המלצת השבוע

melancholy man

New member
../images/Emo41.gif המלצת השבוע ../images/Emo41.gif

ושוב כמדי תחילת השבוע גם השבוע נשמח לקרוא את ההמלצות הפסיכדליות יותר והפסכדליות פחות שלכם, כל שיר, אלבום, סרט, תמונה ואפילו כמו שעשתה הליידי רק לפני שבוע משקה (אפשר גם להמליץ על אוכל פסיכדלי אם יש לכם רעיונות...). המלצת השבוע שלי, היא על אחד הספרים שהתחיל את כל הסיפור שאנחנו מדברים עליו כאן: 'On the Road' של הסופר האמרקאי: Jack Kerouac (ובלשון קודש: "בדרכים של ג'ק קארואק, הספר זכה לתרגום לא רע בכלל של עודד פלד ויצא בהוצאת זמורה ביתן). בדרכים הוא סיפור מסע, הזיית מסע, ספר שמתאר תנועה ולא מפסיק לזוז, למעשה מדובר במסעם של "מנהיגי" תנועת הביט בשנות החמישים: קארואק, גינזבורג, ווילאם בורוז ניל קאסידי (שדמותו מהווה השראה לגיבור האמיתי של הספר: דין מוריארטי. החבורה יוצאת לארבע מסעות הלומי סמים והזיות ברחבי אמריקה, כשהם חיים מסכומים זעומים, ומחליטים על הכיוון במהלך הנסיעה. הספר שספק מתעד מציאות ספק מתעד את הזיית המציאות, מלווה אותם במסעם זה תוך שבירת כמה מהמוסכמות של כתיבת הרומן ולמעשה יצירת שפה חדשה לרומן המודרני. ג'ק קוראק, נולד ב 12.3.1922 בלואל מסצ'וסטס, לאחר שנזרק מהצבא בגלל בעיות פסיכאטריות (אמיתיות יותר או פחות...) נדד ברחבי העולם כמלח בצי הסוחר וניסה לשנות את עולם הספרות באמצעות סוג חדש של כתיבה, כתיבה ספונטנית יותר או אוטומטית (כאשר הכותב מניח מולו דף נייר ונותן למילים לזרום החוצה בלי עריכה, כמעט כתיבה אסוציאטיבית), כמו ממשיכי דרכם ההיפים, גם הביטניקים ובמידה רבה ובמיוחד אולי קארואק, דיברו על הפתיחות שאפשר להם השימוש בסמים, ועל הדרכים היצירתיות החדשות שסמים אלו פתחו לפניהם. On The Road הוא לא רק ספר מעניין שכתוב היטב ומרתק, הוא גם ספר חשוב בהיותו השראה לדור שלמה של מחפשים, ובמידה רבה, הוא אחד מספרי היסוד של כל מה שאנחנו מדברים עליו כאן.

LadyG

New member
לכל מי שמתכנן לנסוע ל....

לסין. אמנם Off the beaten track אבל המלצה מכל הלב. בנסיעה יפהפיה עוברים מהעמק של סצ'ואן התיכונה אל איזור הגבעות המיוערות. הנוף משתנה במהירות והופך להררי מאוד ומצוקי, והיערות מתחלפים בנופים קשוחים וחשופים. העיירות ומפעלי התעשייה הסיניים של סצ'ואן נעלמים ותחתם מככבים בנוף ההררי כפרים של עמי מיעוטים, במעבר לטיבט. הכביש סלול על רכס המפריד בין שני נהרות גדולים – יובלי היאנג צה – ומעפיל אל הרי השלג (Min Shan) דרך מיאן יאנג (Miang Yang), פינג וו (Ping Wu) ולי באי (Li Bai). לאחר נסיעה ארוכה מגיעים אל שולי שמורת השלכת והאגמים הגדולה – ג'יו זאי גו. בלב ההרים נמצא העמק של ג'יו ג'אי גואו (Jiu Zhai Gou), שפירושו – "תשעה כפרים בעמק". על שום יופיו המרהיב, הוא הוכרז כשמורת טבע עולמית מטעם ארגון אונסק"ו. עשרות אגמים קטנים ובריכות בצבע טורקיז וכחול עמוק, מפלים ונחלים, יערות שלכת, שבהם עדיין חיים פנדות, טחנות קמח קטנות מעץ וטחנות מים, שבהן סובבים גלגלי תפילה טיבטיים, גשרוני עץ קטנים ושבילים מקסימים, כולם עושים את העמק הזה לאחד המקומות היפים ביותר בעולם. ואני לא רוצה לשמוע, שזו אינה המלצה פסיכדלית. פסיכדלית בריבוע. תאמינו לי.

melancholy man

New member
ובשבוע הבא:

אני ממליץ על מערכי שיעור נבחרים... אחלה המלצה, לצערי לא יצאתי מעולם לשנת הלימודים בסין על חשבון הממשלה הסינית לה זכיתי במלגה, אבל עד כמה שאני יודע (וזה בעיקר מקריאה ומאיזו כתבה בטלוויזיה הסינית שראיתי באינטרנט לפני כמה שנים) מדובר באיזור מקסים באמת!. ואגב, השרשור הזה הוא שרשור המלצות, לא חייבים להיות מקובע כמוני ולהצמד לנושא

Jflyaway

New member
בנסיעה הבאה לסין יש לי אפשרות

להיות ב "גווילין". ממליצה? (אגב מודולו גם אתה היית שם ...לא?)

LadyG

New member
It's a Must

אבל תשאיר זמן ללונגשנג, אזור טרסות האורז. יום טיול מגוילין.

modulo1000

New member
אחד מהמקומות הרגועים עלי אדמות

אני מאוד אהבתי לשוט על הנהר המתפתל בין ההרים בעלי הצורה המשונה...פסיכדלית משהו טיול באזור על אופניים בלוויית מקומי שמזמין אותך לכפר שלו ומכין עבורך אוכל ביתי...מומלץ דיג קורמורנים לילי....חווייה והאוכל....האוכל....פנטסטי... ....רק שים לב שאתה לא אוכל את ידידו הטוב ביותר של האדם

Jflyaway

New member
המלצה מוסיקליץ... ברשותכם ../images/Emo13.gif

ביום ו', בסשן הנקיון הביתי, הקשבתי ל I'M LOOSING YOU של ההרכב RARE EARTH... גירסא ארוכה של כ12 דקות (יש גם גרסת סינגל...) מה אני אגיד לכם IT WA A PITTY ABOUT THE TIME.
מומלץ בחום, ואוכל את GET READY

Gil Keltch 1

New member
Music in a doll's house

המלצה קצרה לאלבום שאני מניח שכולכם מכירים טוב Music in a doll's house של Family, מה אין בו באלבום המופלא הזה? פסיכדליה הזויה נוטפת מלוטרונים, כלי נשיפה וכינור והשירה הקורעת של רוג'ר צ'אפמן. אחד האהובים עלי

LadyG

New member
יופי של המלצה

לאלבום שאני מאד מאד אוהבת.

Jflyaway

New member
Hell of an album

אחד מ 10 אלבומי ה PSYCH הגדולים בכל הזמנים

melancholy man

New member
../images/Emo45.gif

אשכרה ואני עדיין מחכה שמישהו יכתוב איזו סקירה ארוכה יותר על Free, נדמה לי שהליידי חיפשה משהו לכתוב עליו...

Jflyaway

New member
FREE הרכב נהדר... למעשה

ההרכב הראשון שעשה רוק כבד, עוד לפני ZEPP ו SABBATH. העניין הוא שזה ממש ממש לא PSYCH ויש כל כך הרבה הרכבי PSYCH קלאסיים חשובים שלא דיברנו עליהם, עוד לא התחלנו לגרד את הקצה. לכן - סקירה נרחבת על FREE דווקא בפורום הזה? לא יודע - זה קצת "בזבוז". ושים לב שבפורום השני שלך, איפה שבאמת באמת יש מקום להלל ולשבח את ההרכב הזה, אנשים בכלל לא מכירים את השם FREE, בבחירת 120 האלבומים אף אחד לא התייחס לקיומו של הרכב עם שם כזה (עוד הוכחה נוספת לחוק העדר). והאמת - שם, באגדות רוק, היה צריך להזכיר אותם, אלא שכשניסיתי - לא הייתה תגובה, אף אחד פשוט לא שמע שם על FREE. ושמע, ביננו, זה משונה. כל האלבומים יצאו (פעמיים!) ב REISSUE, כל העולם ואחותו מחזיקים מ FREE 'חוליה חשובה באבולוציה של הרוק', ופה בארץ זבת חלב מתעסקים שעם בולשיט כמו CAMEL ו YES... (?)

Jflyaway

New member
תלוי...

אלו עם הפילטר או אלו בלי... קאמל פילטר למשל לא מספיק מאצ'ואיסטי בשבילי. הבעייה עם אלו בלי הפילטר - כמויות הליחה העצומות שהן מייצרות. בכל מקרה הייתי ממליץ או לא לעשן בכלל, או ללכת על הסיגריה הגברית יותר עם הליחה .

LadyG

New member
אחחחח

כשהייתי נערה הייתי מפלחת אותן לאבא שלי.

Jflyaway

New member
אין רע.. והחלטנו שלא נבזה אף אמן

או הרכב רק על סמך העדפות אישיות. אבל לגבי קאמל, לי אישית, ולחבר מרעי (קרי: כ 90 אחוז ממאות חובבי הפסייח / גראז' שהכרתי בימי חיי) יש בעייה עם ה "גישה" של קאמל. לא נכנס לזה, כי החלטנו שלא עושים את זה פה.... אז אני אסתפק בסארקאזם עדין , עם הסתייגות: זה עניין אישי, הקטע הזה שאני לא סובל את היומרנות והזיוף של ה"גל" הזה.

forever changes

New member
או קיי אבל אני לא רואה מה לא בסדר

בךומר שאתה לא אוהב להקה מסויימת בגלל כל מיני דברים, כל עוד לא יורדים על הטעם אחד של השני ..

Jflyaway

New member
וגם, כל עוד לא יורדים

על "האלרגיות" אחד של השני.. OK.. תראה, אף אחד לא ירד עליך. להביע חוסר שביעות רצון זה לגיטימי. בסך הכל זה לא היה מופנה אליך.. דובר ב קאמל, לא בך. אתה התנדבת לקפוץ פנימה. כמו עם הסמית'ס. בסך הכל אלרגייה שלי, אל תקח את זה כל כך אישי. תאמין לי - הם לא צריכים את ההגנה שלך
עכשיו, באותה מידה שאני מרגיש צורך לשבח דברים מסויימים, לי דווקא כן חשוב להצהיר בפומבי שקאמל זה אסון - ע"פ אמות המידה שלי (וקונצנזוס רחב בין האספנים איתם אני קשור). אני חושב שזה טוב ובריא לומר את זה - כשאתה (במקרה זה..אני) חש ככה. ושוב, אני לא לבד בדיעה שקאמל הם סמל. סמל לכל מה שלא היה צריך לקרות לרוק הנהדר של הסיקסטיז. סמל להסתאבות נטולת כנות. ואתה צריך לכבד את זה שקאמל זה לא קדוש, וביקורת עליהם היא לא ירידה אישית עליך. MODULO ונועם למשל אוהבים את קאמל (אלוהים ישמור מודולו, אתה עוד תתפכח...האהא. נועם מקרה אבוד, אבל אני אוהב אותו אפילו שהוא מעריץ את פטריק מורז מ REFUGE... סתם.. צוחק...) - עכשיו תראה, לא נראה לי ש MODULO למשל מתבעס אישית על זה שאני (לפחות חושב שאני) "קורא את הבלוף" של קאמל. וגם אם אני טועה.. למה שאתה תסבול מזה כל כך?

למעלה