התפתחות מוטורית

קטניטני

New member
ישיבה עצמאית וזחילה על שש

שלום למומחים, בני בן 9 חודשים. מגיל 6.5 חודשים כבר נעמד והתנדנד על שש, מאז ועד היום הוא זוחל גחון בצורה לא מאורגנת: עולה על שש, מזיז רגל אחת ואת השניה, מפיל עצמו על הבטן ומושך עצמו קדימה עם הידיים. נראה כי הוא פשוט התרגל לזחול כך, אציין שאין לו בעיה של חולשת שרירים או מתח מיותר. בנוסף בחודש האחרון מזיז את הטוסיק אחורה והצידה כאילו רוצה להתיישב אך לא מצליח להניחו על הרצפה. כשאני מושיבה אותו לעיתים רחוקות הוא יציב ויכול להזדקף לבד אם הוא שעון כלפי הרצפה. שאלותי: מהו הגיל הממוצע לזחילה על שש? האם זחילה של חודשיים על הגחון אינה הנורמה כלומר האם בני מאחר בזחילה על שש? איך אוכל לעודדו לזחול על שש חוץ ממכשולים כי הוא עובר אותם לפעמים ולפעמים מתעצבן... איך לעודד ישיבה (בלי קשר לזוקפי גב כי לא נראה לי שזו הבעיה אלא ללמדו להניח ישבן על הרצפה)? תודה.

hlustig

New member
התהפכות וזחילה

שלום בתי לישי בת חצי שנה מתהפכת חופשי מבטן לגב , מסתובבת(על הציר) על הגב ועל הבטן לשני הכיווונים אבל לא מתהפכת מהגב לבטן היא התחילה טיפה לדחוף את עצמה קדימה (בערך זחילת גחון) השאלה שלי האם זה בסדר שהיא לא מתהפכת מהגב לבטן ומתי בערך היא אמורה להתחיל לזחול

pupilon

New member
שכיבה על הבטן

בתי בת 4 חודשים. לא אוהבת עדיין להיות על הבטן יותר מדקות ספורות. אני מצמידה לה את המרפקים לגוף. כשהיא על הגב, מפעילה את ידיה בתנועות לפתוח-לסגור , גם מגלגלת אגן ורגיליים לכיוון הבטן. עדיין היא פורשת,מיישרת ידיים כשהיא על הבטן. מה עוד אפשר לעשות? כמובן שעוד לא מראה סימני התהפכות? אני קצת מוטרדת. כאשר היא על הגבף שולחת יד לחפצים, מחזיקה בשתי הידיים, מכניסה לפה, ממלמלת.

ניקול35

New member
שלום, שאלת התפתחות:

הקטנים שלי בני 4 חודשים, נולדו בשבוע 36. הם עדיין לא שוכבים על הבטן כלומר לא מסכימים. בנוסף לכך לא מושיטים ידיים לצעצוע ואם אני שמה להם ביד צעצוע הם לא מחזים אותו, האם יש להם עיקוב בהתפתחות? תודה מראש על כל תשובה.....

שאלת התפתחות

שלום בני בן שנה וחודש. נעמד בעצמו (כבר כמה חודשים) אולם רק עם תמיכה של רהיט כלשהו. לא הגיע עדין למצב שהוא עומד בלי להחזיק בכלום. חוץ מזה הולך מסביב לרהיטים ואף עובר מרהיט לרהיט אולם ללא עזיבה מוחלטת של הידיים (תמיד יד אחת לפחות מחזיקה ברהיט). רציתי לשאול מדוע הוא אינו עוזב כבר את הידיים ועומד לבד? האם יש משהו שאוכל לעשות על מנת לקדם תהליך זה? האם קצב התפתחותו תואם לגיל? המון תודה

מאושרה

New member
עדיין מסרבת להתהפך ../images/Emo4.gif

ביתי, רותם, בת 5.5 חודשים ועדיין לא מתהפכת. לפני כחודש התייעצתי פה בנושא ונאמר לי שהיא בדרך ושהיא תתהפך בקרוב גיל 5 חודשים הוא הנורמה. רותם נהגה להתהפך פעם בכמה זמן כאילו להראות שהיא יכולה אבל גם את זה היא הפסיקה. כאשר אני עוזרת לה למשל מביאה ברך למזרון כאשר היא על הגב היא משלימה בעצמה ובקלות את ההיפוך לבטן. לגלגל אותה מהבטן זה קצת יותר מסובך לי אבל גם שם אין התנגדות או משהו כזה. רותם גדולה פיזית ואולי זה קשור - נולדה 3.7 ק"ג והיום שוקלת כ- 9.5 ק"ג. היא תינוקות מאושרת, ניזונה מהנקה מלאה, משחקת המון על הבטן, מישרת ידיים על הבטן, מושיטה ידיים למשחקים, תופסת ביד משחקים, פותחת וסוגרת את הידיים ונהנית להסתכל על הפלא הזה. למשך עשרת הימים הקרובים אני עדיין איתה בבית והחל מה-15 לחודש היא תיכנס לגן עם תינוקיה שם היא תהיה בקבוצה של תינוקות כאשר היא הקטנה ביותר- אני מניחה שנוכחות שאר הילדים ישפיע על ההתפתחות שלה לטובה. שאלתי היא האם יש מקום לבדיקה ו/או דאגה? האם יש דברים/תרגילים שעלי לעשות כדי לעזור לה בנושא?

מצטרפת לשאלה

הבן שלי בן 3.5 חודשים וגם הוא לא כל-כך מוכן להיות על הבטן. הוא המון על הידיים וקשה לי להתעקש איתו,למרות שאני יודעת את החשיבות שלשכב על הבטן (אני באה מתחום החינוך של הגיל הרך). אבל ברגע שהוא בוכה,אני נשברת

לפיקטיבית

כן, שלב זה בהתפתחות תואם את גילו של בנך. הליכה עצמאית ללא שום עזרה או תמיכה נלמדת עד גיל שנה וחצי. אין צורך לעזור , בנך מאמן את עצמו ע"י התנסות חוויתית.

למאושרה.

האם ניסית את תרגילי לימוד ההיפוכים מהאתר שלי? אני ממליצה להמשיך לגלגל מבטן לגב ולהפך . כך התנועה נקלטת היטב במוח .

מאושרה

New member
תודה, עוד שאלה קטנה

אני כבר אתחיל לעשות לה את התרגילים שמופיעים באתר שלך. תודה רבה, וגם על תשומת הלב לתמונה. רציתי לשאול האם באמת יש קשר בין המשקל והגודל של התינוק לבין התקדמותו המוטורית?

לא תמיד יש קשר, אך מנסיוני

לעיתים תינוקות כבדים יותר מתפתחים לאט יותר בגלל שכבד להם יותר להרים את עצמם. אך זה עדיין אמור להיות בתחום הנורמה

לשלוש טיפות שלום

אין צורך להתעקש! יש צורך להתמיד. ראי אצלי באתר הסבר איך אני מלמדת בדרכי שלום וללא בכי. ברגע שתינוק בוכה אני הופכת אותו ומתרגלת דקה שתיים על הגב ואחר כך שוב מנסה. זה עובד נהדר !

קטניטני

New member
מקפיצה

ומוסיפה שבשבוע האחרון הוא כבר לא עושה סימנים להתיישבות...

ואו, לקחת לי את השאלה... מצטרפת.

בני בן 6 חודשים. בשבועיים האחרונים זוחל בדרך המתוארת למעלה. לפעמים אפילו מושך את שתי הרגליים בבת אחת ומקדם את הידיים יד אחרי יד ואז מפיל את עצמו. האם זהו שלב? האם ניתן לכנות זאת זחילת גחון? כיצד לעודד אותו לבצע זחילה סימטרית(גחון או 6)?

לשמנכרובי

זו נשמעת זחילה ראשונית שעוד צריכה להשתכלל. בדרך כלל מכשולי זחילה מחייבים שימוש מאורגן יותר ולא ע"י קפיצות כמו שתיארת. נסי תחילה לתת לבנך לעבור מעל לרגל שלך ואחר כך נסי משטחי זחילה כמו בתשובה שנתתי לחברתך למעלה . מכשול קשה יותר הוא טיפוס במדרגות.

שכיבה על הבטן

באתר שלי יש מאמר עם סיכום של תרגילים מומלצים ללימוד שכיבה על הבטן וגם הסבר על הדרך בה אני נוהגת לעשות זאת ( ללא בכי). את מוזמנת לקרוא

נועה0908

New member
התהפכות בגיל חצי שנה +

שלום, בני בן חצי שנה ועדיין לא מתהפך. הוא שמח משחק על הבטן ועל הגב, מעביר צעצועים מיד ליד ועושה 3/4 היפוך מהגב לבטן אבל נשאר עם יד אחת מתחת לבטן וחוזר לגב. מהבטן לגב התהפך פעם או פעמיים אבל זהו. עשינו את התרגילים מהאתר ואם עוזרים לו להתהפך הוא מצליח אך אינו מתהפך לבד. מה עושים האם זה תקין ? תודה

למעלה