ליגת הפורום: סיבוב 1 משחק 2

אמרתי באילו דרכים יש לנקוט?

יש גם חנויות תקליטים, רדיו, חברים... תרשום את השירים שהתיאור שלהם מוצא חן בעיניך, וחפש אותם.

One Echoe

New member
../images/Emo45.gif

דבר שאני נורא אוהב לעשות, גם בשרשורי המלצות למיניהם בפורומים למיניהם. לרשום לי כמה שירים\אמנים ופשוט לנסות להכיר. אני במיוחד אוהב למצוא איזה תיאור על איזה אמן שאני לא מכיר, ופשוט לשמוע אלבום שלו.

הבחירה שלי

Sea Song - שיר מצויין, עצוב מאוד - אולי שקוע מדי ברחמים עצמיים, אבל עדיין בעל עוצמה. כן, אבל רק במינונים קטנים. If - מהשירים הטובים ביותר של ווטרס. כבר הרבה נכתב עליו, ועוד הרבה ייכתב. לזה הוא מסוגל, כשהוא לא מצנזר את עצמו או מתיימר לכתוב מסות פוליטיות. Gong - הקטע לא מוכר לי. A Day in the Life - אכן מהשירים הטובים ביותר של הביטלס. השיר אינו מושלם - החלק של מקרטני באמצע נופל, לדעתי, מהכלליות, וגם הטקסט של לנון לוקה, אבל בכ"ז... אולי היה להם יותר מזל משכל. תמוז - אחד השירים הישראליים השנואים עלי ביותר. "שיר האהבה הכי טוב.."? תעשו לי טובה. מישהו ישמיע לי את השיר הזה עם כוונות, הוא יקבל זפטה איומה במקום רך. השיר שמגלם, בעיני, את כל מה שרע ברוק הישראלי (דהיינו, במה ש*מתיימר* להיות רוק ישראלי, והוא בעצם גרסה חשמלית לשירי תנועות הנוער והחלוצים מרוסיה). white noise - טרם התוודעתי. קריסטין הרש - אני מכירה את השיר, אבל שכחתי אותו לרגע. הרש היא יוצרת מעולה, ואני ממליצה על יצירתה, על כל גלגוליה. כספי וגרוניך - מדהים לחשוב שבזמנם הם נחשבו לאוונגרד. איך, תוך -מה? - חמש שנים בערך, זה נהייה המיינסטרים של המיינסטרים הישראלי. Pearls before swine - שמעתי עליהם. לא שמעתי אותם. כנראה שבצדק. הביצוע הפסיכדלי ל-over the rainbow: אני יכולה לתאר לעצמי איך זה נשמע, וזה נשמע לא טוב. רשימה 2: comfortably numb - אכן. highway star - אחרי שנאלצתי לשמוע את השיר הזה מאות פעמים, במסיבות יום שישי כיתתיות - משום מה זה נחשב למוסיקת ריקודים בזמני - השיר הזה יצא לי מכל חור אפשרי (אל תדמיינו). לא, בכלל לא. דייר סטרייטס - הלהקה הכי משעממת ביקום, מאז ועד היום. הנדריקס - voodoo chile - כן, בהחלט. לד זפלין whole lotta love - אמנם גנוב מאמנים אחרים, וגם מעצבן בקטעים מסויימים, אבל בסדר. WYWH - כמובן. every breath you take - ראו דייר סטרייטס לעיל. eleanor rigby - שיר נפלא. כן. people are strange - רק האלבום הראשון שלהם שווה האזנה, לטעמי, ועוד כמה שירים פה ושם. Crystal Ship זה הדבר האמיתי. U2 - לא בטוחה שאני מכירה את השיר. מאיפה זה?

melancholy man

New member
בכל זאת הערה קטנה

מעבר לזה שאני מסכים יותר עם דעת מי שחיבר את הרשימה לגבי תמוז מאשר עם דעתך ציף, ההערה שלי היא לגבי Pearls before swine, אני בהחלט ממליץ לכל חברי הפורום לתת להם צ'אנס, מדובר בהרכב פולק פסייח הולנדי מאוד מעניין, אני ממליץ במיוחד על אלבום הבכורה שלהם: One Nation Underground, שנדמה לי שהשיר שהומלץ כאן הוא משם וכן על אלבומם השני: Balaklava, אלבום שעל אף שהוקלט באמריקה ועוסק בנושאים אמריקאים (בעיקר מלחמת ויטנאם) הוא עושה את זה בצורה מאוד לא אמריקאית ומאוד אירופאית, כנראה שזה הטוב ביותר לרוח השינוי והמפכנות ששררה באמריקה באותם שנים, עם היכולות המוסיקליות הקסומות של הפסיכדליה הבריטית/אירופאית. הלהקה בנויה סביב דמותו של Tom Rapp, יוצר הולנדי מהיותר אינטלגנטיים של עולם הפסיכדליה והגם שהאנגלית של חברי הלהקה, היא לא בדיוק במבטא אוקספורדי ולזמר (בד"כ ראפ עצמו) יש S שורקת מוזרה, הם מצליחים ליצור אווירה מענינת ושירים יוצאי דופן ביופיים.

afon

New member
קשה קשה

רשימה 2 בנאלית משעממת ורגילה לגמרי, לעומת זאת את רשימה אחד אני לא מכיר כל כך טוב. אבל אני אאלץ לשים את כספי על רשימה אחד, בכל זאת יש שם את גונג.

JimiH

New member
רשימה מס' 2, ולציפציף...

אני רוצה להגיב על מה שאמרת בנוגע לדורז. הדורז הם לא הרכב מתקדם, הם לא מנגנים מוסיקה מתקדמת, מורכבת ואנטי-קונפורמיסטית, ההפך, הדורז מנגנים מוסיקה קלילה, פשוטה וקליטה. אבל יש את הדורז ויש את ג'ים מוריסון, הדורז סתם נתנו רקע לכתיבה המושקעת, המיוחדת, הייחודית, המבריקה, המשפיעה והנפלאה, של ג'ים מוריסון, ג'ים מוריסון הוא כותב ענק, אחד הכותבים הגדולים בהיסטוריה של המוסיקה, כל מילה שלו מצליחה לתאר עולם שלם, הוא השפיע על דור שלם בזכות הכריזמה המיוחדת שלו, והרצון להראות לעולם את מה שמעבר לדברים שנתפסים כמובן מאליו, הוא רצה לפתוח את המחשבה, הוא הראה במוסיקה שלו את "דלתות התפיסה" (מפה השם The Doors). והוא הצליח. באלבומים של הדורז יש לעשות הפרדה, בין שירי האהבה החמודים שלהם, לבין השירים בהם מוריסון התכוון להעביר מסר. אני רק אתן על קצה המזלג דוגמא לשירים: The End, Crystal Ship, End Of The Night, People Are Strange, Awake, Peace Frog ועוד... אני ממליץ, אם מישהו רוצה לשמוע קצת יותר מהדברים המוכרים של הדורז (הם הרבה מעבר ל-Light My Fire), אני ממליץ על האלבום Jim Morrison-An American Prayer, זה אלבום שהוקלט לאחר שמוריסון מת, בעקבות מחברת שירים שהביא מוריסון לאחד מחברי הלהקה. כמו כן גם הסרט The Doors בבימוי אוליבר סטון מומלץ.

מה לעשות...

אני לא מסכימה עם אף מילה שכתבת. נסכים לא להסכים. אבל מה שהכי חשוב לי זה שתבינו שאני לא מחפשת הרכבים "מתקדמים" או מוסיקה "מתקדמת". אני לא מחזיקה מהמונחים האלו ומתפיסות העולם האלו. נהפוך הוא.

להשתדל לכתוב למה..

בחרנו ת`שירים. ככה לא יהיה "משעמם, בנאלי, מחזורי". גם לדיון!

להשתדל לכתוב למה..

בחרנו ת`שירים. ככה לא יהיה "משעמם, בנאלי, מחזורי". גם לדיון!

והתוצאות...

לאחר קרב צמוד, ניצחה רשימה 2 בנקודות: 7 נק' מול 6 נק' לרשימה מס' 1. ישנה מגמת עלייה במספר המצביעים - הגענו ל-13 במזל"ט - אבל זה עדיין רחוק להיות מספיק (או אפילו להשתוות למספר המתחרים!). המשחקון הבא יועלה מיד.

למעלה