הטרור הישראלי אינו חושב להיפסק.

מסרב

New member
אני אענה קודם לסוף.

ונניח שכל מה שאמרת לגבי ברק הוא נכון, למה להתחיל באינתיפאדה שנייה? למה לפתוח במסע טרור ואלימות? לא הסכמנו שהכל ינוהל ע"י משא ומתן? למה לא לנסות לשכנע את העולם הערבי, או את אירופה או את ארה"ב שברק טועה, במקום לפנות לדרך הטרור? תראה,הגישה שלך היא קיצונית בדיוק כמו כל מי שאתה מבקר, אתה רואה הכל בשחור ולבן, ולכן כל מה שאתה כותב וכל מה שתכתוב או תחשוב, עד כמה שזה נשמע צודק מבחינתך, לא יישמע אף פעם, ועכשיו תבין לבד מדוע מצבו האלקטורלי של השמאל עגום כ"כ. תגיד לי איך זה נשמע לך: הטרור נמשך? מיליוני יהודים חיים תחת פחד הטרור, הרשות מצידה לא נוקפת אצבע לפרק את תשתיות הטרור, ספרי הלימוד מלאים בהסת אנטישמית ולא נראה שישנו רצון אמיתי לשלום. ונניח שאנחנו לא טלית שכולה תכלת. נניח שאנחנו מנוולים שבמנוולים. אז מה? מה זה משנה במהות הדברים שמניתי לעיל? נניח שאנחנו איומים ונוראים, האם זה נותן להם זכות להתאבד ברחובותינו? האם זה יוביל לשלום ולהכרת הסובבים בצדקתם? מה לעשות, אלו הן העובדות. אין דבר כזה חצי-היריון.

לא חייבים לענות בכל מחיר.

לפחות לא לפני שהבנת את דברי. למה, למשל, כתבת את הפסקה הארוכה הזאת "ונניח שכל..."? וכי אינני מסכים לדברים? וכי אני טוען שהפלסטינים היו צריכים לפתוח באינתיפדה? גם רוב המנהיגים הפלסטינים טוענים שהיא היתה שגיאה מיותרת מבחינתם. איך אתה מגיע מזה ל"קיצוניוּת" שלי ולראיַת שחור-לבן שלי? על מה אתה בעצם "מתווכח" אתי? האם אני מצדיק את הטרור ברחובותינו? האם אני מעניק למישהו זכות להתאבד ברחובותינו? מי שמעניק להם זכות כזאת, אם ביודעין ואם מתוך טמטום, זה המוני הבוחרים המצביעים בעד המשך הכיבוש. תאר לעצמך שכובש זר מסתובב ברחובותיך, וחייליו פורצים לבתיך יום ולילה, ומפוצצים את ביתך על כל יושביו בגלל שאחד משכניך הוא "מבוקש", ושאינך יכול להגיע לעבודה או ללימודים או למרפאה או לשדה שלך בגלל המחסומים, ושאותו כובש זר מקים התנחלויות על אדמותיך, גוזל את מרחב המחיה שלך ואת עתודות הקרקע שלך - האם זה היה מעורר בלבך אהבה יוקדת לאותו כובש זר? ומה היית כותב בספרי הלימוד שלך? "ואהבת לרעך כמוך"? האם היית מתפלא שילדיך הופכים לטרוריסטים בתנאים אלה? איך הרשות הפלסטינית יכלה להדביר את הטרור, כאשר הצבא החזק ביותר במזה"ת לא הצליח לעשות זאת ב-37 שנות כיבוש, עם כל הטנקים וחיל האויר שלו? איך הרשות הפלסטינית יכלה להאבק בטרור, כאשר ישראל הרסה בשיטתיות את כל תשתיותיה, כולל... בתי הכלא שלה? איך הרשות הפלסטינית יכלה לשכנע את העם שלה לנטוש את דרך הטרור, נוכח הטרור הממלכתי שלנו, נוכח הכרזותיהן של כל ממשלותינו שלעולם לא יסכימו לריבונות פלסטינית מלאה בשטחים הכבושים? מה אנחנו עושים להפסקת הכיבוש והטרור? מה אנחנו עושים למען השגת שלום? נניח שאין טרור פלסטיני. מה הלאה? מסיימים את הכיבוש?

מסרב

New member
למה לא חייבים לענות?

מה הם עושים למען הפסקת הטרור? מה הם עושים למען השגת השלום? נניח שאין כיבוש. מה הלאה? מדבירים את הטרור? ואז תטען שהכיבוש גרם לטרור והצד הקיצוני השני יטען שהטרור מנציח את הכיבוש, ושניכם תהיו תקועים עמוק עם הראש בקיר, בלי שום יכולת להגיע לאיזו הסכמה, כי אתם כ"כ צודקים שאין בכלל על מה להתווכח. אתה אולי מסכים לדברים, אבל בכל הודעותייך לא מצאתי ביקורת לצד הפלשתיני, באותה נימה שבה אתה מרבה לבקר אותנו. (דרך אגב ,אתה ערבי?) להיפך, תקרא שוב את הודעותייך, אתה מצדיק את הטרור הפלשתיני. ובקשר למה שכתבת :" ומה היית כותב בספרי הלימוד שלך? "ואהבת לרעך כמוך"? " - אתה יודע בדיוק שאני התכוונתי לדברים כמו הכחשת השואה, אנטישמיות כלפי היהודים בכלל, הערצת מתאבדים ותליית תמונותיהם בבתי הספר, חינוך צבאי מגיל ינקות (ככה מחנכים לשלום?). אתה מצייר את כל הסכסוך בתמונה חד מימדית וזה מה שהופך אותך לקיצוני כ"כ. אתה כ"כ ביקורתי כלפי הצד היהודי, אבל כלפי עצמך אתה חף מכל ביקורת.

זה נקרא "לענות"? ../images/Emo6.gif

אולי במקום להפריח סיסמאות ללא כיסוי ובמקום להדביק תוויות, תנסה לשם גיוון לענות על השאלות? אתה מוזמן כמו-כן לספר לנו על הטרור ועל ההרג ההדדי ביננו לבין המצרים, וביננו לבן הירדנים
הרמז מובן?

מסרב

New member
על איזה שאלות?

אולי במקום שאני אענה אני אפנה אותך להיסטוריון שמאלני, מומחה בתחום, שיודע כל פרט ופרט על הסכסוך בינינו לבין הערבים, והגיע לכמה מסקנות מעניינות:(אני אצטט קטע שבו הוא מדבר על הטרור הפלשתיני, ואח"כ אתן את הקישור) אבל האחריות לאלימות ולשנאה הזאת מוטלת גם עלינו. הכיבוש, המחסומים, הסגרים. אולי גם הנכבה עצמה. "לי אתה לא צריך לומר זאת. אני חקרתי את ההיסטוריה הפלשתינית. אני מבין היטב את הסיבות לשנאה. הפלשתינאים גומלים לנו כעת לא רק על הסגר של אתמול אלא גם על הנכבה. אבל זה לא הסבר מספק. עמי אפריקה דוכאו על ידי המעצמות האירופיות לא פחות משהפלשתינאים דוכאו על ידינו ובכל זאת אני לא רואה טרור אפריקני בלונדון, פאריס ובריסל. הגרמנים הרגו בנו הרבה יותר משאנו הרגנו בפלשתינאים ובכל זאת אנחנו לא מפוצצים אוטובוסים במינכן ובנירנברג. כך שיש פה משהו אחר, עמוק יותר, הקשור באיסלאם ובתרבות הערבית". אתה מנסה לטעון שהטרור הפלשתיני נובע מאיזו בעיית עומק תרבותית? "יש בעיית עומק באיסלאם. יש כאן עולם שערכיו שונים. עולם שבו לחיי אדם אין את אותו ערך שיש להם במערב, שבו חופש, דמוקרטיה, פתיחות ויצירה הם דברים זרים. עולם שמתיר את דמו של מי שאינו שייך למחנה האיסלאם. גם עניין הנקמה חשוב פה. הנקמה תופשת מקום מרכזי בתרבות השבטית הערבית. לכן לאנשים העומדים מולנו ולחברה השולחת אותם אין עכבות מוסריות. אם תשיג נשק כימי או ביולוגי או אטומי היא תשתמש בו. אם הדבר יעלה בידה היא תבצע גם רצח עם". אני מתעקש. חלק ניכר מהאחריות לשנאה הפלשתינית מוטל גם עלינו. הרי אתה עצמך הראית לנו שהפלשתינאים עברו קטסטרופה היסטורית. "נכון. אבל כאשר באים לטפל ברוצח סדרתי לא כל כך חשוב לגלות למה הוא הפך לרוצח סדרתי. מה שחשוב הוא לכלוא את הרוצח או להוציא אותו להורג". הסבר לי את הדימוי. מי כאן רוצח סדרתי? "הברברים המבקשים את נפשנו. האנשים שהחברה הפלשתינית שולחת לבצע את הפיגועים ובאיזשהו אופן גם החברה הפלשתינית עצמה. כרגע החברה הזו היא במצב של רוצח סדרתי. זו חברה חולה מאוד. נפשית. יש להתייחס אליה כפי שמתייחסים לבודדים שהם רוצחים סדרתיים". המאמר.

הוא אשר שאלתי מלכתחילה ../images/Emo26.gif

בשביל מה היית צריך "לענות", אם בעצם לא היה לך מה לומר? סתם בשביל להדביק תוויות?

מסרב

New member
אני לא יודע אם שמת לב. ../images/Emo178.gif

אבל הפניתי אותך למישהו הרבה יותר מוסמך ממני וממך, שאני מזדהה עם דבריו לחלוטין, אני בטוח שתמצא את כל התשובות לשאלות שלך שם, ואם עדיין יהיו לך שאלות, תשאל.

../images/Emo6.gif

הצחקת אותי עד דמעות. אפילו לא קלטת, שהשאלות שהפניתי אליך נועדו סה"כ להבהרת העמדה שלך, ולא לחיפוש מידע החסר לי. אחרי שהזדרזתָ להדביק תוויות ("שחור-לבן", "קיצוני" וכו'), ולא הצלחתָ לנמק אף אחת מהן, אתה שולח אותי אל מישהו "יותר מוסמך"? אם יש לך מה לומר, נסה לפחות לעשות סדר במחשבותיך, ולשטח אותן בצורה שיטתית ומובנת, ו... לא להתפרץ לדלתות פתוחות

מסרב

New member
תפסיק להתחמק.

ולהתלונן, ולצחוק ולשים גרשיים. זוהי העמדה שלי, ציטטתי לך אפילו את הקטע המשמעותי מבחינתי הנוגע לטרור, ועונה לך בצורה מלאה על מהות הטרור, וממה הוא באמת נובע. יש לך במאמר את כל התשובות לפתרון הסכסוך, לצדקת דרכנו, וגם ביקורת על מעשינו בעבר, ועל הכורח שבמעשים אלו. (מה יותר טוב מזה?). בקשר לתוויות, מה לא מובן בהוכחה שלי?!!! אולי תראה לי ביקורת אחת (רק אחת!!!) שלך באותה נימה שבה אתה מבקר את הימין ואותנו, זה המשמעות של ראיית הכל בשחור ולבן וזו המשמעות של קיצוניות. כל מה שאתה עושה זה מוסיף פרצוף צוחק ומגבב כמה מילים, תתחיל להיות ענייני לשם שינוי. עכשיו אתה יכול להוסיף

מסרב

New member
ואם אתה בכל זאת מתעקש.

אז התשובות הן כדלקמן: ל-6 השאלות הראשונות התשובה היא כן. ל-3 האחרונות התשובה היא לא,(מהשאלה עם השכן). בקשר לנימוקים, זה פשוט יהיה כ"כ ארוך, שאני מוותר ומפנה אותך שוב למאמר, מצטער.

והטרור שלכם?

מסע רצח היהודים ייפסק מתישהו? רק השבעו ניסו הערבים לטבוח בעשרות יהודים במסיבה בתל אביב מה רבה הייתה אכזבתם כשהצליחו לרצוח רק ארבעה יהודים

צודק../images/Emo70.gif יש לשים קץ לטרור ההדדי,

לטרור הממלכתי של הצד החזק העושק את מרחב המחיה של הצד החלש, ושל הצד החלש המתגונן באמצעים הפסולים שלו. לשם כך יש לוותר על הקולוניזציה של השטחים הכבושים ולאפשר הקמת מדינה פלסטינית עצמאית בהם, שתחיה בשלום לצד ישראל, בגבולות מוכרים ובטוחים. לדוגמה - השלום עם מצרים, ב"מחיר" ה"ויתור" על סיני הכבושה, שם קץ למלחמת ההתשה ולקורבנות ההדדיים, והביא אך תועלת לשני הצדדים. כנ"ל - היציאה מלבנון. מי זוכר היום את המקלטים בקרית שמונה ואת הקטיושות? למרות שאין כל הסכם עם הלבנונים, די לראות את תנופת הבניה בשני עברי הגבול הצפוני.

הרס בתים במדינת ישראל

איום הריסת בית בשכונת עין אברהים באום אל-פחם ממשלת ישראל ממשיכה ומאיצה את מדיניות הרס הבתים ביישובים הערבים. בשבוע שעבר הוצא צו הריסה לבית משפחת מחאג'נה בשכונת עין אברהים באום אל-פחם. תוקף הצו שבועיים, והתושבים מתארגנים למחאה נרחבת נגד איום ההריסה. אוהל מחאה עומד במקום ובו במקום חשובים לחיזוק המאבק. אפשר להגיע בכל שעות היום והערב. כמו כן נערוך ביקור מאורגן של "תעאיוש" ביום חמישי ה-3 למרץ ב-19:00 – אנא צרו קשר עם דבורה 04-6180988, 050-7271133 הגעה למקום: כשנוסעים בכביש וואדי ערה ממזרח למערב (מכיוון צומת מגידו), שכונת עין איברהים נמצאת רמזור אחד לפני הרמזור של אום אל-פחם, בפנייה ימינה. אחרי נסיעה של קילומטר בערך פונים שמאלה ועולים בגבעה, עד שרואים את אוהל המחאה.

למעלה