להקות

LightbuIb sun

New member
../images/Emo41.gifלהקות../images/Emo41.gif

תמליצו לנו על להקות שאתם שומעים, תפרטו מה אתם אוהבים בלהקות האלו, ולמה אתם ממליצים לנו לשמוע אותן. אני חושב שכבר היה כזה שרשור פעם, אבל לא נורא!

R h o n e

New member
{:

אני לא שומע הרבה להקות, אני יותר שומע זמרים אלה הלהקות שאני שומע- פלסיבו כנסיית השכל פלסיבו כי הם הכי מיוחדים שיש, ויש להם שירים כל כך טובים וחזקים... כנ"ל כנסיית השכל.. וגם בגלל שההופעות שלהם מפוצצות ויש להם שירים מכל הסוגים והסגנונות

Benn Is Kane

New member
אני אתן מספר מצומצם של להקות..

אני אדלג על כל הגרים ט'יאתר, אופת' ושאר הלהקות שבסיר להניח שאתם מכירים... Rush - כן, סביר להניח שאתם מכירים אותם, אבל רק בשביל שמי שלא מכיר, יזכה להכיר את הלהקה הנפלא הזו. ג'די לי, מנגני הבאס הגדולים של כל הזמנים, ואחד מהליד-מן הגדולים של שנות ה-70 העליזות, שידוע בקולו הגבוהה במיוחד. נבחר 6 פעמים כנגן הבאס הטוב בעולם. אלכס לייפסון, שנבחר לגיטריסט הטוב בעולם הרוק בשנים 82, 83, 84, 85 ו-86, ובכלל, אחד מהפרפורמרים הגדולים של כל הזמנים. וגולת הכותרת, ניל פרט, המתופף. המצופף הטוב בכל הזמנים לדעת רבים. נכנס להיכל התהילה של המתופפים כבר בשנת 83, ונבחר למתופף הטוב בעולם השנים 1980, 1981, 1982, 1983, 1984, 1985, 1986, 2006. בנוסף, מאז שנת 1980, בכל אלבום/הופעה חייה שהוציאה, ניל פרט זכה ב"best recorded preformance" (בין 1980 ל-2007 יצאו ללהקה 16 אלבומים/הופעות). אולי חוץ מ-Dream Theater הענקיים, Rush היא הלהקה עם מקבץ הנגנים הטובים ביותר איי פעם. ללהקה יש 18 אלבומי סטודיו ועוד אלבום קאברים אחד, ועוד 6 אלבומים חיים. Genesis - אם לא שמעתם אותם, כדאי לכם לרוץ ולשמוע. בשנים הראשונות של הלהקה, הם היו להקת פרוגרסיב רוק פשוט מדהימה, וכנראה הטובה בעולם. אחרי שהסולן, פיטר גבריאל, והגיטריסט, סטיב האקט עזבו, הלהקה התדרדרה והפכה להקת פופ. האלבומים המומלצים הם: From Genesis to Revelation Trespass Nursery Cryme Foxtrot Selling England by the Pound The Lamb Lies Down on Broadway A Trick of the Tail (מסודרים בסדר כרונולוגי, ע"פ שנת יציאתם) Liquid Tension Experiment - פרוייקט צדדי של חברי להקת גרים ט'יאתר (חוץ מלאברי ומיאנג). פטרוצ'י ופורטנוי רצו לעבוד עם ג'ורדן רודס, ולכן עבדו איתו לפני שהצטרף ללהקה עצמה, ביחד עם הבאסיסט הענק טוני לאבין. מנגנים רק שירים אינסטרומנטאליים. מאוד ניסיוניים, ומשלבים מספר רב של סגנונות. מומלץ מאוד לכל חובבי Dream, ולכן מי שמעוניין להתנסות במוזיקה מטריפה פשוט. Spock's Beard - עוד להקת פרוגרסיב רוק, פחות מוכרת מרוב הלהקות שכתבתי פה, אבל עדיין מוכבדת דייה. קצת יותר "רכה" ופופיסטית מלהקות פרוגרסיב אחרות. וזה לא דבר רע. Flower Kings - להקת פרוגרסיב שבדית, מומלצת מאוד. Anubis Gate - כנראה הלהקה הכי פחות מוכרת ברשימה. להקת פרוגרסיב רוק/מטאל מומלצת מאוד. The Mars Volta - אני ממליץ עליה כל פעם, ואני ממליץ עליה היום שוב. להקה מטורפת, פרוגרסב רוק של שנות ה-2000. שלושת האלבומים מומלצים בחום. בקרוב אמור לצאת האלבום הרביעי, ובלי לשומע אותו בכלל, אני ממליץ עליו
. שימו לב - לא לבעלי לב חלש, ולא לחולי אפילפסיה
. Gentle Giant - אחת מלהקות הפרוגרסיב הגדולות של כל הזמנים. UK - סופרגרופ בריטית, שכללה את ג'ון וויטון וביל בופורד מקינג קרימזון, אלן ג'ובסון ואלן הולדסוורט'. מאוחר יותר, הליינאפ השתנה, ובופורד עזב והחליף אותו טרי בוזיו הענק, האלבום המומלץ ביותר, הוא הראשון - UK. לא עולות לי עוד להקות עכשיו, אבל אני מבטיח שכשיעלו לי - אמליץ עליהן.

the finisher

New member
../images/Emo45.gif

ג'נסיס
סלינג אינגלנד
ראש|כמעטמאוהב| דרים
UK
LTE
ג'נטל ג'יאנט...פחות אוהב..אבל נחמדים מאוד. תודה על ההמלצות! פורום נחמד יש פה, אולי אני אתחיל להגיב, בעקבות זה שדי אהבתי את מה ששמעתי מפורקיופיין עד עכשיו, ובדיוק השגתי 2 דיסקים שלהם.

ahbarfilez

New member
Riverside

להקה פרוג רוק פולנית [כן, לא אופייני לפרוג], עם נטיות פה ושם למטאל. הוציאו שני אלבומים עד עתה, ובעוד חודש מוציאים את אלבומם השלישי, Rapid Eye Movement, שכבר הודלף לרשת למען האמת. הסאונד שלהם יחודי, שואב השפעות מפינק פלויד, אופת', פורקופיין טרי ואנאת'מה - אך עם זאת מאד ייחודי, אוירתי , אינטיליגנטי - והכי חשוב: מלנכולי. המלצה משנית: Bohren & Der Club of Gore - להקה הזויה, שמנגנת מין שילוב בין ג'אז, אמביינט ודרון - ההגדרה הכי נכונה לדעתי היא Funeral Jazz, משהו אווירתי ומרדים בטירוף - אך יפהפה בכל זאת. ממליץ על האלבום Black Earth, למרות שכל האלבומים שלהם מאד דומים.

Apoca1ypse

New member
Sunset Mission אדיר

אין מה להשוות לכל אלבום אחר שלהם בטח שלא למה שהם עשו עם גיטרה ולא סקסופון :) אם כבר ג'אז, אז זה

VeryRare

New member
ריברסייד עצומים, עצומים, עצומים

וסקנד לייף סינדרום הוא אחד האלבומים האהובים עליי. הם לא מחדשים כלום, ובאמת מושפעים מהרבה להקות, אבל המוזיקה שהם עושים, כשלעצמה, היא מהקוצעת, מעניינת וחודרת לנשמה בו זמנית - ולא נשמעת בכלל, למרות ההשפעות הניכרות, מועתקת ונטולת ייחוד. לא ידעתי שהאלבום העתידי שלהם דלף. שמעתי רק את הסינגל הראשון מתוכו, 02 Panic Room, שהוא נחמד למדי, אם כי לא נשמע שונה יותר מדי מדברים שהלהקה עשתה בעבר. החידוש היחיד הוא סאונד התופים האגרסיבי, שלא זכור לי שהופיע באף אחד מהשירים הישנים שלהם. בכל אופן, בהחלט ארוץ לשמוע את שאר האלבום, ומן הסתם גם אקנה אותו מתישהו (קודם הוא צריך לצאת..). תודה.

AmiTrigger

New member
אני

כמו שרשמו מעליי. Rush פשוט להקה גאונית זה פשוט מדהים עד כמה שהם מוכשרים כולם. וגם בגיל כזה ראש ממלאים אצטדיוני ענק וממשיכים להקליט אלבומים מעולים. שמעתם את החדש שלהם? אלבום שלא היה מבייש אף להקת פרוג' רוק טובה. ג'די לי היהודי, הוא הבסיסט הכי טוב בעולם לפי דעתי. חוץ מזה שיש לו קול מדהים בכלל והוא מספיק במהירות מרהיבה לעבור מהבס לקלידים הרבה פעמים אם אני לא טועה.. ואלכס לייפסון, הגיטריסט המעולה הזה, הקרימינל הקטן ובכלל, על ניל פירט אין מה לדבר. הוא גאון הגאונים. מתופף פשוט מעולה Rainbow - הלהקה ה"חדשה" של ריצ'י בלאקמור לאחר שהוא פרש מדיפ פרפל. בהתתחלה בהרכב היה גם רוני ג'יימס דיו המעולה , אני ממליץ לכולם לשמוע. אחלה של להקה, הארד רוק במיטבו Dio - הלהקה של רוני ג'יימס דיו הגאון ... Ozzy Osbourne Pink Floyd - יש בכלל מה לומר עליהם שלא טחנו בכל מקום 1938123810 פעמים? לפי דעתי הלהקה הכי טובה בכל הזמנים. King Crimson Yes

singlestroke

New member
000000

incubus gypsy kings eminem dream theater lamb of god fear my thoughts as i lay dying bullet for my valentine mindless self indulgence sikth alter bridge ra in flames silverstein opeth children of bodom metallica משינה שלמה ארצי כנסיית השכל הדורבנים היהודים סקאזי

LightbuIb sun

New member
ועכשיו שלי

אני מצטער אם חלק נדושים, או לא קשורים...אבל אני פשוט אתן רשימה של הלהקות שבפלייליסט שלי, ואתן עליהן המלצה קצרה. NoFX - להקת פאנק רוק, יסודית...בבעלותה מספר להיטים- ולמרות זאת הם נשארו די underground. (הם מוכיחים את זה בכך שהם מופיעים בישראל במועדונים קטנים: הבארבי בתל-אביב, והסיטי-הול בחיפה...במקום באיצטדיונים וכו'.) הלהקה כבר עשתה היסטוריה, חרשה את העולם, השיגה מאות אלפי מעריצים (אם לא יותר), ולא מאבדת את דרכיה. (הדביליים). אלג'יר-להקה שהתפרקה לא מזמן (לפני כמה שנים, "לא מזמן" זה יחסי). לחנים וטקסטים שמדברים המון על אמונה, שירה "חזנית" בחלקה...מוזיקה כבדה לראש. שיגעונות, דיכאונות, סמים, ואהבות. גבריאל בלחסן-גיטריסט וכותב לחנים של אלג'יר, לשעבר. יצא בקריירת סולו ויש לו 3 אלבומים משלו. האחרון יצא לפני כשנה, והוא פשוט יצירת אומנות. הוא מאופיין בכך שהשירה שלו היא מין דיקלום אמיתי, שחודר ישר ללב...נושאי השירים שלו הם בעיקר על השיגעון, על מחלות נפש, על שהותו בבית החולים לחולי נפש "אבארבנל", על התמכרות לסמים...ביקורת על החברה הצבועה, וכו'. היהודים-כמה שזה נדוש, הם עדיין מצליחים לגעת בי. להקה שעם כמה ש"נחרשה" מכל הכיוונים, עדיין מציעה אהבה ע-נ-ק-י-ת לקהל שלה, הופעות מקפיצות ומרגשות בו זמנית... רדיוהד- אחרי שרכשתי את האלבום Ok computer לפני שנה בערך, אני לא עוזב אותם. שירים עם לחנים אלטרנטיביים, שירה מצמררת...שירים חזקים אחד אחד. יוני בלוך-גיליתי אותו לא מזמן דווקא...הדיסק החדש שלו "הרגלים רעים" קצת ניפץ לי את הגימיק של יוני, "הילד החנון החמוד", והראה לי צדדים אחרים. לחנים מצחיקים, לחנים מרגשים, שירה אמיתית. Rage againt the machine -להקה כסאחניקית, מתנגדת לכל מה שיש לממסד להציע לה. לחנים צעקניים, חזקים, רועשים, ומתנגדים להכל- ובמקביל מילים של מחאה על כל דבר שאי פעם אמרת לעצמכם ש"לא בסדר" בעולם ובחברה. איך לא תאהבו את זה?

Musedol

New member
יום חרא.

בזמן האחרון אני שומעת המון Incubus, Plain White t's ונראה לי שזהו. אני אפרט מחר, או משהו.

Mad season ../images/Emo70.gif../images/Emo41.gif

סיקור שעשיתי בפורום אחר לגבי הדיסק שלהם: שם ההרכב: Mad season שם האלבום:above נגני ההרכב: Layne Staley - vocals, guitar Mike McCready - acoustic & electric guitars Barrett Martin - cello, vibraphone, marimba, acoustic bass, drums, percussion שנת הוצאה:1995 רשימת שירים: Wake Up.1 2. X-Ray Mind 3. River Of Deceit 4. I'm Above 5. Artificial Red 6. Lifeless Dead 7. I Don't Know Anything 8. Long Gone Day 9. November Hotel 10. All Alone קשה לתאר במילים את הדיסק הזה,שהוא מן סופר גרופ של הגראנג' הסיאטלי והדיסק היחיד שיצא להרכב הזה,לין סטיילי(אחד הקולות המרגשים והעוצמתיים) מאליס אין צ'יינס לצד הגיטריסט המצויין של פרל ג'ם (מקריידי) והמוזיקאי המחוננן בארט מרטין (סקרימינג טריס והפקה של לא מעט אלבומים).למי שמצפה לשמוע רק צלילי סיאטל צפויה הפתעה ענקית,מספר מעט מאוד של שירים מזכירים את הז'אנר (הבולט בהם הוא above המעולה) ניתן למצוא גם לא מעט השפעות של בלוז ושני קטעים אינסטרומנטלים. ההפקה מעולה,הליריקה מצויינת (בעיקר סטיילי),גיטרות של הז'אנר(אין שרדים :). עשר שירים בלבד הוציא ההרכב הזה,אם תשמעו אותו תבינו למה אני כל כך מהלל. קשה להמליץ על שיר אחד כיוון שכולם מצויינים ולא הייתי משנה דבר בדיסק הזה.. ראיתי(וקניתי) את הדיסק הזה רק בדיסק סנטר בדיזינגוף,אבל אני בטוח שניתן להזמין אותו.. פעם אחרונה שראיתי הוא עלה 40 ש"ח בלבד,4 ש"ח לשיר..מעבר למומלץ,חובה!.

guttmann

New member
הי! אני חדש! :)

לא בטוח את מי, אבל פגשתי את אחד המנהלים בעיקר הבירה בחיפה (כן זה אני, שישבנו עד הבוקר ואח"כ הלכנו לאוטובוסיה) :) בכל מיקרה, הנה ההמלצות שלי, ויש כמה.. Opeth הלהקה האהובה עלי. מי ששמע את פורקיופיין וחשב לעצמו "חבל שזה לא קצת יותר כבד" - זאת הלהקה בישבילו. יש המון מעברי קצב, בין ריפים מטורפים לבין קטעים אינסטרומנטלים שפשוט כתובים בגאונות. שני אלבומים מומלצים במיוחד: 1) Blackwater Park 2) Still Life Paradise Lost התחילו במטאל, היתמסחר, ועכשיו באלבום החדש הם חזרו לעשות מוזיקה אמיתית. האלבום ניקרא In Requiem, והוא ממש טוב. Antimatter מזכירים לעיתים את פורקיופיין אבל בהחלט יש להם את היחודיות שלהם. אלבום מומלץ: Saviour Escape-the-Day לא הוציאו אלבום, הוא בהליכי שיחרור, אלב הצמד הניפלא הזה היתפרק בעקבות היתאבדות של אחד היוצרים. מוזיקה שקטה, אפלה ומלאנכולית במיוחד. תוכלו לישמוע שירים שלהם בעמוד המייספייס שלהם Daylight Dies דת'-פרוג פשוט ניפלא! Edge of Sanity דת' ניפלא פשוט. תישמעו את Crimson II זהו.. מספיק בינתיים.. :) לילה טוב!

LightbuIb sun

New member
אבל לא כולם אוהבים אותם,

בגלל שישר חושבים "גראולים, מטאל" וזה הולך להם לא טוב.. אבל הם הרבה יותר מזה.

ahbarfilez

New member
גם אני חשבתי ככה בהתחלה

ובסוף אהבתי את זה ונכנסתי בכללי למטאל. עכשיו רוב הפלייליסט שלי [טוב, נו, 50-60%] זה מטאל.

למעלה