בעלי תשובה, ומה היו בעברם. זהירות ! ארוך!
בעקבות מה שנכתב כאן בפוסטים האחרונים, ומה שקרה בצהריים יש לי גם "כמה" מלים לומר. (כמה? 450-500) לא אעשה הכללות אבל מהתבוננות ארוכת שנים בחוזרים בתשובה, נוכחתי לדעת שרַב ההבדל בין חוזר בתשובה לבין אדם שנולד "לתוך בית דתי". מי שנולד, סופג את הדת, האוירה והידע מינקותו, במנות קטנות, וכך הוא מטמיע ומפנים את הדברים. אלו החוזרים בתשובה, הולכים לישיבות ""שובו בנים" לסוגיהן, ושמה, אשכרה מרביצים בהם תורה. צריך להספיק מהר-מהר את כל מה שהפסידו בשנות חייהם "החשוכות" הדרך הקלה והפשוטה ביותר לעשות זאת, היא כמובן בהרצאות של שטיפות מוח, ולימוד של תבניות מוכנות. פשוט, ביטויים שהם מטבע עובר לסוחר, שעובר מהר ונקלט. אחרי כמה שנים "הם מוכנים" לחבור לעולם מקיימי המצוות, הם מקיימים את המצוות, אבל הכל נעשה על עפני השטח. אין בזנ עומק. לא כל אחד הוא איש מבריק כמו אורי זוהר, ששיקע עצמו בלימוד ונעשה ממש "רב". אצל בעלי התשובה "מן השורה", רואים השקעה ותשומת לב, לא לצד העיוני-תיאורטי, אלא לצד המעשי. הם מייחסים חשיבות לעניינים שבפולחן (כך אני מכנה זאת) , אפשר להבין שזה לא חלק מהם. זה מין איבר תותב, שהם רוצים לעשות הכל שייחשב לחלק מהם. (הייתי אומרת שהם מתאמצים להיות יותר אדוקים מהאפיפיור חח-ח-ח). אצל אדם שהוא דתי מהיוולדו זה זורם בטבעיות, הוא לא "משתדל" כל כך כמו החוזרים האלה. ובני אלבז הוא ממש דוגמא טובה לזה. (אתם זוכרים שבהתחלה ניסה אפילו "לשכנע" אנשים לחזור....) To make a story short , בטח יש לבני הרבה "יציאות" של מטבעות לשון מוכנות לכל סיטואציה. ואחת מהן היא כל העניין של אשת פוטיפר. זה שמישהו שם שמע ולא העמיד אותו במקום (אני לא ראיתי את זה, הייתי בערוצים 22 ו-10), זה או שלא הבינו מה אמר, או שפחדו לתקן אותו. ומשהו אחר: מערכת היחסים של אילנה-בני היא באמת קצת בעייתית למה היא בולעת בשקט את כל העלבונות האלה, ואח"כ עוד בולעת את התנצלויותיו ? ועוד "למה" אחד: למה היא זאת שדואגת לו לשמור לו אוכל, להביא לו את האוכל וכו'. מה קרה, הוא חולה? הוא נכה? לא זו בלבד שלא תורם את חלקו בבית, אלא אפילו לא מתחשב בעובדים. אותי "הצדיק הגס" הזה מרגיז. והוא מזכיר לי סיפור שבני סיפר לנו פעם (אתם לא חייבים לקרוא). בשנים 94-95 בני עבד כמאבטח באל-על בייג'ין.זה היה ג'וב נהדר, כי מטוס היה מגיע מנתב"ג בין חמישי לשישי, ועוזב את בייג'ין במוצ"ש, וכל השבוע הוא היה פנוי ללימודיו. אלא מה? בתקופת חגי תשרי, אל על היתה עושה "גיוסים" ומתגברת את הקו נתב"ג – אומן. (כן, אומן של נחמן). קיצור, איש אחד, גדול מידות עבדקן, מאוד מכובד נדחף בכוח ועולה למטוס. בני בפתח מבקש דרכון. האיש נותן דרכון, והתמונה ממש שונה מפרצופו של העומד מולו. בחור צעיר בעל פנים קשוחות המעוטרות בצלקת סטייל אל-קפונה. בני מתייחס לשוני בין התמונה לבין בעל הדרכון, ואז אומר לו האיש "התמונה היא מהתקופה לפני שראיתי את האור" "ואיפה היה אדוני בתקופה לפני שראה את האור?" "בכלא באר שבע" ענה לו האדון. אז אני לא עושה הכללות, אבל לומר שבנימין אלבז הוא טלית שכולה תכלת - well ....... מישהו הזכיר למעלה מאפיה בארה"ב ? ואם הגעתם בקריאה עד כאן אז מגיעה לכם בקשת סליחה על החפירה.