התפתחות מוטורית

חסרה לו הסיומת של ההתהפכות

מהגב לבטן, כשהוא מגיע לשלב בו היד מתחת לבטן חסמי את דרכו חזרה, לאחר מספר נסיונות הוא ישלים את ההתהפכות, אם הוא לא מצליח (חשוב לאפשר את ההתמודדות) דחפי אותו קלות עד להשלמת ההתהפכות.

נועה0908

New member
חיזוק חגורת הכתפיים

שלום, לבני בן השלוש אמרה הרופאה של טיפת חלב כי כדאי לחזק לו קצת את חגורת הכתפיים. זה נאמר כתגובה לכך שהוא לא צייר מה שביקשה והחזיק את הצבע עדיין מלמעלה ולא השעין אותו על האצבעות. האם יש לך המלצה לתרגילים בגיל הזה שיכולים לחזק את חגורת הכתפיים ? תודה

איממה

New member
../images/Emo207.gif מוסיפה שאלה...

בני בן 9 חוד', זוחל גחון כחודש ימים. הזחילה לא מאורגנת וכוללת דחיפת גופו ע"י שתי ידיו הנשענות על האמות בלבד (אינו נשען כלל על כפות ידיו). יצרנו לו סביבה עם מכשולים בדמות מדרגה שגורמת לו להתרומם על ברכיו בעליה, ולהפריד את רגליו בירידה. לגבי הידיים המכשול לא עוזר לשינוי. מה ניתן לעשות על מנת לעודדו להישען על כפות ידיו (לקראת זחילת שש) ולשחלל את הזחילה?

לאיממה - הניחי תמיכה מתחת לבית החזה

גליל/כרית עגולה/מגבת מגולגלת בגובה שלא מאפשר לידיים להתכופף, העמידי אותו על הברכיים ונדנדי אותו לכיוון הידיים והברכיים, פעולה זו מעודדת את השימוש בכפות הידיים. נסי הליכת מריצה, האם הוא מתרומם על הידיים? ירידת זחילה על מדרגות עם הפנים כלפי מטה, לרוב מיישרים את הידיים במצב זה (כמובן להחזיק ולעזור בירידה) ומעברי מכשולים יותר גבוהים שבהם קשה לרדת עם ידיים כפופות.

תרגילים בתחום המוטוריקה

הגסה: הליכה על ארבע, הליכת מריצה, הליכה על ארבע בשיפוע כלפי מטה וזחילה על מדרגות כלפי מטה. מוטוריקה עדינה: משחקי זריקת כדור, הנחת קוביות אחת על השניה ומשחקים שמפעילים את כל היד.

לנועה שלום

יש הרבה תרגילים לחיזוק חגורת הכתפיים. אני ממליצה לקבל הדרכה מסודרת מאיש מקצוע או מדריך בחוג תנועה לגיל הרך. בינתיים הנה כמה רעיונות ביתיים: 1. כל הפעילויות שנעשות מול קיר בידים מורמות כמו למשל כתיבה על לוח, ציור על אריחי קיר האמבטיה בצבעים שנועדו לכך (ואחר כך ניקוי האריחים). 2.עמידת שש ובמצב זה דחיפה והתנגדות ליד שלך שמונחת פעם על הגב ופעם על הבטן ופעם בכל צד. 3. בשכחבה על הבטן הרמת חזה כשהידיים באויר כמו ציפור או אוירון.

hiraש

New member
שאלה על הליכה ומה הלאה

שאלתי גם בפורום הורים לתינוקות אך התשובה אבדה??!! אשמח אם תוכלי לענות לי. יש לי תאומות בנות שנה וחצי. הולכות כבר כמעט חודשיים (רוני התחילה שבוע קודם)ואפילו "רצות" שאלתי: לגבי מדרגות- ידעו לעלות ולרדת כאשר זחלו בצורה מעולה. כיום כשהולכות, כאשר צריך לעלות עושות זאת על 4 או 6 כאשר צריך לרדת??! כאן הבעיה לא מצליחות לשמור על שיווי משקל אלא אם אני נותנת יד וממש מחזיקה וגם לפעמים פשוט הולכות כאילו אין מדרגה, למרות שאמרנו דבר נוסף: מתי אמורים להתחיל לקפוץ לעכמוד על רגל אחת וכד'? תודה תודה

hiraש

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo140.gifתודה רבה אבל, הוספתי עוד

שאלונות לגבי המדרגות. וכל הכבוד על המציאה. גם אני וגם טלי חיפשנו ולא מצאנו

מדרגות ומציאות

לגבי המדרגות : בסביבות גיל שנתיים ילדים יכולים להיעזר במעקה ולרדת בעמידה תוך תמיכה. אם אינן שמות לב למדרגה אנא בדקי האם הן שמות לב למכשולים אחרים במרחב. מה קורה כשמגיעים מכביש אל מדרכה או להפך? האם הן נופלות הרבה ונתקלות בחפצים? בשטיח? לגבי חיפוש אבדות: באמת מוזר. שאלת בפינה של ענת והתשובה היתה ממש מתחת לשאלתך? איפה חיפשתן אותה?

hiraש

New member
תודה, לא הן לא נופולת הרבה

ויודעות לעבור מכשולים או להתכופף כאשר עוברות מתחת לשולחן וכד' במדרכות לרוב כשמגיעים לקראת הכביש אני מיידעת ועוצרת ככה שזו לא דוגמא במדרגות הן כאילו ממשיכות ללכת אם לא מסתכלות על הרצפה. בכלל בעלי העלה לפני כמה זמן תהיה מתי מתחילים להסתכל גם על הרצפה שהולכים כי לפעמים נראה (האמת שבשבועות האחרונים פחות יותר בהתחלה)שרק מסתכלות קדימה/ לצדדים ולפעמים אחורה ופשוט הולכות כנראה זו מיומנות שצרכות לרכוש. את התשובה ניסיתי לחפש לפי שם משתמש שלי לפי מדרגות הליכה וכו לפי תאריכים וכלום. גם טלי מפורום הורים לתינוקות עזרה לי ולא מצאנו היא אמרה שאכן יש בעיה בחיפוש בזמן האחרון

Kמיקמי

New member
זחילה וישיבה בגיל 8 חודשים

שלום רב
בני בן 8 חודשים מתפתח בקצב משל עצמו ואני משתדלת שלא להלחץ מאיחורי התפתחות פה ושם.... מתהפך מהבטן לגב מגיל 3.5-4 חודשים ומהגב לבטן מגיל 5.5 חודשים, מסתובב אבל לא על צירו רק לצדדים (לשני הצדדים) בשביל לשחק במשחקים שלו, שולח ידיים מאד יפה לצעוצעים תלויים גם אם צריך לחרוג מקו האמצע של הגוף.על הבטן הוא נשען על המרפקים וגם מיישר את הידיים. לפני חודשיים בערך היה מתנוענע ובעצם היה נראה כאילו זוחל אחורה אבל כנראה שזו לא זחילה. אם מושיבים אותו יושב מאד יפה ויציב ואני לפעמים מעבירה לו אצבעות בצידי עמוד השדרהוהוא מיישר אותו ומזדקף. השאלה שלי היא איך לעודד ישיבה ואיך לעודד זחילה? אם יש לו צעצוע מעט רחוק ממנו הוא מתייאש ממנו אחרי כמה נסיונות להגיע עם היד ולפעמים בוכה כשלא משיג אותו ולפעמים פשוט מתעלם. ניסיתי למצוא באתר של ענת מאמרים על עידוד זחילה וישיבה ולא מצאתי **אני יודעת שלא מומלץ להושיב אבל גם אם הוא יושב זה לא ליותר מ5-10 דקות. *** אם אנחנו תופסים לו את כפות הידיים ומנסים לעודד אותו לשבת הוא מתיישב ולפעמים אפילו מדלג עם הישיבה ונעמד. אגב כשעומד כפות הרגליים שלו כולן על הרצפה (לא עומד על קצות האצבעות) אשמח לטיפים בעניין זחילה וישיבה

Kמיקמי

New member
עוד משהו קטן...

כששוכב על הבטן עם ידדים ישרות מתנוענע כמו סוס קטן מרים את הטוסיק אחורה וקדימה (אבל לא זוחל או מתקדם)

בשכיבה על הבטן או בעמידת שש?

התנדנדות נעשית בדרך כלל מעמידת שש ואם זה השלב אז הזחילה די קרובה.

Kמיקמי

New member
על הבטן...רק הטוסיק זז אחורה וקדימה

אני מאמינה שהוא דוחף עם הברכיים את עצמו אבל לא נראה שעומד על הברכיו עם ישיים ישרות...ממש לא

oferandi

New member
חיזוק הדייים וחגורת הכתפיים

הילדה שלי בת חמישה וחצי חודשים. מרימה ראש יפה אבל קצת עצלנית ולא אוהבת להיות הבטן יותר משתי דקות- למרות שאני מתעקשת. לאחרונה שמתי לב שזה ככל הנראה נובע מזרועות חלשות. אני שמה לה מתחת לבית השחי מגבת וזה מחזיק אותה קצת יותר על הבטן מבלי שתבכה. אם היא מיישרת ידיים היא עושה זאת לצדדים ולא קדימה כך שבעצם המשקל אינו על הידיים. כשמנסים למשוך אותה לישיבה היא לא משתפת פעולה ונראה כאילו אין לה בכלל כח בידיים. מה אפשר לעשות? האם יש תרגילים לחיזוק שרירי הידיים?

התהפכות וזחילה

גיל ממוצע לתחילת זחילה הוא 8 חודשים. כדי לעודד התהפכויות את מוזמנת לנסות את התרגילים ללימוד היפוכים אצלי באתר .

לקטנטיני

תרגילים ללימוד זחילה ממצב של עמידת שש או עמידה ( לילד שכבר נעמ בעצמו) תוכלי למצוא אצלי באתר במדור זוחלים. קשה להבין מהתיאור שלך מדוע בנך מתקשה בזחילה אבל הייתי מציעה לתת לו לזחול במשטחים שאינם רגילים ושטוחים כמו לדוגמא על כריות, מזרן מתנפח וכד'. משטחים כאילו מחייבים את הגוף להתארגן בצורה יעילה יותר ועוזרים לצאת מתבנית של זחילה לא מאורגנת.

קטניטני

New member
../images/Emo26.gifתגובת המשך

תודה ענת, נראה לי שהוא פשוט התקבע על צורת הזחילה הזו, כשהוא עובר מכשול הוא כן מזיז את הידיים והרגליים אך במשטחים הרגילים הוא פשוט כאילו זוחל על שש התקדמות אחת ואז מפיל את עצמו על הגחון... האם זהו איחור בגלל שהוא כבר זוחל חודשיים זחילה זו? מתי בד"כ מתחילים לזחול על שש?

למעלה