ליגת הפורום: סיבוב 1 משחק 2

../images/Emo41.gif ליגת הפורום: סיבוב 1 משחק 2 ../images/Emo41.gif

ולפני כן: תוצאות המשחק הקודם: רשימה 2 זכתה ברוב קולות - 7 קולות מול 4 לרשימה 1. יחד עם זאת, מספר המצביעים הוא נמוך מאוד - נמוך יותר ממספר המתחרים!! יש לנו כרגע משהו כמו 15-16 מתחרים, ששלחו לי רשימות, מול 11 מצביעים. זהו מצב אבסורדי, ואם לא יצטרפו יותר מצביעים, אני אתחשב בשיעור ההצבעה הנמוך בהמשך התחרות. מסיבה זו אני לא מפרסמת כרגע את שם המפסיד. אני קוראת שוב לכל חברי הפורום להצביע - גם הקוראים ה"פסיביים" שבד"כ לא משתתפים בדיונים, וכאלו שלא שלחו רשימות. ולמשחק השני. הרשימות המתמודדות הן: רשימה 1 1. Robert Wyatt - Sea Song : אולי שיר האהבה הכי יפה שנכתב, מתוך כאב כל כך עצום אחד מהשירים שתמיד גורמים ללחלוחית בעין. 2. IF - PINK FLOYD : אולי סיכום של כל הפחדים של ווטרס עוד לפני שהתממשו אצלו לDARK SIDE WISH YOU והחומה - כמין הקדמה לטקסטים שיבואו עם פוקוס על הרמה האישית (And if I were a good man, I´d talk with you more often than I do) ולא ביקורת חברתית. 3. Pot Head Pixies - Gong : הלהקה שאני אוהב הכי בעולם אחרי הפלויד - לא מוכרים כל כך מחוץ לסצנה הקנטרברי - אבל אותו עולם היפי הזוי שדיוויד אלן סיפר עליו בשיר - אני שנים מנסה להגיע לשם. השיר מבחינה ביקורת קלאסית לא עומד בקריטריונים של ה TOP 10 - הוא לא מופק טוב והוא מבולגן מבחינת הטקסטים - אבל מי שיקשיב לו יהיה חייב לסיים את האלבום עד סופו ואז להריץ בלופ עד צמיחת זיפים מסיבית. 4. A Day in a Life - The Beatles : מבחינת שיר אחד בודד - בעיני השיר הכי טוב של הביטלס מאז ומעולם - יצירת מופת שכמו אנטי תזה לזו שמעליה ברשימה מנצחת אותה בכל קריטריון : הפקה היסטורית (ארבע ערוצים) טקסטים ומסויקה כמו שרק מקרטני ולנון יודעים לעשות - פשוט מושלם. 5. לא יודע איך לומר לך - תמוז : שיר האהבה הכי טוב שאי פעם נכתב בעבריתת מתוך האלבום הכי חשוב שאי פעם נעשה בארץ. תמיד כשמסתכלים על תוצרת מקומית מרכיבים משקפיים מרככים, שיר זה ואלבום זה עונה בעיני על כל קריטריון של אלבום מופתי בכל קנה מידה - גם גלובלי, לולא מחסום השפה האלבום הזה היה הופך לסימן ההיכר המוסיקלי של ישראל לטעמי. 6. LOVE WITHOUT SOUND - WHITE NOISE : כשווטרס רק התחיל לשחק עם הסינטיסיזרים שלו ולחפש אפקטים ולופים החברה האלה כבר הוציאו ב68 צלילים שווטרס גילה "רק" ב 72 בהקלטות של DSOTM. 7. YOUR GHOST - KRISTIN HERSH : יותר נכון קריסטין הרש ומייקל סטייפ מREM בשיר מתוך אלבום הוסלו הראשון שלה עוד כשיהא הייתה ב Throwing Muses - קשה לקרוא לזה שיר על אהבה - יותר על הטירוף שבאהבה - שיר חזק שנכנס ישר לורידים ויש רגעים בחיים שאתה שומע את קול הרפאים של סטייפ מהדמהד לך בראש - YOU WERE DRIVING CIRCLES AROUND ME. 8. אלוהים מרחם על ילדי הגן - מתי כספי ושלמה גרוניך : צריך ביצים של שור כדי לקחת שיר יהודה עמיחי ולהפוך אותו לשיר - צריך גם כמות כישרון ופרץ אמנותי כדי שהוא גם ישמע טוב. במאחורי הצלילים יש שני שירים של יהודה עמיחי שניהם יצירות מופת אבל בחרתי אחד לבסוף - מי שקרא את יהודה עמיחי ואהב לא יכול להרשות לעצמו לפספס את השיר הזה - לא ידוע לי מה עמיחי עצמו אמר את השירים שלו בביצע הנ"ל אבל לי זה נראה ממש קולע לאופי ולטעם. 9. PEARLS BEFORE SWINE - ANOTHER TIME - שיר כל כך טוב שבקלות היה יכול להיות אחד מההמנונים של שנות השישים - מתוך אלבום שהוקלט בשנה שבה הכל קרה 67 להקה אמריקאית שמכרה בשניות 100 אלף עוצקים מאותו אלבום הוציאה עוד 6 אלבומים ניגנו עם דילן ועוד שמות גדולים ועדיין אף אחד לא שמע עליהם (חוץץ מכמה חובבי מוסיקה ששומרים על זה כסוד). 10. OVER THE RAINBOW - Neighb´rhood Childr´n : ביצוע פסיכדלי\גארג´ סן פרנסיסקו דפנטיבי לשיר מוך הקוסם מארץ עוץ של ג´ודי גארלנד. מול רשימה מס' 2: pink floyd - comfortbly numb deep purple - higway star dire straits - telegraph roud jimi hendrix - Voodoo chile (not slight return) led zeppelin - whole lotta love pink floyd - wish you were here the police - every breath you take beatles - eleanor rigby the doors - people are strange U2- staring at the sun הרשיתי לעצמי לתקן שגיאות כתיב בשמות השירים. יש לכם מחר עד 9 בבוקר לשכנע את הציבור שרשימה X טובה מרשימה Y, *ולהצביע*

שתיים זה תמיד ביחד

1 מושקעת רומנטית ואקזוטית 2 מוכרת סוחפת אני והוא/היא אותו טעם.

הדיסק שרוט

סליחה. מקווה שאת לא מתעצבנת עליי כשזה קורה. לא בשליטתי, באמת!

רשימות חזקות!

נפגשו בשלב מוקדם מדי לדעתי, הם שווים איזה רבע או חצי גמר. G-G

החלוקה לצמדים נעשתה רנדומלית

חכה עד שיצטרכו להוסיף עוד 5 שירים בסיבוב השני...

Jo Doe

New member
הרשימה הראשונה

הראשונה היא יותר מגוונת ומעניינת, לדעתי. גם נותנים בה כבוד ללהקה הישראלית האהובה עלי, תמוז. ברשימה השניה יש תחושה של מחזור, אותן להקות כמו בפעם הקודמת, ואם נאמר את האמת- בחירת הלהקות (The police) היא יותר מוצלחת מבחירת השירים (Every breath you take).

team ns

New member
הרשימה השנייה כי

היא יותר לטעמי אני לא יכול להגיד שהיא יותר טובה כי זה עניין של טעם וריח אז מספיק עם השטויות.

One Echoe

New member
אאלץ לבחור ברשימה 2,

אני בקושי מכיר משהו(האמת, לא מכיר כלום, חוץ מif) מהראשונה הראשונה.

One Echoe

New member
אם זה שיר ממש מפורסם,

רוב הסיכויים שאני מכיר, אבל לא בשמות... כי אח שלי כל הזמן שומע ביטלס ואני כבר מכיר כמה אלבומים שלהם משמיעה חיצונית

holo

New member
אני לא אצביע

מכיוון שאני חושב שזה לא יהיה הוגן להצביע אם ברשימה 1 אני מכיר רק שיר אחד.

וזו בדיוק ההזדמנות שלך ושל כולם

להכיר שירים חדשים (גם אם אתה בוחר שלא להצביע).

holo

New member
ואיך אני אכיר אותם

אם לא בדרכים לא חוקיות?

למעלה