השגריר חמש יבשות - חצי הגמר

E u r o b o y

New member
../images/Emo41.gifהשגריר חמש יבשות - חצי הגמר../images/Emo47.gif

הערב ב-21:00, חצי הגמר של "השגריר - חמש יבשות"!
אפרת אופנהיימר, אריק פרייסמן, מלודי סוחרביץ ונמרוד פרידברג - אחד יחזיר את התיק וילך הביתה (אלא אם כן הוא לא ייקח את התיק איתו
), ואילו שלושת האחרים יעלו לגמר הגדול בניו-יורק. מי הם יהיו? השגריר - חצי הגמר, הערב! כל מה שקשור לחצי הגמר שישודר הערב, שרשרו לכאן בלבד צפייה נעימה!

leeo

New member
צפייה מהנה

אני מניח שמלודי או נמרוד יצאו.

FrAnzY

New member
צפייה מהנה לכולם!

מכל הארבעה, מקווה שמלודי ונמרוד יעלו. קישטה אפרת! קישטה אריק! "אתם מחזירים את התיק והולכים הביתה"

nloval

New member
../images/Emo140.gifתנו כבוד עצום לאפרת!!!!!

(בוגרת הבית ספר שלי
) הירושלמים יראו לכם מי לוקח!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

FrAnzY

New member
פרק יפה.

לא מאושרת, אבל מצדיקה את ההחלטה בהחלט. זה היה ברור שמלודי תעלה. במיוחד לאחר המשימות שבכל אחת מהן היא הוכיחה את עצמה כשהמתאימה ביותר. קיוויתי שתעלה הלאה. בקשר לאפרת, אף פעם לא אהבתי אותה. באמת שלא. היא אולי מסבירה יפה, נוקבת ומדויקת, אבל יש לה בטחון עצמי מפחיד. יותר מדי בטחון עצמי. דווקא היו לי ציפיות לנמרוד. הוא יכול להביא הרבה חן להסברה הישראלית. אהבתי אותו! נקווה שהקהל יבחר בו. את הקול שלי הוא כבר קיבל. ואת אריק לא אהבתי. לא נראה לי שמישהו אהב אותו. כמה שחשבתי שהוא שחצן ומתלהב, היום אין שום ספק. הוא הבן אדם היה שחצן שראיתי! זה מחליא! איך הוא מעז לקום ולדבר ככה על מלודי? מי הוא חושב שהוא? למה הוא כל כך בטוח בעצמו? מה כל כך טוב בו? יש לו ממה להתלהב בכלל? אז כן, אריק, קיבלת אווץ' מזה שכביכול "הבסת" את מלודי. אמן ותקבל עוד אווץ' מהקהל. שבוע טוב, חברים!

Msummer

New member
לא מצדיקה אותך!

אריק נותן את כל נשמתו בתכונית הזאת! בכל תוכנית יוצא האיש שבפנים שאף אחד לא ידע עליו! לו יצא האיש הרע השחצן וכל מה שארמת...אז זהו שהוא לא כזה! הוא איש מתוק וחמוד והפעם יצא רע ----------- אני בכלל לא מסכימה עם ההחלטה של הועידה לגבי עליתה של אפרת! היא לא הייתה צריכה לעלות לגמר!! אריק היה צריך! ---------- אריק לשלטון!!!

leeo

New member
פרק מפתיע

הפרק בהחלט הצליח ליצור סדר חדש וברור כלפי כל מתחרה ומתחרה, ואני בטוח שהיו כאלה שהופתעו, כל אחד מדברים שונים. אני הופתעתי ממלודי. אני חושב שהיא הראתה צדדים שונים וחדים יותר מהפרקים הקודמים, ואני בהחלט לוקח זאת בחשבון כרגע. היא הייתה מאוד בולטת, התנהלות שלה במשימת המשקעים הייתה באמת מאורגנת, משכנעת וכמעט ללא דופי מבחינת הסברים. הייתה איזשהי אכזבה מבחינת התשובה שלה לאותה אישה, משום שהרגשתי שהיא לא סיפקה את הסחורה ורציתי שאפרת תענה לה. וכאן אנחנו מגיעים לאפרת, שאם היה לי ספק קודם, כרגע אני בטוח לחלוטין שמקומה בגמר. בשני המשימות הראשונות היא הייתה מצוינת, הכי כנה שאפשר, כמו שאמר יועץ המשקעים. היא הייתה אמיתית ופשוט תענוג היה לשמוע את רצף הדברים המהיר שלה, כל כך בטוחה בעצמה, כל כך משכנעת ואני בטוח שהייתה במקום השני לאחר מלודי. בכנסיה היא שיחקה במגרש הביתי שלה, כי הדבר שהיא הכי טובה בו זה לגרום הזדהות בצד השני שיש לשכנע או לפחות לגשר את הפערים. זה אחת התכונות הכי חשובות, לדעתי, בהסברה. אני מקווה שאחרי שראו את הפרק, יפסיקו לעשות לאפרת את העוול בלשים לה כל מיני תכונות שממש לא מתאימות לה כגון עצבנות, צעירות יתר וכו'.. היא לא קפואה, קרה, מגעילה. אולי ההפך הגמור. כמו שאמר גיל - ברוכה באינטליגנציה רגשית. אריק, כמובן, נחל תבוסה צורמת. זה מפתיע, אבל כנראה שהטכניות והתמקדות בתוכן מורגשת בדבריו. כאילו הסברה היא דבר טכני הכולל רק עובדות ומדע מדויק. זה אולי נקודת החולשה שלו. נמרוד - שוב, מדובר באדם עם חוש הומור נהדר ונדיר, אבל אני בספק שבעולם יקבלו גישה כזו בהסברה, ואם כן, אם היא בכלל תשפיע. פרק מצוין, מי אמר שהעונה הזאת פחות טובה. מחכה בלפרק הבא.

RamiAS

New member
דעתי על המתמודדים אחרי הפרק

קודם כל , לדעתי אריק יעוף והגמר יהיה בין מלודי,אפרת ונמרוד. אריק אני חושב שדי פספס את הנקודה כשהוא התעסק בשלבים האחרונים בלהכפיש את מלודי (דבר שהיה לגיטימי לפני זה , אבל לא לגיטימי בשלב שבוחנים כל אחד בצורה עמוקה) במקום להתעסק בעצמו ולנסות לקדם את עצמו כי יש לו יכולות (חסרה לו קצת כריזמה אבל יש לו ידע וביטחון עצמי גבוה). נמרוד לדעתי (אם יגיע לגמר) ייתקל במכשול האנגלית וזה דבר שיפגע בו. כעקרון לדעתי הוא הרשים יחסית היום אבל הרבה פעמים הוא לא מציג עמדה ברורה ומנסה ישר לעבור להומור וזה לא בהכרח חיובי. אפרת נראית מאוד לא רגועה ולא שלמה עם עצמה והעצבנות שלה לדעתי לא תהיה ממש חיובית לתפקיד הזה . היא גם כן עסוקה במלחמות אישיות עם נמרוד בעיקר והרבה פעמים מפגינה התנשאות עליו , דבר שלא מחמיא לה במיוחד. מלודי כמובן היא הפייבוריטית לגמר אבל אני חושב שהיא די ריקה מתוכן. היא יפה בטירוף וגם יודעת לשכנע בדברים אבל לדעתי לרכוש ידע ברמה גבוהה ייקח לה יותר מדי זמן וגם יקשה עליה להסביר אותו בטבעיות, ואם זה מה שהתפקיד דורש זה יכול לפגוע בה. לדעתי נמרוד ואריק באים בגישה הכי טבעית להסביר את ישראל (אפרת גם יכולה לבוא ככה אבל לדעתי היא מוסיפה יותר מדי פנים משלה של דו קיום) אבל אריק בגלל האגרסיביות שלו ייכשל ונמרוד בגלל מכשול השפה וגם העובדה שהוא לא מייחס רצינות מספיק גבוהה גם לא יצליח.

leeo

New member
שאלה

את יכולה להגיד לי רגע ספציפי בפרק שבו חשת באפרת עצבנות, חוסר רוגע או חוסר השלמה? כי אולי זה בעיה שלי, אבל אני ממש לא רואה זאת. אפרת הייתה הכי זורמת במשימה הראשונה, והעצבנים היו דווקא אריק ונמרוד, שלא כל כך מצאו את עצמם. אריק יצא אדום, נמרוד נתקע באמצע הפרזנטציה ולטענתו הזיע כשיצא החוצה. בכנסייה היא ענתה בביטחון רב לשאלה ולפי מחיאות הכפיים וה-"הברוכה הבאה", אני לא חושב שהיא הייתה עצבנית, כי היו שמים לב לזה. במשימה של הפרסומת גם לא ראיתי שום סוג עצבנות. הדבר היחידי שאני יכול להזכר בו שיכול להיות היה איזשהו ביטוי של אי ידיעה מה לענות, היה כאשר נמרוד אמר לאפרת שהאישה הלכה בסופו של דבר כועסת. אז קורה שלא יודעים מה לענות, אבל אותי לא הצלחת לשכנע שהיא עצבנית.

leeo

New member
עוד משהו..

בנוגע להתנצחויות בין אפרת לנמרוד, אפרת היא לא האשמה העיקרית לדעתי, היא יותר נגררה לזה. נמרוד אמר שני תוכניות רצופות(לא כולל הפרק של החזרה, כלומר, תוכניות 7,9) שאפרת לא מתאימה להיות השגרירה למרות שפרק 7 היא ניצחה אותו ניצחון מוחץ במבחן התקשורת הזרה ובפרק חצי בגמר, שזה היה השיא, הוא אמר במשימה הראשונה ש"היא לא תיפקדה טוב בשאלות ותשובות ולא העבירה את המסרים טוב. תיפקדתי יותר טוב ממנה", בעוד הוא היה על סף נכשל במשימה הזאת, דבר שבלט במיוחד כשאחד המנהלים שאל אותו שאלה והוא ענה שאינו בקיע בפרטי התשובה. אפילו אנשי הועדה התפלאו שנמרוד אמר את אפרת(אפשר לראות זאת בקטעי הוידאו באתר הרשמי) מפני שברור שאפרת הייתה בין הטובים במשימה הזאת. לדעתי הוא אמר זאת רק מכיוון שאפרת אמרה את שמו כמועמד הלא מתאים על בסיס טענות שנראות לעין גם ע"י הצופים ונמרוד הרגיש מאוים ולכן ענה כמו שענה. אפשר להגיד גם שהתנהג בשחצנות בנוגע למיקומו בגמר, כלל לא נראה שדבריו היו בהתאם המשימות והוא ייחס לו הישגים שלא הגיעו לו. אני במקום אפרת גם הייתי עונה בעקיצות, הוא נותן לעצמו יותר מידי קרדיט, לפעמים קשה להבדיל מתי דבריו נאמרים בהומור ומתי בצחוק.

למעלה