כתבת ערוץ 1
באתר

../images/Emo41.gif כתבת ערוץ 1 ../images/Emo41.gif ../images/Emo26.gif באתר

למי שלא הספיק ולמי שלא היה לו מספיק הכתבה עכשיו באתר

timon1

New member
גם אני הורדתי בלי בעיה

אבל הציקה לי מדריכת הספינינג היא שכל דבר מחרמן אותה, הבחורצ'יק שלא אוהב צ'חצ'חים והיה עוד אחד ש"מבדילך בין אוכלוסיות"... לדעתי תמיר אשל נגע בדיוק בנקודה אך לצערי זה שוב לא יעלה על שולחנו של השר האחראי על המצב [אהבתי בעיקר את החיקוי של השוטר]. בנוסף היה שם איזה יורם חן אחד, מישהו מכיר???

אני דווקא חשבתי על נושא ה"צ'חצ'חים"

אני לא אשתמש במלה שבכותרת, כדי לא לקשור את מה שאגיד, לנושאים של מוצא עדתי , אזור מגורים, וכ'. העניין הוא כזה : כשהתחלתי, לפני כ10 שנים לטייל בג'יפ, הייתי פוגש בטיולים כמעט רק אנשים שאהבו את השטח, כיבדו אותו, שמרו עליו, ומצד שני ידעו גם להזהר ממנו. לאט לאט התחלתי לפגוש גם את הישראלי המכוער, זה שמלכלך, מסתכן בהגזמה, או אפילו מביא טרקטור כדי ליישר איזו עליה באמצע הנגב שהוא לא מצליח לצאת ממנה. כשהתחלתי לרכב, שמתי לב שכמעט כל מי שאני פוגש, אלה אנשים עם יחס של כבוד לסביבה, ולרוכבים אחרים. פשוט אנשים שאני מרגיש איתם נוח. שאלתי את עצמי אם גם כאן יש סיכוי שזה ישתנה ככל שיהיו יותר רוכבים. ועניתי לעצמי, שכנראה שלא. רכיבת אופניים, דורשת סוג של משמעת עצמית. של יכולת לבחור לאו דווקא בדרך הקלה. ואני חושב שזה היפוכה של דרך המחשבה של "הישראלי המכוער". האנטיתזה של הקומבינה. ולכן אני חושב שמה שאמר אותו בחור, הוא במובן מסויים, נכון, גם אם לא ידע להתנסח. אני הייתי אומר במקומו - ממש לא אכפת לי מאיפה ההורים שלך עלו, אבל אם אתה מוכן להזיע חצי שעה בעליה, כנראה שתדע גם להתנהג כשתעשה הפסקת אוכל למעלה.

IlanShacham

New member
זה פירוש יפה

אבל זה לא מה ששמע הקהל שצפה ביומן. הם שמעו הצהרה אליטיסטית מתנשאת. אל תתפלא אם מחר ה"צ'חצ'ח" הזה ינסה להוריד אותך מהכביש...

רֶשֶף

New member
אכן כך

עם כל התענוג של לראות מכרים מככבים בפריים-טיים, אחרי צפיה שניה ושלישית אני משתכנע, שכתבה כמו זו גורמת לענף יותר נזק מאשר תועלת. אם אני מנסה לראות אותה בעיניים עממיות אז התמונה המתקבלת היא משהו כמו: "אבכיעלקי, תראה את כל הצפונים-הקפיטליסטים-השמאלנים-המאנייקים האלו, שיש להם 50,000 שקל ויותר להוציא על האופניים הרזים והמכוערים האלו... איך יושבים אלו כל היום בקאנטרי-קלובים שלהם עם כל הכסף שלהם והמדריכות כושר המחומצנות הפוסטמות... אחרי זה הם באים לנו פה ליד השכונה, להוציא לנו את העיניים עם כל הכסף שלהם ולחרמן אותנו עם הישבנים שלהם בתוך הגטקעס המצחיקים האלו ובסוף, עוד להגיד עלינו שאנחנו צ'חצ'חים ושאין סיכוי שתמצא אותנו בינהם. נשבע לך, אלו מסתלבטים על המשטרה, עושים מה שבראש שלהם, בכלל... כל המשטרה בכיס שלהם. יש להם חוצפה לעשות הפגנות לאיזה שביל מסריח ועוד מקבלים 7 דקות בטלביזיה בשביל הקישקוש הזה ואנחנו פה כל בוקר מול הכנסת מפגינים, שיחזירו לנו את הקצבה שקיצצו ושיביאו קצת תעסוקה לאיזור ומה? יוצא איזה שר לדבר איתנו בכלל? אף אחד לא בא פה לעשות עלינו כתבה, שיראו איך אנחנו חיים. מנייאקים כל המדינה הזו. ראית אותם? הם עוד רוכבים יחד עם האלו של הגאווה הזאתי... נשבע לך תיכף אני לוקח את המשאית ויוצא לגהץ את כל האומואים האלו, טפי! שישרף להם התחת..."

אתם צודקים. ההתבטאות אומללה...

...ויותר טוב שלא היתה נאמרת. היה כדאי להראות גם שיש אופניים שעולות כמו מערכת קול שתמצא בכל סובארו שנת 92. (וגם את מדריכת הכושר הזאת הייתי חותך בעריכה) צריך לזכור שבעולם של רייטינג, התקשורת תחפש אמירות כאלה, ותבליט אותן כדי ליצור פרובוקציה. מי שמתראיין - שישמור על הפה, ואולי בכלל כדאי שיקח "יועץ תקשורת" ?

הסיפור של הכוס {החצי מלאה\ריקה}

לדעתי אין צורך להתרגש "מהנזק התקשורתי" קוטביות בארצינו יהיה בכל נושא שרק ניבחר להעלות ולחנך את הבהמות מאחרי ההגה יהיה קשה מאוד ודאי לא בכתבה בחדשות כאשר באותו שבוע נהרגו 16!!! אנשים בתאונות דרכים {תאונות ידועות מראש] והיכן המלא פה? אנחנו ארץ שמיצרת חדשות בטירוף ואף אחד לא יזכור את מה שצרם לנו בכתבה ואני בהחלט מסכים עם קודמי בעניין הקטעים המיותרים ועם כל זאת אני חושב שבהחלט כל אחד מאתנו יכול במידת הצורך לתת "חניכה" קצרה לאיך מתנהגים בשטח שעה שאנו מצטרפים ואו מצרפים לרכיבה רוכבים שלא הקרנו קודם ולגבי מה חושבים עלינו שאנחנו"מיליונרים ספורט לצפונים" לא נורא {אצלי לפחות יכולים לדבר עם "שלומי מהבנק" } שיחשבו עם ה"פוש אפ" שעושה קופ"ח כללית לאופנים ב300 ש"ח גם זה יעבור מהר מאוד.

arnonke

New member
כשאתה אומר בהמות למי אתה מתכוון?

הבהמות הם כולנו, אני, אתה, הם, אנחנו תאונות דרכים הן חלק עצוב מחיינו ויכולות לקראת לכל אחד מאיתנו. רק תנסה להזכר כמה "כמעטים" היו לך בחיים וכבר תקבל ברכיים קרות/חמות ורועדות כמו אחרי טיפוס לפסגה צוננת באלפים. לצערי האשם הוא על הכל, החל מהממשלה שלא דואגת לתשתית הנכונה המשך במשטרה ובצורת האכיפה, בתי במשפט והקלות הבילתי נסבלת של העונש וסיים בנהגים בכביש וזה כולל גם את רוכבי האופניים. עשרות פעמים נתקלתי (כמעט תרתי משמע) ברוכב שהחליט לחצות את מחלף צומת גלילות בשוונג כך בשיא העומס של יום חמישי או יצא לו לסיבוב היומי בנתיבי אילון או כביש מהיר אחר או שפשוט סתם בא לו לעבור בעיר באור אדום כי חבל לעצור את התנופה של תאונות הדרכים. מה שאני בא להגיד זה שבאו נפסיק כבר אם האנחנו והם הזה, היהירות וההתימרות של רוכבי האופניים אינה במקומה. אנחנו זה הם והם זה אנחנו. ובזאת אני מזמין את כל הצ'חצ'חים לרכב על אופנים הגיע הזמן שזה יהיה ספורט עממי (למשל כמו בהולנד). הכבוד לחיים ולשטח יגיעו כמה דקות אחרי זה אם לא יפסלו אותם בחוק 80 20.

אובר רול {יעני אובגיקשן}

למרות שהנושא רציני "ובדמנו" עדיין אני בהחלט מתכוון לבהמות מאחרי ההגה חלק אדיר "מהתאונות" ניגרם ולא מתרחש {אומר משהוא לגבי הגדרת המילה תאונה} בעקבות צורת התנהגות דרך חיים אופי והעדר "חינוך" לנהיגה נכונה נהיגה צריך ללמד במסגרת חוק חינוך חובה {אאההמממ, הסקר האחרון לא תרם הרבה לתאוריה שלי} התרוץ של תשתיות וכבישים הופך להיות שולי יותר לגבי אנחנו והם בהחלט מסכים עמך בהרבה נושאים אחרים לצערי ובהחלט הרב לא בנהיגה ולא על הכביש

tiranm1

New member
הכתבה פשוט פגעה בי ........

הכתבה ניסתה לשוות לענף סוג של אליטיזם מרוחק. תחושה של "הם" ו"אנחנו". אני חייב לציין שהתחושה הזו מועברת גם בהודעות בפורום מדי פעם. הודעות בסיגנון "הערס בהונדה" או "הישראלים האלה" או "הם לא מבינים אותנו". אז לכל מי שמחשיב עצמו אליטיסט, אנחנו לא !!!. אנחנו ישראלים בדיוק כמו ההוא בהונדה, אנחנו ראי של עם ישראל על אופניים. יש ביננו רוכבים מכל ה"סוגים" ומכל הטיפוסים. ואם מישהו חושב שלא, שיסתכל מסביבו בזמן רכיבות בעיניים בוחנות. מבחינתי, העובדה שמישהו רוכב על אופניים לא נותנת לו שום נקודות זכות "מראש". גם רוכבי אופניים עושים שטויות כשהם נוהגים בריכבם, כשהם עומדים בתור ולפעמים גם כשהם על האופניים. לא פעם מצאתי את עצמי מסנן (בשקט) לרוכב בשביל "מה זה פה איילון ???" כשהוא חולף על פני בפראות (מה לעשות, כולם עוקפים אותי.....). אני מטבעי לא אליטיסט ולא רוצה להיות שייך לשום אליטה. אני יודע שהקהילה שלנו (ברובה) אינה כזו אבל הכתבה ניסתה להציג זאת כך וחבל. כשראיתי את הכתבה היו איתי חברים שאני מנסה לשכנעם להתחיל לרכוב איתי, הכתבה לא עזרה לי במיוחד ודי הביכה אותי. חבל.

גם על זה נריב ?

נו באמת. פירסמו כתבה. החברה שלי במשרד חושבים שהיא הייתה נחמדה מאוד אולי באמת כדאי לנסות וזהו בזה זה מסתכם.

arnonke

New member
זהולך ונהיה פחות ופחות נכון

ומצד שני יש יותר ויותר לכלוך לצערי אנחנו כמו כולם (יש טובים יש רעים ויש באמצע) באו לא לשים עצמנו מעל העם

גדי תודה רבה ../images/Emo28.gif

רק עכשיו הורדתי את הכתבה וראיתי אותה. לצערי הקסדה שלי קיבלה הרבה יותר זמן מסך ממני. בסל הכל כתבה טובה.

דיווח מאתר הצילומים ../images/Emo26.gif

השאלות של הכתב היו מגמתיות כדי להוציא מאתנו אמירות "סנסציוניות " ומי שלא ענה כמצופה נחתך בעריכה. לדוגמה שי שרואיין באריכות ולא קלע לדעתו של המראיין - נחתך לגמרי. אפילו אותי הוא שאל אם שורקים לי ברחוב.... אבל בסך הכל הכתבה היתה סבירה להוציא את הקטעים של הספינינג - החרמנות ותשומת הלב הנרחבת לעלויות של הציוד.

יורם חן

New member
אדם נשך כלב יותר מוכר מכלב נשך אדם

וזו מהות העיתונות שמנסה למכור ולקבל רייטינג, להראות את "המיוחד" כאילו. היו יכולים להראות רק אקסטרים, קפיצות וכל מיני דברים שרוב הכותבים פה לא מסוגלים לעשות , אז מה היינו אומרים- שזה משקף את הענף. אני חושב שכתבה כזו נותנת לאנשים חשק לצאת לטייל, לעשות ספורט וכו' ואני חושב שהמטרה הושגה. בין השאר הראו את המאסה הקריטית ואימון ספינינג כולל הופעה מלאה של המדריכה החרמנית שקיבלה זמן מסך בין השאר בגלל שהיא המדריכה של רותם הכתב, מה לעשות ככה זה. הבחור שאמר צ'חצ'חים קוראים לו חנוך רדליך והוא לא התכוון למה שמייחסים לא פשוט בחיתו נישאר מה שמקפיץ את הצופה- רק אל תעשו לו את מה שעשו לדודו טופז (בלי קשר מדובר ברוכב רציני שמתאמן קשה ביותר ומתחרה בעילית, הוא רואיין רגע לפני התחרות במשואה ובטח לא הגיע בשביל לעשות פוזות למצלמה) ובתגובה לרשף- אני מקווה שלא כתבת ברצינות את מה שכתבת עכשיו אלא בהומור- כמו רוב הדברים שאתה כותב כאן. מפני שראיתי שכתבת כבר שהכתבה עשתה לך שירות במשפחה ועכשיו מבינים אותך, . אני חושב שהענף קיבל חשיפה ומשום מה אני מוכן להמר שהשבוע ימכרו יותר אופניים בחנויות, תקנו אותי אם אני טועה

עכשיו אני נזכר באיזה שאלה שהוא שאל

וכנראה שבאמת התשובה שלי לא הייתה מספיק "קולעת" לטעמו. יורם בטח יודע באיזה שאלה מדובר ?

למעלה