הלחם של אמירה
לחם של אמירה (שאין עליו...) רכיבים: 1 כף שמרים יבשים 1 כפית סוכר 500 מ"ל מים פושרים 600 גר' קמח ללחם 200 גר' קמח מלא 1 כף שטוחה מלח 3 כפות שמן זית אופן הכנה: בקערה לשים את המים הסוכר והשמרים ולערבב קלות, לתת לתסוס 5 דקות, ולהוסיף בהדרגה את הקמחים, מלח ושמן, ללוש היטב עד שמתקבל בצק חלק ורך...(להוסיף קמח/מים בהתאם לצורך... ּלהעביר לקערה משומנת, לעטוף בנילון נצמד..ולהניח לתפוח במקום חמים נטול רוחות... ֻשהכפיל את נפחו(בין שעה לשעתיים), להוריד את הנפח ע"י לישה קלה..ולהתפיח שוב כחצי שעה. ּלחלק הבצק ל-3..ליצור כיכרות, לפזר עליהן בעזרת מסננת קמח, ליצור חריצים בעזרת סכין חד מאד ולהניח לתפוח עוד כ-30 דקות. ֱבינתיים לחמם תנור לחום גבוה(250 מעלות), למי יש להכניס לפני החימום אבן אפיה ....או לחילופין תבנית אחרת שתתחם עם התנור. ּלהעביר בזהירות את הככרות לאבן..או התבנית.. ּלזרוק על קרקעית התנור 4-5 קוביות קרח.. ּלאפות כ-15 בחום הגבוה...להנמיך את החום ל-200 ולהמשיך לאפות עד שפני הככר משחימים.. ּלהוציא..לצנן על רשת..להמתין לפחות 20 דקות.. הערות: אני (דרומית) מכינה ככר אחת בתבנית לחם גדולה ומלבנית. לאחר ההתפחה הראשונה מכה בבצק להוריד נפח, משמנת ומקמחת את התבנית, צרה את הבצק לפי צורת התבנית, מכסה ומתפיחה שנית עד שהבצק מגיע לפני התבנית. ואז חורצת את הבצק, מקמחת זורקת קוביות קרח בתחתית התנור ואופה כ-10 דקות בחום גבוה ועוד כ-35 דקות בחום בינוני. ליד הלחם אני מגישה צלוחית עם שמן זית טוב שמטופטף עליו חומץ בלסמי משובח. וגם חמאה רוסית צהובה. מקור המתכון: אמירה