המתכון המנצח

הלחם של אמירה

לחם של אמירה (שאין עליו...) רכיבים: 1 כף שמרים יבשים 1 כפית סוכר 500 מ"ל מים פושרים 600 גר' קמח ללחם 200 גר' קמח מלא 1 כף שטוחה מלח 3 כפות שמן זית אופן הכנה: בקערה לשים את המים הסוכר והשמרים ולערבב קלות, לתת לתסוס 5 דקות, ולהוסיף בהדרגה את הקמחים, מלח ושמן, ללוש היטב עד שמתקבל בצק חלק ורך...(להוסיף קמח/מים בהתאם לצורך... ּלהעביר לקערה משומנת, לעטוף בנילון נצמד..ולהניח לתפוח במקום חמים נטול רוחות... ֻשהכפיל את נפחו(בין שעה לשעתיים), להוריד את הנפח ע"י לישה קלה..ולהתפיח שוב כחצי שעה. ּלחלק הבצק ל-3..ליצור כיכרות, לפזר עליהן בעזרת מסננת קמח, ליצור חריצים בעזרת סכין חד מאד ולהניח לתפוח עוד כ-30 דקות. ֱבינתיים לחמם תנור לחום גבוה(250 מעלות), למי יש להכניס לפני החימום אבן אפיה ....או לחילופין תבנית אחרת שתתחם עם התנור. ּלהעביר בזהירות את הככרות לאבן..או התבנית.. ּלזרוק על קרקעית התנור 4-5 קוביות קרח.. ּלאפות כ-15 בחום הגבוה...להנמיך את החום ל-200 ולהמשיך לאפות עד שפני הככר משחימים.. ּלהוציא..לצנן על רשת..להמתין לפחות 20 דקות.. הערות: אני (דרומית) מכינה ככר אחת בתבנית לחם גדולה ומלבנית. לאחר ההתפחה הראשונה מכה בבצק להוריד נפח, משמנת ומקמחת את התבנית, צרה את הבצק לפי צורת התבנית, מכסה ומתפיחה שנית עד שהבצק מגיע לפני התבנית. ואז חורצת את הבצק, מקמחת זורקת קוביות קרח בתחתית התנור ואופה כ-10 דקות בחום גבוה ועוד כ-35 דקות בחום בינוני. ליד הלחם אני מגישה צלוחית עם שמן זית טוב שמטופטף עליו חומץ בלסמי משובח. וגם חמאה רוסית צהובה. מקור המתכון: אמירה
 
../images/Emo12.gifאוי. אני לא יודעת מה זה אבן אפיה

ומה התחליף לאבן וגם למה זורקים 4-5 קוביות קרח.
 
לאמא של פיונה

אני אופה ללא אבן אפיה.ממש לא הכרחי. את יכולה לשים את הלחם בתוך תבנית לחם או לעצב צורה ולהניח בתבנית רגילה. הסיבה שזורקים קוביות קרח בתחילת האפיה היא בכדי ליצור קרום קשה ללחם. אופציה נוספת היא להניח בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים. האדים שנוצרים בתנור יוצרים את הקרום הקשה.
 

נופר א

New member
אני שמה מכסה של סיר ג'חנון

ממלאה אותו במים ומניחה בתחתית התנור ואז יש אדים. והתחתית של הלחם/חלה/לחמניות יוצאת רכה ונעימה והחלק העליון יוצא קשה שעושה כזה רעש נעים כשנוגסים בו.....
 

מאקי

New member
תבניות חד פעמיות עגולות מדהים

יוצא הלחם והיום ראיתי את אהרוני עושה לחם שבלול במחבת סיר אלומניום יצוק לשים ישר בתנור על אותו העיקרון ויש לי תבנית עם שקעים גלים שהביאו לי ממליס ואז אני שמה הפוך למטה מלח ועשבים ואחרי 25 דקות הופכת וממשיכה לאפות כשהיפה למעלה אבל אני כולה אופה חדשה של בצקי שמרים ופוקאצה רק עכשיו התחלתי
 

effyba

New member
הבייגלה הירושלמי של הלורד

מתכון: בייגלה ירושלמי רכיבים: לבצק (כ 5 ביגלה גדולים): 1/2 קילו קמח(אני משתמשת ב2/3 קמח לבן ו1/3 קמח שיפון) 1 כף שמרים יבשים 3 כפות סוכר 1/2 כף מלח 3 כפות שמן קנולה 1/2 1 כפות גדושות אבקת חלב פרווה(אפשר מלבין קפה) 1/2 1 כוסות מים חמימים (בקיץ מעט פחות) לציפוי: ביצה להברשה הרבה סומסום לפיזור מעט סוכר לפיזור אופן הכנה: לערבב את חומרי הבצק וללוש מס' דקות לבצק אחיד וגמיש. לקמח מעט את הבצק בקערה ולכסות עם ניילון למשך כחצי שעה במקום חמים. ללוש מעט את הבצק על משטח מקומח, לחלק ל 5 כדורים, להכניס אגודל למרכז הכדור עד לצד השני ולהתחיל לפתוח לבייגלה גדול (קצת פחות מאורך התבנית) תוך כדי סיבוב ובעדינות, להניח על תבנית עם נייר אפייה (מקומח), צריכים להתקבל בייגלה צרים וארוכים, להשאיר מרווח בין הבייגלה לצרכי תפיחה. למרוח בביצה ולפזר מעל הרבה סומסום, מעל הסומסום לפזר מעט סוכר עם היד (נותן אפקט של מתקתקות, כמו בפיתות סומסום של אבולעפיה). לכסות עם מגבת ולהתפיח כ חצי שעה במקום חמים. האפיה כ 15 דקות בתנור מחומם ל-180 מעלות, במרכז התנור (ניתן לאפות גם בטורבו)… עד לקבלת צבע זהוב. אם אוהבים בייגלה עם קרום רך יותר… אז לאחר האפייה להכניס לתוך מגבת עבה למספר דקות. אם אוהבים בייגלה עם קרום קשה יותר… אז לאפות עד לקבלת צבע כהה יותר…. ולקרר על רשת. הערות: וריאציות נוספות: ניתן ליצור גלילים ארוכים ודקים ולפזר על חלק סומסום, על חלק פרג ועל חלק סוכר וקינמון. ניתן לחלק ל 10 כדורים קטנים ולהכין לחמניות עגולות קטנות. החימום, בטוסטר אובן (ללא חימום מראש), כ 8 דקות (180 מעלות)… ויתקבל ממש כמו לאחר האפייה. מומלץ. מקור המתכון: Lord_of_Code הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

effyba

New member
עוגת שוקולד וקוקוס שלי-מאוד קלה

מתכון: עוגת שוקולד וקוקוס רכיבים: 5 ביצים מופרדות כוס וחצי סוכר 3 כפות קקאו לא ממותק(הולנדי למשל) 3 כפות קמח תופח כוסית ברנדי 150 גרם קוקוס אופן הכנה: מערבבים את החלמונים עם מחצית מכמות הסוכר, הקקאו, קמח תופח והברנדי. מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת. מקציפים את 5 החלבונים עם יתרת הסוכר ומבליעים פנימה את הקוקוס. שופכים על הבלילה הראשונה. אופים בחום 180 מעלות כ-35 דקות. לציפוי: 100 גרם שוקולד מריר - ממיסים עם 30 גרם חמאה, ו4 כפות שמנת מתוקה.מוסיפים תמצית רום. יוצקים את הקרם על העוגה.מצננים ונהנים! הערות: מקור המתכון: אפרת-פורום הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
שניה אני לא מבינה

זו עוגה נמוכה? אני מתה על שוקולד עם קוקוס הולכת להכין אכתוב לך את התגובות!!!
 

effyba

New member
היא לא נמוכה. היא מורכבת מ-2

שכבות, שכבת הבצק ושכבת המקצפת קוקוס. תנסי ותראי
 

effyba

New member
מרק עגבניות וקישואים

מתכון: מרק עגבניות וקשואים של אפרת רכיבים: 3-4 קשואים קטנים בקוביות כמה עלי בזיליקום קצוצים קטנטן שמן זית 2 כפות שום כתוש 5-6 עגבניות בשלות קלופות וחתוכות לקוביות 1 קוביית מרק עוף (OXO) 4 קוביות כוסברה קפואה טימין,5 עלי בזיליקום קצוצים כפית קמח 3/4 קופסא קטנה רסק עגבניות מלח, פלפל, ממתיק "שפריץ" שמנת מתוקה אופן הכנה: מאדים את הקישואים בשמן זית ובזיליקום קצוץ.כאשר הקישואים רכים מוסיפים שתי כפות שום מאדים דקה ומוסיפים העגבניות החתוכות לקוביות. מוסיפים כפית קמח מכסים במים רותחים עם אבקת מרק שהומסה בהם. מתבלים ומוסיפים את עשבי התיבול. מבשלים כ-20-25 דקות עד שהעגבניות רכות, סןגרים אש ומוסיפים מעט שמנת מתוקה. מגישים עם גבינת כבשים קולאז' בגליל, או פרמזן מגורד. הערות: מקור המתכון: אפרת בן ארי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

effyba

New member
מלבי של עופר גל../images/Emo59.gif

מלבי של עופר גל מתכון של השף עופר גל, מיסעדת כפות תמרים. אחרי הטירמיסו, הקרם-ברולה והפנה קוטה, מגיע תורו של המלבי. מאכל הרחוב הצנוע הופך בימים אלה לאחד הקינוחים האופנתיים במסעדות אצלנו. להערכתנו, האופנה החלה במטבחו של עופר גל, שף מסעדת "כפות תמרים". לרוטב מי ורדים: 2 כוסות מים 1 כוס סוכר 50 מ"ל מי ורדים 20 מ"ל ליקר גרנדין 2 גזרים, חתוכים לג'וליאנים זרעים מ2- רימונים למלבי: 1/2 ליטר שמנת מתוקה 1/2 ליטר מים 40 מ"ל מי ורדים 150 גרם סוכר 75 גרם קורנפלור 1 מכינים את הרוטב: מביאים לרתיחה מים, סוכר, מי ורדים וגרנדין יחד עם רצועות הגזר ומבשלים כדקה. שומרים במקרר לפחות במשך הלילה. .2 מכינים 8 כלים אישיים למלבי. .3 בסיר ממיסים קורנפלור עם מעט חלב תוך ערבוב במטרפה. מגבירים את האש, מוסיפים את כל החומרים וממשיכים לערבב כל העת עד לרתיחה. ממשיכים לערבב עוד 15 שניות ומכבים. .4 מטפטפים טיפת מים בבסיס הכלי שבו מקררים (כדי שיהיה נוח לחלץ את המלבי מהכלי לפני ההגשה) ומוזגים בעזרת מצקת את התערובת. אם נשארת שכבה שרופה בתחתית הסיר שבו בושל המלבי, מקפידים לא לגרד אותה. .5 מקררים לפחות 4-3 שעות. .6 הופכים על צלחת הגשה. מוסיפים את זרעי הרימונים לרוטב ומגישים עם המלבי. מקור: על השולחן מתכון ל - 8 מנות
 
מפרום של אמא...

תמיד טעים תמיד מצליח 1/2 ק"ג בשר טחון (אני מערבבת 1/4 בשר טחון ו- 1/4 שניצל טחון) במגימיקס לטחון: פטרוזליה כרפס 2 בצל בנוניים 1 תפו"א בינוני שום להוסיף לבשר ולערבב עם ביצה שלמה אחת לטבל ב: מלח פלפל שחור ואבקת מרק עוף לחתוך תפו"א אדמה בצורת סנדביץ - לא דק מידי ולא עבה כשצד אחד פתוח והשני סגור (כמובן מתפו"א אחד יוצאים כמה סנדביצים כאלה) למלח והניח לכמה דקות שיתרכך. למלא את תפו"א בכמות יפה של בשר (לא לפוצץ) להכין 2 צלחות - האחת עם קמח והשניה עם ביצה טרופה עם קצת רסק עגבניות ומים לקמח את תפו"א הממולאים היטב לטבול בביצה לטגן במחבת - טוב טוב מכל הצדדים בישול: לטגן מעט בצל פרוס (כמה שאוהבים) פרוסות תפו"א (את זה אני שמה לטובת אלה שלא אוכלים בשר ובכדי שלא יפרקו לי את המפרום) גזר פרוס (כמה שאוהבים) להוסיף רסק עגבניות לטבל בפפריקה חריפה ומתוקה לסדר את המפרום בסיר כשהקצה העבה עומד על קצה דק של מפרום אחר למלא במים עד מעט מתחת לגובה המפרום לטבל בקינמון ולבשל לפחות שעה בתאבון!!!
 

טראפל

New member
עוגת גזר מדהימה

מתכון: עוגת גזר - לעשות תמיד רכיבים: 5 גזרים בינוניים כוס ורבע שמן 1כוס סוכר חום 1כוס סוכר דמררה 4ביצים 1 כוס קמח מלא 1 כוס קמח לבן 2 כפיות קינמון 2 כפיות מחוקות אבקת אפיה 1 כפית מחוקה סודה לשתיה אופן הכנה: במעבד מזון לגרר גזר שטוף היטב לא מקולף בדיסקה שדומה לפומפיה גסה. להוציא גזר ולהחליף ללהב מתכת. לעבד שמן + 2 סוגי סוכר וביצים עד לקבלת מרקם חלק. בקערה לנפות קמח, קינמון, אבקת אפיה וסודה ולהוסיף לעיסת שמן סוכר וביצים ולערבל הכול. לבחוש פנימה גזר ולהפעיל מעבד לשניות אחדות כדי לקצוץ יותר טוב את הגזר וכן לערבל החומרים. לצקת לתבנית בקוטר 26 משומנת ולאפות ב-180 מעלות כ-45 עד 60 דקות. ציפוי: במערבל או ביד לטרוף 125 גרם גבינת שמנת, 3 כפות חמאה רכה בטמפרטורת החדר, חצי כפית תמצית וניל אמיתי. לנפות פנימה סוכר ולטרוף עד שהמרקם חלק. לצקת על העוגה ולקשט באגוזים. הערה: מי שרוצה יכול להשתמש רק בקמח מלא וסוכר חום ואו להוסיף חצי כוס אגוזים קצוצים או אננס מיובש קצוץ דק. הערות: מקור המתכון: פיליס גלזר הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
למעלה