התייעצות

zimes

New member
רגע, פטל, זו לא מלחמה!

אמנם טל רוצה לשנות הרגל מאוד חזק של שחר, אבל מכאן ועד להגיד (כל זה בהודעה שלך) - מאבק, נלחם, מנצח, להכנע, מלחמות, מי הבוס. (אני לא רוצה לפגוע בך, אבל ככה נשמעות היום החדשות....) חיים טובים, בריאות ואושר.

רותי ע

New member
טל-את לא תאהבי את הפתרון שלי...

אבל הוא עובד. אצלנו עידן לא יודע מה זה תה ועד לפני כמה חודשים גם לא מה זה מיץ. כל הילדים בגן שותים תה ואני אמרתי שלו יתנו מים אלא אם כן יבקש אחרת. והוא לא ביקש. היום הוא התאהב במיץ אבל אני שמה גבולות לכמות המיץ. זה ממש לא בריא לילדים ! הכי טוב להרגיל אותם למים. אז מה את יכולה לעשות? תקראי את ההודעה של שירי בנושא השינה. על פניו מקרה שונה אבל למעשה זו וריאציה שונה לאותו נושא- ההורים רוצים לשנות מקרה בעייתי והילד מתנגד. יש כאן בהחלט מאבק כוחות. ובדיקת גבולות. ושחר מבין הרבה. והוא יודע שאת חלשה יותר ושאת התה שלו הוא יקבל. וכאן אתם, ההורים, צריכים לעשות חושבים. אם הנושא קריטי וחייבים לשנות אותו (וכנראה שכן למען טובת הילד) אתם צריכים לעשות שינוי ולעמוד מאחוריו. ויש כאן שני שלבים-בהתחלה גמילה בלילה ואח"כ גם ביום (או צמצום כמעט מוחלט). בלילה להסביר לו שאין תה. אם הוא רוצה אז מים. הוא יבכה ויעשה לכם לילה לבן. אתם אל תיכנעו. תהיו לצידו, תרגיעו אותו ולא תתנו לו תה. הוא לא יתייבש מאי-שתיה בלילה. הוא ישלים במשך היום. ואחרי שהוא יתפוס את הפרינציפ ששום בכי לא יעזור הוא יוותר. (לנו היו סיטואציות כאלו בנושאים אחרים). אח"כ לגמילת יום-לדלל את התה ולדחוף לו מים בכל הזדמנות. שחר במעון? מה הוא שותה שם? אפשר להעזר במטפלות בנושא הזה. ואפשר גם אולי להעביר אותו לתה צמחים טבעי ללא סוכר בהדרגה. וזה יהיה השלב לפני מים בלבד.

תודה לכולם על התגובות../images/Emo24.gif

אני בהחלט אנסה חלק מהן ואעדכן אתכן! טל

למעלה