מאדים ונוגה של היום. מה דעתכם?

../images/Emo41.gif מאדים ונוגה של היום. מה דעתכם?

הנשים והגברים של היום - מה שונה ומה דומה? עד כמה שונה? עד כמה חשוב לשמור על שוני - או שהאם אתם בעד שוויון מוחלט? האם קיים שוויון מוחלט?

../images/Emo150.gif ממאדים ו-../images/Emo68.gif מנוגה

אני בעד שיוויון בהתייחסות לשני המינים, אך כמו שבני האדם שונים יש להתייחס לכל אדם בהתאם. אין דבר כזה שיוויון מוחלט כי תמיד יהיו דברים שונים. מה דומה בין נשים וגברים- שני המינים יותר שמים על הטיפוח, באיזשהו מקום בשלב מסויים שני המינים מחפשים אהבה ורוצים להתיישב. מה שונה בין נשים לגברים- אולי נשים שמות יותר על הרגש ופחות על המעשי לעומת גברים.

אופיפה

New member
שונים פיזית ו..

גם באופן החשיבה. החשיבה של גברים לרב ממוקדת סביב עצמם קצת כמו ילדים.. לנשים יש יכולת לחשוב תמיד דרך הזוג דרך המערכת הזוגית. זו יכולת שמאפשרת להן לקחת איתן קדימה את מי שהן בוחרות לקחת.

ניאו30

New member
אמממ,זאת חתיכת שאלה...בגדול אני

מאוד מאוד נגד(ואפילו אנטי) הגדרתיות ותבניתיות כמו במקרה הזה.ברור שיש הבדלים האופיניים לכל מגדר,אבל הרבה פעמים אני חושב שזה פחות קשור למגדר ויש בתוך "עם הנשים" כאלה עם מאפיינים גבריים,וההפך. אני,למשל,רואה את עצמי לא פעם כאחד כזה מה"הפך",כלומר גברים עם מאפיינים יותר...נשיים נגיד ככה.פעם היה לי מאוד קשה להתמודד עם זה, ואפילו לקבל את זה,אבל כיום אני במקום הרבה יותר שלם מעצמי בבחינה הזו. אני יגיד עכשיו עוד משהו שמי שמכיר אותי טוב כבר יודע עליי-בלי קשר לכלום,רק בתור ציון של עובדה,אני בן אדם שמתחבר טוב יותר לנשים,וזה גם קשור לחלק מהתכונות שיש לי,ולכן מכאן אני מסיק אלו תכונות הן יותר "נשיות",אבל יותר מזה יש לי קושי להתחבר לכל מה שקרוי ה"עם הגברי". ועכשיו לשוני שאני רואה בין המינים,שכאמור ייראה כהכללה,אבל לפעמים רק דרך הקצנה אפשר להגיד ולהעביר דברים מסויימים. גברים הם יותר אגרסיביים,כוחניים(לעיתים גם אלימים), מעשיים, שכלתנים, חסרי רגש וכדומה. נשים הן יותר עדינות,רגישות,טובות לב,אמפתיות,סבלניות וכדומה. והכל כמובן כהכללה גסה ביותר.אבל אפשר להגיד שזה מאפיין את רוב הגברים והנשים,עם יוצאי דופן לא מעטים כמובן. לגביי שוויון-יש דברים שקשורים להבדלים פיזיים בין המינים שאולי קשה לראות שוויוניות,כמו עבודות פיזיות קשות לגברים,וכמו חופשות לידה לנשים, אבל כיום יש המון תחומים שנפתחו לנשים.אז שוויון מוחלט כנראה שאף פעם לא יהיה,אבל שוויון יחסי בהחלט יכול להיות,זה אמנם נראה רחוק מאיתנו כרגע,אבל בראיה רחבה יותר,אפילו של פרספקטיבה הסטורית,המין האנושי בהחלט נע לכיוון כזה. אז לסיום,לדעתי,חשוב שיהיה שוויון היכן שיש רגשות קיפוח מוצדקים,אבל גם חשוב לשמור על הבדלים בין המינים,מכיוון שיש גם דברים שונים שלא ניתן לשנותם שמשפיעים על תחומים שונים של החיים.

BellA עלמה

New member
שימו לב

שברוב הפורמים פורמי תמיכה מנוהלים ע'י נשים פורמים טכנים ע'י גברים לא רק ב
אלה בעוד פורטלים

פאפיט

New member
פועלים לכיוון שויון אבל הוא לא יושג

יש יותר מודעות ל"קיפוח" של נשים. אבל המעורבות שלהן בכל עשיה מורגשת. נשים של היום יותר עצמאיות. גברים חדשים בכיוון מטרוסקסואלי (מטופחים ומעודנים יותר). נשים בקריירה צריכות להשקיע יותר, כי יש להן גם את התפקידים המסורתיים בבית. והן עדין דפוקות יותר בשכר ותנאים במקומות עבודה. לעומת הגברים/נשים החדשים יש את הישנים והם רבים. שם החלוקה עדין ברורה ושוביניסטית. זה נוח לגברים. אז השיויון עוד רחוק ממימוש. יש את השוני האובייקטיבי בין גבר ואשה, אבל גם הפסיכולוגיה שונה, וכמובן ההתנהגות. למשל: נפרדתי מחברה שלי לא מזמן. החלטנו להשאר ידידים. ומאז היא מרגישה צורך (שאצלי לא קיים) לספר לי על מה שעובר עליה לפרטי פרטים. מדהים כמה דברים לא מענינים אפשר לספר. אותי זה לפעמים מכעיס. והיא לא מבינה לא בסדר, שהרי אנחנו עדין "ידידים". כשאני מנסה להסביר שאני לא יכול להיות "חברה" שלה, היא מופתעת ונעלבת. לבנתיים זה נמשך אבל בתכ'לס זה עולה על העצבים.

פאפיט

New member
הגיגי פילוסופי ../images/Emo70.gif

אם העולם היו רק גברים (או רק נשים) אי אפשר היה להגדיר גבר, כי לא היה קונטרסט.

opalit

New member
הו, יש לי הרבה להגיד...

שוני פיזי ופסיכולוגי. אם שויון אז בהתנהלות החיים ובמעמד, האשה עברה כברת דרך מלפני עשרות, מאות ואלפי שנים. אני לא אוהבת את ההתנהגות של היום, האסרטיביות מובילה. הכל זמין, הרומנטיקה כמעט נעלמת, רומנטיקה זה לא רק מתנות, אלא גם מילים ומעשים, אם גבר יפתח היום לאשה את הדלת של האוטו זה יראה מגוחך. הסקס פתאום קפץ לפגישות הראשונות (חבל מאוד מאוד מאוד) יש סקס בכל פינה, לא מצפים לכך הרבה, כי זה יקרה תיק תק, כולם יוזמים, מערכות יחסים מיטשטשות והמגדריות עובדת לאט.
אני חושבת - וזה רק אני חושבת..
שיש המון דומה ושונה אבל זה כבר בין אנשים, היו לי ידידים עדינים ומקסימים שהבנות עשו מהם סמרטוטים. וכמובן שלהיפך. ובכל זאת אני מרגישה שלנשים יותר עומק, ולגברים פחות. גם פיזי- במהלך קיום יחסי מין האשה מקבלת פנימה את הגבר בעוד הגוף שלו- הוא חיצוני. יש לי עוד המון דוגמאות..

פאפיט

New member
כשיש תקר במכונית הגבר יחליף גלגל

בהנחה שמכונית היו גבר ואשה. אולי פעם לנשים היה יותר טוב. עולמן היה מוגדר. היתה תרבות נשים. שירת נשים. פולחן לאלות נשיות. כיום הנשים כמו פולשות לעולמם של הגברים. הרבה משימות שהיו פעם רק של גברים נגזלו.יש את האסרטיביות הבילתי נלאת של חבורות נשים. יש המון משפחות חד-הוריות (אמא שממלא גם את תפקיד האבא). ועוד. מה שכן, הנשים מוכרות יותר טוב הפרסומות.

אופירA

New member
מנהל
למה "בהנחה שבמכונית היו גבר ואשה"?

ואם במכונית היתה רק אשה, היא תחליף את הגלגל???

BellA עלמה

New member
פלישה?

לי נראה יותר כמו עצמאות לנשים למדו לדרוש את המגיע להם שזה טוב לא?

opalit

New member
לא היה יותר טוב פעם

אין מצב בכלל לחשוב כך, ולו רק בגלל ההשפלה, ואי היכולת להתפתח- ללמוד לעבוד וכו'. ההתעסקות באישה ומסירה מאב לגבר, שלא לדבר על המכירה , ורצונה לא נשמע, כי מהו רצונה? דבר שיערער את השליטה הגברית. פולחן לאלות נשיות לא היה בדת שלי מעולם אז לא אתייחס לכך, אבל שירה נשית, ותרבות- מה הבעיה? היו הרבה פעמים שחברנו כמה נשים ופגישה, או הרצאה פסיכולוגית שייתה עבור הנשים, יש עדיין ברוך השם דבר כזה שנקרא "שיחת בנות", מיושם המון... יש את "יום האישה הבינלאומי" - שאגב כל הכבוד, למרות שלי אין את ההרגשה לחגוג אותו, כי אנחנו בשוויון.
משימות גבריות שנגזלו: אל לגברים לחשוש, או לפחד חלילה, כולנו נעשה יחד הכל, אולי תקר בגלגל לא -אני לפחות לא, אבל תיקונים בבית ואפילו אינסטלציה קטנה אין בעיה, ואם הבחורה לא (וגם אם כן) נמצאת יעשה תפקידה, ואתה יודע מה - זה עובד יופי, לא צריך להגדיר גבר / אשה כשחיים חיים משותפים. ואם חיים לבד אז בכלל.... לא הבנתי למה אתה מתכוון כשאתה אומר "אסרטיביות בילתי נלאית של חבורת נשים" מי היא החבורה? הפמיניסטיות?

khrui3

New member
נו באמת

לנשים לא היה טוב, לכן הן נלחמו כדי לקבל שיוויון. ובקשר לתקר - זה לא מבוסס על שום דבר, פרט לדימיון שלך, ואולי למקרים ספורים שבהם נוכחת (ואולי אתה סתם אוהב להחליף גלגלים... )

למעלה