המתכון המנצח

../images/Emo41.gifהמתכון המנצח ../images/Emo41.gif

הרבה מתכונים אנו מנסות ולא תמיד מצליחות, אבל כשמצליח תיכף מאמצות אותו. האם גם לכן זה קורה? מהו המתכון אנא הוסיפו מתכונים בהמשך להודעה זו. תודה
 

נופר א

New member
../images/Emo20.gifקוסקוס של יניבניב../images/Emo20.gif

הקוסקוס ההסברים והכל של יניבניב: קוסקוס כמו גרגירי זהב קטנים מצטופפים גרגירי הקוסקוס בתוך סיר האידוי, כמו עננים אווריריים וקלים הם עוברים דרך הנפה, כמו מים זכים וטהורים נשפך עליהם המרק העדין להשקותם אך מעט, כך שיהיו רעננים במידה אך חלילה לא בוציים. שלבי הכנתו (וגם אכילתו) של קוסקוס כהלכתו הם בעיני חויה כמעט דתית. כולנו יודעים שאי אפשר להשוות בין הקוסקוס התעשייתי הנמכר בחנויות לבין קוסקוס אמיתי הנעשה ביד אוהבת, שרבים כל כך מתרפקים על זכרונו מבית אמא או סבתא ובכל זאת כמעט כולם מתעצלים להכינו. מלאכת הקוסקוס נחשבת מלאכה קשה ומייגעת, שרק המחשבה עליה גורמת לרבים צורך לפהק, כך שעל להכין קוסקוס אין בכלל מה לדבר. ובכן בשורה: בעזרת פטנט פשוט ניתן להכין קוסקוס אמית ומשגע בקלי קלות, כל מה שצריך זו מקצפה ידנית פשוטה ו- 5 דקות עבודה. לא מאמינים? תנסו. קוסקוס- מתכון בסיסי לצורך הכנת הקוסקוס אתם צריכים להצטייד בסיר לקוסקוס (סיר כפול), בנפת קוסקוס ובמיקסר ידני (מקצפת ביצים). החומרים הדרושים: 1 ק"ג סולת 1 כוס מים רבע כוס ועוד רבע כוס שמן זית 3 כפות קמח 2 כוסות מרק (עוף, דגים, בשר, כבש, תלוי איזה מרק אתם מכינים לקוסקוס) מלח ופלפל שחור, טחון טרי אופן ההכנה: 1.שופכים את הסולת לקערה גדולה. מפעילים את המקצפה הידנית על המהירות הנמוכה ביותר. מוסיפים את כוס המים אל הסולת, בהדרגה, כף אחרי כף, כל פעם במקום אחר, תוך כדי ערבוב מתמיד במקצפה. מגבירים את מהירות המקצפה ומוסיפים באותו אופן גם את רבע כוס השמן. הסולת תהפוך בשלב זה לגרגירים קטנים. ממשיכים להקציף עוד כמה דקות. (כל התהליך כולו לוקח כ- 5 דקות). 2.מפזרים מעל הקוסקוס את הקמח ומערבבים בעזרת כפות היידים. מחממים מים בסיר הקוסקוס התחתון. 3.מעבירים את גרגירי הקוסקוס דרך נפת הקוסקוס, מסדרים אותם בסיר הקוסקוס העליון (המחורר) ומאדים מעל המים הרותחים כחצי שעה. 4.מחזירים את גרגירי הקוסקוס אל הקערה. מוסיפים את שארית השמן אל הקוסקוס ומערבבים בעדינות. מוסיפים גם את המרק אל הקוסקוס, בהדרגה, כף אחרי כף, תוך כדי ערבוב עדין בעזרת כפות הידיים (זהירות חם). לא כל המרק חייב להיספג בקוסקוס, כשהקוסקוס מושקה די הצורך, מפסיקים לצקת לתוכו מרק. הקוסקוס לא צריך להיות רטוב ולא לאבד את מרקמו הגרגירי. (לכן חשוב כל כך שהוספת הנוזלים תהיה בהדרגה). 5.מתבלים את הקוסקוס בנדיבות במלח ופלפל (לא נורא אם בשלב זה הקוסקוס מלוח מדי, הוא יאבד מליחות בזמן האידוי). מעבירים את גרגיר הקוסקוס דרך נפת הקוסקוס ומחזירים לאידוי נוסף של 20 דקות. 6.מעבירים שוב את גרגירי הקוסקוס דרך נפה (הניפויים הרבים הם אלה שהופכים את הקוסקוס לקליל, עדין ואוורירי) והקוסקוס מוכן. בתאבון!
 

מירבלי

New member
../images/Emo12.gifלהקציף את הסולת../images/Emo35.gifזה לא עף../images/Emo35.gif

נשמע לי מוזר ולמה הקמח
פעם ראשונה שאני שומעת על קמח בקוסקוס
 

נופר א

New member
בטח שהסולת עפה,ישר לפה שלי....../images/Emo8.gif

יצא כל כך טעים שאין אפילו גרגר אחד לתת לך לטעום...... חמותי גם מכניסה קמח,לא יודעת למה. ומכיוון שיניבניב שף כמו שהבנתי וגם מרוקאי אז מה יכול להיות ? אחלה קוסקוס יצא, אם בעלי אנין הטעם אכל ואמר שזה טעים,אז זהו, זה הקוסקוס בשבילי.
 

נופר א

New member
הנה החלה של טומי-עם תפוח אדמה

חלה מתפוח-אדמה (החלה של טומי) / טומי-תרבות הונגריה 15/12/03 נלקח נערך והובא ע"י 1מדינת ישראל מתרבות הונגריה דרגת קושי – 1 זמן ההכנה - 15 דקות מתכון מומלץ מאוד לשים סיר שטוח עם מים בתחתית התנור - לקבלת אדים. החומרים 2 תפוחי אדמה – להרתיח לגרד בפומפיה דקה ולקרר. 8-9 גרם שמרים יבשים/1 כף+ ¾ כפית שמרים יבשים 1 ביצה 1 כף סוכר 1/3 כף מלח 3 כפות שמן 750 גרם קמח לבן ½ 1 כוסות מים פושרים קמח – ללישת הבצק על משטח העבודה (בערך ½ 1 כוסות) הבצק צריך להיות חלק ולא נדבק בידיים. אופן ההכנה - בקערה, להכניס את השמרים + הסוכר + הביצה. - להוסיף את תפו"א כשהוא קר ומגורד בפומפיה דקה . להוסיף את הקמח בהדרגה תוך כדי ערבול, להוסיף את המלח והשמן ו להוסיף את המים הפושרים בהדרגה - להוציא את העיסה על משטח עבודה מקומח וללוש (אם יש צורך מוסיפים עוד קמח, עד שהבצק לא נדבק). להתפיח את הבצק לכפול כשהוא מכוסה היטב. לאחר שהבצק תפח כפול, מוציאים על משטח עבודה מקומח, ומחלקים ל- 6 חתיכות יוצרים מהם גלילים ארוכים. מכל 3 חלקים מכינים 2 חלות צמות. לפני האפיה, למרוח ביצה ולזרות מעל קצח/שומשום/שבבי בצל. אופים עד להזהבה או עד שהחלות מוכנות. ניתן להכין מהבצק לחם בתבנית אינגליש קייק (למלא התבנית בבצק עד ½ מהגובה) - להניח את החלות/לחם בתבנית משומנת , למרוח בביצה ולפזר שומשום ומעט קצח. - להתפיח את הבצק עם הצורה כ- 30 דקות - להניח סיר שטוח עם מים בתחתית הסיר ולחמם תנור לחום חזק - לאחר התפחת החלות להכניס לתנור ולאפות בחום של 200 מעלות.
 

קישלורן

New member
אני הכנתי וחלק הקפאתי

וככה אני יכולה להתענג שוב ושוב. היום היתה אצלי חברה שגם כן אהבה. זה יוצא רך וטעים כמו חלה מתוקה רק בלי המתיקות ממש.
 
מניסיון, הפכתי חלה זו למתוקה

ע"י הוספת 1/2 כוס סוכר לבן בתוספת לכמות הרשומה במתכון.
 

קישלורן

New member
סלט לימונים חמוץ חריף

לא מליחה עכשיו למצוא את המתכון אבל במקרה תכננתי להכין מחר. מה שאני זוכרת: טוחנים בבלנדר: לימונים צהובים כולל הקליפה (להוציא גרעינים), מלח, שמן זית, אבקת צ'ילי ואני חושבת גם שום. בטוח שכחתי משהו. מחר אני אעשה ואעדכן. ממרח מצויין למי שאוהב את הטעמים.
 

קישלורן

New member
מתכון: סלט לימונים חמוץ חריף

נזכרתי שהמתכון הוא של זושי ויצרתי איתה קשר. באדיבות רבה היא רשמה לי את המתכון ואני מצרפת + הערות שלי: 4 לימונים חתוכים לרבעים בלי הגרעינים אך כולל הקליפה (אני עשיתי עם צהובים ורכים) 8 שיניים עד ראש שום 3 כפות צ'ילי חריף (כדאי להתחיל עם פחות - עניין של טעם) רבע כוס שמן זית 6 כפות מלח (לדעתי זה המון (!) כדאי להתחיל עם שתי כפיות ולנסות). מכניסים לבלנדר. אפשר לשמור במנות קטנות במקפיא וכל פעם שנגמר ורוצים אז להפשיר. מצויין כממרח על הלחם, למי שרוצה לעשות ברביקיו ("על האש"), לא ניסיתי אבל אפשר גם להוסיף כתיבול לסלט ואף לבישולים חמים. לי זה מזכיר טעם של לימונים כבושים. אשמח לשמוע מה דעתכן/ם . . .
 
המוני תודות ../images/Emo24.gif קישלורן על הקלד

הקלדת סלט הלימונים ו ד. א. שמעתי כי יש המוסיפים סלט לימונים לשקשוקה בשלבי עשייתה מישהוא יודע? ניסה.
 

קישלורן

New member
לא שמעתי לא ניסיתי . . .

אני לא מחליפה את הסלט מטבוחה של אמא שלי בשקשוקה עם שום דבר אחר. אבל אם תנסי ויצא מוצלח . . . אולי נטרח לנסות. אני שמחה לשתף במתכונים - במיוחד כאלה שאני ממש אוהבת
וגם התגובות מאחרים מאשרות זאת (ואני גם ככה יותר ביקורתית כלפי עצמי)
 
למעלה