לכל מי שמעוניין -המשחק של אנדר

sagiberg

New member
../images/Emo124.gifפתיחת דיון- ספר החודש../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

סוף סוף הגיע הרגע- אז קודם כל - האם נהניתם עד כדי כך שתמליצו גם לאחרים על הספר ?

nikita j y

New member
../images/Emo80.gifyes yes yes!../images/Emo127.gif

אני עדיין מנדנדת לאנשים מסויימים שיקראו אותו

טובים/רעים../images/Emo150.gif

איך לדעתכם הספר מחולק ל"טובים" ול"רעים"? לפי מה? מי נמצא באיזה צד?

MetaalSryus

New member
לדעתי../images/Emo141.gif

דווקא מה שמיוחד בסיפור הזה, הוא שאין טובים ורעים כמעט. לפחות לא בעיני אנדר. כל הספר היינו בטוים שהבאגים הם האויב הגדול שלנו, שמענו עליהם תאורים מפחידים, ובסוף- אנדר הרס לנו וגילה לעולם את האמת על הגזע שאבד. ראינו איך אפילו פיטר וויגין שנראה כסדידט מטורף יכול להראות כבו אדם טוב, כי הוא עושה את מה שצריך לעשות. האמת שאנדר מגלה לעולם היא שאנשים הם טובים, תמיד. לפעמים הם נופלים, נכשלים, טועים. אבל הם כולם בני אדם על כל המגרעות והמעלות שלהם.

../images/Emo58.gifבערך לכך התכוונה שאלתי...

אם כי לדעתי, כמי שעובדת עם ילדים, יש פה "רעים" מסויימים והם אנשי הצבא, המערכת- גראף ואנדרסון וכל אלה שאנחנו לא זוכים להכיר אישית ושמשתמשים בילדים ככלים,כבובות( כפי שאומר אנדר לואל על הרפסודה וכפי שמוזכר בספרים מאוחרים יותר בסדרה)ומשחקים בנפשם העדינה של ילדים רכים כאילו היתה פלסטלינה. נכון, זה כדי "להציל את העולם" (אגב, גם זה לא נכון כי הבאגים לא יזמו פלישה שלישית) וכוונותיהם טובות ונאצלות אבל מבחינה חינוכית הם מבצעים, בעיניי, פשעים איומים ונוראים.

sagiberg

New member
אני בדעתך. בעיני, השימוש שנעשה ../images/Emo7.gif

בילדים היה קשה לעיכול, אולי בגלל העובדה שכולנו יודעים מההיסטוריה לאן כוונות טובות יכולות להוביל. ואולי באמת השאלה האמיתית היא לא מי הטובים ומי הרעים , אלא, האם קיים "אדם" טוב או רע או שהמעשים הם הקובעים.

שגיאברג- מה את חשבת על הספר?

אני סקרנית כי אאל"ט, קראת אותו לכבוד הדיון. נכון? אגב, הנקודה החלשה היחידה (בעיניי) בספר ובסדרה כולה היא שהילדים לא מתנהגים באופן שמתאים לבני גילם, אפילו בני גילם חכמים ומבריקים. האמינות הזו בעייתית אבל לטעמי הספר כל כך חזק וחכם שזה מכפר.

sagiberg

New member
לדעתי זה אחד הספרים../images/Emo13.gif

היותר חזקים שיצא לי לקרוא בזמן האחרון. למעשה אני חושבת שהאנושיות והחמלה שמלוים אותנו לאורך הספר הם שהשאירו אצלי את התחושה העמוקה ולוא דווקא העלילה. אחד האלמנטים הנוספים שהקסימו אותי הוא הרמה האינטלקטואלית ,רמת הדיון , שהביאה אותי לעצור ולחשוב על הסוגיות שבספר (חלש מול חזק ויכולתו של החלש לנצח...וכו')

חוטהשני

New member
בטח שאצליץ ../images/Emo23.gif ואני כבר ממליצה עליו בחום [לפחות עכשיו אני ממליצה מידע אישי ולא מידע של קוראים אחרים ../images/Emo8.gif]

Lildi

New member
מממש לא

אני לא אהבתי את הספר...... לדעתי זה ספר מדכא ומלא בשפה גסה והעלילה לא מעניינת

למה הדיון לא ממריא?!?

הספר מדבר על כל כך הרבה נושאים ומעורר מחשבה (גם לאלו שלא אהבו אותו ובודאי לאלו שכן-) תתעוררו!

Lildi

New member
אני חושבת

שהספר לא מיועד לילדים קטנים כאילו מתחת לגיל 12 בערך,הוא מלא בשפה גסה, הוא מדכא והוא גם לא מעניין.....

Britush

New member
ואיך זה קשור למה ../images/Emo42.gif

ש"דרקונית מזל" אמרה?
הוא מאוד מעניין, לדעתי.
אבל כל אחד ודעתו, כמובן.

lildi1

New member
איך זה קשור?

כי אולי בגלל שהיא שאלה למה הדיון לא ממריא..... אז הוספתי הודעה..... ואמרתי את הדעה שלי....

למעלה