כדאי לקרוא בבלוגיה
15/10/09

לשונאי10

New member
תתפלאי, אך זו שגיאה

בעיקר מפני שלא קיימת מילה כזאת, את המצאת אותה, ועוד יותר מפני שאין לה ממש משמעות... (מה זה? הלחם מוזר של ביסקוויט עם שומשום? לא מובן, לא ברור ובעיקר - לא נחוץ ומיותר!) ולמה את משתמשת בלעז? (קריספיות, למשל?) קשה לך בעברית אז את נזקקת ללועזית הזרה? מדוע לא לכתוב פריכות - בעברית יפה ונהדרת? מדוע "קריספיות"? לא ממש מובן לי.

טליונת1

New member
לא ממש מובן לי

מדוע ההתקפה הזו על ביוטי המקסימה. כי היא המציאה מילה שיש בה שילוב של שני דברים שרצתה, ודווקא בעברית? מדוע זה לא נחוץ ומיותר ביס מהמילה ביסקוויט או ביסונים בשילוב של שומשום, יצא לה יופי. המקוריות והחידושים הם המעניינים בלשון. שנית, האם אתה תוקף את כל אלה שמשתמשים במילה 'פוסט' במקום 'רשומה'? דווקא אני מבינה מדוע היא משתמשת במילה 'קריספיות': לדעתי יש בה צליל של פריכות, אונומטופיאה, ולכן היא עדיפה מבחינתה על 'פריכות' במקרה זה. אז למה לא? אני ממש מבינה את הרצון שלך שישתמשו כמה שיותר במילים עבריות שישנן במקום הלועזיות (גם אותי זה מרגיז) אבל במקרה זה נראה לי שההתקפה היתה מיותרת. שבוע טוב

לשונאי10

New member
שלום לך,

אינני מַכיר את "יפה" אחת, אבל מהיכרותי האינטרנטית אִתה הבנתי ממנה שהעברית יקרה לה והיא אוהבת אותה. אז סליחה, לא כך מתבטאת מי שאוהבת את העברית.היא אינה כותבת בעברית אלא בעברית משוערבת, עברית מאונגלזת (קריספיות ומה לא...). לולא אמרה שאוהבת את העברית, לא הייתה לי בעיה, אבל מי שאוהב את העברית לא מתבטא כפי ש"יפה" אחת מתבטאת. אינך חייבת להסכים עמי, כמובן, אך זו דעתי. יש לנו עברית שגם כך דועכת ומתמוססת לנו בין הידיים - בואו נשתמש בה! יום טוב.

לשונאי10

New member
ואיפה ראית כאן "התקפה"?

מה, יש מלחמה ולא אמרו לי?
(מלחמה על מעמדהּ של העברית, אבל זה משהו אחר). יום טוב.

טליונת1

New member
מי כמוך, בתור לשונאי, יודע

שיש את ה'מה' ויש את ה'איך'. אני הרגשתי שאתה מבקר אותה. ניתן, לעניות דעתי, להעביר את אותו מסר בדרך עדינה יותר. על המילה שהמציאה אמרת שהיא לא נחוצה ומיותרת, אם לי היית אומר דבר כזה הייתי נעלבת. אולי אני טועה והכל מאהבתך לשפה, אבל מבחינתה זו המצאה נחמדה..אז למה לקלקל את מצב הרוח? שבוע טוב ורגוע לכולנו

לשונאי10

New member
היא לא נחוצה ומיותרת מפני שאכן אין לה משמעות

להבדיל ממילים מומצאות אחרות - הלחמים אחרים - שיש להן משמעות. והיא קלקלה לי את מצב הרוח, אגב, בגישתה השגויה לעברית. יום טוב.

נ ג ט י ב

New member
כך תעשי לעצמך "בוק" משלך!

נכון, איש מקצוע ישים מיד לב להבדל, אבל אם יש לך חבר או חברה עם מצלמה רגילה, יום או יומיים פנויים וים-ים-ים של בגדים, הנה רעיון לבילוי זוגי משעשע וכיפי שגם ישאיר לך מזכרת: "בוק" משלך!

לשונאי10

New member
זמרים עליך, ישראל!

בישראל של שנת 2009 יש אינפלצייה בזמריים, עודף ניכר בהם. איך הגענו למצב הזה? קִראו כאן. רשומה בהחלט לא אחרונה בסדרה.

למעלה