לידות לנל"ק בבית - כמה שאלות

שירנוני

New member
../images/Emo41.gifלידות לנל"ק בבית - כמה שאלות

היי, רציתי לשאול אם יש מיילדות שנמנעות מליילד לנל"ק בבית? וגם - באיזה שלב של ההריון לפי דעתכן, יש מקום להתחיל בחיפוש אחר המיילדת המתאימה? האם יש מפגש עם המיילדת לפני הלידה (סוג של מעקב הריון) או שהפגישה הראשונה איתה היא בלידה? תודה והמשך יום נעים
מיכל
 
תשובות

יש מיילדות שנמנעות מליילד לנל"ק- צריך לברר זאת עם המיילדת בשיחת טלפון ראשונית. חיפוש אחר מיילדת- אני התחלתי לחפש מיילדת סביב שבוע 22 ולקחתי את הזמן בכייף, לא הייתי בלחץ גדול של זמן ולא היה חשש שמא היא תהיה תפוסה סביב תאריך הלידה המשוער שלי. נפגשתי סה"כ עם שתי מיילדות ואז החלטתי. יש *לפחות* 2 מפגשים עם המיילדת לפני הלידה- המפגש הראשון הוא מפגש היכרות, ובו אתם מתאמים ציפיות בקשר ללידה, ובעיקר בודקים את הכימיה.זה הזמן והמקום לשאול את המיילדת כל מה שעולה בראשך בקשר ללידה וגם ההריון. לאחר הפגישה הזו את מחליטה אם את מעוניינת שהיא תיילד אותך. יש עוד פגישה אחת לפחות לאחר מכן שמתרחשת בתחילת החודש התשיעי ובה נעשית הערכת משקל של העובר, המיילדת רואה את הבית שלך וכיצד את מתכננת להכין אותו ללידה ודברים נוספים. יש מיילדות שנפגשות אף לפני תחילת החודש התשיעי- למשל אני נפגשת עם המיילדת גם במהלך שבוע 32 וכשאני נכנסת לחודש תשיעי אני צריכה להיות מולה בקשר בפעם בשבוע- או פגישה או שיחה, אבל פגישה אחת לפחות תהיה גם בתשיעי. אצל מרבית המיילדות הפגישות הבסיסיות כלוללות במחיר הלידה. אם את רוצה פגישות נוספות מעבר לכך, יש לזה עלות מסויימת, אך זה משהו שמשתנה בין המיילדות ויש לברר אותו מולם.
 
וגם ביקור בית

אני לאיודעת אם כל המילדות, אבל שרה'לה (אתה ילדתי) עושה לפחות פגישה אחת בבית היולדת, כדי לראות את הבית, לבדוק אם יש הכנות מיוחדות שצריך לעשות וכדו'.
 
VBAC and midwives and prenatal care

I'm not sure now that any of the homebirth midwives in Emahi are taking VBAC's due to the political situation and the fact that we are constantly being scrutinized. VBACS are considered in Israel to be high-risk and midwives are licenced to do low-risk births. Difficult position for women and midwives. Dr Barda and Dr. Shiftan both do them and are great guys with midwives souls. Probably some other midwives out there but best not to advertise this so they won't be prosecuted. Let's keep them alive and safe. They are very needed. As far as midwife-client contact during the pregnancy, it depends on the midwife and what the client needs also. I personally now only charge for the initial visit, and have stopped charging the minimal fee that I used to charge for prenatal care. This is in the hope to encourage more contact and that the fee won't be a deterrent. I like to see the woman once a month during the pregnancy, and from the eighth month twice and three times in the ninth month. If it is a homebirth, I make a visit in the early part of the ninth month to know where she lives. If it will be a birth in my clinic, then no home visit will be necessary until after the birth, if this is geographically possible. If women live not close to me and have other good prenatal options, then I don't obligate them to come to me and am happy just to hear from them by phone but want to see them in the ninth month. If they don't end up birthing with me for some reason then they will be charges 100 NIS for each prenatal visit that we had. I make one visit after birth now to do the PKU, and charge 50 NIS for the special lancet and depending on how far away from me they live, or they can come to me for free.Some women like lots of meetings and phone calls and others I have to call them and they are just doing fine and not needing anything from me. Either way is fine and I fit myself to the woman's needs. But you must communicate your needs to the midwife.
 
forgot to add

At the prenatal visit, I measure the height of the uterus with a tape measure to check that the baby is growing well (just as accurate as ultrasound) and listen to the heartbeat, check position (relevent mainly from 36 weeks) and take blood pressure and check urine for sugar and protein. Then we talk about any problems or questions and discomforts. I ask about diet, exercise, iron, hemoglobin and childbirth course etc. We discuss preparations and supplies for the birth.
 

tonti

New member
../images/Emo4.gif והסבר:

גם אני ילדתי לנל"ק בבית. רק שכשאני התחלתי לחפש מיילדת, היו כמה שלקחו לנל"ק. במהלך הההריון שלי המיילדת שלי הודיעה לי שלא תוכל לקחת אותי (מכל מיני סיבות, חלקן ביטוחיות) והיא לא היתה היחידה שהפסיקה ליילד לנל"ק. נשארה רק שרהלה
, שבדיעבד התאימה לנו הכי בעולם. היום אני לא יודעת אם היא עדיין מלנל"קת, דברי איתה. יש גם את ג'ודי סלום מאלון שבות, גם איתה כדאי לדבר. בכל מקרה, שיהיה בהצלחה.
 

כרמית מ.

New member
יש ויש

יש מיילדות שעושות גם מעקב הריון. יש לזה יתרון, לדעתי. יש מיילדות שנמנעות מלנל"ק, בעיקר מסיבות פוליטיות. כפי שכתבה טונטי, היום קצת קשה למצוא מיילדות שמוכנות, עקב ציד המכשפות המתרחש כנגד מיילדות הבית - אבל שווה להתאמץ!
 

שירנוני

New member
אז מה בעצם ה- INPUT של מיילדת

במעקב הריון? אני מתארת לעצמי שהערכת משקל מסוימת היא יכולה לעשות ולשמוע דופק, וכמובן להתייחס למישור הנפשי של ההריונית, אבל מה לגבי כל יתר הבדיקות שמוודאות את מצבו של העובר (US, שקיפות עורפית, סקירות מערכות, חלבון עוברי וכו')?
 

כרמית מ.

New member
בדיוק כמו רופא

גם הרופא "שלך" לא עושה את הבדיקות המיוחדות. חלקם עושים US בכל פעם, דבר מיותר לחלוטין, והסיבה המרכזית שויתרתי על שירותיו של הרופא "שלי" (כבר לא) - כי חוץ מהא.ס. הוא לא עשה כלום, ולא רציתי/ראיתי צורך בא.ס סתם. הערכת משקל ידנית טובה כמו (אולי יותר) הערכת משקל סונוגרפית, בשלבים המתקדמים, דופק אפשר להקשיב בדופלר או בצינורית עץ ששכחתי איך קוראים לה. כל היתר - בדיקות דם, סקירות וכו' - אם את בוחרת לעשות, את הולכת למומחים בתחום או לטיפת חלב/מרפאה רגילה. היתרון הגדול הוא שיש זמן לדסקס על הלידה מכל הכיוונים, להתייעץ בנושאי הריון ולקבל גם תשובה לא רפואית/קונבנציונלית, ולהכיר טוב - כך שמגיעים ללידה עם בטחון שנובע מהיכרות, ועם מיילדת שיודעת מה אני רוצה גם כשאני לא אומרת במפורש. כך שאפילו אם לא הייתי מוותרת על ביקורי הרופא, הייתי מבצעת מעקב הריון גם אצל המיילדת. אצל המיילדת "שלי", התשלום על מעקב ההריון הוא בעצם מקדמה על הלידה, כך שאם בסופו של דבר לא יולדים איתה, משלמים רק על מעקב ההריון, ואילו מי שיולדת איתה, כאילו לא משלמת על מעקב ההריון (לפחות כך זה היה כשאני ילדתי).
 

סטיוויה

New member
היי

למיטב ידיעתי כרגע בארץ מיילדות הבית לא לוקחות לנלנק'ים. בגלל ביטוח וגם קצת פחד מהממסד. ג'ודי סלום כהן לוקחת(היתה בלידה שלי)אבל מחתימה על טופס משפטי שמעביר את האחריות על הלידה אל הזוג. ג'ודי לא שייכת לאירגון אימה'י מסיבות פורמליות. מחינה מקצועית היא טיפ-טופ. לדעתי זמן מתאים לחפש מיילדת זה חודש רביעי חמישי אם זו לידה חוזרת. אולי טיפה יותר מוקדם בלידה ראשונה.
 

עינבלית

New member
ד"ר שפטן מיילד לנלק בבית

והוא גם בתחום הרפואה הסינית וגם רופא יחסית קונבנציונלי שעובד בבי"ח פוריה. יש מין מעקב הריון שגם אמור לתרום לשלוות הנפש שלך כיולדת.
 

שירנוני

New member
עינבלית תודה, וזה מעלה שאלה -

רופא או מיילדת? אין ספק שלחרדתיים שבינינו רופא מיילד זה תענוג, אבל... 1. לא בטוח שמבחינת נסיון הוא יכול להשתוות לזה של מיילדת טובה. לא? 2. ללדת עם מיילד גבר? (לא מטעמי דת או משהו כזה), אבל חלק מהעניין נראה לי האמפטיה הנשית, התובנה של אחת שכבר עשתה את זה כבר, ראתה את זה כבר מיליון פעם ויכולה להבין אותך ברגעים של החוויה המדהימה הזו. אני יודעת שיש מיילד בתה"ש ששמו משה והוא ממש מדהים. עברתי אצלו קורס הכנה ללידה (אישי) לפני הלידה הראשונה שלי, והוא ממש אישיות. אבל תמיד תהיתי איך זה יהיה ללדת בעזרתו של גבר. 3. לגבי עלויות - רופא מיילד בטח יעלה יותר ממיילדת שאינה רופאה, לא? מה אתן אומרות? ועינבלית - איך אני יכולה להשיג את הפרטים שלו? תודה, מיכל
 

tonti

New member
ברור שמיילדת, בלי שום ספק

אני לא רואה שום ערך מוסף ברופא. אולי אפילו להפך. הוא יכול בעיני רק להפריע. מצד שני, דווקא הרופאים שתומכים בלידות בית (אחד מהכרות אישית והשני טלפונית) הם כל כך לא התערבותיים שאני חושבת שאם בלידה הבאה לא אמצא מיילדת שתסכים ליילד אותי, אקח רופא כגיבוי אבל מיילדת שתהיה נוכחת. אני חושבת שעלות של רופא היא בערך 2000$. ככה סיפרה לי חברה ששקלה ללדת עם רופא.
 
למעלה