הוחלט- פרס יקבל מקום שני

mean girl 16

New member
../images/Emo41.gifהוחלט- פרס יקבל מקום שני../images/Emo41.gif

ערוץ 2: אולמרט ופרס סיכמו שהשרה לבני תעמוד במקום השלישי ותשמש כשרת החוץ. פרס יקח חלק בהרכבת הרשימה ובתהליך המדיני חדשות ערוץ 2: ח"כ שמעון פרס ומ"מ ראש הממשלה, סיכמו כי פרס יהיה מספר 2 במפלגת קדימה. השרה ציפי לבני תעמוד במקום השלישי ברשימה ותשמש כשרת החוץ בממשלה עתידית שירכיב אולמרט, אם ייבחר בבחירות. לבני הסכימה לוותר על המקום השני ברשימה לטובת פרס. במסגרת ההסכם עם אולמרט נקבע, כי פרס יהיה מעורב בהרכבת הרשימה ומיקום המועמדים ויהיה שותף לתהליך המדיני. בכירים במפלגה העריכו אתמול, כי השרה לבני תשובץ במקום השני ברשימת "קדימה" לכנסת. פרס היה מעוניין לקבל את תיק החוץ ואת תפקיד מ"מ ראש הממשלה.

mean girl 16

New member
לא יהיה. תכף התקשורת עושה גם לו שבץ

ברצינות זה פשוט דבר נורא ההתנפלות הזאת. מסכן שמעון. הגיע הזמן שהוא ידאג לאינטרסים שלו, לא?

bhnadav

New member
והכתבה מתוך Ynet:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3198327,00.html פרס יהיה מס' 2 ברשימת מפלגת קדימה לכנסת ה-17. אולם, ציפי לבני תהיה השרה הבכירה ביותר של המפלגה. סיכום ברוח זאת הושג בימים האלה בין אהוד אולמרט, שמעון פרס וציפי לבני. אמנון אברמוביץ דיווח הערב (ג') בחדשות ערוץ 2, כי השרה לבני תמונה לשרת החוץ, אם קדימה תקבל עליה את הקמת הממשלה הבאה. העיסקה נרקמה בין "מחזיק תיק פרס" בקדימה לאיש סודו של פרס, עורך הדין רם כספי. העיסקה נרקמה בימים האחרונים, לאחר אישפוזו של שרון בהדסה. בתמורה לתמיכה באולמרט, ביקש כספי את המקום השני בעבור פרס ברשימה. אולמרט עירב בסוגייה את השרה לבני, מכיוון שהיא היתה המועמדת הטבעית למקום זה. "לבני נהגה בגדלות נפש, תוך שהיא מוחלת על המיקום השני ברשימה, למען שלמות המפלגה", אמר גורם בכיר בקדימה שהיה בסוד המהלך. לאחר דין ודברים סוכם אכן שפרס יהיה מספר 2 ברשימת קדימה לכנסת. ציפי לבני תהיה ממוקמת אמנם במקום השלישי ברשימה, אך תקבל את תפקיד שרת החוץ, העמדה המיניסטריאלית הבכירה של קדימה בממשלה הבאה. העיסקה זכתה לבירכתו של אולמרט ותרשומת ברוח זאת הועברה לידי המעורבים. למרות זאת, אומר גורם בכיר מאוד בקדימה שאין חתימה סופית על העסקה הפוליטית הזאת, ויתכנו עוד שינויים. על פי הערכתו, אי החתימה על הסופית של העיסקה נובעת מהצורך להמתין להתפתחיות במצבו של יו"ר קדימה המאושפז, ראש הממשלה אריאל שרון. שמעון פרס, ציפי לבני ואהוד אולמרט לא הגיבו על הפרטים המתפרסמים כאן.

זה רק אני או שלבני נורא וותרנית?

ולא בציניות, ברצינות. היא כל הזמן נסוגה ומוותרת.

bhnadav

New member
"לבני נהגה בגדלות נפש,

תוך שהיא מוחלת על המיקום השני ברשימה, למען שלמות המפלגה". היא לא מתעסקת במספרים ובמקומות, אלא בדברים החשובים באמת. אישה דגולה שראוייה למלוא ההערכה

lior moskovich

New member
../images/Emo45.gif

היא מודעת שהעובדה שפרס מספר 2 רק בגלל ההצגות שלו ורק כדי שקדימה לא תסתכן באובדן מנדטים ועזיבתם של רמון ואיציק (הדבק של פרס)... היא תקבל להערכתי את תיק החוץ (סיכויים קלושים לתיק הביטחון) ואני משוכנע שהיא תנהיג את קדימה אחרי אולמרט...

מסלינה

New member
ליבני יותר מידי וותרנית

היא יכלה גם להיות מקום ראשון וותרה עבור אולמרט, וטוב עשתה למען היציבות והשקט הפוליטי. אבל עבור פרס? הרי שהיא היתה ממקימי המפלגה, מהראשונים שפעלו להקמתה וקיומה, ולא אופורטוניסטית הקופצת לעגלה מנצחת. מהבודדים המציגים משנה אידיולוגית סדורה וברורה, מבלי להסתתר או לנסות להתחנף לציבור. אשת חזון ולא איזה פוליטיקאית עלובה השואפת לקדם את עצמה, ובקיצור - בדיוק האישיות שקדימה צריכה להבליט ולמקם בשורה הראשונה.

נביאה1

New member
צודקת

היא לא הייתה צריכה לוותר.העובדה נעוצה בהיותה אישה!!!נקודה. גבר לא היה מוותר כל כך מהר. אבל ציפי עם כל הכבוד וההערכה שבוייה עדיין בכבלים הנעוצים רחוק רחוק בהוויתה כאישה. זה קורה להרבה נשים כשהם מגיעות לתפקידים בכירים הם נעצרות באיזה נקודה בגלל הגברים המובילים שמצליחים לעבוד על נימים הקיימים אצל נשים ולהם אין ולא יהיו לעולם והם מנצלים זאת.חבל, שהיא נכנעה. לא חשוב על מה פרטו אצלה אולמרט וחבריו היא לא הייתה צריכה לוותר.

שלא כמו רבים אני חושב שליבני

פוליטיקאית מזן אחר . לא ממש מכירים או רואים כאלה במחוזותינו . אני סבור כי היא פועלת בדרך הנכונה , מתוך חשיבה לעתיד ולטווח הרחוק. היא מצטירת בציבור הרחב כפוליטיקאית ישרה , הגונה , מקצועית וראויה . לפיכך אני סבור שלא ירחק היום והיא תהיה ראש הממשלה בישראל . זאת הדרך הנכונה לפי הבנתי ואני רק שמח שזאת הדרך בה פועלים הפוליטיקאים בקדימה ובראשם ליבני. אין כאן עניין לכבוד , יש עניין לבשלות , להבנה , לראיית הנולד והעתיד וכמובן טובת העם והמדינה עומדת לנגד עיניה , היאראויה לכל הכבוד וההערכה על מעשיה נאמנותה ודרכה .

carmit51

New member
מספיק לוותר.....

הויתורים שאנו הנשים צריכות לעשות עבור הגברים שלהם אין את הביצים לעשות זאת. שמעון, איש יקר, אתה את שלך עשית ניסית פעם אחר פעם. ופעם אחר פעם הוליכו אותך שולל והאכזבת. מדוע לעשות לעצמך זאת שוב. נכון שיש לך המוון לתת ונכון שעשית המון למען מדינתנו הקטנה שמעט מאוד יודעים על כך. אבל זהו הזמן להמשיך הלאה אולי לטייל קצת בעולם לתת לעצמך מנוחה. ואת ציפי , אישה חזקה ויקרה המשיכי בפועלך ואל תפני שוב את כיסאך עבור אחר. בהצלחה לכם.

מסלינה

New member
גם בלי קשר לציפי, פרס לא #2 בקדימה

נו באמת!! הוא לא עשה דבר למענה והגיע אליה כשהיא כבר היתה מוכנה ומבטיחה בסקרים. הוא היה אמור להיות ראש מפלגה יריבה, ורק בגלל שלא נבחר שם ודברים כאלה הוא פתאום נכנס לקדימה. אומרים שהיה לו הסכם עם שרון, אבל עובדה ששרון עצמו לא סם אותו במקום שני, ואף אחד לא יודע בדיוק מה ההסכם הנ"ל אומר, ואם היו סעיפים בעל פה. האם דרכה של קדימה היא הדרך של פרס?

לא מבין מה הבעיה

המקום השני של פרס הוא רק סמלי לא רק שלבני תקבל את תיק החוץ, היא גם תהיה "ממלא מקום" ראש הממשלה

מסלינה

New member
אם "זה רק סמלי" אז למה פרס מתעקש?

אם זה סתם סמלי ולא חשוב, אז בטח ובטח שאיש דגול כמו פרס יכול לוותר עליו. זה הולך לשני הכיוונים, לא?

super kingo

New member
לא בטוח

איני חושב שאת צודקת מה שאת אומרת שליבני מוותרת. אם תחשבי על זה לרגע: ליבני מבטיחה לעצמה מקום טוב + גו'ב טוב. שלא תביני אותי לא נכון אני חושב שליבני היא אחת מהפוליטיקאים הטובים ביותר, ועם זאת היא גם חכמה מאוד. אם ננתח את ההחלטה של ליבני- לא נקיים שערוריות הרי אולמרט רוצה מאוד את פרס אז למה לריב גם עם פרס וגם עם אולמרט?!?!?!? תנו לי את המקום הבטוח בכנסת כלומר מאזדה שש, שני עוזרים פרלמנטרים,לשכה אחת בכנסת ועוד לשכה מחוץ לירושלים, שכר לחודש ברוטו 36,000 ש"ח + החוק החדש שאומר שנשים בכנסת מקבלות בונוס "קטן" של 25,000 ש"ח וזה למשך עוד 5 שנים. וחוץ מזה תנו לי גם תפקיד כשרת החוץ שאומר שרת החוץ, משרד ממשלתי גדול, קפיצת מדרגה ענקית, טיסות לחו"ל חינם ועוד ועוד ועוד.. מסלינה חמודה שלי עם כל הדברים האלה תאמיני לי לא היה אכפת לי להיות גם במקום הרביעי או החמישי אפילו שישי

בקדימה יודעים בעיקר לוותר,על כל דבר

ועכשיו קצת יותר ברצינות, היא ויתרה על ראשות קדימה, כי היא ידעה שאין לה הרבה סיכוי. גם אין לה הרבה ניסיון כדי להתמודד על ראשות ממשלה. אז היא ויתרה על מספר 2 שלא נותן כלום. אז מה? היא לא בונה על החלפת אולמרט במהלך הקדנציה הבאה. אם אולמרט רוצה את פרס למספר 2? שיבושם לו. התפקיד היותר חשוב מבחינת יוקרה וכבוד זה תפקיד מ"מ מקום ראש הממשלה. אולמרט ידע את זה ממקום 33 בליכוד. לא מלהיות מספר 2. עכשיו המטרה של כולם בקדימה, זה להוריד להבות. לא ללבות אותם. ברגע שיתחילו הריבים בקדימה - היא תתרסק. עד כמה שאני יודע, יש בעיה חוקית בהתמודדות של פרס (כפורש בודד מהעבודה, לא כסיעה) בקדימה. אבל החוק זה לא משהו שיעצור את קדימה ...

למעלה