לכל מי שמעוניין -המשחק של אנדר

מצטרפת להרמת הגבה אבל מסכימה

שהוא לא מיועד למתחת לגיל 12 (לדעתי רצוי גם לא לפני 14, למרות שתלוי בקורא/ת הספציפי/ת). לא נראה לי שמישהו ייעד אותו לילדים קטנים. למה חשבת כך?...

חוטהשני

New member
רק שתדעי.. ששנה שעברה הספר נכנס ל"מצעד הספרים" עבור ילדי החטיבה.. כך שילד בן 11 וחצי יכל להגיע אליו - אני גם חושבת שהוא לא מתאים לילדים צעירים..

The Snow fox

New member
../images/Emo63.gif

ובכן, אני אמנם לא כותב בפורום הזה, אבל אני קורא בו בהחלט. ונהנה. נכון שתסלחו לי מדי פעם אנ אשחיל מילה?
בכל מקרה, אני בסכ"ה הכל בן 12, וקראתי בגיל 11 את אנדר. אני יכול להגיד בכנות שזה בין הספרים היפים שקראתי בחיים. טוב, תמיד קראתי ספרים מעבר לגילי... אני חושב ש"השפה הגסה" יחסית בה מדברים הילדים רק תורמת לאמינות של הספר. טוב, אני מדבר יותר מדיX:

Britush

New member
הו, שלום! ../images/Emo13.gif ../images/Emo140.gif ../images/Emo42.gif

אני מרגישה יוצאת-דופן; כל מיני אנשים כאן קראו את אנדר מזמן, ורק אני קראתי אותו לפני שלושה חודשים.
השפה הפריעה מעט גם לי. אבל בסך הכל אני מסכימה עם מה שאמרת. (בנוגע לאמינת ובכלל)

MetaalSryus

New member
הספר בהחלט לא מתאים../images/Emo141.gif

למתחת גיל 12, לא בגלל השפה הגסה או בגלל שהוא לא מעניין, אלא בגלל שבעיני הרעיונות שבספר הזה עמוקים מאוד, מכדי שלילד שרוצה לקרא ספר רק כדי להנות יהיה סבלנות לחשוב עליהם *כמובן, לא אמרתי שזו הסיבה שבגללה את לא אהבת את הספר, זה יכול להיות גם סתם עניין של טעם, אף על פי שקשה לי להבין את זה...

ספר נפלא!!!!!!

קראתי אותו פעמיים ולא שבעתי, אני חוסכת כסף לקנות אותו... *מה אתם חושבים על כל הקטע שהחרימו את אנדר בגלל שהוא ילד שלישי, אתם חושבים שנגיע למצב כזה? שיש הגבלה על מספר הילדים?! זה נשמע פשוט נוראי!

זה אכן נשמע נורא אבל לא נראה לי

שנגיע למצב כזה כי הילודה בעולם, כמו הרבה דברים אחרים,לא מאוזנת- יש חלקים בעולם בהם יולדים הרבה ילדים ויש חלקים אחרים (כמו הרבה ממדינות אירופה וסקנדינביה) בהם יש יותר ויותר אנשים שבכלל לא מביאים ילדים לעולם. בעיניי זה מחריד אבל בסה"כ הכללי, כנראה אוכלוסיית העולם מאזנת את עצמה איכשהו... מצד שני- הרי בסין יש הגבלת ילודה על ילד אחד בלבד לכל משפחה כך שאין לדעת

sagiberg

New member
הקטע הזה גרם לי לחשוב../images/Emo7.gif

גם מעבר לנושא של "ילודה" . ראשית - באמת בסין יש הורים שמשמידים את הילוד במידה ויצא המין הלא רצוי,, כך שאין ספק שיש המון עוצמה באכיפה החברתית.. ומכאן למחשבות העגומות לגבי כוחה של חברה והאטימות שיש ביכולתה ליצור בפרטים השונים....

sagiberg

New member
האם למישהו יצא לקרוא../images/Emo35.gif

את הצל של אנדר ? -חברים המליצו לי עליו כעל סידרה מקבילה ויותר מוצלחת מזו של המשחק של אנדר. מישהו מכיר ?

Britush

New member
|סוגדת גם| ../images/Emo42.gif

אני לא יודעת אם הוא יותר טוב, אבל הוא גאוני, ללא ספק.
וגם "הצל של ההגמון".

בהחלט כן!

קראתי את כל הסדרה כולל הצללים.לא יודעת לגבי יותר מוצלח- לא נראה לי, בעיניי הכל שייך לאותה סדרה אבל הצללים פשוט משלימים חלק מהארועים מנקודות מבט שלא שמנו לב אליהן קודם. כל הסדרה כולה מרתקת ומעוררת מחשבה ועם כל ספר הרגשתי שהאחרים היו רק הקדמה ... ברוכה הבאה למועדון המכורים

חוטהשני

New member
גם לי זה גרם לכל מיני מחשבות.. הספר הוא גם באיזה מקום קצת קודר- האם לעולם שבו ילדים נלחמים אנחנו רוצים לגדל את הילדים שלנו ../images/Emo35.gif

אמנם אני שונאת את הביטוי-

"למה התכוון המשורר", אבל במקרה הזה נדמה לי שהסופר התכוון בדיוק בדיוק לכך!

Athaclena

New member
עוד לא הספקתי להשתתף

בימים האחרונים לא היה לי מחשב בבית. אולי הערב... אולי כדאי לנעוץ את השרשור בתחילת הדף או משהו?

sagiberg

New member
../images/Emo41.gifלכל מי שמעוניין -המשחק של אנדר

מי שעדיין לא חיוה דעה ,או שרוצה להוסיף= כולם מוזמנים

Athaclena

New member
גם אני אצטרף, אמנם באיחור אופנתי...

קודם הבסיס - קראתי אותו מזמן, קראתי את כל ההמשכים, מאוד אהבתי ומאוד ממליצה. ואת הצל של אנדר אח"כ, כי חייבים. קניתי את המשחק של אנדר לאח שלי ליומולדת לפני כמה שנים (בוא נגיד 3 אבל אין לי מושג, אולי זה היה יותר). הוא לא כל כך אהב, ואפילו לא כל כך הבין אותו (בגיל 15 או פחות). מצד שני, האחים הקטנים שלי שלי קראו (גיל 12 או פחות) ומאוד אהבו וגםם המשיכו עם הסדרה. מוזר מאוד. שפה גסה? טוב, אולי אני לא שמה לב. אלימות יש, ובגלל זה והתוכן לא הייתי מגדירה אותו כספר ילדים ממש. אני בהחלט חושבת שהאחים שלי צריכים לקרוא אותו שוב ושעכשיו הם יבינו אותו יותר. זה שהילדים לא מתנהגים כמו ילדים - אין לי מושג. אני לא מסוגלת לזכור בני כמה הם במהלך הספר ודי זורמת עם הסיפור בכל מקרה. אני מאוד אוהבת את הציניות והשיחות בין אנשי הצוות השונים, זה מאוד שנון וכיף לקרוא (גם בשאר הסדרה). והבאגים הם חייזרים נחמדים בסה"כ לילה טוב

olga267

New member
המממ...

כבר כחודש או יותר אני רק קוראת בקומונה ולא מגיבה, אבל זה נושא שבהחלט ראוי לתגובה... קראתי את המשחק וההמשכים לפני כשנה ואני חייבת לציין (כמו הרבה אחרים כאן) שזה ספר מעולה, כתוב בצורה טובה ומאוד מעניין. אני אישית נורא התחברתי אל הספר ואל אנדר. למרות שמישהו פה אמר שהשפה הייתה גסה, אני לא הבחנתי בזה כל כך, ואם כן,זה רק יוצר אווירה יותר ריאליסטית (תסלחו לי על המושג, הייתה לי מתכונת בספרות לא מזמן..
) ואמינות. הנושאים שהספר מעלה מאוד נגעו לי, במיוחד השאלות המוסריות על רצח גזע, כולל גזעים שאנו לא מכירים ולא מסוגלים לתקשר אתם (בקסנוסייד וילדי המחשבה, אם אני לא טועה). טוב, אין לי יותר מה להוסיף כל כך מעבר למה שנאמר כאן, אז אני אחכה לי להזדמנות נוספת לדבר...

למעלה