הפלאייר החדש של יש גבול- לעיונכם

epitaph

New member
על תתנצח על חשבוני...

אני לא זוכר שאמרתי איפשהוא שהמצב הקיים מוצא חן בעיניי. אף פעם לא אמרתי שאני לא מוכן לשינוי במצב הקיים, למעשה הדבר היחיד שכן אמרתי ואני מסכים איתו בכל מה שכתבת זה שאני רוצה שיהיו כמה שפחות פיגועים (לא כולנו? אני מאוד מקווה שגם אתה). אתה מכניס מילים לפה של אנשים אחרים, גם לא פעם ניסית להעליב אותי במקום לענות ישירות על שאלה או פשוט לתקן. אם אין לך דרך לענות על השאלה שלי אז תגיד שאתה לא יכול לענות וזהו. אני באמת לא מבין איך זה שאתה מכל האנשים כאן מתרעם מסוג הויכוחים שהולכים כאן. אתה רוצה לדעת קצת במה אני מאמין? אז אני אספר לך לפני שתחליט לבד בעצמך. נ.ב. אני בן.

sela v

New member
יכול להיות

שבילבלתי אותך עם מישהו אחר, ואני מצטער אם פגעתי בך. יש שאלות שאין לי תשובה להם או שפשוט אני לא רוצה לענות. והאם האני מאמין שלך הייתה שאלה רטורית?

ד ר ו ר 1

New member
השאלה ביסודה טובה

- אני כן לתת מעצמי לטובת הכלל, ולכן אני משלם מיסים, שלצערי מסייעים בצורה עקיפה, בין היתר, להזנת מפעל הכיבוש הציוני על השטחים. לשרת את הכיבוש בצורה ישירה כמו- לשרת בצבא, את זה אני לא מוכן לעשות.

epitaph

New member
אחוז מאוד גבוה גם הולך לדתיים

שלא עובדים וחיים על אותם כספים בדרכים חוקיות ולא חוקיות, מה דעתך על זה? על זה אתה גם מוכן לשלם? ולשרת, זה בין היתר לתרום הזמן שלך לביטחון הכלל כמו כולם .ד"א, אני מאמין גדול באפשרות לעשות שירות לאומי במקום ולא פוסל כל בן אדם שלא נכנס לצבא אז השאלה תקפה גם לשירות לאומי, לזה תסכים שיקחו שלוש שנים מהחיים שלך?

ד ר ו ר 1

New member
אני מאמין-

תשמע, מצד אחד אני מאמין בחופש של כל אדם לממש את אמונתו הדתית, באשר היא, כל עוד הוא לא פוגע באופן ישיר באדם מסויים או בכלל. יחד עם זאת, אני לא חושב שאני או שאר האנשים העובדים ומשלמי המיסים, הם-הם אלו שצריכים לממן אותו, אבל אני כן חושב שהממשלה צריכה לסיעי להם- לא מבחינה של הגשמת הפולחן, אלא שתיתן להם את מנת חלקם השווה כאזרחים. בעיניי, שירות לאומי, כתחליף לשירות חובה בארגונים מסויימים, בכפייה, הוא נכון, כלומר מתן אפשרות הבחירה לפי המצפון והרצון האישי, לאדם, הוא חשוב וחיוני לחברה דמוקרטית, השמה את האזרח וזכויותיו במרכז. מסכימים?

epitaph

New member
יש הסכמה בשני הדברים

חוץ מהקטע של הרצון אישי, אין מה לעשות לעיתים אי אפשר שכל אחד יעשה מה שבא לו. אבל לפחות גם זו התחלה של הבנה.

פפו

New member
גם הסורים והחיזבאללה מאיימים

על קיומינו. האים חוקי בעינך לגייס בני 18 ולישלוח אותם לגבול הצפון שיעמדו בפני אויבנו?

פפו

New member
קראתי בעיון את הפלייאר

המצורף. קראתי מיספר פעמים את כל הנתונים המיספריים וכל העת חשתי בחוסר. משהו היה חסר שם. לפתה הבנתי ודמעות זלגו מעיניי....שכחתם לרשום כמה ילדים ופעוטות יהודים,עוללים חפים מפשע מתו ביידי גיבורים פלשתינים מאז תחילת האינטפאדה.

פפו

New member
אני עדיין ממתין../images/Emo123.gif

למיספר הפעוטות החפים מפשע ההגיבורים הפלשתינים טבחו

זה נהדר שיש לך אותן ציפיות

מצה"ל ומארגוני טרור. ההודעה שלך שווה לכל הססמאות שהשמאל הרדיקלי המציא. איך בדיוק העובדה שארגוני טרור עושים פשעי מלחמה רצחניים, מצדיקה את פשעי המלחמה של צה"ל?

פחח אני אגיד לך איך-

אמרת "מצה"ל ומארגוני טרור. ההודעה שלך שווה לכל הססמאות שהשמאל הרדיקלי המציא. איך בדיוק העובדה שארגוני טרור עושים פשעי מלחמה רצחניים, מצדיקה את פשעי המלחמה של צה"ל? " קודם כל איזה פשעי מלחמה בדיוק צה"ל עשה? בואי נשווה את מספר הילדים הערביים שצה"ל הרג למספרם של ילדים יהודיים באוטובוסים בלבד(!). וגם אם המספר שווה (וממש לא !) צה"ל עשה זאת בשוגג ולא כמו המחבלים שעשו זאת בכוונה תחילה. דבר שני-אני לא רואה שמץ של מוסריות במוצצי הדם האלה שלא מנסים להגן על אף אחד אלה להחזיר שטחים.המלחמה של המחבלים היא מלחמה על מקום ולא על אדם כמו צה"ל שהוא הצבא המוסרי ביותר שאני מכירה. אם תירצי עוד דוגמאות אשמח לתת לך.

פפו

New member
לא ברור על סמך מה את

מסווגת את ההודעה שלי,או שפשוט לא ירדת לסוף דעתי אז אחדד לך: האירגון האנטישמי המוזכר למעלה מעלה באתר שלו מספרים המגדירים כמה ילדים פלשתינאים נהרגו בשוגג מעצם היותם בשטח עם פעילות מלחמתית. אני קראתי ושאלתי למה אינם מפרסמים לעולם כמה ילדים יהודים נרצחו שלא בשוגג על ידי מרצחים פלשתינאים החוגגים על כל ילד יהודי שרצחו. אזמה? כל כך קשה להם ליספור במאות?

sela v

New member
אם מכנים את בצלם

אנטישמי, אפשר גם לכנות את היהודים החיים ביהודה שומרון ועזה אנטישמים.

פפו

New member
למה? הם שונאים יהודים?

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

sela v

New member
בצלם לא שונאים יהודים

וחוץ מזה גם הערבים הם שמים. אנטישמי זה גם מי ששונא ערבים.

פפו

New member
כדאי שתיבדוק בכתובים

אנטישמים הם שונאי יהודים בלבד מה גם שישנם ערבים לרוב בתנועות אנטישמיות באירופה ולהזכירך המופתי הירושלמי בזמנו היה ידיד של היטלר. באשר לבצלם לא היה מתקיים במדינת חוק

sela v

New member
לא הבנתי מה אמרת על בצלם

ולא צריך לבדוק בכתובים. אנטי=נגד, ושמי=מישהו שהוא שמי, וגם ערבי הוא שמי. הדברים שלך נשמעים כמו דיקלום. בקיצר כמו שכבר אמרתי... חבל להתווכח איתך.

פפו

New member
המונח המקובל של אנטישמיות

מתכוון לשינאת יהודים. שים לב אפילו בעיתונות הן הכתובה והן המשודרת מוזכרת אנטישמיות מצד ערבים באירופה כנגד היהודים. אז על תתחיל בתאורים מי שמי ומי לא. מדובר על מציאות ולא בלשנות עברית. ובכל זאת איך אתה מתרץ את חבירתו של היטלר עם הערבים? הרי היה אנטישמי למהדרין. האם המילה חבל מתארת חוסר אונים?

למעלה