את שוב חוזרת ומדברת
כאילו דעתך האישית שלך, היא בהכרח הדעה הנכונה אבסולוטית, וכל מי שחושב אחרת בהכרח שוגה, וכאילו זה יכול לנבוע רק מבורות או מאינטרס אישי. זה לא מכבד לא אותי ולא אותך, ואני אודה לך אם תחדלי מזה, כי לא כך מקובל לנהל תרבות דיון בפורום הזה. (כן, תרבות דיון - ולכן כזו שמאפשרת ריבוי דעות ומאפשרת לאנשים להחזיק בדעות שונות גם אם הם לא מסכימים זה עם זה). שימי לב שגם אם אני מתנגדת לדעתך בנושא מחקר בבעלי חיים, אני לעולם לא אגיד שדעתך נובעת מטפשות או מעיוורון או משאר מילים לא מחמיאות (ואני באמת לא חושבת כך). אני נותנת לך קרדיט שכאדם בוגר ואינטלגנט את ביררת את הסוגיה וגיבשת לך דעה, וזה שהיא שונה משלי זה בסדר. אם את לא מסוגלת לנהל שיחה עם אדם שדעותיו שונות בלי לשלול את האדם שאיתו את מדברת, אז אין בשביל מה להמשיך את השיחה הזו. ולנושא - אני לא טוענת שאי אפשר לחלוק דעות עם אחרים. אני רק טוענת שאם מפרסמים אירוע כ"דיון", הוא אכן צריך להיות כזה, ואם הוא אינו דיון, אל תפרסמו אותו ככזה. מה זה מפגש לדיון "על השואה"? לדיון יש שאלה מסוימת, סוגיה שהוא מנסה ללבן ולבדוק. "השואה" זו לא שאלה, זה מאורע, אז אין משמעות לדיון "על השואה". יכולה להיות הרצאה על השואה שתביא עובדות היסטוריות וכד', אבל דיון בהגדרתו מעלה שאלה ומקום לחילופי דעות. לדוגמה, "האם על גרמניה לפצות כספית את ניצולי השואה" זה נושא אפשרי לדיון, שכן זו שאלה שיכולות להיות עליה דעות שונות. וכל עוד כל הדעות הן שוות בפני החוק (כלומר, הנושא הוא לא "בעד ונגד אונס כפיתרון לתסכול מיני" וכיוצא בזה), אז כן - יכולות להיות דעות שונות, גם אם בעיניי או בעינייך הן יהיו מוטעות. גם "איך להפסיק את הניסויים בבעלי חיים" זה נושא לדיון, כי יכולות להיות דרכים שונות, ויהיו כאלה שיהיו בעד דרכים מסוימות ונגד אחרות ולהפך. אם היית מזמינה לדיון שזה נושאו, לא הייתי אומרת מילה. אבל את הזמנת לדיון בנושא "ניסויים בבעלי חיים", משמע הזמנת למפגש שבו יושמעו דעות בעד ונגד ניסויים בבעלי חיים. וברור לך שזה לא מה שיהיה שם, ולכן זו בעיניי הטעיה. באירוע שאליו הזמנת אין דיון ואין מקום לדיון, בהגדרה. יש מסר מאוד ברור שרוצים להעביר - ניסויים בבעלי חיים זה רע. אני לא אומרת שזה לא בסדר לקיים אירוע כזה. אם זה המסר שאתם מרגישים שעליכם להעביר, זו זכותכם, וגם אם אתנגד למסר אני תומכת בזכותכם להעביר אותו, שכן זו מדינה דמוקרטית ויש מקום לדעות שונות וזה מבורך. אבל אני טוענת שההזמנה לדיון היא שגויה ומטעה, שכן דיון אין ולא יהיה שם. בדיונים מבכרים דעות שונות, ובאים מתוך נקודת מוצא שאינה מוטה לכאן או לכאן בסוגיה שבה דנים, ונותנים מקום שווה לכל הדעות, ולא מבצעים שיפוט ערכי מראש שמכריז מי צודק ומי טועה עוד לפני שיצאה מילה אחת מהפה. בדיון אין צודק וטועה אבסולוטי, והמטרה היא לתת לקהל השומעים שמגיע לגבש דעה משלו על סמך מידע שלם. ולגבי כל החלק האחרון של ההודעה שלך - איכשהו חזרת לדון בי באופן אישי, ולא בנושא. ואני לא הנושא כאן, כמו שאת לא הנושא כאן. הנושא הוא מדוע אירוע מפורסם כדיון, למרות שאין בו דיון. אם את רוצה לדון בנושא ניסויים בבעלי חיים, אז פתחי שרשור חדש ונדון בנושא ניסויים בבעלי חיים. אבל בכל מקרה הנושא הוא לא אני ודעותיי, אז נסי לגלות יותר בגרות ולא להשליך רפש עליי כדי לנסות להפוך את עצמך לצודקת. זה רק הופך אותך לדלה בטיעונים.