מה אתם הייתם עושים?-תוכנית מס. 2

online9

New member
תגובה

אחת התכניות הטובות ביותר שהועלות לאחרונה..מביעה מסר חברתי מהותי וגורמת לכל אדם בחברה שלנו לחשוב על סיטואציות כאלה ואחרות בין אם שהיה עד להן או בין אם שנקלע להן בעצמו וארה עד כמה החברה שלנו בוחרת להעלים עין ורק הרגישים והאמיצים אכן באים לעזרה. כל הכבוד על המסר החברתי שהכתכנית הזו מעלה- אין ספק אחת התכניות היותר מועילות וטובות שעלו לאחרונה על המסך.

EdisonGirl

New member
גם אני לא אהבתי ש >

לא סיכמו לנו כמו שצריך את הקטע של ההומואים. אמרו לבחורה שהגיבה שהיא הראשונה, נכון? אבל לא סיכמו לנו עם עוגה, כמו שעשו במקרה הראשון, של ההטרדה המינית, ואני לא חושבת שזה פחות חשוב. מדובר ביחס של כבוד בין בני אדם, שהיעדרו, כמו במקרה הזה, הוא אחד הגורמים הבולטים ביותר לסכסוכים ולשנאה שיש בין בני האדם. לי, אישית, זה הפריע מאוד! אפילו משהו שאני לא מתחברת אליו, למשל, כמו התרבות המזרחית\ים תיכונית, ובאופן פרטי, יכולה לחטוא בבדיחות על חשבונם ובהבעות "שנאה" למיניהן. אבל אם הייתי נתקלת במצב פומבי כזה, הייתי מגינה עליהם כאילו הם האחים שלי! לא, לא, כאילו הם אני עצמי! בבית תחשוב מה שאתה רוצה, אבל בחוץ, ועוד כשמדובר בעסק שלך, אתה חייב להפגין כבוד מינימלי לבני אדם! אתה חייב להעניק שירות שווה לכולם בלי לעשות אפליות, ובטח שלא להשפיל אותם מול אנשים אחרים!! רע.

Aounty

New member
מנסיון.

אני יודע . רוב הטוקבקיסטים מדברים ככה אבל אשכרה יש לי נסיון בדבר. זה קרה לי לפני 13 שנה כשהייתי בן 17. יצא לי להיות בסיטואציה שבה הייתה נערה בגילי שהותקפה ברחוב ע"י חבורה של שיכורים \ חרמנים. ניגשתי לעזור. לא יכולתי לעמוד מנגד. במהלך ההתגוננות שלי כלפיה ישבו אנשים בקיוסק שליד ולא הנידו עפעף. נקצר ונאמר שבסוף המקרה הבחורה ניצלה אני עם חבלות לאורך כל הגב \ ראש \ יד ימין שהצריכו למחרת ללכת לקופת חולים 12 בחורים (לדעתי מיפו) שלא זוכרים בכלל את המקרה ולא למדו לקח אני מניח ושזה היה עוד יום שישי בשגרה שלהם אני אחרי 13 שנים עדיין מקבל צמרמורות כשאני נזכר במקרה מאנשים ששמעו את המקרה. אני חייב לציין שרובם אמרו כי הם לא היו פונים פיזית לעזור אלא מתקשרים למשטרה (להזכירכם לא היה אז סלולר לכל אחד) מבחינתי. הייתי עושה זאת שוב למרות שפעם הבאה יכולה להסתיים גרוע יותר.

ולהלן רשמיי מהתוכנית ../images/Emo44.gif../images/Emo40.gif

לצערי נמנעה ממני האפשרות להגיב כבר אתמול ובמהלך היום, אז רק עכשיו מגיבה (אבל הייתם במחשבותיי כל היום, לא לדאוג
). לדעתי, התוכנית אתמול הייתה פחות מעניינת מקודמתה. הסיטואציה הראשונה של הקופאית הייתה לא ברורה, הקופאית לא אמרה "לא מובהק" ברוב הפעמים ורק עשתה תנועות גוף שאמרו לא, שלכאורה זה אמור להספיק אבל היא לא הייתה מספיק ברורה כלפיו. שמחתי לראות שאנשים כן הגיבו וניסו לעזור לה ולתמוך בה, ואפילו הסכימו לתת את הטלפון שלהם כדי להעיד שהוא הטריד אותה. אני הייתי מציעה את עזרתי לקופאית ודורשת לדבר עם האחראי ולהתריע בפניו על המצב. לגבי הסיטואציה של ההומואים-חמור בעיני שמצב כזה קורה, ולצערי זה קורה והרבה, ההומופוביה חוגגת בעולמנו ובארצנו הקטנטונת וחבל שזה כך בשנת 2010! אם היה מצב כזה שלא היו מוכנים למכור לזוג הומואים, הייתי יוצאת מהחנות ולא חוזרת לקנות שם לעולם וכבר עשיתי את זה-יצאתי בעבר ממסעדה בגלל שסילקו משם זוג הומואים, קלטתי את זה, ביטלתי את ההזמנה שלי והלכתי למקום אחר. אני

girl number six

New member
תגובה פרווה

הרי ברור שהיא תפוטר אז למה לפנות לאחראי? במיוחד כשהבחורה הגיבה בבכי בעקבות הפיטורין.... ואז מה היית עושה?

אני לא הייתי ממשיכה לעבוד שם,

הייתי עובדת בעבודה זמנית אפילו אבל לא עובדת במקום שבו מטרידים אותי מינית.

girl number six

New member
אל תשפטי אדם עד שהיית בנעליו

ואם היו מטרידים אותך בזמנית? כמעט ואין אישה שלא הטרידו אותה מינית באיזשהו שלב וברוב המוחלט של המקרים זה קורה בעבודה. שימי לב שמדובר בקופאית - בנוסף להטרדה, לא נותנים לה תנאי שכר מינימום. אין לה ברירה אחרת מלבד לעבוד שם והיא צריכה לשלם שכר דירה ולכן חייבת את העבודה למרות שלא נותנים לה הפסקות גם לא לשרותים, היא צריכה לעבוד בעמידה וכדומה. את בבעיה גם בעמדה בכירה - מעסיקים מחפשים יציבות תעסוקתית ולא חשיפה לתביעות. אם מטרידים אותך מינית ובעקבות כך עזבת ואת מחפשת מקום עבודה אחר בתחום שלך, שואלים אותך למה עזבת,מה קרה? במידה ותשיבי שעזבת כיוון שהוטרדת מינית ברור לך שלא יעסיקו אותך - לא מחפשים עובדים בעייתיים והטרדה מינית, במיוחד כשאין לך פסק דין ביד שמוכיח שהייתה הטרדה מינית, לא מעיד עלייך כבן אדם יציב שיודע להתמודד עם מצבים ושאף חושף את המעסיק העתידי שלך להתמודדות עם תביעות משפטיות כיוון שבמידה והוטרדת בעבודה, המעסיק נחשף לתביעה.

tongi israel

New member
שאלה..

את עובדת בבית הלבן,קלינטון נכנס לחדר שלך ואומר לך איזה יפה את . והוא מעוניין שתעשי לו מתחת לשולחן,איך היית מגיבה.1 רצה מתחת לשולחן ולאחר מזה קוראת לזה הטרדה מינית?. 2 רצה מהר למשטרה ואומרת להם שקלינטון הציעה לך הצעה מינית ונראה לך שזו הטרדה מינית?.3 אומרת לו אתה נחמד אבל מה שאתה עושה זו בטרדה מינית אתה יודע?. וניתן להמשיך אבל אל תישכחו זה קלינטון!. אבל אם השרת של הבית הלבן היה עושה לך אותו דבר והיו קוראים לו קלינטון מה היית עושה?. 1 2 3

אם קצת היית מכיר אותי, היית יודע שאומנם עבדתי

על זה קשה, אבל אני אדם די אסרטיבי ולכן הייתי מבהירה שלא מקובל עליי-במידה אם זה היה קלינטון ובמידה אם זה היה השרת שלו.

tongi israel

New member
כל הכבוד אם זה כך את מיוחדת....

מחקר שעשו שקלינטון היה נשיא ארצות הברית,רוב הנשים היו מוכנות להתחלף עם מוניקה. אני בטוח שאותה בחורה שהוטרדה מינית אם זה היה בחדר סגור היינו מקבלים לרוב סטואציה אחרת, נשים אוהבות בדרך כלל את זכר האלפא, והן מוכנות לכנס מתחת לשולחן די מהר. כל מה שאני כותב עכשיו זה מחקר ולא חיים הכט טלווזיה.

דנה1982

New member
נורא קשה לי עם התוכנית הזאת

כי מצד אחד היא מרגישה לי כמו "פספוסים" הארד-קור וכאילו חיים הכט מרשה לעצמו לשחק את תפקיד השופט, למרות שהוא טוען שלא... ובכל זאת, ייאמר לזכות התוכנית שהיא מעלה נושאים חשובים וגם מתוכם עולות תהיות חשובות מאוד. אותי נורא מטרידה הסיטואציה של ההטרדה המינית. גם סיטואציית ההומוסקסואלים כמובן (כל הכבוד לאישה שסירבה לקבל שירות!!) אבל נושא ההטרדה רגיש אצלי יותר (מנסיון...). העניין הוא שאני חושבת שזו בדיוק הסיבה שנשים הגיבו יותר - הן יותר "רגילות" (לצערנו) לסיטואציות כאלה או חוששות תמיד מפני ההימצאות בהן. לכן אישה תצא להגנת אישה יותר. לגבי הסיבה שבגללה גברים פחות התערבו... אני לא חושבת שזה קשור ל"סכנה" שהמטריד יפגע בו פיזית, אלא למשהו שדווקא נאמר בתוכנית עצמה ע"י אחד הגברים שלא התערבו. נאמר שם שהגבר רק התחיל עם הבחורה ושאם היא לבשה מחשוף, היא די "מזמינה" את זה. זאת גישה כל כך דוחה בעיניי, ועצוב לדעת שלא מעט גברים חושבים כך (לא רוב הגברים, אבל חלק לא קטן). זכותה של האישה ללבוש מה שהיא רוצה, זה לא מזמין שום דבר. זה יזמין שגבר יתחיל איתך, אבל עדיין יש לאישה הזכות לומר "לא" ועל הגבר להבין שהוא לא רצוי ולהתרחק. כל עוד גברים ימשיכו לחשוב שהם יכולים להתחיל עם בחורה איפה/איך/מתי שהם רוצים ובייחוד אם היא לובשת "מחשוף מזמין", הסיטואציה שראינו והתגובה אליה, לא ישתנו.

online9

New member
סוגיה

עד עכשיו קשה לי להבין מדוע הגברים לא התערבו, כאילו הם פחדו יותר מהנשים מה"עימות" עם אותו אדם או שהסטנדרטים שלהם של צדק ויושר שונים, אף על פי שהדבר הזה לא מסתדר לי בכלל.. דבר נוסף שמאוד מאוד הציק לי הוא דווקא בחנות בחנות הבגדים עם האב המתעלל, אף אחד לא התערב ולא הציע עזרה לאותו הילד שהיה ברור כי הוא נתון בסכנה של אלימות מילולית מצד האב ואף היה נדמה כי אנשים אפילו מגחחים לנוכח המצב, אני לא ראיתי שם שום דבר מצחיק- מה שהעציב אותי היו הנשים והבנות שציחקקו שם, אומנם אלו ילדות קטנות אזי אני לא מצפה להרבה אבל מה עם המבוגרים/ות שבחבורה? יותר מכך הדבר הכי מוזר הוא שכשהחליפו את השחקנית פתאום כן נחלצו לעזרת הילד..מה היה קורה במקרה אמיתי שכזה, בגלל דמות מאיימת של אב, אנשים היו מעקמים את אפיהם, מתעלמים ונותנים לילד לחזור הביתה במצב כזה..מסתבר שכן, למה החברה שלנו ברובה דואגת רק לעצמה. איך זה יכול להיות שבגלל שזה גבר התעלמו ויותר מכך איך זה יכול להיות שאפילו ציחקקו על המצב כאילו מתרחשת שם איזה קומדיה, מה אם דבר כזה אכן היה אמיתי?

למעלה