האינטנרנט ואני - רומן בהמשכים
הי רחל תודה על השאלה , אחלק את תשובתי לפרקים. ההתחלה שלי.. את הרומן עם האינטרנט התחלתי בבליינד דייט שהסתיים בכישלון צורב..היה זה בקיץ 1998 . כמחנכת וכמורה להיסטוריה (לשעבר)ניסיתי לדלות מידע בנושאים שלימדתי דאז ונחלתי תסכול רב. מידע בעברית כמעט ולא היה ומידע באנגלית היה יותר ממה שהצלחתי להכיל.. רק לאחר שפרשתי מההוראה התחלתי להתיידד עם האינטרנט ואת האוצרות שמצאתי ברשת רציתי להציג בפני כל. בשנת 2001 הוצאתי לאור את הניוזלטר החינוכי הראשון שנשלח בקובץ word למנויים :בתי ספר, מכללות אוניברסיטאות וכלל סקירת חדשות חינוך,אתרים ופרוייקטים חינוכיים בינלאומיים. השלב הבא היה ייזום והקמה של פורטל "חינוך עולמי" אתר הפונה לקהל מורים וגננות,הורים לילדים בגיל הרך -יסודי וכלל אתרי משחק חינוכיים, דפי עבודה ויצירה, ועוד.. האתר פועל ברשת משנת 2003 וזוכה לכ-1500 כניסות מדי יום. למדתי את האינטרנט תוך כדי תנועה ועשייה במהלך השנים, מכרתי שטחי פרסום באתר והתנסיתי בשיווק ופרסום, כתיבה שיווקית אינטרנטית. בנוסף, גם פיתחתי סדרת חוברות דידקטיות לילדים שממתינה בסבלנות לזמן הנכון לצאת לאור, ועסקתי גם בפיתוח מוצרי קד"מ ופרסום לילדים, אך אהבתי האמיתית הייתה ונשארה -האינטרנט... האינטרנט ואני.. מבחינתי רשת האינטרנט היא מעין קרסולה מדהימה -שיש החוטפים כאב ראש מלעלות עליה- ויש אחרים (כמוני) שברגע שעלו כלל אינם רוצים לרדת.. בעבודתי אני עוזרת ללקוח ליצור נוכחות באינטרנט מהשלב של הקמת אתר (כאשר המוטו שלי: אתר מקימים באהבה-או לא מקימים בכלל) ,קידום אתרים, פרסום ושיווק באינטרנט.. אני עוזרת ומייעצת ללקוח לגבש זהות עסקית אינטרנטית ובייחוד אני אוהבת לראות את השינוי שעובר הלקוח בתהליך עצמו -האתר הופך לכלי עבודה ,למקור גאווה ולפרנסה.. ומעבר לכך (ובכך נוכחתי לא מעט) מרגע שהאתר ברשת ומקודם בגוגל העסק מתחיל לצמוח יחד עם בעליו.. מבחינת הלקוח אני מהווה one stop shop בנושאי שיווק, פרסום,קידום אתרים והקמת אתרים באינטרנט לעסקים קטנים ובינוניים. ז"א סל שירותים מלא לעסק בתחום האינטרנט במשרד אחד. וזה יתרון רב . היות והקמת אתר מבחינתי הוא לא זבנג וגמרנו.. אני משתדלת לא לקחת יותר מ-2-3 פרויקטים של הקמת אתר בחודש.תהליך אפיון אתר,מטרות,קהל יעד,תכנים ועוד.. יכול להיות קצר (פגישה אחת) או מתמשך (עד 3 פגישות) תלוי במוכנות ובמיקוד של הלקוח. לא פעם הפגישה גולשת לתחום האימון האישי שבה אני עוזרת ללקוח למקד ולגבש את הזהות העסקית שלו, זה חלק מהתהליך שאני מתחברת אל הלקוח (ברמה האישית) ומסייעת לו לצקת את המסרים ,האני מאמין שלו, את הייחודיות שבו כבעל עסק אל תוך אתר אינטרנט.. השירותים שלי: ייעוץ אינטרנט: - לבעלי אתרים קיימים המעוניינים לקל חוות דעת מקצועית וייעוץ לקידום /פרסום האתר. - לאלו המתלבטים ומתחבטים כיצד ליצור נוכחות באינטרנט,אתר? בלוג?פרסום ? קידום ? מניסיוני ייעוץ מסוג זה חוסך זמן ולא מעט כסף. בנייה ושדרוג אתרים: עיצוב ובניית אתר תדמיתי שדרוג אתרים –שינוי עיצוב ,תכנים ומיקוד עסקי. פרסום וקידום אתרים: פרסום בגוגל ובפייסבוק קידום אתרים . מוזמנות לתאם איתי פגישת סקייפ -ללא שום התחייבות.