל אין לי אינטרסים להמציא! שמעתי דבר כזה, יכול להיות שפשוט זה לא הגיע אליך (מדובר בבשר חזיר, לא סתם בשר) ואני לא בטוחה אם קראתי את זה, אבל באמת יש קטעים שאני תמימה מדיי... צודק...

TomerZimmermann

New member
לא יפה

להתעורר? אני ער לגמרי. נתחיל עם עניין הבשר. טענתי שהזית את זה? טענתי שלא קראת\שמעת את זה? אני אעזור לך - לא! טענתי שרק בגלל ששמעת את זה זה לא אומר שזה נכון. את יודעת? פעם שמעתי איפשהו שיש מפלצות ירוקות בעלות 5 עיניים שמסתתרות בארון ויוצאות כל לילה ומפחידות ילדים. זה לא אומר שאני מאמין לזה. אם מישהו צריך להתעורר זאת את! תתעוררי ותריחי את הקפה (או ת´שוקו). את צריכה ללמוד שתי דברים חשובים. הבנת הנקרא ואלימינציה. הבנת הנקרא כי כפי שציינתי את כנראה לא הבנת אותי. אלימנציה כי את חייבת ללמוד שלא כל מה שאומרים לך הוא נכון. בקשר לכדור הארץ. אני בכלל צריך להרביץ לעצמי. אין לי מושג על מה את מדברת. תשכחי ממה שכתבתי בהודעה הראשונה. אני התבלבלתי עם הסיפור של גלילאו. טעות שלי. אז מההתחלה. אין לי מושג על מי את מדברת. אם תתני לי שם אני אוכל לברר עליו וענות. ככה סתם אני לא יכול להגיב.

דווקא עכשיו הייתי חייבת לשכוח

את השם שלו
אוף!!!! אין טעם לויכוח כל עוד זיכרוני מקשה עליי! אין מישהו שיודע למי אני מתכוונת? אגב- תודה על הטיפים- אני אנסה, שמעת על הגזמה פעם? שמתי לב שהרבה זמן לא ראיתי את מימי ואת צוחה בכלל מאז שחזרתי... מישהו יודע מה איתם?

חזיר בר

New member
מה את אומרת

שיהדות היא האמת ואפילו המדע,הכופר הגודל - מוכיח אותה אט אט? שכל התשובות נמצאות בספרי היהדות, אז למה לטרוח בכלל לחקור?

לטרוח להוכיח

וגם לא כל מה שכתוב ביהדות מובן שחור על גבי לבן! המדע בדר"כ הולך יד ביד עם היהדות! הם משלימים אחד את השני! אבל גם הכופר הגדול של היהדות- מוכיח אותה במדע!

Gevakumon

New member
תשמעי

אף אחד לא טען שכל מה שכתוב בתנ"ך הוא בולשיט ובהכרח אינו נכון, יש הרבה חוקים ביהדות שיש להם הגיון, אבל בואי נשווה בין זה שנגיד לאכול חזיר זה לא בריא, בסדר, אז אסור לאכול ממנגל שלפני שעתיים איזה גוי עשה עליו צלעות חזיר? אם לא הבנת אני מדבר על הקצנה של חוקים בתורה כגון שמירת שבת, בשר וחלב, ואחרים שהפכו אותו מחוק הגיוני שאין סיבה לא לציית לו לפשוט בדיחה.

כמה הבהרות

יש לפעמים אנשים שמאמינים אך לא מיישמים... הם אולי מצאו הוכחות אבל הם לא יתגיירו או "יחזרו בתשובה" בקשר לאף- יש דברים שלא תופסים אצל אנשים מסוימים, בדר"כ זה הולך לפי עדות ומנהגים. דא"ג- there is love in the air... מה קרה שפתאום האהבה תפסה אצלך?
סתם, אני לא צוחקת! הלוואי שתהיה מאושר!!

IC4

New member
מאמינים ולא מיישמים ../images/Emo9.gif

רשמתי בפורום צמחונות שהם צודקים ושאשנשימים צריכים להפסיק לאכול בשר רק בגלל התעשייה והסבל שנגרם על מנת שנוכל לאכול אותם אבל העקתי על עצמי כשאמרתי - לא איכפת לי בשלב זה בחיים מכאלה דברים ולכן אמשיך להנות מבשר
אולי בעתיד יהיה לי יותר כוח להשקיע בזה לא סתם הרעיון הוא שאני גם לא ממש יודע, אין לי הכי דיעה ברורה בענין הזה הם צודקים , אבל אני רוצה בשר !
המכונות לא עשו את הטעם של פרות כל כך טעים רק בשביל שנמנע אותו מעצמנו
love is in tapuz TAPUZ
connecting people.

Bassman

New member
אני יודע שקופרניקוס שיער שהכוכבים

עגולים הוא פשוט לא הוכיח את זה אף פעם... משהו עם תרנים של ספינות... צימרמן, אולי אתה יודע על מה אני מדבר?

בקשר לסירות..

אתה מתכוון לזה שהוא אמר שנגיד תעמדו על החוף ותסתכלו על סירה שמתקדמת לעבר האופק, אז לאט לאט זה יראה כאילו הסירה שוקעת ובסוף רואים רק את התורן ואחר-כך היא נעלמת! אז אם הכוכב היה שטוח הסירה לא הייתה אמורה "לשקוע"!!!! זה מוכיח שהעולם הוא כדור

NeO OsHrAT

New member
חבר יקר. זה היה לו מובן מאליו...

בוא אני אסביר לך ידידי היקר... הטבע, עובד כידוע לך על התסגלות ונוחות. דברים בונים את עצמם אט אט בטבע. עכשיו, הכוכבים, הם הראשונים מכל בחינה שהיא, ללא הם אין כמובן איפה ליצור חיים..... עכשיוווווו, העיגול, הכדור, אלו הצורות המנצלות את האנרגייההההה בצורה הכי מקסימלית שניתן לנצל בטבע. לכן, במהלך האין ספור שנים שננוצרו הכוכבים, הם הפכו את צורתם לצורה המנוצלת, והטבעית ביותר שקיימת... אמממ.... כן. תחשוב על זה, לבסוף, למעשה הכל יהיה עגול... אממ... כן. ניאו אושרת, סקוב.

IC4

New member
כןןןןן ספרה!!!

אמרו את זה ב SPHERE וגם מישהי אמרה לי ברכבת כשהתחלתי לעשות בועות בה במקרה זאת היית את ?! סטודנטית למחשבים חמודה בגיל 30 ?

TomerZimmermann

New member
מובן מאליו? לא נראה לי

נתחיל בזה שאני אגיד שאני לא ממש מכיר את קופרניקוס ואין לי מושג מה הוא גילה\ידע\אמר. בשבילי זה סתם עוד שם אז אני לא יכול לדעת בקשר לזה. בקשר לכדור. נכון, כדור היא צורה יעילה למדי במקרים רבים, אבל להגיד אבסולוטית כי זאת הצורה היעילה ביותר בטבע זה plain stupid. אין כזה דבר צורה הכי יעילה. לכל דבר יש מטרות\צרכים אחרים ולכן לכל דבר יש צורה יעילה שונה. אההה, ועוד משהו. לא ממש קשור לנושא, אבל כן קשור לפורום. מי אמר לך שהכוכבים הם ראשונים? אולי קודם נוצרו יצורים שחיו בחלל ורק אחרי כמה שנים כשהם התפתחו ונהיו סופר אינטילגנטים, הם אספו פיסות חומר מרחבי היקום ויצרו כוכבים?

למעלה