אני אתן מספר מצומצם של להקות..
אני אדלג על כל הגרים ט'יאתר, אופת' ושאר הלהקות שבסיר להניח שאתם מכירים... Rush - כן, סביר להניח שאתם מכירים אותם, אבל רק בשביל שמי שלא מכיר, יזכה להכיר את הלהקה הנפלא הזו. ג'די לי, מנגני הבאס הגדולים של כל הזמנים, ואחד מהליד-מן הגדולים של שנות ה-70 העליזות, שידוע בקולו הגבוהה במיוחד. נבחר 6 פעמים כנגן הבאס הטוב בעולם. אלכס לייפסון, שנבחר לגיטריסט הטוב בעולם הרוק בשנים 82, 83, 84, 85 ו-86, ובכלל, אחד מהפרפורמרים הגדולים של כל הזמנים. וגולת הכותרת, ניל פרט, המתופף. המצופף הטוב בכל הזמנים לדעת רבים. נכנס להיכל התהילה של המתופפים כבר בשנת 83, ונבחר למתופף הטוב בעולם השנים 1980, 1981, 1982, 1983, 1984, 1985, 1986, 2006. בנוסף, מאז שנת 1980, בכל אלבום/הופעה חייה שהוציאה, ניל פרט זכה ב"best recorded preformance" (בין 1980 ל-2007 יצאו ללהקה 16 אלבומים/הופעות). אולי חוץ מ-Dream Theater הענקיים, Rush היא הלהקה עם מקבץ הנגנים הטובים ביותר איי פעם. ללהקה יש 18 אלבומי סטודיו ועוד אלבום קאברים אחד, ועוד 6 אלבומים חיים. Genesis - אם לא שמעתם אותם, כדאי לכם לרוץ ולשמוע. בשנים הראשונות של הלהקה, הם היו להקת פרוגרסיב רוק פשוט מדהימה, וכנראה הטובה בעולם. אחרי שהסולן, פיטר גבריאל, והגיטריסט, סטיב האקט עזבו, הלהקה התדרדרה והפכה להקת פופ. האלבומים המומלצים הם: From Genesis to Revelation Trespass Nursery Cryme Foxtrot Selling England by the Pound The Lamb Lies Down on Broadway A Trick of the Tail (מסודרים בסדר כרונולוגי, ע"פ שנת יציאתם) Liquid Tension Experiment - פרוייקט צדדי של חברי להקת גרים ט'יאתר (חוץ מלאברי ומיאנג). פטרוצ'י ופורטנוי רצו לעבוד עם ג'ורדן רודס, ולכן עבדו איתו לפני שהצטרף ללהקה עצמה, ביחד עם הבאסיסט הענק טוני לאבין. מנגנים רק שירים אינסטרומנטאליים. מאוד ניסיוניים, ומשלבים מספר רב של סגנונות. מומלץ מאוד לכל חובבי Dream, ולכן מי שמעוניין להתנסות במוזיקה מטריפה פשוט. Spock's Beard - עוד להקת פרוגרסיב רוק, פחות מוכרת מרוב הלהקות שכתבתי פה, אבל עדיין מוכבדת דייה. קצת יותר "רכה" ופופיסטית מלהקות פרוגרסיב אחרות. וזה לא דבר רע. Flower Kings - להקת פרוגרסיב שבדית, מומלצת מאוד. Anubis Gate - כנראה הלהקה הכי פחות מוכרת ברשימה. להקת פרוגרסיב רוק/מטאל מומלצת מאוד. The Mars Volta - אני ממליץ עליה כל פעם, ואני ממליץ עליה היום שוב. להקה מטורפת, פרוגרסב רוק של שנות ה-2000. שלושת האלבומים מומלצים בחום. בקרוב אמור לצאת האלבום הרביעי, ובלי לשומע אותו בכלל, אני ממליץ עליו
. שימו לב - לא לבעלי לב חלש, ולא לחולי אפילפסיה
. Gentle Giant - אחת מלהקות הפרוגרסיב הגדולות של כל הזמנים. UK - סופרגרופ בריטית, שכללה את ג'ון וויטון וביל בופורד מקינג קרימזון, אלן ג'ובסון ואלן הולדסוורט'. מאוחר יותר, הליינאפ השתנה, ובופורד עזב והחליף אותו טרי בוזיו הענק, האלבום המומלץ ביותר, הוא הראשון - UK. לא עולות לי עוד להקות עכשיו, אבל אני מבטיח שכשיעלו לי - אמליץ עליהן.