חדשות אליס אין צ'יינס

«Jimmy Page»

New member
ובלי קשר,

חזקי הזכיר לי עכשיו את הצד השני. Yellow Ledbetter של פרל ג'אם. המלים מאולתרות, וכן, לא אומרות יותר מדי... אבל השיר יפהפה בהמון דרכים. וסה"כ, בוא נאמר שלשירי דיקלום של מוריסון אני אף פעם לא מחכה, זה לא משהו שנדבק בך או מותיר בך הרבה טעם של עוד, אבל יש בזה את הקסם שלו. אולי התוכן, אולי הקול שלו, אולי האטמוספירה. וכן, אני מניח שאם היה עולה איזה מסטול אש ומקריא את אנבל-לי של אלן פו במבטא אתיופי, זה לא היה מותיר עליי את אותו רושם.

nothingman1

New member
שוב, מה שיוצר את הקסם זה לא התוכן של המילים

אם הוא היה מקריא מילים אחרות סביר להניח שמידת ההנאה שלך מהקטע לא הייתה שונה כל כך צורת ההגשה שלו והאווירה זה מה שעושה את זה מה שזה... אם היית קורא מתוך דף את הטקסט זה לא היה עושה לך כלום, אולי היית אומר לעצמך: "ממ... נחמד" אבל כשאתה שומע את המוזיקה שמלווה את הטקסט- אז זה משפיע עליך כמו שרק מוזיקה (ואולי שתיה
) יכולים להשפיע

אתה חצי צודק

בלהקה עצמה הרבה יותר חשובה ההלחנה מהליריקה אבל ב"יצירה של השיר" הליריקה לא פחות חשובה. אם בלהקה מישהו כותב את המילים של השירים והשני מלחין, זה לא הופך את המלחין ל"זה שנתן יותר" ביצירה של השיר. אבל נו, אני לא אובייקטיבי
וגם אתה לא!

everynormal

New member
מסכימה איתך חזקה

אמרת בדיוק מה שרציתי לומר מהתחלה, זה שג'רי הלחין את השירים וליין כתב, לא אומר שג'רי נתן יותר

nothingman1

New member
במקרה של אליס ספציפית אני בכלל חושב שג'רי

חושב יותר מליין, כי הוא היה יכול להסתדר מעולה גם בלעדיו בכתיבת השירים, הוא כותב לא פחות טוב... לעומת זאת מצב הפוך לא היה מחזיק כי ליין לא מלחין טוב כמו ג'רי

nothingman1

New member
חושב=חשוב

ואני מדבר מבחינת כתיבת השירים, מבחינת ביצוע- אין על הקול של ליין! זה מובן מאליו

everynormal

New member
לא בדיוק

תראה במאד סיזן, ליין כתב והלחין את כל השירים, ושמה ניתן לראות שהוא לא פחות מוכשר מג'רי

nothingman1

New member
אם היית לומד תיאוריה במוזיקה היית יודע כמה

שכתיבת מילים זו מלאכה פשוטה לעומת הלחנה של קטע רציני (אני לא מדבר איתכם על הלחנת שירי פאנק
)

טוב בזה אין ויכוח

אבל מי שהוא "יותר מוזיקאי" לא אומר שהוא "יותר תורם ללהקה". כמו שאני משתתף ברעיונות של העיבודים בחברות הסטרייטים, לך תדע כמה ליין תורם ברעיונות ובגיבוש אה ניצחתי!

חברות=חבורת

אה, ואל תשכח שאני לא מכיר את אליס אין צ'יינס אז אין לי מושג לגבי כמה כל אחד תורם.. אז פשוט תתקן אותי עם אני טועה אבל אתה חייב להודות שהדברים האלה משתנים מלהקה ללהקה

nothingman1

New member
אתה קורא ל-"היי, בואו נעשה שיר מטאל!" השתתפות

בעיבודים?
זה שאוריאן כתבה שג'רי מלחין וליין כותב את המילים קצת בילבל אותי וגרם לי להתעלם מעובדה חשובה- ליין גם מלחין הוא מלחין את מה שהוא שר לא אמרתי שמי שיותר מוזיקאי תורם יותר! אל תכניס לי מילים לפה הרי זה ברור שיכול להיות מקרה שבו מוזיקאי אדיר נדחק הצידה בגלל שמנהיג הלהקה לא נותן לו במה לרעיונות שלו אמרתי שההלחנה יותר חשובה מכתיבת הליריקה המצב שאתה אומר בקשר לליין יתכן, אבל מה שאני אמרתי שאפשר לקבוע שהתפקיד של ג'רי חשוב יותר היה כתגובה להודעה שבה אוריאן כתבה שהתפקיד של ליין בלהקה הוא בסה"כ כתיבת השירים, ובמצב כזה אפשר להגיד שהתפקיד של ג'רי בלהקה חשוב יותר ומאוד בוגר לכתוב לי תגובה ולפני שאני מגיב לך לכתוב "אה ניצחתי!" חח

חח אתה יודע שה"היי ניצחתי" היה בצחוק

פשוט רציתי שתגיב מהר^^ ויכול להיות שבאמת לא הבנתי נכון את הויכוח שלכם, אז חשבתי שאמרת שבכללי מי שמלחין הוא תורם יותר.. עכשיו אני מבין שזה לא כוונתך. חוצפן! בשירים שלנו כל העיבודים מתבססים על סוג השיר שאני כותב! הרי "כיף לי בלעדייך" לא היה פ'אנק אם המילים לא היו שמחות, "עזבת אותי" לא היה מזרחי אם זה היה שיר אהבה דפוק, "קקי צא החוצה" לא היה פאנק אם זה לא היה שיר "מחאה" ו"דוד השמן" לא היה בלוז אם הוא לא היה מדבר על דוד. וגם אני הלחנתי את השירה בחלק מהשירים (למרות שזה לא נשמע הכי טוב בעולם) ואתה סתם מנסה לעצבן אותי, אתה יודע שאני תורם הרבה ומביא הרבה רעיונות לדברים במבנה ובנגינה של השיר!
(וגם הרבה פעמים יש לי רעיונות, ואני מתעצבן שאני לא יכול להסביר לכם למה אני מתכוון כי אני לא מבין כלום^^)

nothingman1

New member
ברור שאני מנסה לעצבן אותך

אני חושב שזה די מגיע לך אחרי ה- "חעחעחעחעחעחעחעחע בהצלחה P:" של אתמול
נראה לי שאתה קצת מתבלבל... אתה כותב את המילים בעקבות זה שאנחנו בוחרים ז'אנר מראש או אפילו שיש שיר מוכן רק בלי מילים, זה לא שאתה כתבת שיר ובעקבותיו קבענו את הסגנון בטח שלא ב"עזבת אותי" שכתבנו כולנו ביחד אחרי שהלחן המזרחי היה מוכן וקבענו לאלתר שיר מטאל ובטח שלא ב"דוד השמן" שאתה כתבת שיר שהיה מתוכנן להיות רוק ואני החלטתי שיהיה בלוז ושים לב למשפט דפוק שכתבת: "דוד השמן לא היה בלוז אם הוא לא היה מדבר על דוד". תודה שזה מצחיק! אבל עם הכל, אני מודה שיש לך רעיונות וראש מוזיקלי לא רע בכלל חבל שפרשת מהשיעורי גיטרה אחרי שיעור אחד, היית יכול לתרום לנו יותר

טוב, זה באמת מגיע לי

אבל אני פשוט לא רוצה שתעבוד בקייטנה של שיקצע, לטובתך
ראית, היום התפללת מנחה ואז "בום"-קיבלת בגרות מתנה ב-003! מי יתן וגם הכסף לכל מה שאתה צריך לבס שלך יגיע ככה בבום ברגע שתתחיל ללכת בדרכי ה'!
אתה צודק לגבי עזבת אותי אבל את "קקי צא החוצה" כתבתי לפני שהחלטנו איך הוא יהיה, וכנ"ל לגבי דוד (אני לא זוכר שלפני זה אנחנו חשבנו על איזה סגנון הוא יהיה) ובדיוק בשביל הדברים הקטנים האלה שצריכים להוסיף החלטנו לצרף את רעות כי אני לצערי חסר אמביציה וקוארדינציה כדי ללמוד לנגן על כלי מסויים. מספיק שאני מדרבק פה ושם בצורה אינפנטילית!

nothingman1

New member
לא, החלטנו מראש שמה שאתה הולך לכתוב יהיה

פאנק (בקשר ל-"קקי") "דוד" החלטנו מראש שיהיה רוק, ואתה כתבת אותו במחשבה שיהיה רוק- ואני החלטתי שיהיה בלוז, כי זה גם מתאים לדוד וכן, אני לא הולך לקייטנה... יותר משתלם לי לשמור על אחיינית שלי אבל חבל על ה"שיקצע"... לא נורא, נמצא במקום אחר

אחיינית שלך זה מספיק ../images/Emo3.gif

אוף, הרסת לי את כל התאוריה שהשירים מבוססים על הליריקה שלי

למעלה