מה אתם הייתם עושים?-תוכנית מס. 2

../images/Emo41.gif מה אתם הייתם עושים?-תוכנית מס. 2 ../images/Emo41.gif

רשמים, מחשבות לפני ואחרי התוכנית, ועוד-כל זה מקומו בשרשור הנ"ל
.

restart2

New member
תגובה לשידור על הטרדה מינית

היי הסיטואציה הייתה מטרידה ולא השתמע כי יש פה משהו אחר. הטרדה מינית /חוסר אתיות/ הפרה ברורה של החוק. לצערי גברים גם הבוגרים מביניהם בחרו להיות פחות מעורבים בלשון המעטה. כמובן שהתגובה של האישה שהופיעה בפרומו - והבריחה /הפחידה את "המטריד" - אהבתי. האיכפתיות ההרגשה שרואים אותך. שוב אם יש העושה חשבון נפש ורואה כמראה את התמונה- וישנה דרכיו מצויין. ואלה שעד כה לא התערבו - ויחלו להגיב להיות אקטיביים ולא יבלעו את הסיטואציה - או יעברו כאילו כלום לא קרה. מדובר בבחירה- בחופש לבחור להיות אכפתי לדעת שהחברה/המדינה - זה אנחנו. השינוי מתחיל ממני. לצערי את החלק השני לא ראיתי אשלים ואגיב.. שבוע טוב אירית שעל www.iritshaal.co.il בלוג- http://www.tapuz.co.il/blog/userblog.asp?foldername=iritshaal

doronb9

New member
הסיבה מדוע גברים התערבו פחות - מצער אבל אמיתי

לדעתי, מעבר לטוב ליבן וההגיון הבריא של הנשים אשר התערבו, הסיבה אשר בגללה התערבו, או יותר נכון הסיבה אשר הגברים לא התערבו היא בגלל פחד. פחד שמא יתערבו וידקרו למוות, יחטפו מכות רצח או כל דבר אחר שקשור לאלימות פיזית. הרי כמה מקרים של תקיפת נשים כאלה קיימים לנו? לא זכור לי על משהו כזה... גברים? המון... באמת המון. לדעתי הסיבה המכרעת נעוצה כאן! הרי חיים דיבר עם הבחור הצעיר שרצה להתערב אך לא התערב (ההגיון הבריא שלו עבד בדיוק כמו של הנשים אשר התערבו), מסיבה מאוד פשוטה לדעתי - הוא חשש לחייו. הבעיה נעוצה במצב אליו הגענו במדינה ואיך פותרים אותו - הקלות בה כל אזרח יכול לרצוח/לנסות לרצוח כל אזרח אחר במדינה הזו ועל מה...

itzik531

New member
אים זה היה ברחוב היתי היתי מסכים איתך

אבל זה היה בסופר מלא באנשים אני קצת התבישתי בשבילם וכול הכבוד לאישה שבפרומו כן ירבו כמותה בישראל נשים וגברים

לצערי יש שתי רמות התייחסות

גם בנושא ההטרדה המינית שלקח את רוב זמן המסך, אני חושב שלא בדקו לעומקם של דברים , את כל אלו שלא הגיבו [ זה מספר נמוך 48 מתוך 174], אולי חלק מזה קשור לסממנים תרובתים שנאמרו בתוך הכתבה. אותי דווקא הרגיזו הגברים , ומצד שני אני יכול להבין [ אך בשום אופן לא לקבל].את הפער לרעת הגברים- הם מעולם לא התנסו בהטרדה מינית ולכן לא תופסים זאת כהטרדה מינית . ההערות הוולגריות שהיו בהתחלה ראויות לטיפול והתייחסות ולצערי לא קיבלו התייחסות. לגבי נושא ההומופוביה , כאן נתקלנו בתופעה מעניינת של הומופוביה גלוייה- של בעל החנות , הלקוחות הנאורים והומופוביה סמוייה שלצערי היא מתחלקת לשני חלקים - המתכוון והלא מתכוון. המתכוון הסמוי הוא זה שמדיר את אוכלוסיית ההומולסביים, הטרנס והבי, אל מחוץ לחברה בשלל סיבות שיש בהן לכאורה הגיון, ונמצא הרבה אנשים שמדברים גבוהה גבוהה ולרוב בצורה "נאורה". הלא מתכוון, זה אלו שיש להם בעיה בקבלה אך כל הדרכים מובילים לגיהנום: חיים הכט נגוע בסוג הסמוי הלא מתכוון. הן בזמן המסך שהוקדש לסיטואציה [ שליש עד רבע פרק], והן במושגים שבהם השתמש בבירור " הם" ,"הומוסקסואלים" [מילה שלרוב משתמשים רק באקדמיה], חוסר הנתונים על הסיטואציה [כמה הגיבו , כמה התעלמו וכמה הפגינו הומופוביה]. על רקע אירועי ההומופוביה בארץ שגבו כבר קורבנות בפציעה[לאורך כל השנה], ובחייהם של שני קורבנות, [בפיגוע באוגוסט], היה ראוי לתת לחלק הזה של התוכנית זמן מסך דומה עם המתנה לאנשים טובים נוספים, ומיקוד בגברים או נשים[כי גם כאן לצערי לדעתי יש לנשים פער לטובתן],, רק שכאן ניתן להגדיר זאת בהומופוביה -פחד מהומואים

RacheLeob

New member
מסכימה חלקית

גם לדעתי היה צריך להקדיש לחלק השני הרבה יותר זמן מסך. יחד עם זאת, הטרדה מינית גדולה בהיקפה הרבה יותר כיוון שהיא נעשית לאדם בודד שבמקרה זה (נשים) מהווה יותר ממחצית מהאוכלוסיה. בקיצור, הם לא היו צריכים לשים את שני הדברים באותו הפרק וכמו כן הייתה חובה לעשות פילוח - כמה אנשים הגיבו להומוסקסואלים, כמה מהם גברים וכמה מהם נשים וכו'. פשוט זוועה איפה אנחנו חיים.

prince779

New member
כשראיתי את הפרק הזה

לא הפסקתי לתהות מה באמת אני הייתי עושה, עניתי לעצמי שאני לא יודע, אבל מה שבטוח הוא שמהיום והלאה אני ללא ספק איהיה יותר מעורב באם אתקל במקרים כאלה. לכן, אני חושב שטוב מאד שהסדרה הזו משודרת.

SunnyAlecto

New member
נשארתי בהלם.

בגלל אף אחד עוד לא הזכיר את זה, הסיטואציה עם ההומואים הייתה גם נוראית. אני לא מאמינה שיש אנשים שמסוגלים לעמוד שם ולהצדיק את דבריו של המוכר, פשוט חסרי בושה. הבחורה יצאה תותחית, לקום ולהגיד אם הם לא מקבלים שירות גם אני לא רוצה אותו, תודה רבה.

i c u 2

New member
סיטואציות בעיתיות

לגבי הסופר: העובדת לא אומרת לו באמת "לא" היא מביאה תנועות גוף של התנגדות וממשיכה לעבוד שם - שתלך לעבוד במקצועות עתיקים. אם מישהי ממשיכה לעבוד במקום כזה כנראה שזה לא כ"כ מפריע לה. אם היא ממש הייתה מעיפה אותו מישהו היה מביא בבוס הזה מכות. לגבי ההומואים: הסיטואציה מוגזמת, אם היו מביאים זכר ונקבה שיתחילו להתמרח על הקופה לשאר האנשים גם לא היה נעים. אני בעיקרון נגד הומואים כך שאני הייתי מעדיף שאם הם רוצים לעשות ת'עניינים שלהם שימצאו לעצמם בית או מקום שקט בלי שאף אחד יפריע להם. אני לא הייתי מגיב לסיטואציה, אולי הייתי בעד המוכר.

RacheLeob

New member
../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif

EdisonGirl

New member
כמה עצוב שיש עוד אנשים כמוך.

תנועות גוף, לידיעתך, הן השפה המרכזית שלנו! זו השפה שדיברנו הרבה לפני שידענו לדבר עברית\אנגלית\.... גם אם היא הייתה אומרת "כן", אבל מגיבה בשפת גוף כזו, הייתי מבינה מיד שהיא לא בעניין! ולצערנו הרב, גם אם היא הייתה אומרת "לא", קיימים לא מעט גברים שהיו מפרשים את ה"לא" שלה בצורה הרבה יותר מסוייגת מהכוונה המקורית שלה. בקיצור, אם מישהי מפנה לך עורף, מכוונת אליך מרפק, ועושה תנועה כזו כאילו שהיא מנסה להעיף מעליה משהו, ואומרת כמה פעמים "די", היא בעצם אומרת "לא"!! בוודאות. ולגבי ההומואים- הם ממש לא התמרחו אחד על השני. בסך הכל התחבקו. תנועה שחברות וחברים בני 12 ופחות עושים. זה לא גס. אתה פשוט נגדם. אם היית רואה זוג סטרייט עושה אותו הדבר, אפילו לא היית שם לב, אלא אם אתה מקנא.

RacheLeob

New member
../images/Emo45.gif

תודה לך. לא היה לי כוח להסביר את המובן מאליו מבחינתי. כשאני נתקלת באטימות ו\או שנאה אני נעשית חסרת מילים לעתים.

i c u 2

New member
שוב

לא מצדיק את מה שה"בוס" עשה אבל עם כל הכבוד ל"קופאית", מטריד אותך? שימי גז משם...ההיא עוד נשארת לה בקופה וזה...

דנה1982

New member
תשובה של גבר...

למה היא צריכה לשים גז? אין ספק שאם לאישה לא נעים בסיטואציה היא צריכה לקום וללכת. אבל היא לא עורכת דין במשרד שותפים, אלא קופאית. אני מניחה שנבחרה סיטואציה כזו משום שלאישה לא אמורה להיות אופציה אחרת להחזיק את עצמה. היא לא צריכה לעזוב פרנסה בגלל שגבר אידיוט בלי שליטה על המכנסיים שלו מחליט להתחיל איתה ולאיים לפטר אותה. גם כ"ממונה" הוא יכול להתחיל איתה, פעם פעמיים, להציע לה לצאת לקפה. שמעת לא? תרפה. פשוט ככה. זו תשובה מחרידה להגיד "שתשים גז" ושתלך. היא צריכה לשים גז ולהתלונן ואם ה"בעל בית" באמת יפטר אותה בגלל זה, אז לתבוע את האימ-אימא שלו.

i c u 2

New member
........

בקטע ראו שהיא סימנה לו פעם פעמיים שהיא לא מעוניינת בצורה ברורה. לאחר מכן היא עדיין נשארה שם. מרגע זה זו כבר נטו אשמתה - ראית שהוא לא מרפה, לא הלכת אז מה את מצפה שיקרה? שהוא יפסיק להציק לך ? לא... רוב הסיכויים שהוא ימשיך...

דנה1982

New member
איזו תשובה מרגיזה

אני ממש מקווה שאתה לא מתנהל לפי הגישה הזו. בוא נניח שהסיטואציה היא אמיתית. הבחורה קופאית בסופר. אם היא תקום ותלך - היא תאבד פרנסה. למה היא צריכה להתפטר בגלל גבר שלא יודע לקבל "לא"? ובלי קשר לעובדה שהיא "כבולה" למקור הפרנסה, גבר צריך פשוט להבין שאישה אומרת "לא", זה "לא". מותר לגבר להתחיל עם בחורה שהוא עובד איתה או שכפופה לו. עם זה אין לי בעיה. יש לי בעיה כשהיא מסרבת והוא לא מרפה, ואז נשמות טהורות כמוך מאשימות דווקא אותה שהיא לא קמה והולכת, במקום את הגבר שהמשיך להתעלק עליה. טענות כאלו גורמות להקלות בעונשים כלפי מטרידים/אנסים/עברייני מין למיניהם. כי אתה לא היחיד שחושב ככה וזה מפחיד אותי. כאישה (וגם כמישהי שעברה תקיפה מינית בעברה) התפיסה שלך פשוט מפריעה לי.

i c u 2

New member
זה לא שיש לה ברירה

אם היא הולכת באותו הרגע הביתה - היא מפוטרת. אם היא מתלוננת - היא מפוטרת. מה שאת אומרת זה שצריך לעשות מה? להמשיך להגיד לו "לא" , "די", "תפסיק" זה באמת נראה לך הגיוני?

דנה1982

New member
אפילו לא דיברתי על מה היא צריכה לעשות

אלא אמרתי שלפי מה שאתה אומר, כל עוד היא שם, הבחור רשאי להמשיך להתחיל איתה, למרות שהיא אמרה "לא" ולמרות שכל תנועות הגוף שלה משדרות חוסר נוחות וחוסר עניין. הגישה שלך מורידה ממנו אחריות ומעבירה אותה לבחורה. ואם יגיע יום שהוא יאנוס אותה אחרי שעות העבודה זו עדיין תהיה אשמתה, כי היא זו שלא הלכה ברגע שהוא התחיל להטריד אותה???

i c u 2

New member
המשך

הוא התחיל, היא אמרה "לא", הוא לא הפסיק {אם הוא לא הפסיק בפעם הראשונה כנראה שגם לא יפסיק בפעם השניה או השלישית}, היא המשיכה להיות שם, הוא התחיל עוד פעם, שוב אמרה לו "לא", והוא המשיך והמשיך והמשיך והיא עדיין שם, סיכוי לא קטן שזה יתפתח למשהו גדול יותר. לא אמרתי שהיא "אשמה" אבל אם היא ממשיכה להיות שם שלא תצפה שזה ייפסק אם הוא לא הבין כשהיא הסבירה לו. כמובן שיש מצב שהוא יאנוס אותה או משו {אני נגד אבל אנשים שלא הבינו בפעם הראשונה שאומרים להם לא כנראה לא בריאים בנפשם ....}. חידדתי את כוונתי, עכשיו אנחנו מסכימים?

וזה מצדיק?

זה היום הראשון שלה לפי מה שהבנתי שהוא שאל אותה אם היא מסתדרת ועוד קטע שאפשר להבין ממנו לא זוכרת איזה... לילה טוב :))

למעלה