הרהורים חברתיים + הודעת מנהלת

מעיןבר

New member
../images/Emo41.gifהרהורים חברתיים + הודעת מנהלת

נתחיל דווקא בהודעת המנהל - רציתי לתזכר אתכן בעניין פרטיות באינטרנט ואאוטינג על רקע משהו שקרה לחברה שלי. ראשית - אם אתן חרדות לפרטיותכן, אנא זיכרו שזו מדיה שנמצאת "באויר" וחשופה לעיני כל, אנא השתמשו בכינויים בדויים וחישבו היטב היטב מה אתן כותבות והאם זהו מידע שעלול לחשוף אתכן או שעלול להגיע לעיניים בלתי רצויות. לגבי אאוטינג - אסור לחשוף גולש באינטרנט ללא קבלת רשות ממנו - כלומר לא באינטרנט עצמו ולא בחיים האמיתיים. וזה אומר שאסור לחשוף את השם שמאחורי כינוי או פרטים מזהים ומצד שני גם לא לספר לאנשים שאתם יודעים שמיהו כזה וכזה גולש באינטרנט תחת כינוי מסויים במקומות מסויימים - כי אולי אותם אנשים ילכו לחפש עליו מידע.
הרהורים חברתיים - אני חושבת על מה שקורה פה במדינה בימים האחרונים. על כך שעשרות אלפי אנשים לא קבלו משכורת חודשים רבים בעוד הממשלה וההסתדרות מתגוששות על גבם. השביתה הכללית הזאת נעשית בסופו של דבר על גבי כולנו, כולל אותם עובדים אומללים שלא מספיק שאין להם כסף - עכשיו הם גם לא יוכלו ללכת לקופ"ח, להכניס את הילדים לגן ולא יפונה להם הזבל. מצד שני - אולי אנחנו כחברה, האנשים הקטנים מלמטה - אלה שלא בהסתדרות, עובדי המגזרים הפרטיים - צריכים להצטרף לשביתה. הרי אם היום מלינים את שכרם ואף אחד לא עוזר - מחר נהיה אנחנו באותו המקום. נראה לי שזה מצדיק מחאה עממית אמיתית. מה דעתכן
איך אנחנו יכולות להתחיל את המרי העממי הזה

תומרלי

New member
אני מסכימה איתך על כך שצריך מחאה

עממית אמיתית, אולי גם בדמותה של שביתת מחאה המונית, אבל לא במתכונת הנוכחית. אני עובדת מדינה ואף אחד לא שואל אותי אם לשבות או לא, ואח"כ זה מתנקם לי בשכרי הזעום, כי מנוכים לנו ימי השביתה, ומי שמחליט אלו הם הועדים הגדולים, ממש לא העם מלמטה. ולדעתי, השביתות האלו רק מגדילות את המעגל הזה של הנזקקים ואת הלופ שלא יוצאים ממנו. לצערי, אני בבית היום. הייתי מעדיפה לתת שירות לאלו שזקוקים לי.

daldan

New member
נכון שהגיע הזמן להזיז דברים

אבל לדעתי השימוש בשביתה כללית הוא שגוי. הנפגעים העיקריים מהשביתה הם העובדים והמשק עצמו דבר שמוביל לפגיעה בעקיפין גם בעובדים שהם לא עובדי מדינה. וכמובן כל אותם אזרחים הזקוקים לשירותים השובתים. התחושה שלי היא שידו של עמיר פרץ 'קלה על ההדק' הוא פורץ בשביתה בקול תרועות חדשות לבקרים, כאשר אין קשר בין הסיבה לשביתה לבין השביתה עצמה - מה הכוונה? השביתה הפעם החלה בשל העובדה שעובדי המועצות והעיריות לא קיבלו את שכרם - מי אשם? בראש ובראשונה העיריות והמועצות שמנהלות את עצמן באופן לא יעיל (שלא נדבר על השחיתויות הרבות) וכתוצאה מניהול כושל זה הם נכנסו לגרעונות גדולים שהביאו לפגיעה בשכר העובדים. המדינה כאמור העבירה כספים, אך אלה נבלעו בגרעונות או הועברו למטרות אחרות... הדרישה של המדינה היום היא שאותם מועצות ועיריות הנמצאות בגרעון יכנסו לתהליך של הבראה ויפסיקו להשען על הזרמת הכספים מקופת המדינה כדי להחיות את עצמן. לדעתי זוהי דרישה הולמת ונכונה (אם אותם עיריות היו מנהלות כחברה עיסקית כבר מזמן הן היו נסגרות). כך שהיציאה לשביתה במקרה זה היא לא מוצדקת, נכון שעמיר פרץ בא להלחם על זכויות העובדים, אבל הוא נלחם באנשים הלא נכונים (הוא הרי פוגע בציבור הרחב וגם בכל אותם עובדי ציבור שלשמם הוא נלחם) יש למצוא פתרון אחר לפעולה

אפרת12

New member
גם אני חושבת שנשק השביתה מופעל

בקלות רבה מידי, ומעבר לזה - הרבה פעמים הבנות שמושגות בעקבות השביתות הללו מופרות בקלות ובשקט. אז מה הועילו חכמים בתקנתם
הבעיה היא שאני ממש לא רואה שום דרך למחאה. אולי אני לא יצירתית מספיק. האמת היא שהסיפור של עובדי הרשויות המקומיות פשוט מרתיח אותי - הם שבויים במקום עבודתם, והזמן עובר - הם לא יכולים לעזוב מחשש שיאבדו את זכויותיהם, והם לא מקבלים כסף למחייתם - עובדים בהתנדבות
פשוט מצב בלתי אפשרי. אולי הגיע הזמן לשינוי רדיקלי. אולי הגיע הזמן שלי לחזור למסר של אורן ולהצטרף ליוזמה שלו. שמעתן עליה

בתור מי שמשפחתה נפגעה באופן

ישיר מחוסר המשכורת זה מרתיח! אני רוצה לראות את עמיר פרץ ואת שאר ראשי הממשלה יותר משנה ללא שכר!!! למה הורי שעבדו כל חייהם ותרמו את חלקם צריכים להגיע לפת לחם?! אמי שכבר מזמן עברה את סף הייאוש ניסתה ללכת לתבוע דמי אבטחת הכנסה כי מה לעשות לא נשאר כסף לכלום גם לא לחשבונות ולאכול וכל מיני עורכי דין מאיימים בתביעות אתם יודעים מה אמרו לה- אין לך עילה לתביעה את עובדת!!! אני בעד מחאה חברתית אבל כל פעם שלמישהו משהו לא נראה עושים שביתה כללית כך שהנשק הזה מזמן איבד את כוחו מה שאולי אפשר כן לעשות אבל דורש התארגנות מאסיבית זה שכולם אבל כולם ללא יוצא מן הכלל יפסיקו לשלם מים+ ארנונה למשל ואז העירייות ירגישו את זה בכיס שלהם!!!

מעיןבר

New member
../images/Emo26.gifיש לנו כח../images/Emo36.gif

מסכימה עם כל התגובות שלכן. מכירות את מה שעשו פורום "הזכות להורות"
בואו נעשה משהו גם אנחנו אני יודעת שאנחנו לא פורום של מחאה חברתית, אבל אני רוצה שנעלה פה רעיונות פרודוקטיביים, נגבש תוכנית וצוותי עבודה וננסה לעורר את העם מלמטה. נתחיל פה ונתפרס ליתר הפורומים - אני בטוחה שנוכל גם לגייס את הנהלת האתר לעזרתינו. יש לי בחילה מעמיר פרץ ומהנשק השחוק שלו. מצד שני למרות הגישה הנכונה של משרד האוצר - זה נעשה על גבם של העובדים שעדיין לא מקבלים את המשכורות, שלא לדבר על פיצויי הלנת שכר. נמאס לי מהאטימות במדינה הזאת

T noki

New member
מעין, את מתפרצת לדלת פתוחה מבחינתי

כבר כמה שבועות שענין עובדי הרשויות המקומיות ממש יושב לי על הלב חזק, חוסר ההגינות שבענין בשילוב עם החוצפה הבלתי תיאמן של השר פורז שעוד רצה להעביר חוק בכנסת שלא ישלמו להם פיצויי הלנת שכר המגיעים להם בצדק... ואולי יצליחו לפצות אותם קצת על הנזק הכלכלי הכבד מאד שנגרם להם. זה כל כך מקומם וכל כך לא הוגן שאנשים שהולכים לעבוד יום יום לא מקבלים משכורת. הם משלמים את מחיר המאבק הפוליטי בין עמיר פרץ לביבי נתניהו. כל יום אני חושבת - מה אנחנו ,האזרחים הקטנים, יכולים לעשות? אני רוצה להאמין שיש לנו כוח לשנות, שאנחנו לא חייבים להשלים אם יחס כזה (שמתישהו יכול להגיע לכל אחד מאיתנו...), שחייבים להעביר למדינתנו את המסר שלא מתייחסים ככה לאזרחים עובדים שכל חטאם שעבדו במקום שלא מכבד את חוקי המדינה, החוקים שהמדינה עצמה קבעה - אותם היא עצמה לא מכבדת. חשבתי ללכת להפגין - אבל איזו עוצמה יש לי בתור בן אדם אחד? וכבר היו פה הפגנות ומחאות וגם שביתות ארוכות רק לפני כמה חודשים - ומה זה עזר? בכלום. העובדים נמצאים באותו מצב כמו לפני כמה חודשים, רק עם כמה משכורות יותר שלא שולמו... אשמח לעזור בכל רעיון - אני חושבת שלמרות שאנחנו לא פורום שמוגדר כ"חברתי", כל פורום פה צריך להיות חברתי, בעיקר פורום של נשים. אני מאמינה בכוח של נשים לשנות, יש לנו כוח, אנחנו רק צריכות לחשוב איך להשתמש בו בצורה הנכונה!

yaelia

New member
אני צריכה לחשוב על זה

ברור לי שצריך לשנות וברור לי שמי שצריך לשנות לאה אנחנו (האזרחים), רק לא ברור לי איך. המחשבות שלי מאוד קשות בנושא. שביתה צריכה להיות הגבול העליון והאפקטיבי ולא סוג של משחק בין האוצר וההסתדרות של 'למי יש יותר גדול'. מצד שני שום דבר לעולם לא ישכנע אותי שהתפיסה הביביאיסטית היא הנכונה. אם למישהי יש רעיון, אשמח לשמוע ולתרום. אני מאוד פסימית ולא באמת רואה איך עושים כזה דבר. סליחה שאני דוחפת פוליטיקה, אבל שמקרה כזה אי אפשר להמנע ממנה. במדינה שבה אין שמאל ראוי, ושמאל בראש ובראשונה הוא תפיסה חברתית-רווחתית ולא רק פוליטית, קשה מאוד לעשות שינוי תפיסתי. הרווחה והצדק החברתי, צריכים להיות קודם כל אג'נדה פוליטית מנומקת ולא משחק של 'הגדולים' שם למעלה.

איזה כוח יש לנו?../images/Emo12.gif

סליחה על הציניות, אבל מי שם עלינו בכלל? אנחנו יכולות לעשות כמעשה נשות טרויה ולהפסיק לשכב עם בני זוגינו. מעבר לזה, עם מה אנחנו יכולות לאיים? דרך אגב, אם אפשר להמשיך עם הציניות, עמיר פרץ תמיד עושה שביתות לפני ובמהלך חגים. כל שנה. הוא רק צריך למצוא על גבו של מי לחגוג את השביתה הבאה. ובנימה אופטימית יותר - אני אשמח להצטרף למרי אזרחי כלשהו, אם יהיה באמת רעיון טוב ואפקטיבי.

נועה 36

New member
מסכימה איתך יש לנו כוח, אבל -

"הזכות להורות" עשו דבר גדול שלא רבים הצליחו לעשות אותו בעבר בארצנו ובכלל (תמכתי בהם בזמנו והושטתי להם את עזרתי הצנועה כשהתבקשתי). אבל - הם התאגדו על אג'נדה מאד ברורה עם קונצנזוס רחב יחסית (וגם זה לא מדויק לגמרי כי גם על האג'נדה הלכאורה ברורה היו ויכוחים ולא קל היה להם לגבש קונצזוס מלא). ואילו כאן - נראה לי שקצת קשה לגבש מכנה משותף למרי אזרחי וזו הסיבה המרכזית למה עדיין לא התעורר מרי אזרחי, למרות שרבים מאד מרגישים אי נחת גדולה ממה שקורה כאן במדינה. לדעתי, הדרך להצליח במאבק כזה היא ליצור מצע (ואני מצטערת שזה נשמע כמו מפלגה) שרבים יכולים להתאחד סביבו ולהאמין בו. זה צריך להיות השלב הראשון בפעילות מחאתית שכזו - לנסות לגבש צוות מוחות שיצליח להרכיב מעין מצע - נגד מה נאבקים או בעד מה נאבקים - רחב מספיק, מצד אחד, אבל מדויק מספיק, מהצד השני, כדי שאנשים יוכלו להזדהות איתו ולהצטרף אליו.

רוצות מרי? יש לי הצעה...

אפרת הפנתה אותי לשירשור הזה... אני קיבלתי את הקריזה לפני כשנתיים. כשאיה שלי נולדה פגית קטנה וראיתי שאני ואישתי חייבבים לחזור לעבודה ללא התיחסות (כמעט) במצבה המיוחד. פניתי, ניסיתי, ובסופו של דבר שיניתי את החוק. לא בצורה מושלמת, רחוק מזה, אבל לפחות ראיתי שאפשר!!! אז המשכתי בעוד דברים. ההכרה בהוצאות מטפלת- העלתי את זה לסדר היום וכיום אני מחכה לתשובה מלשכת עורכי הדין...ועוד... אני לא אספר פה את כל עלילותי, אני רק אגיד שהחלטתי לקחת את זה יותר רחוק...ללכת עד הסוף ולשנות את המציאות מבפנים... אבל הקו שמנחה אותי הוא קו שונה- הוא קו של פשרה ואיחוד. קו של רצון להבין את השונה, לקבל אותו, ולעזור אחד לשני. לא ללכת לסקטור זה או אחר, אלא לאחד את כל הסקטורים, וע"י ויתורים מסויימים מצידם, ביחד, נוכל למצוא את שביל הזהב בו נפסיק להסתכל בחשדנות זה בזה, אלא בהבנה, קבלה ואפילו אהבה... אני אפסיק כאן... אם זו היתה הכוונה שלכן, ואם מישהי מכן מעונינת לקרוא לפחות (אנחנו עוד לא רשומים והדרך עוד ארוכה, אבל זה מתחיל להתגבש ולקבל צורה)- אז שתשלח לי מסר עם כתובת המייל שלה, ורצוי כמה מילים (שאני לא אחשוב שמישהו חיצוני לוקח את החומר) וכמובן, דיסקטיות, לא להעביר את החומר, לא לספר עליו. כרגע- רק מי שמתענינן ורוצה לשנות. הקיצר-אני כאן ומחכה ומקווה להצטרפות שלכן... גמר חתימה טובה, אורן

מעיןבר

New member
אני לא רוצה מפלגה

ואני מודה ומתוודה שאין לי את הכוחות להיות מתקנת עולם במשרה מלאה (למרות שבנערותי חשבתי אחרת). אני רוצה ליצור משהו עממי ומהיר שנוגע ספציפית למשבר הנוכחי. רוצה רעיונות איך למחות ולגייס קבוצה גדולה של אנשים שלא במסגרת ההסתדרות על העוול הנוראי הזה.

יש פה בעיה...

דיברנו על זה ב"להיות הורים" ויש כמה בעיות (ואני מאוד תומך בשביתה): 1. לאן נעלם הכסף שהממשלה נתנה לרשויות המקומיות. 2. למה ראשי העיריות המשיכו לקבל משכורת? 3. מה בדיוק מטרות ההסתדרות והאם הם לא מערבבים דברים נוספים בשביתה (כמו להגן מפני פיטורים שיגיעו מהצורך בהתיעלות)? 4. למה לא לגרום לשביתה שתפגע ישירות בחברי הכנסת אלא להפעיל לחץ על כל העם בצורה כזו? מה שאני מנסה להגיד זה שלא הכל אנחנו יודעים, וקשה מאוד לפעול בתוך הסבך המגעיל הזה. מה שאני חשבתי לעשות הוא לחתום על עצומה שכל מי שחותם עליה יתרום יום חופש אחד למען אלו שלא קיבלו משכורת. הבעיה היא אחת- איך את יכולה להיות בטוחה שזה יגיע אליהם? נעשה פינג פונג ונראה למה נגיע? ובנוגע למפלגה- לא קראתי לך להקים- קראתי לך להצטרף. אם איכפת לך מדברים- תוכלי להשפיע... אבל איך שבא לך...

T noki

New member
אבל אורן לתרום כסף זה לא פתרון!

זה בעצם מסיר מהממשלה (ומשרד הפנים) והרשויות המקומיות והאוצר את האחרויות ואומר להם - אנחנו נפתור את הענין בשבילכם. זה גם פתרון זמני בלבד - הם עדיין לא מקבלים משכורת. פה צריך להיות ענין עקרוני, משהו שמבהיר לאלה שמנהלים את המדינה (ולא כל כך בהצלחה יש לומר) - ככה לא מתנהגים! וזה לא בסדר, ועל התנהגות כזו משלמים!!!

מסכים איתך- בשביל זה אני לא מחפש

פתרונות קסם. בתור משהו מיידי לעשות, כדי שיהיה להם כסף לקנות אוכל, בלי קשר לשביתה. תראי את זה בתור תרומה. אבל לגישתך (וזו גם גישתי)- כל תרומה לליבי או לשירותרום זה נתינת אליבי למדינה. כנ"ל תרומה לחרשים ועיוורים וכו'- שהמדינה צריכה לדאוג להם יותר... בגלל זה אני הולך לפתרון ארוך טווח יותר, ולא רק לפתרונות נקודתיים... אבל לא תמיד אני עושה מה שאני חושב שנכון מוחלט או לא- לפעמים לא צריך להיות צודק- צריך להיות חכם, נכון? והחכם יתן להם כסף. לא איכפת לי כבר מה הממשלה תתן או לא- זה הרי ברור שהיא לא (ולא שאני מגן על ההסתדרות- ממש לא!!). הקיצר- יש לך רעיון טוב יותר?

T noki

New member
הפתרון צריך להיות מחאה אבל בדרך

שתכאב לאלה שלא פועלים נכון. הבעיה שבשביל שזה יעבוד צריך הרבה אנשים. לא יעזור שאני אעמוד עם שלט, זה לא יזיז לאף אחד...

בשביל זה אני לא מאמין בפתרונות

נקודתיים. את יודעת מה יכאיב להם? כשהם יעבדו את מקורות הכח שלהם? כאשר יחקרו אותם ויתפסו אותם. רק אז אפשר יהיה לעשות דברים אחרת. אני חושש שכל דבר אחר הוא כוסות רוח למת. אתה דוחף במקום אחד- אז זה יצוץ במקום אחר. אבל אני מוכן עדיין לנסות למצוא דרך. ימי חופש, חקיקה, לא יודע מה. אבל תנועה שלמה שתדחק את אותם אנשים מהמוקד השילטוני שלהם ותחליף אותם באנשים ישרים וכנים- זה הדבר היחידי שאני רואה מול העיניים...

למעלה