חשוב לדעת

../images/Emo41.gif חשוב לדעת../images/Emo41.gif

• מוצרי חלב רצוי לאחסן בחלק התחתון של המקרר – היכן שיותר קר. • ביצים: יש לשטוף ידים לאחר כל נגיעה בביצים (זיכרו מהיכן הן מגיעות). • ביצים: איחסון במקרר עדיף תמיד בדלת, הרחק ממוצרים אחרים ואף פעם לא בקרטון של הסופר. אם אין אפשרות בדלת, הניחו בחלק העליון של המקרר, היכן שחם יותר והימנעו מקירבה של מוצרים אחרים, בעיקר לא בשר/עופות/דגים שעברו בישול. • ביצים: אין לשטוף אלא אם כן משתמשים בהן מיד. • הפשרה צריכה להיות הדרגתית מן המקפיא למקרר ולא ישירות החוצה. • משטחי עבודה מפלסטיק מרבים לצבור חיידיקים, מדי פעם השרו במים עם חומץ. • כל סוגי הסוכר בעלי ערך קלורי זהה ואף אחד מהם אינו בריא. • סוכר על כל מוצריו ומוצרים המכילים כמויות גדולות של סוכר (אבקת סוכר, ריבה וכו') – לא לאחסן במקרר. סוכר במקרר נמס. • תחליף סוכר טוב: מתוק וקל. ללא קלוריות ביחס של 1 כף מחליפה כוס סוכר. ניתן להשתמש גם באפייה ונותן תוצאה זהה לסוכר. • סטיוויה – צמח הדומה לנענע, מתוק פי 30 מסוכר וללא קלוריות. 1/3 עלה יכול להמתיק כוס משקה. ניתן לרכוש במשתלות. • אדם זקוק בגופו ל-17% שומן לפחות. לא לרכוש בסופר מוצרים בעלי 0% שומן – זה לא בריא וגם לא עושה את העבודה למי שחושב שהוא צורך מוצר דיאטתי. במוצרים אלו השומן יורד אך הסוכרים, הפחמימות ועוד נשארים ואף עולים. • אם רוצים להקפיא פירות, מומלץ לזרות עליהם סוכר טרם ההקפאה ובכך ישמרו את טעמם. • בהכנת בצק, יש להשתמש במים קרים בחורף, ובמי קרח בקיץ – כך יתפח הבצק לגובהו המקסימאלי. • אין כמעט הבדלים בין אחוזי השומן בחלב. חלב לשתיה מגיע תמיד ב3% שומן. חלב 0% שומן הינו מי חלב בלבד (המים שנותרים בתהליכי החבצת שמנת, חמאה, גבינה). • בורקסים במלית גבינה הנרכשים בסופר אינם מכילים גבינה אלא מי גבינה בתוספת עמילן (לרוב קורנפלור). • החומוס בסופר אינו חומוס. בחומוס צבר יש את אחוזי החומוס הגבוהים ביותר והם 13% בלבד! • בין מרגרינה לפלסטיק מפרידה מולקולה אחת! המרגרינה מכילה שומן טראנס שאינו נמס בעורקים. • גבינה צהובה היא התכה של שאריות של גבינות לבנות קשות בתוספת צבע מאכל צהוב שמיוצר מזפת פחם ונחשב לאחד המסוכנים שבצבעי מאכל. הוא גורם לאלרגיות, היפראקטיביות בעיקר אצל ילדים ועוד. • בקליפות ביצים יש 100% סידן. אם יש לכם צמחים מומלץ להשקות אותם עם מים בתוספת קליפות ביצים. • שמן זית במקרר מסמיך. שמן זית אינו בצבע ירוק, אלא זהוב. כמה שיהיה יותר ירוק, כך יכיל יותר צבעי מאכל. • סוכר ואלכוהול לעולם לא קופאים. • במבה היא רעל, לא משנה מה כתוב עליה. • אקטימל בכל בוקר בריא מאוד ואפילו הכרחי. ולמי שרוצה תחליף אפשר גם יוגורט. • תות שדה הוא ספוג של מזיקים והדברות ולכן מזיק מאוד. • אבקת מרק היא מלח צבוע יקר מאוד. מומלץ לא להשתמש בכלל. אפשר וניתן להחליף אותה במלח ופלפל. • פלפל שחור גרוס/טחון בסופר – הוא לא פלפל. לקנות רק את אלו שטוחנים במקום. • דבש ניגר הוא אינו דבש. דבש אמיתי מתקשה ונשאר כך. • בצק עלים מכיל רמות ענקיות של שומנים – מומלץ לא לגעת. בצק עלים לאחר הכנה לא ייכנס למקפיא. • יינות: יין אדום – 8 שעות לאחר הפתיחה מומלץ לא להשתמש. יין לבן – יש לשמור בקירור ו10-12 שעת לאחר הפתיחה מומלץ לא להשתמש. • לכל המכורים לסוכר לבן – אכלו מוצר מקמח מלא באיטיות וההתמכרות תפחת. • אין בסופר קמח מלא (לא חשוב מה כתוב על האריזה). עפ"י הכשרות קמח צריך להיות מנופה וקמח מלא לא יכול להיות מנופה. • זיתים שחורים בטבעות בקופסאות שימורים אינם זיתים שחורים אלא זיתים מושחרים. • חסה, תירס – אינם מתעכלים בגוף. • לכל מי שחסר 12 B יש פיתרון: זרעוני פשתן. ניתן לשמור בהקפאה וכשרוצים להשתמש, יש לכתוש במקום ולאכול. לא לכתוש מראש כי אז הם מאבדים מתכונותיהם. • פירה מומלץ להכין מתפוחי אדמה לבנים (בעלי קליפה אדומה) ולמעוך אותם במועך תפו"א כדי לא לשבור להם את המבנה העמילני ובכך לגרום לפירה להיות נוזלי ומסטיק. • סוכרזית אינה בריאה, נהפוך הוא – לא להשתמש. • בכפית סוכר יש רק 13-16 קלוריות. • קמח אינו אוהב לחות. אם משמרים במקרר, יש לעטוף היטב.
 
../images/Emo51.gif רבה לך מאוד על מלאי העיצות ../images/Emo6.gif

ניסיתי להכניס תגובה יותר מוקד והגלישה נתקעה לי
העייקר שברוך ה' המצב יותר טוב
 

יפית מן

New member
בוצהרים טובים אני כאן בקטגוריה של מציצה,

התוודיתי לפורם שראיתי את הבלוג של,עובדת בית החולים ,המנהלת הנכבדה וקראתי את דבריה של :יערית ואני אסירת תודה כל החיים זה בית ספר,אחד גדול הייתי רוצה אםתוכלי יערה להכניס לי , את כל מה שכתבת במסר שלי נגמרו לי הדפים של המדפסת והייתי רוצה מאוד לכתוב ואין באפשרותי ו ובספו של דבר ההודעה תרד לכן אם באפשרותך הודה לך מאוד על דבריך החשובים מחכה..
 
יפית אני מבינה שההודעה שלך מופנית אלי

אבל לא כך כך הבנתי למה הכוונה - תוכלי לכתוב לי שוב בבקשה ואכתוב בשמחה.
 
את ראויה להערכה על פעילותך המבורכת ../images/Emo140.gif

ובעזרת ה' אכניס את המאמר שכתבת והוסיף לכולנו המון והוא יהיה המאמר הראשון של הפורום
עלי והצליחי והמשיכי לשמש דוגמא מעולה לכל החברות היקרות
כל אחת מוזמנת להוסיף משלה לכולנו וכך נשכיל ונחכים ונהנה כולנו בביתנו החם
 
כתבת משפט מאוד חזק בחיים וידוע מאוד ../images/Emo68.gif

אבל מאוד כדאי לקחת אותו לחיים - כל החיים הם בית ספר שאומר שמכל דבר בחיים צריך לראות מה אפשר ללמוד ממנו ובקשר להודעה אין לך מה לדאוג היא בעזרת ה' תועבר למאמרים של הפורום כך שגם אם ההודעה תרד לארכיון היא תמשיך להועיל לכולנו
ועל כך יערה ראויה להערכה
וגם את יפית מוזמנת להיות לכולנו לתועלת ולהיות פעילה ולא רק כמשקיפה מהצד ואני בטוחה שתהני מהשותפות בעשיה
 
בינתיים ההודעה הוכנסה לטגלנסים של הפורום

ובהמשך היא תועבר ללוח ההודעות של הפורום
שתהיה לך ולכולן המשך גלישה נעימה ומהנה
 

dralina

New member
מה זאת אומרת?

סליחה, אבל לא הבנתי, האם אסור לאכול קמח מלא ומאפים העשויים ממנו בכלל??
 
במיוחד בשבילך הבאתי את מה שראיתי עכשיו בפורום

העולם החרדי בקשר לאוכל מקמח מלא: כגון לחם שיפון, סובין. ממקורות בכירים בבדצים וברבנויות נודע כי בסובין ובשרות [סוג של חיטה גרוסה] מצואים תולעים וחרקים רבים, בבדיקה שעשו גם דברים אלו אשר מגיעים מתחנות קמח בהכשרים של בדצים מובילים נמצאו חרקים ותולעים, כיון שלא שייך לבדוק את הסובין והשרות בצורה ידנית עקב קושי הבדיקה ביגלל צפיפותם הגדולה. אבל כל אחד ובעיותיו שלו ואת צריכה לשאול את הרב שלך כיצד לנהוג
אני מאחלת לך מכל הלב
בריאות איתנה אחותי היקרה
 

dralina

New member
מוזר...

אם מישהי פה מכירה סרטון שנקרא "הפרשת חלה עם ענת", היא מספרת שם שיש להשיג קמח מלא כשר, בשקית ניילון כזאת, לא זוכרת בדיוק. תודה על האיחולים
 

dralina

New member
ואני מקווה שזה בסדר ../images/Emo39.gif

אני מצרפת קישור להרצאה על הפרשת חלה, כי זה באמת מרתק וחשוב. ממליצה לכולכן לראות
באיזשהו שלב היא תדבר שם על הקמח המלא, לצערי אינני זוכרת בדיוק באיזו דקה...אבל, האם היא טועה?
 

dralina

New member
שכחתי את הקישור ../images/Emo13.gif

http://www.shemayisrael.co.il/shorashim/index.php?option=com_content&task=view&id=274&Itemid=99999999
 

dralina

New member
תודה אסופית ../images/Emo24.gif

אני לא כ"כ יודעת כיצד להוסיף לינק לחיץ
בהחלט תענוג!
 
../images/Emo51.gif רבה לך מאוד על המתנה|שי היקרה שהבאת

היא הוכנסה ל-הודעות הנבחרות שבכניסה לפורום לתועלת כולן
היא המליצה מאוד על קמח מלא של הרב ויא ואמרה להקפיד לקנות אותו בחבילת ניילון ולא בחבילת נייר וישר מן המקרר ומן המקפיא
 
למעלה