לכל מכורי האוס

mitzipitzi1

New member
על איזה מהדברים את מדברת?

מה היא אמרה? את מתכוונת לקמרון?

moran f

New member
אכן הדגמה מדהימה של פטרונות

אני מצטערת, אבל זה מה שהיה. היא העבירה את החולה שלה מסכת בדיקות מיותרות ולא נעימות (למשל ה-BAL שאפילו לא תרם כלום בסוף - רק בזבוז כסף לבית החולים ויותר גרוע, אי נעימות לא קטנה כנראה לחולה) בלי לספר לה למה היא עוברת אותן. בעצם היא גזלה ממנה כמה מהימים האחרונים שלה, שאולי היא הייתה בוחרת לנצל אחרת אם היא הייתה יודעת מה יש לה. בעיני כל הנאומים על שוויון לא מכפרים על זה.

natalysh

New member
ומצד שני,

אני יודעת שחס ושלום טפו טפו טפו אם הייתי במקום המטופלת, לא הייתי מתרצה בבדיקה אחת. וכן, אולי גם בדיקות כואבות, אבל ככל שהן קרובות יותר לקריטריון הזהב, הן יותר מדויקות. הרופאה רצתה למנוע מהחולה עוגמת נפש מיותרת, כי בטוח שאם העניין מתגלה כשגוי - זו טראומה לכל החיים. זה לא שונים מהמקרים האחרים בסדרה, שעד הדקה הלפני אחרונה בסיום, כמעט כל הרופאים או אפילו האוס בעצמו בטוחים לגמרי במשהו אחד ובסוף מתגלה משהו שהופך את התמונה על פיה, ואם לא היו מגלים אותו היה טיפול שונה לגמרי, השלכות לא רצויות ובסופו של דבר גם עוגמת נפש.

moran f

New member
"רק רצתה למנוע עוגמת נפש"?

אני מצטערת, אני במקום המטופלת הייתי רותחת מכך שהיא ידעה כל השמן שיש סיכוי גבוה שמדובר במשהו סופני ומרחה אותי עם "אבחון זו אמנות" במקום לשתף אותי בחשש. זכותה של המטופלת להחליט שהיא לא רוצה את כל הבדיקות האלו, או את חלקן, וברור לחלוטין שזכותה לדעת מה האבחנה הסבירה ומה האבחנה המבדלת. הרי זה לא שלא היה לקמרון שום מושג מה יש לה, היה לה מושג טוב מאוד - היא עשתה בדיקות נוספות כדי להיות בטוחה יותר ובעיקר כי לא היה לה לב להגיד למטופלת שמצבה קשה. נראה לי שאת רוב עוגמת הנפש היא רצתה למנוע מעצמה, ואני מצטערת - זה חלק איום ונורא בעבודה אבל זה חלק ממנה. לא לשתף את המטופל בתהליך זו בדיוק פטרונות.

natalysh

New member
אז ככה קוראים לה!!! ../images/Emo13.gif

אני מקבלת את חלקם של הדברים, אבל מאחר ומעשיה נבעו רק בחלקם מאגואיזם , וגם זה בעקבות ניסיונה המר עם בעלה, ובחלק השני היא התיידדה עם החולה ועשתה לה רק טוב (והיה ממש יפה לראות את זה), אז לפי דעתי לא כדאי למהר להאשים אותה... רצוי לזכור שעניין הבשורה המרה הוא נושא לדיון בפני עצמו, ולא פלא שעשו ממנו קורס שלם בשנים הקליניות בתל אביב. שיקולי הדעת בעניין לא כאלו דיכוטומיים...

moran f

New member
מה הקשר לבעלה?

את באמת חושבת שלמטופלת אכפת שהיא באמת חשבה על טובתה ושהיה לה סיפור נורא נורא עצוב עם בעלה? למה זה צריך לעניין את המטופלת? נושא הבשורה המרה הוא מרתק. אבל השאלה היא איך, לא האם. במציאות של היום יש מקרים מאוד בודדים אם בכלל שבהם מותר לחשוב בכלל האם אני מספר לחולה משהו. המטופלת לא אמרה לה "אם זה רע אני לא רוצה לדעת", ו"אני נורא מזדהה איתה ומרחמת עליה, והיו לי חיים קשים" זו ממש לא סיבה קבילה.

natalysh

New member
בגדול אני מסכימה עם מה שכתבת

רק רציתי לציין שממה שהתחיל השרשור והכוונה המקורית שלי הייתה שהדברים שהיא אמרה עודדו הרבה אמפתיה אצלי. אלו דברים שמגיעים מכנות, רגש ויחסי אנוש מדהימים, שאת השילוב של שלושתם, די נדיר למצוא בין כותלי בית החולים...

moran f

New member
והמעשים שלה מעידים בדיוק על ההפך

אישית, אני מעדיפה להאמין למעשים כי קל לדבר.

shlomo10

New member
לצערי נזכרתי ששכחתי להגיד לאחי

להקליט לי כשהייתי על האוטובוס לב"ש...

wolfv

New member
מה מה מה הולך פה../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

הדלקתי האוס ברבע ל9, בציפיה לפרק חדש... ופתאום אני קולט שזה שידור חוזר של מה שהיה אתמול??

wolfv

New member
קיוויתי. התמימות... חוץ מזה

בעונה הקודמת, כשהתחלתי לראות, זה היה יום-יומי, ואי.אר. גם כן משודרת יום יום בהולמרק... ככה שכנראה שאני מפונק...

למעלה