../images/Emo20.gifקוסקוס של יניבניב../images/Emo20.gif
הקוסקוס ההסברים והכל של יניבניב: קוסקוס כמו גרגירי זהב קטנים מצטופפים גרגירי הקוסקוס בתוך סיר האידוי, כמו עננים אווריריים וקלים הם עוברים דרך הנפה, כמו מים זכים וטהורים נשפך עליהם המרק העדין להשקותם אך מעט, כך שיהיו רעננים במידה אך חלילה לא בוציים. שלבי הכנתו (וגם אכילתו) של קוסקוס כהלכתו הם בעיני חויה כמעט דתית. כולנו יודעים שאי אפשר להשוות בין הקוסקוס התעשייתי הנמכר בחנויות לבין קוסקוס אמיתי הנעשה ביד אוהבת, שרבים כל כך מתרפקים על זכרונו מבית אמא או סבתא ובכל זאת כמעט כולם מתעצלים להכינו. מלאכת הקוסקוס נחשבת מלאכה קשה ומייגעת, שרק המחשבה עליה גורמת לרבים צורך לפהק, כך שעל להכין קוסקוס אין בכלל מה לדבר. ובכן בשורה: בעזרת פטנט פשוט ניתן להכין קוסקוס אמית ומשגע בקלי קלות, כל מה שצריך זו מקצפה ידנית פשוטה ו- 5 דקות עבודה. לא מאמינים? תנסו. קוסקוס- מתכון בסיסי לצורך הכנת הקוסקוס אתם צריכים להצטייד בסיר לקוסקוס (סיר כפול), בנפת קוסקוס ובמיקסר ידני (מקצפת ביצים). החומרים הדרושים: 1 ק"ג סולת 1 כוס מים רבע כוס ועוד רבע כוס שמן זית 3 כפות קמח 2 כוסות מרק (עוף, דגים, בשר, כבש, תלוי איזה מרק אתם מכינים לקוסקוס) מלח ופלפל שחור, טחון טרי אופן ההכנה: 1.שופכים את הסולת לקערה גדולה. מפעילים את המקצפה הידנית על המהירות הנמוכה ביותר. מוסיפים את כוס המים אל הסולת, בהדרגה, כף אחרי כף, כל פעם במקום אחר, תוך כדי ערבוב מתמיד במקצפה. מגבירים את מהירות המקצפה ומוסיפים באותו אופן גם את רבע כוס השמן. הסולת תהפוך בשלב זה לגרגירים קטנים. ממשיכים להקציף עוד כמה דקות. (כל התהליך כולו לוקח כ- 5 דקות). 2.מפזרים מעל הקוסקוס את הקמח ומערבבים בעזרת כפות היידים. מחממים מים בסיר הקוסקוס התחתון. 3.מעבירים את גרגירי הקוסקוס דרך נפת הקוסקוס, מסדרים אותם בסיר הקוסקוס העליון (המחורר) ומאדים מעל המים הרותחים כחצי שעה. 4.מחזירים את גרגירי הקוסקוס אל הקערה. מוסיפים את שארית השמן אל הקוסקוס ומערבבים בעדינות. מוסיפים גם את המרק אל הקוסקוס, בהדרגה, כף אחרי כף, תוך כדי ערבוב עדין בעזרת כפות הידיים (זהירות חם). לא כל המרק חייב להיספג בקוסקוס, כשהקוסקוס מושקה די הצורך, מפסיקים לצקת לתוכו מרק. הקוסקוס לא צריך להיות רטוב ולא לאבד את מרקמו הגרגירי. (לכן חשוב כל כך שהוספת הנוזלים תהיה בהדרגה). 5.מתבלים את הקוסקוס בנדיבות במלח ופלפל (לא נורא אם בשלב זה הקוסקוס מלוח מדי, הוא יאבד מליחות בזמן האידוי). מעבירים את גרגיר הקוסקוס דרך נפת הקוסקוס ומחזירים לאידוי נוסף של 20 דקות. 6.מעבירים שוב את גרגירי הקוסקוס דרך נפה (הניפויים הרבים הם אלה שהופכים את הקוסקוס לקליל, עדין ואוורירי) והקוסקוס מוכן. בתאבון!