אמממ,זאת חתיכת שאלה...בגדול אני
מאוד מאוד נגד(ואפילו אנטי) הגדרתיות ותבניתיות כמו במקרה הזה.ברור שיש הבדלים האופיניים לכל מגדר,אבל הרבה פעמים אני חושב שזה פחות קשור למגדר ויש בתוך "עם הנשים" כאלה עם מאפיינים גבריים,וההפך. אני,למשל,רואה את עצמי לא פעם כאחד כזה מה"הפך",כלומר גברים עם מאפיינים יותר...נשיים נגיד ככה.פעם היה לי מאוד קשה להתמודד עם זה, ואפילו לקבל את זה,אבל כיום אני במקום הרבה יותר שלם מעצמי בבחינה הזו. אני יגיד עכשיו עוד משהו שמי שמכיר אותי טוב כבר יודע עליי-בלי קשר לכלום,רק בתור ציון של עובדה,אני בן אדם שמתחבר טוב יותר לנשים,וזה גם קשור לחלק מהתכונות שיש לי,ולכן מכאן אני מסיק אלו תכונות הן יותר "נשיות",אבל יותר מזה יש לי קושי להתחבר לכל מה שקרוי ה"עם הגברי". ועכשיו לשוני שאני רואה בין המינים,שכאמור ייראה כהכללה,אבל לפעמים רק דרך הקצנה אפשר להגיד ולהעביר דברים מסויימים. גברים הם יותר אגרסיביים,כוחניים(לעיתים גם אלימים), מעשיים, שכלתנים, חסרי רגש וכדומה. נשים הן יותר עדינות,רגישות,טובות לב,אמפתיות,סבלניות וכדומה. והכל כמובן כהכללה גסה ביותר.אבל אפשר להגיד שזה מאפיין את רוב הגברים והנשים,עם יוצאי דופן לא מעטים כמובן. לגביי שוויון-יש דברים שקשורים להבדלים פיזיים בין המינים שאולי קשה לראות שוויוניות,כמו עבודות פיזיות קשות לגברים,וכמו חופשות לידה לנשים, אבל כיום יש המון תחומים שנפתחו לנשים.אז שוויון מוחלט כנראה שאף פעם לא יהיה,אבל שוויון יחסי בהחלט יכול להיות,זה אמנם נראה רחוק מאיתנו כרגע,אבל בראיה רחבה יותר,אפילו של פרספקטיבה הסטורית,המין האנושי בהחלט נע לכיוון כזה. אז לסיום,לדעתי,חשוב שיהיה שוויון היכן שיש רגשות קיפוח מוצדקים,אבל גם חשוב לשמור על הבדלים בין המינים,מכיוון שיש גם דברים שונים שלא ניתן לשנותם שמשפיעים על תחומים שונים של החיים.