הרגעים הגדולים - עונה 3

JohnLocke

New member
../images/Emo41.gif הרגעים הגדולים - עונה 3 ../images/Emo41.gif

נמשיך עם הרשימה, הפעם עם עשרת הרגעים הגדולים של עונה 3.

JohnLocke

New member
פרק 301 – האחרים גרים בשכונה פרברית מודרנית

אנחנו פוגשים את ג'ולייט ומגלים, בתגלית שדומה לפרק פתיחת עונה 2, שהמקום שאנחנו רואים בסצינה הפותחת את העונה הוא לא בעולם החיצון, אלא נמצא על האי. בנוסף, אנחנו רואים את ההתרסקות מהזווית של האחרים.

reasonforall

Active member
וואו

כל כך הרבה פעמים ראיתי את סצנת הפתיחה של העונה הזו, שרואים את המטוס מתפרק מלמטה.

JohnLocke

New member
פרק 305 – סמוקי הורג את אקו

אנחנו מקבלים רמז עבה שסמוקי יכול להתחזות לאנשים מתים עם המשפט המצמרר "You speak to me as if I were your brother". סמוקי לאחר-מכן הורג בפעם הראשונה מאז הפיילוט.

JohnLocke

New member
פרק 308 – דזמונד חווה דז'ה וו

פרק קונספט שמתאר את הקפיצה בזמן של דזמונד לאחר סיבוב המפתח – תודעתו חוזרת ל1996, ושם הוא מבצע את אותה טעות שוב כשנפרד מפני, בעצתה של אלואיז הוקינג.

פרק כ"כ חשוב להמשך העלילה

בפרק הזה גילינו עד כמה באמת דזמונד חשוב לעלילה...

Thiery Henry

New member
מקווה שיפתרו את התעלומה

מה לעזאזל הקטע עם אלואיז הזאת (אז עדיין לא ידענו על הקשר שלה לאי ולאחרים ולפראדיי), מאיפה היא ידעה מה יקרה?

JohnLocke

New member
אפשר להסביר את זה דרך היומן של פראדיי

שבו אפשרי בהחלט שפראדיי יכתוב את נסיבות החיים של דזמונד, כי "הוא הקבוע שלו", אז הוא ירצה לדעת מה דזמונד עשה בכל נקודה בזמן, במקרה שהוא יקפוץ בזמנים ויצטרך "קבוע". האירוע העתידי היחיד שאלואיז ידעה שלא קשור לדזמונד הוא האיש עם הנעליים האדומות. אפשר להסביר את זה דרך לופ מידע, שכבר ראינו בסדרה בכל מיני מקרים (המפגש בין פראדיי לשארלוט הקטנה, איך לכוון את מכונת הזמן לעכברים של פראדיי). הסברתי על כך פה.

twoo1

New member
למה שיהיה כתוב משהו ביומן

על האיש עם הנעליים האדומות?

JohnLocke

New member
תיכנס לקישור בהודעה הקודמת שלי

אני מסביר איך זה אפשרי.

JohnLocke

New member
לגבי המטרה של אלואיז

אם אכן היא עשתה את מה שאני מציע (פרדוקס מידע דרך היומן של פראדיי), זה כדי שדזמונד ישתכנע שהוא חייב לעשות את מה שהיא אומרת - להתחרט ולא להציע נישואים לפני. כי אם הוא לא יתחרט, הוא לא יגיע לאי מעולם ולא יוכל לסובב את המפתח כדי להציל את העולם. אם אישה מראה ידע נרחב על העתיד ואומרת לך שאי אפשר לשנות את העבר, יש סיכוי רב שתשתכנע שאי אפשר לשנות את העבר.

twoo1

New member
אני חושב שהבנתי

את הנקודה בקשר להעברת מידע בין זמנים והפרדוקס של "מי המציא את הידע הזה". אבל למה שמישהו יכתוב על האיש עם הנעליים האדומות? רק דזמונד ואלואיז יודעים עליו, ואלואיז לא יכלה לדעת את זה בעצמה קודם בכדי לכתוב את זה... יש עוד פרדוקס כזה בסדרה אם אני לא טועה: בעונה 3 רוסו מובילה את החברים למגדל רדיו, אבל בעונה 5 ג'ין מראה לה איפה זה..

JohnLocke

New member
אלואיז כתבה ביומן על האיש עם הנעליים האדומות

ב1996, אחרי המקרה שקרה, ואז שלחה לעצמה ב1977 מסר. היא ידעה שהיא תקבל את המסר כי היא כבר חוותה את החוויה הזו. מדובר באותו עקרון שהיה עם פלוק בעונה 5 - אחרי שסמוקי כבר הפך לג'ון לוק, הוא היה חייב לוודא שלוק ישמע מריצ'רד אלפרט שהוא יצטרך למות. מדובר בלופ, כי הסיבה והתוצאה התחלפו.

twoo1

New member
עוד סצינה שקשורה בפרק הזה

ההבעה על הפנים של הארלי כשהוא שומע את הנאום של לוק, קצת אחרי שדזמונד סיפר לו על הנאום הזה... הייתה פרק או שניים לפני

JohnLocke

New member
פרק 313 – אבא של לוק על האי

מיד לאחר שגילינו בפלאשבקים שלוק נהיה נכה בגלל אביו, לוק פוגש שוב את אביו אנתוני קופר על האי, בעזרתו של בן.

JohnLocke

New member
פרק 314 – פאולו וניקי נקברים בחיים

לאחר פרק שסיפר את סיפורם של הדמויות החדשות שקיבלו תגובות שליליות ביותר מהמעריצים, אנחנו מגלים בסופו שהם שותקו ע"י עכביש, ושהלוסטיז בעצם קוברים אותם בחיים.

אגב העכבישים הם...../images/Emo15.gif

לא אחרים מאשר smokey בעצמו, וזה אושש ע"י היוצרים.

JohnLocke

New member
פרק 319 – סוייר מקריא מכתב לאנתוני קופר

לאחר שהוא מגלה שסוייר האמיתי נמצא על האי, סוייר מקריא את המכתב שכתב בגיל 8, וכשקופר מתחצף ומזלזל בו, סוייר הורג בדם קר את האדם שהרס את חייו.

למעלה